سیاست دوگانه آمریکا مانع بزرگی در موفقیت مذاکرات صلح افغانستان

سیاست دوگانه آمریکا مانع بزرگی در موفقیت مذاکرات صلح افغانستان

سیاست دوگانه آمریکا به نوشته روزنامه پاکستانی، مانع اصلی موفقیت مذاکرات صلح افغانستان است زیرا واشنگتن از یکطرف بر این مذاکرات تاکید می‌کند و از سوی دیگر، اقداماتی انجام می‌دهد که سبب دوری دولت کابل و طالبان می‌شود.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم به نقل از «امت نیوز»، پاکستان باردیگر میزبان مذاکرات صلح بین دولت و طالبان افغانستان در اوایل ماه مارس میلادی خواهد شد.

روز گذشته در چهارمین نشست چهارجانبه مذاکرات صلح افغانستان در کابل از بهبود این روند و امکان گفت‌وگوی مستقیم دولت کابل و طالبان اعلام حمایت شد.

این در حالی است که حمله پهپادهای آمریکایی علیه پایگاه‌های شبکه حقانی که سبب کشته شدن چهار فرمانده این گروه شد، موفقیت مذاکرات صلح افغانستان را زیر سوال برده است.

مسئولیت گروه چهارجانبه، تشکیل «نقشه راه» برای مذاکرات مستقیم دولت کابل و طالبان بوده است و وزیر امور خارجه این کشور نیز در بیانیه‌ای از تشکیل این نقشه راه خبر داده بود.

بر اساس منابع امت نیوز، ژنرال «راحیل شریف» رئیس ستاد ارتش پاکستان نقش مهمی در فراهم کردن زمینه‌ ازسرگیری مذاکرات صلح بین دولت کابل و طالبان افغان ایفا کرده است.

رئیس ستاد ارتش پاکستان در سفر به قطر با مقامات این کشور در مورد روند صلح افغانستان گفت‌وگوهای طولانی داشته است.

از سوی دیگر، منابع آگاه نیز گفته‌اند؛ در صورتی که نخستین دور از مذاکرات احتمالی بین دولت کابل و طالبان افغان در اوایل ماه مارس میلادی برگزار شود، افغانستان در این مذاکرات بر آتش‌بس تاکید خواهد کرد در حالی که طالبان، حزب اسلامی و سایر گروه‌ها خواسته‌های گذشته خودشان را تکرار خواهند کرد که خروج نیروهای خارجی در صدر این خواسته‌ها قرار دارد.

نمایندگان طالبان افغان و حزب حکمتیار در مذاکرات مستقیم گذشته با دولت کابل حضور داشتند و این بار نیز حزب اسلامی در مذاکرات صلح شرکت خواهد کرد.

«ولی الله» سخنگوی حزب اسلامی افغانستان به امت نیوز گفت که حزب اسلامی در مورد حضور در مذاکرات صلح اعتراضی ندارد اما پرسش مهم این است که نیروهای آمریکایی و سایر کشورهای خارجی چه زمانی افغانستان را ترک خواهند کرد؟

وی افزود: حزب اسلامی افغانستان در مذاکرات احتمالی در ماه مارس میلادی سالجاری چندین خواسته‌ها بویژه تخلیه نیروهای خارجی را مطرح خواهد کرد.

وی گفت: موضع حزب اسلامی در این دور از مذاکرات بسیار روشن است.

سخنگوی حزب اسلامی افغانستان تصریح کرد: چنانچه زمان خروج نیروهای خارجی از این کشور تضمین شود، پیشرفت مهمی در روند صلح افغانستان به وجود خواهد آمد.

به گفته ولی الله، حزب اسلامی همچنین خواسته‌ تا جوایز تعیین شده برای رهبران این گروه و طالبان افغان لغو شود و گذرنامه‌های آنها نیز از محدودیت خارج شوند.

بیش از 80 رهبر حزب اسلامی و طالبان افغان در حال حاضر با چنین وضعیتی روبرو هستند.

منابع می‌افزایند که خواسته آزادی 39 عضو طالبان و حزب اسلامی نیز در این مذاکرات مطرح خواهد شد که در زندان‌های آمریکا بسر می‌برند.

آمریکا چندی پیش حدود چهار هزار زندانی را پس از آزادی از زندان «بگرام» به دولت افغانستان تحویل داد اما 39 زندانی را با خود بردند که 6 یا 7 زندانی عضو حزب اسلامی هستند.

بر اساس این منابع، مانع اصلی در موفقیت روند صلح افغانستان آمریکاست. آمریکا از یکطرف تاکید بر ازسرگیری مذاکرات بین دولت و طالبان افغانستان دارد. اما از سوی دیگر، برخی اقدامات این کشور به اثبات می‌رساند که واشنگتن صلح نمی‌خواهد.

آمریکا به همین دلیل برخی خواسته‌های اساسی و قابل انجام طالبان افغان را عملی نمی‌کند.

عفو جوایز برای رهبران طالبان افغان و سایر گروه‌ها و همچنین ممنوعیت سفر آن‌ها در اختیار آمریکاست اما این کشور این مسئله را با پیچیدگی‌های متفاوتی مطرح می‌کند.

حمله پهپادی آمریکا علیه شبکه حقانی در روزهای گذشته سیاست دوگانه این کشور در قبال مذاکرات صلح افغانستان را به اثبات می‌رساند.

به گفته منابع آگاه، چهار فرمانده حزب اسلامی حکمتیار در این حمله کشته شدند.

منابع نزدیک به حزب اسلامی می‌گویند که حمله پهپادی آمریکا شرکت این گروه در مذاکرات احتمالی در ماه آینده میلادی را با تردید روبرو کرده است.

منابع می‌افزایند که گروه حکمتیار در حال رایزنی برای شرکت یا عدم شرکت در مذاکرات صلح در اسلام‌آباد است و در صورت عدم حضور این حزب، همچنان تنش در روند صلح افغانستان از بین نخواهد رفت.

انتهای پیام/.

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان