آواره شدن بیش از ۷۰ هزار نفر در بزرگترین خشکسالی افغانستان

آواره شدن بیش از 70 هزار نفر در بزرگترین خشکسالی افغانستان

سازمان ملل اعلام کرد که بر اثر بدترین خشکسالی افغانستان بیش از ۷۰ هزار نفر از مردم این کشور به ترک خانه‌های خود و کوچ کردن به دیگر مناطق مجبور شدند.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، کاهش شدید بارش برف و باران در بیشتر مناطق افغانستان بدترین خشکسالی چند دهه اخیر افغانستان را رقم زده است. زندگی میلیون‌ها نفر از کشاورزان افغان با تهدید روبرو شده‌ است سازمان ملل درباره کمبود مواد غذایی در این کشور هشدار می‌دهد.

«عباس» کشاورز 45 ساله مانند بسیاری دیگر از خانواده‌های کشاورز در روستاهای معمولا حاصل‌خیز ولایت «بلخ» به همراه 11 نفر از اعضای خانواده‌اش برای یافتن شغل مجبور به کوچ به «مزارشریف» شده است.

 وی که بیش از 3 دهه گذشته عمر خود را مشغول کشاورزی بوده به «خبرگزاری فرانسه» گفت: خشکسالی به بدی امسال را به یاد نمی‌آورم و هیچوقت در گذشته به خاطر خشکسالی مجبور نبودیم احشام خود را فروخته و روستاهای خود را ترک کنیم.

براساس برآوردهای «شبکه هشدار پیش از قحطی»، برداشت گندم افغانستان در سال 2018 پایین‌ترین مقدار خود از سال 2011 را تجربه خواهد کرد و به دلیل کاهش بارش و گرمی هوا برداشت گندم کاهش 2.5 میلیون تنی خواهد داشت.

سازمان ملل نیز هشدار داده است که در پی کاهش برداشت گندم 2 میلیون نفر از مردم افغانستان به شدت به دریافت کمک‌های غذایی و انسانی نیاز خواهند داشت.

«توبی لانزر» معاون نماینده ویژه سازمان ملل در افغانستان در این باره می‌گوید: اگر مقامات و جامعه جهانی اکنون برابر این چالش برنخیزند افغانستان در زمستان سال آینده ممکن است با فاجعه روبرو شود.

این در حالی است هزاران کشاورز مانند عباس با از دست دادن امید خود، مزارع را ترک کرده و برای بقا به شهرها کوچ کرده‌اند.

براساس برآوردهای سازمان ملل به دلیل خشکسالی شدید در افغانستان بیش از 70 هزار نفر از مردم افغانستان مجبور به ترک خانه‌های خود و انتقال به مناطق شهری شدند.

اقتصاد افغانستان بر کشاورزی استوار است و گزارش سازمان ملل نیز نشان می‌دهد که نزدیک به 15 میلیون نفر از مردم افغانستان در 20 ولایت این کشور شدیدا از خشکسالی متاثر شده‌اند.

«اکبر رستمی» سخنگوی وزارت کشاورزی و دامپروری افغانستان نیز به «خبرگزاری فرانسه» گفت: قیمت گوسفند و بز کاهش شدیدی داشته زیرا کشاورزان پیش از ضعیف شدن دام‌هایشان به سرعت در حال فروش آن‌ها هستند و قیمت علوفه نیز افزایش قابل توجهی یافته است.

معاون نماینده ویژه سازمان ملل در افغانستان افزود که در چند ماه اخیر بیش از 460 هزار نفر از کمک‌های غذایی و دیگر کمک‌های سازمان ملل بهره‌مند شده‌اند اما بیش از سه چهارم نیازمندان هنوز کمکی دریافت نکرده‌اند.

انتهای پیام/.

ما را در فیسبوک، توییتر و تلگرام دنبال کنید.

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان