۱۱۲ میلیون مترمکعب حق آبه اراضی کشاورزی پلدشت با افتتاح سد کرم آباد محقق می‌شود

112 میلیون مترمکعب حق آبه اراضی کشاورزی پلدشت با افتتاح سد کرم آباد محقق می‌شود

سد کرم آباد پلدشت یکی از بزرگ‌ترین طرح‌های اقتصاد مقاومتی کشور است و با افتتاح این طرح سالانه آب موردنیاز کشاورزی اراضی پایاب به میزان ۱۱۲ میلیون مترمکعب به‌وسیله این سد تأمین می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، سد کرم آباد پلدشت از نوع خاکی با هسته رسی و حجم مخزن 54 میلیون مترمکعبی بوده و در 30 کیلومتری جنوب این شهرستان و در مدت 4 سال احداث‌ شده است، این سد ازجمله سدهای شناخته‌شده خارج از بستر رودخانه در آذربایجان غربی است که برای آبگیری آن،20 کیلومتر خط انتقال آب از سد ارس و سه ایستگاه پمپاژ احداث می‌شود.

این سد 23 هزار هکتار از زمین‌های بایر منطقه را با استفاده از حق آبه ایران از دریاچه پشت سد ارس به اراضی کشاورزی تبدیل می‌کند و سالانه آب مورد نیاز کشاورزی اراضی پایاب به میزان 112 میلیون مترمکعب به‌وسیله این سد تأمین می‌شود و آبگیری بزرگ‌ترین طرح اقتصاد مقاومتی قرار است با حضور رئیس‌ جمهور آغاز شود.

 با اجرای طرح کرم آباد 19 هزار و 200 هکتار از اراضی دیم و ملی دو شهرستان پلدشت و شوط به سیستم آبیاری نوین مجهز و زمینه اشتغال در حوزه کشاورزی ایجاد می‌شود و با بهره‌برداری از این طرح، تحولی بزرگ در کشاورزی استان و تولید محصولات استراتژیک همچون گندم، کلزا، جو و آفتابگردان به وجود میاید.

افتتاح بزرگ‌ترین طرح اقتصاد مقاومتی با حضور رئیس‌جمهور

استاندار آذربایجان غربی می‌گوید: سد کرم آباد پلدشت یکی از بزرگ‌ترین طرح‌های اقتصاد مقاومتی کشور است و با تکمیل این سد، 19 هزار و 250 هکتار از اراضی بایر 2 شهرستان پلدشت و شوط احیا می‌شود.

محمدمهدی شهریاری می‌افزاید: افتتاح خطوط شبکه آبیاری و زهکشی سدهای کرم آباد و سیلوه از مهم‌ترین طرح‌های افتتاحی رئیس‌جمهور در حوزه آب‌وخاک است که در کنار آن آبگیری سد کرم آباد پلدشت نیز آغازشده و افتتاح سرریز، تونل آب‌رسان، سیستم انحراف، برج آبگیر سد سردشت و تصفیه‌خانه‌های آب شرب این شهر و بند بویلاپوش نیز انجام می‌شود.

وی تصریح می‌کند: رئیس‌جمهور برای دومین بار در شش ماه اخیر به این استان سفر می‌کند و با حضور وی طرح‌های متنوع آب‌وخاک که سرمایه‌گذاری 6 هزارمیلیارد تومانی دولت در آن انجام‌شده در کنار طرح‌های و چهار هزار و 700میلیارد تومانی در حوزه احیای دریاچه ارومیه به بهره‌برداری می‌رسند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان غربی آبگیری سد کرم که بااعتباری بالغ بر یک هزار و 300 میلیارد تومان از سال 94 احداث‌شده است، می‌گوید: این طرح، بزرگ‌ترین طرح اقتصاد مقاومتی شمال غرب کشور درزمینه مهار آب‌های مرزی است.

کیومرث دانشجو بابیان اینکه سد کرم آباد پلدشت از نوع خاکی با هسته رسی است و ارتفاع آن از بستر 43 متر و از پی‌سنگی 55 متر و حجم عملیات خاک‌ریزی حدود 5 میلیون 650 هزار مترمکعب است می‌افزاید: ظرفیت تنظیمی این سد حدود 57 و نیم میلیون مترمکعب بوده و هدف از احداث این سد امکان ذخیره و تنظیم آب، امکان برداشت آب با سناریوهای مختلف ازلحاظ نوع مصرف به‌ویژه در حوزه صنعت و توزیع ماهیانه برداشت با تمهیدات لازم است.

اشتغال‌زایی 15 هزار نفر در بخش کشاورزی پایاب سد کرم آباد

دانشجو تأکید می‌کند: با بهره‌برداری از طرح کرم آباد علاوه بر اینکه 250 هزار تن انواع محصولات کشاورزی به تولید کشور اضافه می‌شود برای 15 هزار نفر نیز به‌ صورت مستقیم و غیرمستقیم زمینه اشتغال فراهم خواهد شد.

وی بیان می‌کند: استفاده از حق آبه قانونی جمهوری اسلامی ایران، توسعه آبیاری نوین، ایجاد اشتغال، درآمدزایی و بهبود وضعیت اقتصادی برای بهره‌برداران ازمهم‌ترین نتایج اجرای کامل این طرح محسوب می‌شود.

افتتاح طرح‌های آب‌وخاک در آذربایجان غربی با حضور رئیس‌جمهور

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان غربی  تصریح می‌کند: با حضور رئیس‌جمهوری سه طرح عمرانی شامل آبیاری و زهکشی سد سیلوه، کانال انتقال آب از سد سیلوه به دریاچه ارومیه و شبکه آبیاری و زهکشی پایاب این سد با یک هزار و سه میلیارد ریال سرمایه‌گذاریافتتاح می‌شود.

دانشجو می‌افزاید: شبکه آبیاری و زهکشی سد سیلوه به وسعت چهار هزار هکتار شامل شبکه آبیاری درجه‌یک و دو بوده که توسط شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان غربی اجراشده است.

به گفته وی  کانال انتقال آب جلدیان با 22.5 کیلومتر طول نیز از طریق ویدئوکنفرانس و توسط رئیس‌جمهوری افتتاح می‌شود تا 51.46 میلیون مترمکعب آب صرفه‌جویی شده در بخش کشاورزی این شهرستان را از سد سیلوه به دریاچه ارومیه منتقل کند.

گزارش از فائزه نماززاده

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon