شهرداری اراک در انتقال واحدهای مزاحم به شهرک خودرو موفق عمل نکرد


شهرداری اراک در انتقال واحدهای مزاحم به شهرک خودرو موفق عمل نکرد

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مرکزی گفت: شهرداری اراک در انتقال واحدهای مزاحم به شهرک خودرو موفق عمل نکرده است.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، سعید فرخی بعد از ظهر امروز در کارگروه کاهش آلودگی هوای کلانشهر اراک با اشاره به روند انتقال صنوف خودرویی به شهرک خودرو اظهار داشت: شهرداری موظف به تهیه مکانی برای انتقال صنوف مزاحم در سطح شهر است،  اگر قرار است اقدامی در زمینه انتقال صنوف خودرویی به شهرک خودرو انجام شود باید کمیسیونی در این خصوص فعال شود.

وی افزود: باتوجه به موارد ذکر شد سوال اینجاست که آیا تاکنون جلسه کمیسیون ماده 22 برای انتقال صنوف به شهرک‌های خودرو در شهرداری اراک برگزار شده یا خیر؟ حتی اگر دادستانی برای انتقال واحدها ورود کند در ابتدای امر باید رای کمیسیون ماده 22 برای آلودگی واحدها و صنوف صادر شده باشد که ظاهرا تاکنون این کمیسیون در شهرداری تشکیل نشده است.

ایجاد پیاده‌راه در اراک نیازمند کار تخصصی و کارشناسی است

مدیرعامل شبکه منابع طبیعی و محیط زیست استان مرکزی نیز در این جلسه با اشاره به روند انتقال صنوف خودرویی به شهرک خودرو گفت: 10 ماه از افتتاح شهرک خودرو می‌گذرد و تا کنون نزدیک به 15 واحد به این شهرک انتقال یافته‌اند که عمدتا آنها مغازه و ملک خود را خریداری کرده بودند.

محمد جلیلی افزود: برهمین اساس شهرداری هیچ فعالیتی در خصوص انتقال واحد و صنوف خودرویی به شهرک خودرو نداشته است، این در حالی است که شهرداری موظف به انجام این کار است.

وی تصریح کرد: سازمان‌های مردم نهاد غیرسیاسی، غیر انتفاعی و عام‌المنفعه هستند، برهمین اساس متهم کردن سازمان‌های مردم نهاد به عمل نکردن، امری ناشایست و نادرست است.

مدیرعامل شبکه منابع طبیعی و محیط زیستی استان مرکزی با اشاره به انجام معاینه کارکنان ایرالکو عنوان کرد: یک سال از اعلام آمادگی ایرالکو برای انجام این آزمایش می‌گذرد اما تاکنون محقق نشده است.

جلیلی با اشاره به ایجاد پیاده‌راه در شهر اراک گفت: ساخت پیاده‌راه در شهر سبب کاهش آلودگی هوای شهر نیز می‌شود، باتوجه به مقاومت‌ اهالی خیابان حصار برای پیاده‌راه شدن این خیابان، به شهردار پیشنهاد داده‌ایم خیابان پامچال را به عنوان پایلوت پیاده‌راه کنند تا طرح مثبتی برای اجرایی شدن این امر در دیگر قسمت‌های شهر باشد.

وضعیت پالایشگاه شازند نامطلوب است

رئیس اداره آزمایشگاه حفاظت از محیط زیست استان مرکزی نیز در این جلسه با اشاره به طرح خوداظهاری آلایندگی پالایشگاه شازند اظهار داشت: متاسفانه وضعیت پالایشگاه شازند نامطلوب بوده و دارای آلایندگی هوا، خاک و فاضلاب است، براساس اندازی‌گیری انجام‌ شده میزان گوگرد این صنعت 31 هزار میلی‌گرم بر مترمکعب است.

علیرضا محرابیان افزود: باتوجه به این که حد استاندارد گوگرد یک هزار میلی‌گرم بر مترمکعب است، این واحد صنعتی 31 هزار برابر آلایندگی گوگردی دارد،.

وی تصریح کرد: آلاینده منواکسید کربن این واحد صنعتی نیز 12 هزار و 847 میلی‌گرم بر مترمکعب است، همچنین ترکیبات آلاینده خروجی تا هزار برابر استاندارد نیز رفته است که این شرایط خطر جدی برای منطقه به شمار می‌رود.

رئیس اداره آزمایشگاه حفاظت از محیط زیست استان مرکزی بیان کرد: متاسفانه این واحد صنعتی از لحاظ خاک و پساب نیر آلوده بوده و از زمانی که فاز دوم این مجموعه راه اندازی شده در واقع روند آلایندگی در این منطقه مشهود صعودی بوده، برهمین اساس باید اقدام جدی دراین راستا انجام شود.

پیشرفت 30 درصدی پروژه پاکسازی در پالایشگاه شازند

 مسئول محیط زیست شرکت پالایشگاه شازند نیز در این جلسه با اشاره به آغاز پروژه پاکسازی زیستی در این واحد صنعتی گفت: پروژه پاکسازی در پالایشگاه شازند از دی‌ماه سال گذشته آغاز و تاکنون 30 درصد پیشرفت داشته است، این صنعت با آلایندگی ترکیبات آلی فرار مواجه است و حتی این امر نارضایتی اهالی روستای کزاز را به دنبال داشته است که در این راستا پروژه‌ای مدنظر است، باتوجه به وارداتی بودن تکنولوژی آن، مقداری تحریم‌ها کار را با کندی مواجه کرده است.

گل‌محمدی افزود: پالایشگاه در خصوص آلایندگی بی‌تفاوت نیست اما قطعا در کوتاه مدت امکان برطرف شدن مشکل وجود ندارد، برهمین اساس نیاز است استانداری برای اجرای سیستم نوین بازیافت حمایتی از شرکت داشته باشد، برای رفع آلودگی 4 میلیون یورو کفایت می کند. 

وی تصریح کرد: پالایشگاه دارای 60 هکتار محوطه خشک است که به نظر بنده باید به فضای سبز تبدیل شود، انجام این مهم قطعا سبب کاهش آلودگی نیز می‌شود.

تصویب برنامه زمان‌بندی انتقال واحد  آندسازی شرکت ایرالکو

مدیرعامل کربن صنعت امیرکبیر و مجری انتقال واحد آندسازی ایرالکو نیز در این جلسه با اشاره به روند انتقال واحد آندسازی ایرالکو به شهرک صنعتی خیرآباد اظهار داشت: برنامه زمان‌بندی انتقال واحد  آندسازی شرکت ایرالکو تصویب و قرار است شرکت ایرالکو واحد پخت آندسازی خود که متشکل از 16 بخش است را تا پایان سال 99 به صورت کامل به شهرک صنعتی خیرآباد انتقال دهد.

عباس تقی‌پور افزود: درخواست صدور مجوز شرکت به نام کربن صنعت امیرکبیر را داریم، زیرا همه تجهیزات و زمین به نام شرکت ایرالکو بوده و در روند اخذ وام و تسهیلات بانکی با مشکل تامین وثیقه مواجه می‌شویم.

وی تصریح کرد: با اجرای کامل انتقال واحد آندسازی شرکت ایرالکو مناقشه چندین ساله بین محیط زیست و ایرالکو رفع می‌شود.

 

ایجاد انگیزه برای انتقال صنوف خودرویی به شهرک خودروی اراک

معاون امور زیربنایی و حمل و نقل شهرداری اراک نیز در این جلسه با اشاره به روند انتقال صنوف خودرویی به شهرک خودرو اظهار داشت: در راستای انتقال صنوف خودرویی به شهرک خودرو باید در مالکان این صنوف ایجاد انگیزه شود.

محمدرضا خسروی افزود: جلسات شورای راهبردی شهرک خودرو هفته‌ای یک بار در شهرداری برگزار می‌شود، مشکلات قانونی پیش‌آمده سبب کند و به تاخیر افتادن روند اجرای پروژه شهرک خودرویی شد.

وی تصریح کرد: باتوجه به هماهنگی به‌عمل آمده با دستگاه‌های نظارتی فاز دوم شهرک خودرویی آغاز شده و هم‌اکنون 350 واحد از شهرک خودرویی آماده بهره‌برداری است.

معاون امور زیربنایی و حمل و نقل شهرداری اراک بیان کرد: تاکنون نزدیک به 30 واحد واگذار و صنوف در آن مستقر شده‌اند، نکته قابل توجه در پروژه شهرک خودرویی این است که 30 درصد پروژه متعلق به شهرداری و 70 درصد آن نیز متعلق به شریک شهرداری است.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon