بهره‌گیری کشاورزان مشهدی از روش‌های نوین/کنترل بیولوژیک آفات سطح تولید را مضاعف کرد

بهره‌گیری کشاورزان مشهدی از روش‌های نوین/کنترل بیولوژیک آفات سطح تولید را مضاعف کرد

گروه استان‌ها- بهره‌گیری از روش‌های مکانیزه و نوین کشاورزی سبب شده تا خروجی محصولات در زمین‌های کشاورزی مشهد مضاعف شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، محصولات کشاورزی یکی از ارکان مهم تحقق اقتصاد مقاومتی هستند و می‌توان با سرمایه‌گذاری در این حوزه از بهره‌های متعددی که از آن نصیب می‌شود استفاده بهینه کرد.

در سال‌های اخیر علاوه بر کشت سنتی، روش‌های مکانیزه کشت نیز به کار آمده است و علاوه بر این کشت گلخانه‌ای نیز تضمین بالاتری برای اشتغال در تمامی فصول سال فراهم کرده است.

از سوی دیگر در حوزه مبارزه با آفات مزارع کشاورزی نیز روش‌های جدیدی به کار گرفته شده که در مجموع سبب شده راندمان محصولات کشاورزی بسیار بالا برود.

در سطح شهرستان مشهدمقدس و با همت دستگاه‌های مختلفی همچون جهاد کشاورزی و بسیج مهندسان کشاورزی این مبارزه با آفات شکل و شمایل جدی‌تری به خود گرفته و سبب شده تا کشاورزان رضایت نسبی بالاتری از وضعیت داشته باشند.

محمود عبداللهی؛ رئیس اداره بهبود تولیدات گیاهی  جهاد کشاورزی شهرستان مشهد از اجرایی شدن ردیابی و کنترل بیولوژیک آفات در سطح بیش از 540 هکتار از اراضی زراعی شهرستان مشهد خبر داد.

رئیس اداره بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی شهرستان مشهد گفت: آفات و بیماریهای گیاهی خسارات عمده‌ای به محصولات کشاورزی در کشور وارد می‌کنند. معمولاً برای کنترل آفات و بیماریهای گیاهی در سراسر کشور از سموم شیمیایی بطور گسترده استفاده شده که علاوه بر تحمیل هزینه های فراوان، موجب آلودگی محیط زیست می‌شود. یکی از روش‌های نوین در مبارزه با آفات و بیماری‌های گیاهی، استفاده از موجودات زنده به عنوان عامل کنترل بیولوژیک است. 

وی ادامه می‌دهد: کاربرد عوامل کنترل بیولوژیک برای کنترل آفات محصولات کشاورزی یک از سالم‌ترین و کارآمدترین روش‌ها است. کنترل بیولوژیک ممکن است با دخالت هدفمند انسان صورت پذیرد و یا نتیجه عملی یک نیروی طبیعی خود جوش باشد همچنین ممکن است برای پائین آوردن جمعیت آفت مزارع یا جنگل‌ها و یا برای تعدیل ناهماهنگی‌ها به وجود آمده در اثر ورود یک عامل جدید به یک محیط طبیعی صورت گیرد.

عبدالهی با اشاره به مزایای کنترل بیولوژیکی خاطرنشان کرد: حرکت در راستای توسعه پایدار کشاوری، اثرات تخریبی کمتر این روش در محیط‌زیست نسبت به روش‌های فیزیکی و شیمیایی و کاهش نسبی آلودگی محیط‌زیست، امکان افزایش محصول با منابع موجود، کاهش احتمال ایجاد مقاومت با مواد شیمیایی، دستیابی به روش‌های کنترل بی‌خطر و کاهش اثرات زیان‌آور مواد شیمایی روی سایر موجودات زنده مانند حشرات و میکروارگانیسم‌های غیر هدف از مزایای کنترل بیولوژیکی است. 

وی خاطرنشان کرد: ردیابی و کنترل بیولوژیک آفات در بیش از 540 هکتار از اراضی زراعی گوجه فرنگی در شهرستان مشهد عملیاتی و کنترل بیولوژیکی با استفاده از زنبور تریکوگراما و زنبور براکون در مزارع گوجه فرنگی انجام شد.

انتهای پیام/282/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon