اینترنت در اردبیل به کما رفت/سرعت پایین اینترنت صدای مردم را درآورد

اینترنت در اردبیل به کما رفت/سرعت پایین اینترنت صدای مردم را درآورد

گروه استان‌ها - اردبیلی‌ها در حالی روزهای نخست قرنطینه و تعطیلی مشاغل و به تبع خانه‌نشینی را سپری کرده‌اند که از وضعیت خدمات زیرساخت اینترنت به شدت گله‌مندند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، بعد از اعلام سراسری ستاد مبارزه با بیماری کرونا و خانه نشینی شهروندان، دغدغه جدید مردم سرعت اینترنت شده است. اینترنت و فضای مجازی که یکی از سرگرمی‌های این روزهای اعضای خانواده است با افت کیفی گلایه شهروندان را به دنبال داشته است. در پی اعلام مستمر مشکلات، بررسی میدانی از تمامی مناطق شهر اردبیل انجام شد و بدون استثنا ساکنان تمامی مناطق از افت سرعت اینترنت ابراز گله کندی کردند.

قطع اینترنت در ساعت خاصی از شبانه روز

یکی از شهروندان می‌گوید نه تنها سرعت اینترنت در روزهای گذشته کاهش داشته بلکه در ساعاتی از شبانه روز نیز قطع می‌شود.

محمدپور تصریح کرد: بنده ساکن محله سرچشمه هستم و با وجود اینکه هزینه مصرف دیتا و وای فای را به موقع پرداخت می‌کنم اما عملا در میزان سرعت اینترنت موثر نیست و تفاوتی با مشترکان دیگر ندارم.

وی افزود: بنده، همسرم و دو فرزندم به دلیل شرایط قرنطینه بیشتر از روزهای قبل از اینترنت استفاده می‌کنیم اما متاسفانه ادارات و اپراتورها بی‌توجه به افزایش مصرف اینترنت و تامین زیرساخت هستند و کمترین برنامه ریزی برای تامین نیاز مردم در این مدت صورت نگرفته است.

شهروند دیگری معتقد است نه تنها سرعت اینترنت کاهش دارد بلکه به نوعی اینترنت خوری هم مشاهده می‌شود تا جایی که مرتبا درخواست پرداخت قبض پیامک می‌شود.

مصطفایی تصریح کرد: به نظر می‌رسد هزینه‌ها و تعرفه‌های شرکت های اپراتور افزایش یافته و حالا که مصرف اینترنت بیشتر شده مرتبا پول بیشتری مطالبه می‌کنند اما کیفیت داده و وای فای هیچ تغییری ندارد و روز به روز بدتر می‌شود.

یکی دیگر از شهروندان می‌گوید اینترنت داده گوشی به مراتب سرعت بهتری از وای فای دارد و در روزهای قرنطینه مجبور شده بارها حتی در منزل وای فای را خاموش کند و از داده استفاده کند.

اسدی تصریح کرد: متاسفانه هزینه قابل توجه وای فای عملا قابل استفاده نیست و ناچاریم از داده گوشی استفاده کنیم.

مطابق بررسی میدانی خبرگزاری تسنیم مشکل کاهش سرعت اینترنت در تمامی شهرک‌های مسکونی اردبیل به ویژه کارشناسان، نادری، فلسطین و آزادی و حتی بافت تاریخی و مرکزی شهر اعلام شده است و شهروندان از افت کیفیت و پیامک‌های مکرر پرداخت قبض گفته‌اند.

اپلیکیشن‌ها خدمات ما را ضعیف کرده است!

پیرو انعکاس این مشکلات به مدیریت ارتباطات و فن آوری اطلاعات استان اردبیل، مدیرکل این مجموعه تصریح کرد: در استان اردبیل هیچ محدودیت و مشکلی در خدمات اینترنت و زیرساخت پهنای باند در هیچ یک از شهرستان‌های اردبیل نداریم.

بهروز رزمی در اظهارات قابل توجهی با بیان اینکه دلیل افت اینترنت به افزایش مصرف اپلیکیشن‌ها مرتبط است، اضافه کرد: به عنوان مثال برای یک منطقه به صورت نسبی 30 کاربر تعریف شده و وقتی کاربر 31 ام از داده استفاده می‌کند شاهد اختلال و افت سرعت هستیم.

وی در پاسخ به اینکه تعداد کاربران تعریف شده شهر اردبیل چه میزان است ابراز بی اطلاعی کرد و  افزود: مشکل اصلی ما زیرساخت نیست بلکه استفاده از برخی برنامه‌ها مانند شاد و پروکسی‌ها موجب شده تا با افت سرعت مواجه شویم چرا که به عنوان مثال خود برنامه شاد برنامه سنگینی است و در شرایط قرنطینه هم استفاده از آن به مراتب افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه زیرساخت پهنای باند ما در استان 8 برابر میزان مصرف است، افزود: اینکه برخی مشترکان از داده به جای وای فای استفاده می کنند به دلیل این است که به عنوان مثال در برخی مناطق ایرانسل آنتن دهی بهتری دارد و به همین دلیل داده سرعت بیشتری خواهد داشت.

مردم شکایت خود از اپراتورها را انعکاس دهند

به گفته مدیرکل ارتباطات و فن آوری اطلاعات استان اردبیل، به منظور تسهیل خدمات دهی به مردم مقدار مشخصی داده در اختیار شرکت‌های اپراتور قرار می‌گیرد و شرکت موظف به ارائه خدمات کیفی است و حتی اگر نیاز بیشتری داشته باشد باید اعلام کند.

رزمی افزود: اینکه از عملکرد برخی شرکت‌ها در استان انتقاد می‌شود باید به مجموعه فن آوری اطلاعات استان انعکاس یابد تا بتوانیم نسبت به بررسی عملکرد آن مجموعه اقدام کنیم.

وی با بیان اینکه پایش خدمات از طریق این مجموعه انجام می‌شود و اختیار قانونی حتی برای تذکر و اخطار به شرکت‌ها داریم، اضافه کرد: البته میزان شکایت از شرکت‌های خدماتی استان با کاهش همراه است.

وی متذکر شد: شماره تماس 195 به همین منظور تعریف شده و هر شهروندی مشکلی در کیفیت و سرعت اینترنت و یا قطعی آن داشته باشد می‌تواند به این شماره اعلام کند تا در کمترین زمان دلیل اصلی افت سرعت بررسی و رفع شود.

هرچند مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان اردبیل قول مساعد بررسی مشکلات افت سرعت اینترنت تا یک هفته آینده را داد اما بعد از گذشت یک هفته و بازگشت مردم به شرایط عادی زندگی این امکان وجود دارد که سرعت اینترنت نیز به دلیل کاهش مصرف مردم به روال عادی بازگردد.

گفته می‌شود پروکسی ها عامل کاهش سرعت اینترنت هستند اما شهروندان می‌گویند ناچار به استفاده از پروکسی، فیلتر شکن و برنامه شاد هستند و استفاده از اپلیکیشن‌های این چنینی خارج از انتخاب و اختیار آن هاست.

از طرفی اعلام می‌شود که استان اردبیل هیچ محدودیت و مشکلی در زیرساخت اینترنت ندارد اما باید از مسئولان پرسید آیا این دو هفته قرنطینه فرصتی برای بازنگری در نظر آن‌ها و بازنگری در زیرساخت‌های اینترنت استان نیست و آیا به عینه گویای این واقعیت نیست که اردبیل با کمبود امکانات مواجه است و نباید با اظهارات به ظاهر خوشایند مسئولیت را بر خود تمام شده بدانیم؟

گزارش از ونوس بهنود

انتهای پیام/136/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon