رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی اصفهان: نمی‌توان عملکرد استان را در حوزه آب مثبت ارزیابی کرد


رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی اصفهان: نمی‌توان عملکرد استان را در حوزه آب مثبت ارزیابی کرد

گروه استان‌ها-رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اصفهان عملکرد در حوزه آب را ناموفق دانست و گفت:به طور کلی نمی‌توان عملکرد استان را در حوزه آب مثبت ارزیابی کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، نعمت‌الله اکبری ظهر امروز در نشست خبری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اصفهان اظهار داشت: سال 1400 شروع قرنی جدید، برنامه توسعه جدید و کابینه‌ای جدید است. البته تکلیف بودجه همچنان در مجلس نهایی نشده اما با توجه به آنچه در لایحه تدوین شد می‌توانیم برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دهیم.

وی افزود: اسناد توسعه استان آماده است و به تصویب رسیده، طرح‌ها و پیشران‌های استان به تفکیک شهرستان، دهستان و به خصوص مناطق هفتگانه تفکیک شده و با توجه به این مدارک، خط مشی پیشرفت استان را به خوبی می‌دانیم. برای تدوین برنامه‌ها و سند آمایش استان که مهمترین پروژه‌ها و برنامه‌ریزی‌های استانی در زمره این سند قرار دارد، کارشناسان ما با دانشگاه‌ها همکاری‌های خوبی داشتند و سند آمایش استان نیز با روشن ساختن جانمایی‌ها و محدودیت‌های پروژه‌ها آماده اجراست.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اصفهان با بیان اینکه رئیس جمهور تاکید دارد تا پایان دولت طرح‌های باقی مانده به بهره‌برداری برسد، گفت: بسیاری از طرح‌ها و پروژه‌های باقی مانده در هفته دولت و دهه مبارک فجر به بهره‌برداری رسید اما برخی پروژه‌های کلیدی و مهم استان از جمله افتتاح فاز سوم کنارگذر شرق اصفهان باقی مانده که امیدواریم تا پایان خرداد به بهره‌برداری برسد. فاز اول و دوم این پروژه عظیم با بودجه‌ای که از سوی دولت به آن اختصاص یافت به بهره‌برداری رسید و فاز سوم آن نیز با تامین بودجه 200 میلیارد تومانی از سوی دولت تا پایان خردادماه به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی ادامه داد: کار ریل‌گذاری و ایستگاه‌سازی متروی اصفهان_بهارستان به پایان رسیده و از این خط نیز تا پایان فروردین ماه بهره‌برداری خواهد شد. بودجه این پروژه چیزی بالغ بر 195 میلیارد تومان بود و خوشبختانه اکنون اقدامات نهایی آن در حال انجام است.

اکبری اضافه کرد: از دیگر پروژه‌های مهم استان، آبرسانی به 14 شهرستان شمالی و شرقی استان در قالب طرح گلاب است که تا پایان خرداد ماه، یک سوم آن به بهره برداری خواهد رسید. این میزان از بهره‌برداری آب شرب را با سرعت 3.1 متر مکعب بر ثانیه به شهرستان‌ها منتقل می‌کند و امیدواریم تا پایان سال 1400 این پروژه به طور کامل بهره‌برداری شده و سرعت آب به 9.3 متر مکعب بر ثانیه افزایش پیدا کند. با اجرای این پروژه تا پایان خرداد ماه پیش‌بینی می‌شود قطعی آب در 14 شهرستان استان در تابستان امسال نداشته باشیم.

وی با بیان اینکه در احداث پروژه‌ها، به منافع کامل یک منطقه توجه می‌شود، گفت: یکی از پروژه‌های مهم استانی، 6 بانده شدن جاده اصفهان_شهرضا است. این پروژه تنها راه محدود به این دو شهر را در نمی‌گیرد بلکه بار ترافیکی را از جنوب استان کاهش می‌دهد. همچنین 4150 واحد مسکن محرومان نیز به بهره‌برداری خواهند رسید. به ازای هر کدام از این واحدها 50 میلیون تومان تسهیلات اعطا شده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اصفهان تصربح کرد: برای 5 سال آینده استان پیش‌بینی‌های لازم انجام شده است. استان اصفهان به 7 منطقه تقسیم شده که مبنای این تقسیم‌بندی‌ها، برنامه آمایش است. این مناطق براساس ویژگی‌های اقلیمی و حتی مسائل سیاسی تقسیم‌بندی شده‌اند. ارزیابی‌های لازم روی هر منطقه انجام شده و با مسئولان هر بخش مشورت کردیم و پیشران‌های مورد نیاز را بررسی کردیم. بنابراین منطقه‌بندی ما براساس مزیت‌های هر منطقه تدوین شده و در ابتدای سال 1400 لیست پیشران‌ها را به بخش خصوصی تقدیم خواهیم کرد. سال 1400 بیش از آن‌که سالی پر از تصمیم‌گیری‌ها و جلسات باشد، سال اجرایی خواهد بود. در این سال بسیاری از پروژه‌ها به بهره‌برداری خواهند رسید که بخش خصوصی بیشتر مسئولیت اجرای این پروژه‌ها را دارند و دولت نقش تسهیلگر را برای بخش خصوصی ایفا می‌کند و موانع بی‌مورد را حذف خواهد کرد. تقریبا 90 درصد پروژه‌ها باید توسط بخش خصوصی انجام پذیرد.

وی با بیان اینکه یکی از عناصر ارزیابی فرمانداران باید پیشرفت در برنامه‌های پیشران هر شهرستان باشد، گفت: هر ساله ما از استاندار می‌خواهیم که یکی از فاکتورهای ارزیابی فرمانداران، توسعه پیشران‌های ارائه شده باشد و برنامه‌های اجرایی، مبنای ارزیابی فرمانداران باشد. توجه به این مورد به انتخاب فرد اصلح برای فرمانداری کمک بسیاری می‌کند.

اکبری ادامه داد: مطابق با آنچه که برای مناطق هفتگانه استان در نظر گرفته شده، هر منطقه پیشران‌های مخصوص به خود را دارند. به طور مثال ما نمی‌خواهیم منطقه غرب استان به منطقه‌ای صنعتی تبدیل شود. ما در نظر داریم غرب استان به قطب گیاهان دارویی کشور تبدیل شود چرا که از ظرفیت بالایی برخوردار است. همچنین در شرق استان منطقه ویژه اقتصادی را راه‌اندازی کردیم که به توسعه اقتصادی این بخش از استان کمک می‌کند.

وی عملکرد در حوزه آب را ناموفق دانست و گفت: سه پروژه مهم کوهرنگ، بهشت‌آباد و طرح آبرسانی گلاب از پروژه‌های بزرگ آبرسانی استان اصفهان است. کوهرنگ و بهشت آباد باید در برنامه ششم توسعه پایان می‌پذیرفت اما با توجه به مشکلاتی که وجود دارد، چندین سال است که متوقف شده است. البته در دوران استانداری آقای رضایی پیشرفت‌های خوبی در این پروژه رقم خورد اما به طور کلی نمی‌توان عملکرد استان را در حوزه آب مثبت ارزیابی کرد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اصفهان خاطرنشان کرد: طرح ساماندهی رودخانه زاینده‌رود به خوبی پیش رفته و پیش‌بینی می‌شود تا دو سال آینده این طرح به طور کامل انجام شود. از آنجایی که دغدغه ما با کشاورزان غرب استان یکسان است، آنها هم با ما همکاری لازم را داشته‌اند. مشکلات و موانعی که بر سر راه اجرای درست این طرح وجود دارد این است که به حریم رودخانه در بخش‌های مختلف تجاوز شده و بعضا ساخت و سازهایی با مجوز و مدرک صورت گرفته است. در این موارد ناچاریم منتظر حکم قضایی باشیم.

وی افزود: یکی دیگر از طرح‌های جدید آبرسانی، انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی ایران است اما صرفا انتقال آب از خلیج می‌تواند برای صنعت قابل استفاده باشد. استان‌های اصفهان، کرمان، یزد و خراسان رضوی از استان‌هایی هستند که در این طرح حضور دارند.

اکبری با بیان اینکه استان اصفهان از لحاظ فضای کسب و کار جایگاه خوبی در بین سایر استان‌ها ندارد، گفت: با وجود اینکه قوانین دست و پاگیر و بروکراسی‌های اداری مانع بزرگی بر سر راه کسب و کارها و صنایع جدید است اما نمی‌توان همه مشکلات را تقصسر بروکراسی اداری گذاشت. مسائل زیست محیطی برای استان اصفهان بسیار مهم است و طبق قانون اگر صنعتی حتی شائبه ایجاد آلودگی داشته باشد، باید 50 کیلومتر دور از شهرها احداث شوند. همچنین کلیه صنایعی که به آب قابل توجهی نیاز دارند، امکان تاسیس در استان اصفهان را ندارند.

انتهای پیام/174/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon