وزارت نیرو مخالف توسعه کشاورزی در دشت‌های بحرانی استان زنجان است


وزارت نیرو مخالف توسعه کشاورزی در دشت‌های بحرانی استان زنجان است

گروه استان‌ها - مدیر‌کل منابع طبیعی استان زنجان با اشاره به ادامه‌دار بودن فرایند واگذاری اراضی ملی گفت: به دلیل وضعیت بحرانی آب در دشت‌های استان، وزارت نیرو با موضوع توسعه بخش کشاورزی مخالف است.

خلیل آقاجانلو در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در  زنجان  اظهار داشت: فرآیند واگذاری اراضی ملی در استان متوقف نشده است اما محدودیت‌هایی در واگذاری این اراضی وجود دارد و مسئله بیشتر به این لحاظ مورد اهمیت قرار دارد که بیشتر دشت‌های استان جزء دشت‌های بحرانی به شمار می‌رود و وزارت نیرو بر اساس دستور‌العمل‌ها با موضوع توسعه بخش کشاورزی مخالف است و ما نیز به دلیل بحران کم‌آبی با این امر موافق هستیم.

وی افزود: اما افرادی که دارای طرح اقتصادی در بخش صنعت، خدمات، توسعه گلخانه و یا طرح‌هایی با مصرف پایین آب دارند می‌توانند طرح‌های خود را به سازمان امور اراضی ارائه دهند و با گذر از فرآیند قانونی زمین را دریافت کنند.

مدیرکل منابع طبیعی در پاسخ به این سوال که برخی از روستائیان مدعی این هستند که زمین‌ها برای اهالی است اما توسط منابع طبیعی تصرف شده است، گفت: از گذشته دو قانون مهم در کشور وجود داشته و آن قانون اصلاحات اراضی و قانون ملی شدن جنگل‌ها و مراتع است که از دهه چهل اجرا شده و بر اساس آن اراضی ملی و منابع طبیعی مشخص شده است و منابع طبیعی به عنوان متولی از طرف حاکمیت فرآیند‌های قانونی را انجام داده و سند مالکیت اخذ کرده است.

وی با بیان اینکه مشکلی که در اکثر روستا‌ها مطرح است حد و حدود اراضی زراعی مشخص نیست و روستائیان نیز بر این باورند که با داشتن نسخ می‌توانند در هر مکانی آن را ارائه دهند، تصریح کرد: اما نسخ‌ها دارای ظرفیتی هستند و باید بر اساس مساحت، حد و حدود آن مشخص شود با این وجود یکی از برنامه‌های این سازمان و جهاد کشاورزی کاداستر اراضی ملی و کشاورزی است.

آقاجانلو با اشاره به اینکه وزارت جهاد کشاورزی برای حل این موضوع و حل اختلافات فرآیند رفع تداخل اراضی را در قانون تعریف کرده است، عنوان کرد: خوشبختانه استان زنجان نیز یکی از استان‌های پیش‌رو در این زمینه است. در طول فرآیند رفع تداخل اراضی اختلاف بین مردم و منابع طبیعی بررسی شده و اگر سوابق نشان دهد که قبلا در طول سالیان زمین در ارتباط با اراضی زراعی بوده موضوع حل می‌شود و زمین در اختیار روستاییان قرار می‌گیرد اما بر عکس این موضوع نیز کاملا صادق است.

وی در زمینه صدور پروانه "چرا" برای دامداران خاطر‌نشان کرد: صدور پروانه چرا نیازمند فرآیند مشخصی است که بر اساس آن هیئت ممیزی شکل می‌گیرد و بر اساس ظرفیت مراتع و توان آن تعداد واحد دامی که می‌تواند در یک فصل مشخص در این محل حضور یابد مشخص می‌شود و افراد ذی‌حق قابلیت استفاده از مراتع برای چرای دام را خواهند داشت.

مدیر‌کل منابع طبیعی استان زنجان با اشاره به اینکه دریافت پروانه چرا برای افرادی که جدیدا می‌خواهند به این امر اقدام کنند با سختی‌هایی همراه است اما راه دسترسی کاملا بسته نیست، بیان کرد: اگر شخصی ترک دامداری کرده و از روستا خارج شده باشد امکان جایگزینی با افراد جدید نیز وجود دارد.

انتهای پیام/س

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon