زاهدانی‌ها از عرضه میوه‌های تنظیم بازار شب عید گلایه دارند

زاهدانی‌ها از عرضه میوه‌های تنظیم بازار شب عید گلایه دارند

گروه استان‌ها- مدتی است که کار توزیع میوه‌های تنظیم بازار با قیمت مصوب در سیستان و بلوچستان آغاز شده اما به نظر می‌رسد این طرح امسال با استقبال خوبی از سوی مردم مواجه نشده است.

به گزارش خبرنگار تسنیم از زاهدان، در پی اوج‌گیری قیمت میوه و تره بار در کشور و به تبع آن در سیستان و بلوچستان و بنا به رسم هر ساله در ایام نزدیک به نوروز، سازمان صنعت، معدن و تجارت و سایر دستگاه‌های اجرایی متولی به توزیع میوه در مراکز مختلف در سطح شهرها اقدام می‌کنند که این طرح امسال و در نوروز 1400 نیز اجرایی شد. 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان‌ و بلوچستان درباره این طرح در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: توزیع میوه شب عید شامل سیب و پرتقال از 23 اسفندماه سال گذشته در استان آغاز شد که در همان ابتدا نیز حدود 750 تن سیب و پرتغال برای توزیع در بازار نوروزی ذخیره‌سازی شده است.

داود شهرکی افزود: این میوه‌ها به تفکیک شامل 300 تن سیب درختی زرد و قرمز و 450 تن پرتقال است و طبق اعلام اولیه قرار شد توزیع تا 15 فروردین‌ماه ادامه پیدا کند و قیمت‌ها نیز به نحوی تعیین شد که رضایت مردم را جلب کند.

نظارت دادستانی بر مراکز توزیع میوه

دادیار حقوق عامه دادستانی زاهدان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: نظر به مشاهده قیمت‌های فزاینده و عدم توانایی بخش عمده‌ای از مردم زاهدان در تامین و تهیه میوه و تره بار، جلسه‌ای به قید فوریت و در راستای تامین حقوق عامه مردم با عنوان "ساماندهی میدان میوه و تره‌بار برای دسترسی عموم مردم با قیمت مصوب و عادلانه" با حضور نمایندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت، تعزیرات حکومتی، شهرداری زاهدان، اتاق اصناف و اتحادیه میوه و تره‌بار برگزار شد.

ابوالفضل احمدزاده افزود: با توجه به ضرورت همگرایی نهادهای متولی برای بهبود وضعیت نامطلوب توزیع میوه و تره‌بار و ضرورت همکاری متولیان امر در رفع نواقص و خلاهای موجود، پیشنهادی از سوی دادیاری حقوق عامه دادستانی مرکز استان مبنی بر افزایش میادین توزیع میوه و تره‌بار برای تسهیل دسترسی عموم مردم به قیمت‌های مصوب سازمان صمت و اتحادیه ارائه شد.

وی تاکید کرد: پس از تصویب این پیشنهاد، 7 مرکز در نقاط مختلف از سوی شهرداری زاهدان تعیین و سازمان صمت و اتحادیه میوه و تره‌بار نیز متعهد شدند که میوه‌های این مراکز هفت‌گانه را به قیمت مصوب و بدون واسطه تهیه کرده و در اختیار افراد مورد اعتماد و فروشندگان باانصاف آن مراکز قرار دهند.

دادیار حقوق عامه دادستانی زاهدان تاکید کرد: همچنین مقرر شد نظارت بازرسان سازمان صنعت، معدن و تجارت و تعزیرات حکومتی از روند اجرایی امور به طور کامل انجام شود و دادستانی زاهدان نیز وضعیت را رصد می‌کند تا نحوه توزیع میوه و تره‌بار به شرایط ایده‌آل برسد.

مراکز عرضه برای بسیاری از مردم به صرفه نیستند

اما این همه ماجرا نبود؛ اصل پیشنهاد بسیار خوب بود که با استقبال شهروندان نیز روبه‌رو شد ولی در عمل با ایراداتی مواجه شد که یکی از شهروندان زاهدانی در این مورد به خبرنگار تسنیم گفت: بنده وسیله نقلیه ندارم و نمی‌توانستم به میدان میوه و تره‌بار بروم تا بتوانم میوه به نرخ پایین خریداری کنم که شنیدن این خبر بسیار مرا خوشحال کرد. 

براهویی افزود: از آنجا که می‌دانستم تفاوت قیمت‌ها از میدان میوه تا مرکز شهر چشمگیر است پس خرید میوه شب عید را به زمان بازگشایی این هفت مرکز عرضه میوه موکول کردم اما وقتی مراکز راه‌اندازی شد متوجه شدم که آنها نیز جوابگوی نیاز خانواده من نیستند. 

وی ادامه داد: ما خانواده سه نفری هستیم که طبیعتاً خرید میوه نیز باید به اندازه خودمان و مهمانان احتمالی تهیه شود که هم مقرون به صرفه باشد و هم جلوی اصراف نیز گرفته شود اما پس از مراجعه به این مراکز اعلام کردند که میوه تنها به صورت صندوقی فروخته می‌شود. 

براهویی خاطرنشان کرد: برای یک خانواده سه نفره که قصد دارد دو نوع میوه پرتقال و سیب خریداری کند طبیعتاً خرید دو صندوق میوه که بالغ بر 22 کیلوگرم می‌شود معقول نیست و در نهایت باز هم مجبور شدم به میوه‌فروشی‌های سطح شهر و یا وانت‌بارها و دست‌فروش‌ها مراجعه و به صورت خرید کیلویی خریداری کنم.

وی ادامه داد: نکته دیگر این بود که شما در خرید از این مراکز اصلاً اجازه تک‌چین کردن میوه را ندارید و خوب و خراب را باید به صورت صندوقی خریداری کنید در صورتی که در میوه‌فروشی‌ها می‌توانید میوه را به انتخاب خودتان تک‌چین کنید. 

نارضایتی از نحوه عرضه میوه‌های نوروزی

یکی دیگر از شهروندان زاهدانی به خبرنگار تسنیم گفت: این طرح نوعی به سخره گرفتن مردم است چرا که تحمیل اجباری دو صندوق میوه سیب و پرتقال که هر کدام حداقل 10 کیلوگرم وزن دارد به یک خانواده کم جمعیت آن هم در شرایط اقتصادی نامساعد فعلی دور از انصاف است. 

کهخا ادامه داد: خارج از این موضوع، قیمت میوه‌های توزیعی نیز جای تعجب داشت چرا که در قالب میوه‌های تنظیم بازار و به قول مسئولان میوه‌های تعاونی و عادلانه، هر کیلوگرم سیب به نرخ 11 و پرتقال 13 هزار تومان فروخته می‌شود در صورتی که این دو میوه با همان کیفیت تنظیم بازار و شاید یک درجه نامحسوس پایین‌تر در بازار مشترک زاهدان و برخی روزبازارها به قیمت هشت هزار تومان به مردم عرضه می‌شود. 

وی تاکید کرد: بنده پس از اینکه با اجبار به خرید صندوقی و قیمت بالای میوه‌های به ظاهر تنظیم بازار و تعاونی مواجه شدم به بازار مشترک زاهدان مراجعه کردم که همین میوه‌ها را به صورت کیلویی و انتخاب خودم و قیمت پائین‌تر خرید کردم و هر دفعه که نیاز داشتم مجدد مراجعه و به صورت تازه خریداری کردم و در کنار این دو سایر میوه‌های دیگر را نیز خریدم و تنها محدود به دو میوه سیب و پرتقال نشدم.

این شهروند زاهدانی افزود: مسئولان سازمان صنعت، معدن و تجارت اگر به فکر مردم بودند باید در این مراکز به قیمت‌های عادلانه میوه را توزیع می‌کردند و به نحوی برنامه‌ریزی انجام می‌شد که یک خانواده کوچک هم توان خرید میوه با کیفیت‌های متفاوت و چند نرخی را داشته باشد چرا که هستند خانواده‌هایی که قدرت خرید همزمان دو صندوق میوه را ندارند و از سوی دیگر حدود 20 کیلوگرم میوه خارج از نیاز آنها است.

بنابر مشاهدات عینی و میدانی خبرنگار تسنیم؛ علاوه بر موضوعات مطرح شده از سوی شهروندان، تعطیلی برخی از این مراکز و ساعات کاری نامشخص و همچنین اتمام میوه جزو دیگر ایرادات این طرح بود چرا که در برخی مواقع، چارچوب و بنرهای فروش میوه تعاونی وجود داشت اما از میوه و فروشنده خبری نبود. 

همچنین نداشتن ساعت کاری دقیق، شهروندان را با مشکل مواجه کرده بود به نحوی که پس از مراجعه مشاهده می‌کردند فروشنده در محل نیست و یا زودتر از ساعت اعلامی تعطیل کرده که موجب سردرگمی و در نهایت مراجعه مردم به میوه‌فروشی‌های عادی شهر می‌شود.

شهروندان تخلفات را گزارش دهند

معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان در این باره به خبرنگار تسنیم گفت: در حال حاضر 13 مرکز کار توزیع میوه‌های تنظیم بازار در سطح شهرستان را به عهده دارند که میوه‌های سیب زرد و قرمز و پرتقال را توزیع می‌کنند. 

محمدرفیع سلطان‌زاده در مورد گلایه‌های شهروندان مبنی بر تعطیلی مراکز توزیع افزود: در روزهای آغازین طرح برخی ناهماهنگی‌ها وجود داشت و تعدادی از این مراکز بعضاً مشکلاتی را داشتند که در حال حاضر برطرف شده و همه 13 مرکز مشغول عرضه هستند.

وی ادامه داد: این امکان وجود داشته که شهروندان برای خرید میوه در ساعات ابتدایی صبح اقدام کرده‌اند و در آن زمان متصدیان مراکز در محل سردخانه بوده و مشغول تامین میوه بوده‌اند که تا زمان رسیدن به محل توزیع قدری زمان‌بر شده اما شهروندان در صورت مواجهه به موارد مشابه می‌توانند مراتب به سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان اطلاع دهند تا به قید فوریت بررسی و مشکل برطرف شود.

معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان در مورد تفاوت قیمت این میوه در مراکز و بازارهای دیگر زاهدان، گفت: میوه‌های عرضه شده در این مراکز از کیفیت خوبی برخوردار هستند و قیمتی که برای آنها مصوب شده نیز عادلانه است و اینکه برخی شهروندان می‌گویند میوه با همین کیفیت را در مکان‌های دیگر با قیمتی کمتر خریداری کرده‌اند جای تعجب دارد و احتمالش ضعیف است. 

احتمال ادامه عرضه میوه تنظیم بازار در ماه رمضان

سلطان‌زاده ادامه داد: ما در قالب این طرح قصد داریم تا به نحوی پیش برویم که مردم برای خرید میوه در ایام نوروز دچار مشکل نشوند و طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته احتمال دارد این مراکز در ماه مبارک رمضان نیز دایر بوده و کار توزیع میوه به قیمت تعاونی را انجام دهند. 

معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان در مورد عرضه صندوقی میوه گفت: به هر حال در این طرح توزیع به صورت صندوقی مصوب شده و امکان فروش کیلویی وجود ندارد و هیچ طرحی بدون ایراد نیست و اگر به نحو دیگری نیز عمل می‌کردیم احتمالاً نقدهای دیگری از سوی شهروندان مطرح می‌شد. تاکنون حدود 70 درصد ذخایر میوه استان به دست مصرف‌کنندگان رسیده و از بابت تامین میوه نیز دچار هیچ کمبودی نیستیم. 

بازدیدهای میدانی خبرنگار تسنیم از مراکز توزیع میوه تنظیم بازار و دیگر بازارهای سطح شهرستان زاهدان حاکی از این است که میل شهروندان بیشتر به سمت خرید از بازارهای محلی است و عملاً مراکز توزیع سازمان صنعت، معدن و تجارت با اقبال قابل قبولی مواجه نشده‌اند. همچنین برخی از شهروندان پس از حضور در این مراکز، پشیمان شده و برای مرحله دوم خریدهای نوروزی میوه سبد خانوار خود به بازارهای محلی مراجعه کرده‌‌اند.

انتهای پیام/393/ی

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon