آغاز به‌کار دبیرخانه جهانی صنایع دستی در شیراز؛ احیاء و بازتعریف هویت شهری باید مورد توجه باشد


آغاز به‌کار دبیرخانه جهانی صنایع دستی در شیراز؛ احیاء و بازتعریف هویت شهری باید مورد توجه باشد

گروه استان‌ها - شهردار شیراز گفت: جهان‌‌شهر شیراز برای جهانی شدن نیازی به کپی‌کاری در توسعه سخت افزاری ندارد و با تمرکز بر روی عناوینی مانند شهر صنایع دستی شیراز می‌توان آوازه شیراز را دیگر بار جهانی کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  شیراز ، حیدر اسکندرپور شامگاه یکشنبه در آیین آغاز به کار دبیرخانه جهانی صنایع دستی شیراز اظهار داشت: ثبت برند صنایع دستی شیراز مرهون همکاری اعضای شورای شهرشیراز، مجموعه شهرداری و استانداری و اداره کل میراث فرهنگی استان فارس و به ویژه هنرمندان این خطه هنرخیز است.

وی با بیان اینکه تلاش داشتیم با این امر، فرصتی جدید برای ارزش افزایی به شیراز خلق کنیم افزود: باور عده‌ای بر این است که توسعه یک شهر صرفا با انجام اقدامات زیرساختی سخت افزاری شکل می‌گیرد اما باور ما بر این است که باید به روح شهر که همان فرهنگ، معنویات، تاریخ و ادبیات شهر است نیز توجه ویژه نمود و در این مورد شیراز ظرفیت فراوانی دارد.

شهردار کلان‌شهر شیراز افزود: وقتی به ظرفیت‌های فرهنگی ادبی هنری شیراز توجه شود و به عنوان نمونه شیراز شهر ملی دوچرخه یا پایتخت کتاب ایران یا شهر جهانی صنایع دستی می‌شود تولیدات ما فرصتی برای عرضه بهتر و گسترده‌تر یافته و این امر به تولید ثروت و توسعه اقتصاد شهری منجر می‌شود و هنرمندان، فرهنگوران و نمایندگان و سفیران ادبی فرهنگی و هنری این شهردر مقیاسی بیشتر به جهانیان نمایانده می‌شوند.

وی همچنین با اشاره به اینکه توجه به بافت تاریخی شهر شیراز باعث ارزش‌آفرینی و بالا رفتن بهای املاک آن تا ده برابر شده افزود به زودی شاهد بازگشت افراد متمول و سرمایه‌گذار به بافت تاریخی چه برای سرمایه‌گذاری و چه گذران زندگی خواهیم بود.

شهردار شیراز با اشاره به شعار شهرداری مبنی بر اینکه " شیراز باید همانند شیراز باشد" تصریح کرد: مقصود ما این است که شیراز برای ادامه حیات خود نیازی به کپی‌کاری ندارد و شهری که خود تمام ملزومات جهانی شدن و ماندگاری از جمله پیشینه‌ای درخشان را دارد باید بیش از توسعه فیزیکی و سخت افزاری به احیا و بازتعریف هویت خود بپردازد و دلیل این امر نیز این است که 700 سال پیش شیراز شهری بود که در طراز جهانی می‌درخشید درحالی که آن زمان معالی آباد و مجتمع خلیج فارس وجود نداشت.

در پایان اسکندرپور تاکید کرد: مجموعه مدیریت شهری با نگرشی نو در پی توسعه زیرساخت‌های فرهنگی، ایجاد نشاط فکری و اجتماعی و دمیدن روح جمعی در جامعه بوده و معتقد است پیشرفت یک شهر در سایه همدلی، همراهی و همگامی صورت می‌گیرد و ثمره این همدلی را در جای جای این شهر می‌بینیم.

رئیس کمیسیون گردشگری و زیارت شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این آیین با اشاره به اینکه ناآشنایی سرمایه‌گذاران و هنرمندان با ظرفیت‌های شیراز و فرصت‌های اقتصادی نهفته در این شهر باعث شده که صنایع‌دستی و به ویژه عرضه و صادرات این محصولات مغفول بماند گفت: این رویداد مهم در شهر شیراز کلید خورده و باید با قدرت ادامه یابد.

سولماز دهقانی با تاکید بر اینکه رفع مشکلات اهالی هنر باید یکی از محورهای پیگیری‌های این دبیرخانه باشد، افزود: درتمام جهان صنایع خلاق و فعالیت‌های فرهنگی و هنری با اندکی پیشینه و اصالت باعث ثروت آفرینی و بهبود اقتصاد می‌شود و با توجه به ظرفیت فرهنگی، هنری و ادبی شیراز، موضوع اقتصاد هنر باید با همدلی بخش دولتی و خصوصی و مردم،شناسایی بازارهای هدف، توجه به بسته بندی و توزیع و بازاریابی محصولات هنری و آموزشهای اصولی باقدرت پیگیری شود.

رئیس سازمان فرهنگی شهرداری شیراز نیز در این آیین ضمن برشمردن مواهب و مزایایی این عنوان برای توسعه برند شهر شیراز گفت:پاسداشت هنر نامآوران به معنای پاسداشت جایگاه هنر و اندیشه هنری است.

مرتضی جعفری افزود: شیراز پیوسته در هنرآفرینی زبانزد و ممتاز بوده و در صنایع دستی خوش درخشیده و هنرمندان این وادی، همواره در زمره نامآوران عصر خویش بوده‌اند و واجب است هنرمندان شهر راز را قدر بدانیم و درصدر بنشانیم.

مدیرکل میراث فرهنگی استان فارس نیز در بیاناتی ضمن اشاره به تلاشهای صورت گرفته توسط دستگاه‌های مختلف از جمله در شهرداری و استانداری و شورای شهر از تلاش‌های هنرمندان شیرازی یاد کرد و افزود: 14 شهر و روستا در ایران موفق به دریافت این عنوان شده‌اند که ایران در جهان دارای بیشترین عنوان و فارس نیز در ایران با ثبت هنر منبت به نام آباده و عنوان شهر صنایع دستی به نام شیراز در عرصه جهانی در رتبه نخست این مهم قرار دارد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه 20 هزار هنرمند در این شهر مشغول فعالیت در حدود 950 کارگاه هستند اظهار داشت: از این تعداد حدود 2000 نفر آنها بیمه هستند که تلاش داریم حمایت بیشتری از این صنف پرتلاش کنیم و با افزایش کارگاه و همچنین زمینه‌سازی برای تعداد بیشتری از هنرمندان، در مسیرصیانت از این عنوان گام‌های محکم‌تری برداریم.

معاون گردشگری و امور زائرین استانداری فارس دیگر سخنران این برنامه بود و وی نیز در ابتدا بیان کرد: هویت‌بخشی موثر کنونی به شهر شیراز مرهون هنرمندان و نیاکان ما که با هنر مانوس بوده‌اند و به ویژه کلیه مدیرانی است که در این مسیر کوشیده‌اند.

علی نقی طبیب لقمانی افزود: امیدواریم با پیگیری‌های ما شهر فیروزآباد نیز به عنوان شهر شهر جهانی فرش به ثبت برسد و هنر اصیل دستان زنان عشایر به اطلاع جهانیان برسد.

در ادامه این برنامه عبدالخالق گلریز خاتمی، استاد برجسته هنری، دارای نشان درجه یک هنر خاتم به بیان تلاش‌های صورت گرفته توسط اعضای انجمن پیشکسوتان هنر صنایع‌دستی به ویژه اساتید و هنرمندانی چون سهیلاتومانی، حسن داناپور، رضاجانعلی‌پور، محمدعلی پرواز، عبدالعلی قدرت، علی گودرزی، اسماعیل فروتن، قاسم حقیقت، بهرام منبتی، آرش گلریز خاتمی و سایر پیشکسوت‌هایی پرداخت که تجارب و آثار آنها با پیگیری مسئولین باعث اعطای این عنوان به شیراز شد.

در پایان این مراسم از آرش گلریز خاتمی پیشکسوت شیرازی عرصه خاتم‌کاری ایران که اثر وی در جشنواره نگاره‌های چوبی از میان 240 اثر شاخص برگزیده شده بود تجلیل شد.

انتهای پیام/424/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon