از دیدگاه امام علی (ع) چرا طلحه و زبیر شایستگی گرفتن پست را نداشتند؟


از دیدگاه امام علی (ع) چرا طلحه و زبیر شایستگی گرفتن پست را نداشتند؟

گروه استان‌ها- نماینده ولی فقیه در همدان گفت: شروع نا بسامانی در جامعه اسلامی با دادن مسئولیت به طلحه و زبیر٬ گسترش فساد و تهدید امنیت از جمله دلایلی بود که حضرت امیر(ع) به واسطه آن مسئولیتی را به طلحه و زبیر واگذار نکردند.

آیت الله حبیب الله شعبانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در همدان با اشاره به ماجرای بیعت طلحه و زبیر با امام علی (ع) اظهارداشت: از نخستین افرادیکه با حضرت امیر (ع) بیعت کردند زیبر و پس از آن طلحه بود٬ افرادیکه  تلاش کردند امام علی (ع) به خلافت برسد.

وی بیان کرد: آنها انتظار داشتند پس از اینکه امام علی (ع) به خلافت رسید مسئولیتی را به آنها بدهد و حتی به حضرت گفتند شما با ما مشورت نمی‌کنید و انتظار داشتیم فرمانداری شام و کوفه را به ما بدهید.

نماینده ولی فقیه در همدان با اشاره به اینکه در تاریخ و همچنین نهج البلاغه آمده است که حضرت امیر(ع) به چهار دلیل به آنها مسئولیتی را ندادند گفت: شروع نا بسامانی در جامعه اسلامی با دادن مسئولیت به طلحه و زبیر٬ گسترش فساد و تهدید امنیت از جمله دلایلی بود که حضرت امیر(ع) به واسطه آن مسئولیتی را به طلحه و زبیر واگذار نکردند.

وی با اشاره به اینکه از جمله نکاتی که هنگام واگذاری مسئولیت به افراد در جامعه اسلامی باید به آن توجه کنیم مسئله کارآمدی است عنوان کرد: وقتی حضرت علی (ع) کمیل را که یکی از 8 زاهد معروف کوفه و از اصحاب خاص حضرت بود از فرمانداری منطقه‌ای عزل کردند ضمن توبیخ وی  ضعف سیاسی٬ عدم مدیریت٬ نداشتن بازوان توانمند برای مقابله با دشمن و  تبدیل شدن وی به پلی برای حضور دشمن در کشور اسلامی را از جمله نقاط ضعف و اشتباهات وی اعلام می‌کنند.

شعبانی با بیان اینکه اگر فردی کارآمدی نداشته باشد نباید به او مسئولیتی سپرد چرا که توانایی مدیریت ندارند مطرح کرد: اگر کسی برنامه‌ای برای اداره جامعه ندارد نباید به عرصه مدیریتی کشور ورود کند ولو اینکه فرد خوبی باشد.

وی با تشریح نامه امام علی (ع)به مالک اشتر اظهار داشت: حضرت در این نامه  مواردی مانند تنظیم مسائل مالی کشور٬ دفاع از مرزها٬ اصلاح  فرهنگ جامعه و ایجاد آبادانی در کشور را از جمله وظایف وی اعلام می‌کنند.

نماینده ولی فقیه در همدان  تصریح کرد: اگر مسئولی در جامعه اسلامی برای ارتقای فرهنگ جامعه و اصلاح آسیب‌های اجتماعی برنامه نداشته باشد نباید به این فرد مسئولیتی را واگذار کرد.

وی با اشاره به لزوم توجه به مسائل اقتصادی جامعه و اصلاح آن بیان کرد: آبادانی سرزمین به اشتغال و تولید و همچنین ایجاد مسائل مالی منظم و سالم بستگی دارد که اگر اینها نباشد آن وقت حکومت نیز اسلامی نخواهد بود.

 شعبانی دیگر دلیل حضرت علی(ع) برای عدم واگذاری مسئولیت به طلحه و زبیر را  وجود ثرورت فراوان در کوفه و شام برشمرد و اظهار داشت: حضرت علی(ع) فرمودند اگر این دو به این دو منطقه بروند فقرا تضعیف شده٬ افراد نادان دور آنها را گرفته و سازش با قدرتمندان و ثروتمندان علیه ضعفا رخ می‌دهد.

وی با بیان اینکه به مسئولی که به ثروتمندان و برخی افراد خاص در جامعه گرایش داشته و عموم مردم را فراموش می‌کند نباید اعتماد کرد گفت: دلیل اینکه نباید به افرادی مانند طلحه وزبیر اعتماد کرده  و نباید به افرادی که ویژگی‌هایی مانند آنها دارند مسئولیت داد این است که این افراد سبب بروز فساد در جامعه شده و ضعفا تضعیف می‌شوند.

انتهای پیام/742/ ز

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon