عسگرپور: بودجه جشنواره جهانی فجر به اندازه ساخت یک نصفه فیلم است/ فیلم‌های زیادی در بخش بازار فروختیم


عسگرپور: بودجه جشنواره جهانی فجر به اندازه ساخت یک نصفه فیلم است/ فیلم‌های زیادی در بخش بازار فروختیم

دبیر سی‌وهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر گفت: در بخش بازارهای جشنواره جهانی فیلم فجر فیلم‌های زیادی خریداری شده است و حتی ما بعضاً از خریداران استعلام گرفته‌ایم که چه تعداد فیلم از بازار خریداری شده است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری مجازی سی‌وهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر ساعتی قبل برگزار شد. این نشست از طریق صفحه رسمی جشنواره در اینستاگرام و آپارت و سایت رسمی جشنواره پخش شد.

عسگرپور در ابتدای این نشست ضمن بیان قبولی طاعات و عبادات روزه‌داران بیان کرد: همان‌طور که در جریانیم سال گذشته به دلیل کرونا و شیوع آن برگزاری جشنواره عملاً ممکن نبود اما امسال با بیشتر شدن تجربیات ما در حوزه جشنواره‌ها در نهایت تصمیم بر این شد که جشنواره‌ را به صورت فیزیکی و مجازی برگزار کنیم.

وی ادامه داد همانطور که گفته شده بود بیش از 300 فیلم به جشنواره ارسال شده است که از این میان 82 فیلم برای حضور در جشنواره انتخاب شده است.

بخش‌های جشنواره بعضاً تغییراتی کرده است مانند بخش‌هایی که متکی بر حضور مهمانان یا مجازی است یا باید حذفش می‌کردیم. بخش بازار جشنواره محل خوبی برای عرضه فیلم‌های ایرانی و منطقه بود. بخشی که در منطقه جزو معدود بازارهای فیلم بود. مبنای ما این شد که از طریق یکی از پلتفرم‌های بازار جشنواره را برگزار کنیم. بنابراین مهمان خارجی نخواهیم داشت اگرچه که درخواست حضور بسیار داشتیم اما ترجیح دادیم که به خاطر کرونا مهمان نداشته باشیم.

وی در بخش دیگری نیز بیان کرد که بخش‌های جشنواره مانند سال قبل چه بخش مرمت و چه بخش‌های دیگر برقرار است. در بخش مرمت حتی فیلم‌های خارجی نیز حضور دارد و آثار خوبی ارائه خواهد شد.

در بخش ژانر 5 فیلم خارجی و 2 فیلم ایرانی خواهد بود. در شاخه زیتون نیز چند فیلم ایرانی و خارجی اکران خواهد شد.

عسگرپور درباره برگزاری جشنواره بیان کرد که محل برگزاری همان سینما چارسو خواهد بود اما بدون بازار. نمایش پوستر فیلم‌ها را در نیز داریم که نمایش پوسترهای فیلم‌های دهه 1360 و 1370 است. همین‌طور در کنار آن پوستر فیلم‌های کوبایی نیز نمایش داده خواهد شد.

گذرهای سینمایی نیز رونمایی خواهد شد که با همکاری شهرداری تهران خواهد بود. سالن‌های روباز نیز مورد استفاده قرار خواهد گرفت هم در سینما چارسو و هم سینما کانون . یکی از سالن‌های چارسو نیز روباز نیست اما هوا در آن به شکل خاصی جریان دارد.

عسگرپور در بخش پاسخ به پرسش‌های خبرنگاران درباره چرایی برگزاری جشنواره در شرایط موجود اقتصادی و کرونایی گفت: البته بیان کردم که بسیاری از جشنواره‌های دنیا برگزار شده است و جشنواره جهانی فیلم فجر نیز مانند جشنواره‌های دنیا باید برگزار شود. در ضمن عدم برگزاری جشنواره و پرداخت هزینه‌های آن به مستضعفین در دست ما نیست و پدیده زیبا و جالبی نیست که هزینه‌های آن را به بخشی مانند مستمندان سینما بدهیم. 

وی درباره پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم درباره  ارتقای بخش شاخه زیتون و آشنایی سینماگران جهان با فرهنگ ملی ما پاسخ داد: امسال در بخش شاخه زیتون چند فیلم خوب داریم که با آن آشنا خواهید شد. در حوزه مقاومت نیز فیلم‌های خوبی در حال ساخت است و در زمان خودش ارائه خواهد شد. پس در این بخش توجهاتی به این زمینه داشته‌ایم. اما جداسازی این بخش ملی و جهانی سینمای ما آسیبی است که وارد شده و بحث مفصلی دارد که باید در جای خودش بیان شود. البته تمرکز و ارائه فیلم‌های گوناگون در این بخش تاحدی رویارویی سینماگران خارجی با فرهنگ ملی را جبران می‌کند. اما باید در جریان طبیعی سینما باشیم تا آشنایی و همراهی با فرهنگ‌ها رخ دهد.

جشنواره جهانی ظرفیت خوبی برای ارائه فیلم‌های ایرانی دارد که حتی فیلم‌هایی که در جشنواره ملی فجر اکران نشده‌اند در بخش جهانی ارائه می‌شوند و حتی به خوبی مورد شناخت خریداران خارجی قرار می‌گیرند.

دبیر جشنواره در بخش دیگری در پاسخ به سؤالی درباره بها دادن به فیلمسازان جوان و اولی در جشنواره بیان کرد: همان‌طور که می‌دانیم به ایران عنوان بهشت فیمسازان اول را می‌دهند. امسال در جشنواره نیز آثار نسل جوان و فیلم اولی را خواهید دید.

عسگرپور درباره اکران و اطلاعات فیلم‌ها بیان کرد که در حال مذاکرات نهایی هستیم. عموماً بیان اطلاعات فیلم‌ها قبل از نهایی شدن آن زمانی که به نتیجه نرسیده است باعث شده است تا صورت خوبی برای جشنواره پیدا نشود. اما تلاش داریم تا در چند روز نهایی خبر اکران فیلم‌هایی مانند فیلم جدید آقای فرهادی را بگوییم.

عسگرپور در پاسخ به سؤالی درباره تغییری که در بودجه جشنواره با توجه به شرایط کرونا به وجود آمده است، توضیح داد: جریانی در طول چند سال گذشته در زمینه شفاف‌سازی در زمینه بودجه رخ داده که اتفاق خوبی است و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این شفاف سازی رتبه اول را پیدا کرده است. گاهی بودجه یک جشنواره به اندازه تولید یک فیلم بلند است. کل بودجه جشنواره جهانی در زمانی که برگزار می‌شد تقریبا معادل بودجه یک و نیم تا دو فیلم متعارف بود اما در حال حاضر بودجه جشنواره جهانی با توجه به شرایط فعلی به اندازه بودجه نیم فیلم است که در نهایت بنیاد فارابی این بودجه‌ها را مشخص خواهد کرد. ردیف بودجه سال گذشته جشنواره یک و نیم میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود که ما نیز تصمیم گرفتیم جلوی برخی از هزینه ها را بگیریم. امیدواریم بتوانیم این دوره از جشنواره را با بودجه نیم فیلم برگزار کنیم.

نکته جالب در توضیحات عسگرپور شیوه بیان و لحن وی در پاسخ خبرنگاران بود که بعضا همراه با کنایه‌ و زیرسؤال بردن سؤالات خبرنگاران بود.

او در بخشی از بیانات خود اظهار داشت افرادی که جشنواره را نقد می‌کنند حتی یکبار در جشنواره‌های خارجی حضور نداشتند اما تنها اظهار می‌کنند. پرسش درباره اینکه خروجی جشنواره چیست بسیار زرد است گویا یک کارت‌خوان وجود دارد که خروجی جشنواره را از طریق آن بررسی می‌کنیم!

جشنواره‌های دیگری که برگزار شده است عقل نداشتند که برگزار کردند؟ شکمشان سیر بوده است که برگزار شده است؟ فکر نمی‌کنم در جشنواره‌های دیگر این سؤالات را بپرسند.

وی همینطور بیان کرد که در بخش بازارهای جشنواره جهانی فیلم فجر فیلم‌های زیادی خریداری شده است و حتی ما بعضاً از خریداران استعلام گرفته‌ایم که چه تعداد فیلم از بازار خریداری شده است.

او درباره اجرای بزرگداشت‌ها بیان کرد که امسال هیچ نکوداشتی نداریم چرا که کاملا فیزیکی است و برگزاری مجازی آن طعم شیرینش را بر زبان نخواهد داشت. برگزاری جشنواره می‌تواند در از بین بردن زمینه‌های افسردگی که در جهان نیز فزونی داشته است نقش مهمی ایفا کند.

دبیر جشنواره در پاسخ به سؤالی که وی را به نقد کشیده بود بیان کرد که آن مقداری که در جشنواره‌ها بوده‌ام و فیلمنامه خوانده‌ام بعید است که یک فیلمساز خارجی بخواهد بی‌دلیل برای بار هشتم به ایران بیاید تا اینجا را تماشا کند و هربار از هتل فردوسی به سینما چارسو بیاید و برگردد. این جشنواره‌ها ارتباطات بین‌المللی به فیلمسازان داخلی و خارجی می‌دهد که اهمیت دارد.

وی همینطور بیان کرد که تلاشی برای اینکه جشنواره فیلم فجر به نام جشنواره تهران تغییر نکند بیان کرد که از آنجایی که مدت‌ها است در مقطع حساس کنونی قرار داریم تلاشی برای تغییر نام جشنواره انجام ندادیم.

نظریه‌ای وجود داشت که زمان برگزاری آن با دانشجویان همراه باشد که خوب بود اما چون وضعیت دانشجویان به صورت مجازی است و می‌توانند راحت‌تر بیایند و بروند برقرار است. اعضای باشگاه نیز 10 هزار نفرند که 4 هزار نفر آن فعال‌اند. 

 در پایان از پوسترهای سی‌وهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر رونمایی شد.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
triboon
گوشتیران
رایتل
مادیران