برنامه‌های ایام منتهی به روز ملی "جمعیت" اعلام شد

برنامه‌های ایام منتهی به روز ملی "جمعیت" اعلام شد

رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی از برنامه‌ها و نام‌گذاری‌های ایام منتهی به ۳۰ اردیبهشت، روز ملی جمعیت خبر داد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ کبری خزعلی در نشست خبری روز ملی جمعیت در دبیرخانه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: ابلاغ سیاست‌های کلی جمعیت در 30 اردیبهشت سال 1393 یکی از اساسی‌ترین نیازهای دستگاه‌ها بعد از مصوبه نقشه مهندسی فرهنگی کشور و ابلاغ آن در سال 91 بود که زمینه تقسیم کار ملی و هماهنگی را طبق فرمان مقام معظم رهبری در مطلع سیاست‌ها فراهم کرد.

وی ادامه داد: در متن ابلاغیه رهبر انقلاب به رؤسای قوای سه‌گانه آمده است: سیاست‌های کلی جمعیت براساس بند یک اصل 110 قانون اساسی پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین شده و در محورهایی جهت اجرا به دستگاه‌ها ابلاغ شده است.

خزعلی تصریح کرد: برخی محورهای مطروحه در سیاست‌های ابلاغی به این شرح است؛

1 ـ ارتقای بالندگی و جوانی جمعیت با افزایش نرخ باروری به بیش از حد جانشینی

2 ـ رفع موانع و تسهیل ازدواج با کاهش سن ازدواج و افزایش حمایت‌های مادی و معنوی

3 ـ تأمین حمایت‌های اجتماعی و بیمه‌ای از مادران و درمان ناباروری

4 ـ اصلاح و تکمیل حمایت‌های آموزشی و عمومی از خانواده

5 ـ ترویج سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی و مقابله با ابعاد نامطلوب سبک زندگی غربی

که در نهایت به رصد مستمر سیاست‌های جمعیتی در ابعاد کمی و کیفی و تدوین شاخص‌های بومی توسعه انسانی تأکید دارد.

رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان خاطرنشان کرد: فلسفه نام‌گذاری روزها در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، بزرگداشت مناسبت‌ها و اهتمام مسئولان (دولتی و غیردولتی) به اجرای آن و ارائه برنامه‌ها و عملکرد به مردم در راستای پاسخ به مطالبات مردمی انجام خواهد شد.

وی افزود: امروز با درک درست از موقعیت فعلی جامعه و جهان با حضور فعال جوانان مؤمن و انقلابی و ولایی با توجه به شرایط و نیازهای روز جامعه و به‌منظور امیدآفرینی و ایجاد نشاط روز ملی جمعیت را با برنامه‌های ذیل گرامی می‌داریم:

1 ـ تبیین ابعاد تغییرات جمعیتی بر اساس مستندات آماری متقن

2 ـ اعلام برنامه‌های دولتی و غیردولتی در جهت ارتقای فرهنگی جامعه برای حفظ جوانی جمعیت

3 ـ تبیین فعالیت‌های قوای سه‌گانه به‌ویژه مجلس و ابعاد فرهنگی اجتماعی و اقتصادی و حمایتی طرح جوانی جمعیت به‌ویژه ازدواج و فرزندآوری و تخصیص امکانات آموزشی فرهنگی اقتصادی اجتماعی و حتی تفریحی

4 ـ بررسی ابهامات و سؤالات مردمی و پاسخ به آنها.

وی افزود: اسامی روزهای هفته و روز ملی جمعیت نیز بر مبنای نیازهای مردمی تنظیم شده است؛ در آرزوی فرزند (با موضوع حمایت از خانواده‌های نابارور)، فرزند تنهای من (با موضوع آسیب‌های تک‌فرزندی)، زندگی سالمندی من (با موضوع سالخوردگی جمعیت و آسیب‌های آن)، می‌خواهم زنده بمانم (مقابله با اسقاط و قتل جنین)، جامعه دوستدار فرزند من (ارزش فرزند و فرزندآوری)، حاکمیت و فرزند خانواده (مطالبه‌گری از حاکمیت) و مادری اکسیر جوانی (فرزندآوری و سلامت مادر)، عناوین روزهای هفته منتهی به روز جمعیت هستند؛ مورد ششم نیز معرفی فعالین جمعیتی برای کسب جایزه جمعیتی "ایران جوان بمان" بر اساس اساسنامه مصوب جایزه اهمیت و اهداف جوایز حائزین شرایط است.

خزعلی خاطرنشان کرد: قابل ذکر است که فلسفه نام‌گذاری‌ها بر بررسی فعالیت‌های دستگاه‌ها و ارائه مطالبات و نیازهای مردمی و بِروزرسانی آنها برای تحقق در برنامه‌های قوای سه‌گانه است که البته در طول سال پیگیری و گزارشات عملکرد به شورای‌عالی انقلاب فرهنگی و مسئولان عالی‌مرتبه نظام تقدیم می‌‌شود.

وی افزود: عناوین روزهای هفته مبتنی بر پاسخگویی دستگاه‌ها به مطالبات مردمی نیز به این صورت است؛

جمعه 1400/2/24: توزیع متوازن جغرافیایی جمعیت

شنبه 1400/2/25: رشد جمعیت جوان و افزایش امید به زندگی

یکشنبه 1400/2/26: تسهیلات ازدواج و رفع موانع بازدارنده افزایش فرزندآوری

دوشنبه 1400/2/27: تحکیم خانواده و افزایش نسل پرنشاط و باامید

سه‌شنبه 1400/2/28: مجلس شورای اسلامی؛ قوانین و سیاست‌های جمعیتی

چهارشنبه 1400/2/29: دولت؛ حمایت‌ها و اجرای قوانین و مصوبات جمعیتی

پنجشنبه 1400/2/30: قوه قضائیه، پیگیری اجرای قوانین و سیاست‌های مصوب جمعیتی.

خزعلی متذکر شد: پیشنهاد می‌شود در روزهای 25 و 24 اردیبهشت ماه نیز ضمن ارائه مطالب مثبت و امیدآفرین به آسیب‌های کاهش جمعیت نیز پرداخته شود، از جمله کاهش نیروی جوان، متخصص و کارآمد، سالمندی، کاهش نیروی فعال، مهاجرپذیری، مضیقه ازدواج، مضیقه کار و... .

خزعلی تأکید کرد: قرار است در این روزها مطالب و محتواهایی با هدف امیدآفرینی در جامعه انتشار یابد؛ به‌علاوه مراسم جایزه ملی جمعیت را نیز برگزار خواهیم کرد.

وی در این خصوص توضیح داد: این جایزه ملی با هدف فرهنگ‌سازی برای تغییر نگاه مردم و مسئولین در موضوع جمعیت، گفتمان‌سازی و در نهایت ترویج مجموعه‌های فعال در حوزه جمعیت شکل گرفته است.

رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان اضافه کرد: هدف این جایزه، شناسایی متخصصان علم و فرهنگ در علوم مختلف و ایجاد فضای همکاری میان متخصصان و محققان است، به‌علاوه تمامی دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه، فرهنگسراها، سازمان‌های مردم‌نهاد و نهادهای غیردولتی مرتبط با جمعیت می‌توانند برای دریافت این جایزه و ارائه آثار خود اقدام کنند.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon