نبود مکان فرهنگی و هنری در نایسر و ننله سنندج؛ مسئولان دغدغه‌های هنرمندان را بشنوند


نبود مکان فرهنگی و هنری در نایسر و ننله سنندج؛ مسئولان دغدغه‌های هنرمندان را بشنوند

گروه استان‌ها - نبود مکان فرهنگی و هنری در نواحی منفصل شهری نایسر و ننله سنندج از موانع اصلی فعالیت‌های فرهنگی در این مناطق است که انتظار می‌رود مسئولان مربوطه پای کار بیایند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، از اواخر سال 1399 در قالب طرح توانمندسازی سکونتگاه‌های غیر رسمی و حاشیه‌ای  به منظور کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی و در چارچوب سیاست‌‍ها و خط مشی‌های مصوب با هدف شناسایی و توانمندسازی استعدادهای هنری محلات محروم، احیای هویت محله و اصلاح تصویر و انگاره‌های ذهنی ساکنان فعلی این سکونتگاه‌ها و نیز شهروندان پیرامون و مسئولان شهری نسبت به ظرفیت‌های بومی محلات محروم، افزایش سرانه خدمات فرهنگی و هنری و توزیع عادلانه آن در 8 استان کشور شامل تهران، البرز، خراسان رضوی، خوزستان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کهگیلویه و بویراحمد و کردستان در مجموع در 31 محله طرح توانمندسازی در حال اجراست که در کردستان این دو طرح با محوریت حوزه هنری در نواحی نایسر و ننله اجرایی شده است.

از جمله برنامه‌هایی که توسط حوزه هنری در کنار برنامه‌های متنوعی که پیش‌بینی شده است "آموزش رشته‌های هنری از جمله تئاتر" است که تاکنون چند جلسه در نایسر و ننله ویژه دختران و پسران با مربیگری "پیمان ادب‌آموز" از مدرسان آموزش تئاتر برگزار شده و قرار است در مرحله نخست 40 جلسه آموزشی را برگزار کنند.

به همین بهانه فرصتی برای خبرنگار تسنیم پیش آمد تا در ماهیت این کلاس‌ها گفت‌وگویی با این هنرمند تئاتر داشته باشیم؛ وی خود را "پیمان ادب‌آموز"، متولد 1355 کارشناس ارشد هنرهای نمایشی گرایش ادبیات نمایشی دانشگاه تهران، دبیر شورای سیاست‌گذاری مجامع کانون‌های فرهنگی و هنری دانشجویان کشور، دبیر پنجمین و ششمین دوسالانه ادبی دانشجویان سراسر کشور، نویسنده، تهیه‌کننده و کارگردان برنامه‌های مختلف و مدرس رشته سینما و تئاتر در دانشگاه علمی-کاربردی سنندج و مدرس رشته بازیگری در حوزه هنری و موسسات فرهنگی و هنری استان کردستان معرفی کرد.

استاد ادب‌آموز در پاسخ به این سؤال که کلاس‌های آموزشی در نواحی منفصل شهری نایسر و ننله با چه هدفی برگزار می‌شود، توضیح داد: این برنامه به پیشنهاد حوزه هنری و به منظور تحت پوشش قرار دادن علاقه‌مندان به فراگیری رشته‌های هنری در نواحی منفصل نایسر با جمعیتی حدود 75 هزار نفر و ننله با جمعیت حدود 15 هزار نفر در راستای توزیع عادلانه خدمات فرهنگی و هنری و تلاش در جهت کشف، جذب و پرورش استعدادهای هنری در مناطق محروم حاشیه‌ای و کمک در رشد و اعتلای فرهنگی این مناطق با بهره‌مندی از توان و استعداد خود ساکنان و ترغیب خانواده‌ها به سوق دادن فرزندان به فراگیری رشته‌های هنری در حال انجام است.

وی افزود: هم‌اکنون در مرحله نخست در نایسر با محور قرار دادن آموزش هنر آموزان دختر 40 هنرجو را ثبت‌نام و به صورت هفته‌ای 2 جلسه آموزش براساس متد روزآموزش انجام می‌شود. در ننله نیز همزمان برای 30 هنرآموز پسر، آموزش‌ها در جریان است و امیداواریم در پایان این دوره به نتایج مد نظر در این طرح برسیم.

هنرمند حوزه تئاتر استان کردستان در پاسخ به این سؤال که استقبال از کلاس‌ها در این نواحی چگونه است؟ گفت: خوشبختانه استقبال بسیار خوبی از این طرح در این نواحی منفصل شهری صورت گرفته است. حضور دختران و پسران بسیار علاقه‌مند که تاکنون به‌دلیل مشکلات ناشی از رفت و آمد و عدم آشنایی خانواده‌ها با نحوه حضور فرزندان و نبود مراکز فرهنگی و هنری در این دو ناحیه فرصت حضور در برنامه‌های فرهنگی-هنری و فراگیری بازیگری برایشان فراهم نشده بود، بسیار امیدوارکننده است. معتقدم با برنامه‌ریزی و مدیریت خوب و گسترش این کلاس‌ها به رشته‌های مختلف هنری، می‌توان در زمینه پرورش هنرمندان توانمند اقدام کرد.

وی به شیوه آموزش و مباحث مطرح شده در این کلاس‌ها پرداخت و بیان کرد: یکی از مهمترین مشکلات موجود در نواحی منفصل نایسر و ننله، بحث هویتی است که یکی از اهداف این طرح احیای هویت محله و اصلاح تصویر و انگاره‌های ذهنی ساکنان فعلی این سکونتگاه‌ها و نیز شهروندان پیرامون و مسئولان شهری نسبت به توجه به ظرفیت‌های بومی محلات محروم است. در این کلاس‌ها با توجه به اینکه هنرجویان و علاقه‌مندان از افراد زیست‌بوم نواحی منفصل شهری هستند، تلاش می‌شود که متن‌های نمایشی و تمرینات مربوطه در ارتباط تنگاتنگ با محیط زندگی و دغدغه‌های ساکنان آن  باشد. بر این مبنا دو متن نمایشی برگرفته از اسامی المان‌ها و شخصیت های معروف این دو ناحیه نگارش شده که پس از پایان دوره آموزشی به عنوان کار پایانی در خود این محلات و در مراکز فرهنگی وهنری سنندج به صورت عمومی اجرا می‌شود.

استاد ادب‌آموز در پاسخ به این سؤال که حاصل و نتیجه این کلاس علاوه بر اجرای عمومی به نظر شما چیست؟ اظهار کرد: گرچه پیش‌بینی نتیجه شاید کار سختی باشد اما معتقدم برگزاری منظم این کلاس‌ها و به نتیجه رساندن حاصل تلاش هنرآموزان در قالب اجراهای عمومی و یا در دیگر رشته‌ها برگزاری برنامه‌های هنری و نمایشگاهی در احیای هویت این نواحی و گسترش فرهنگ شهروندی، کم کردن معضلات حاکم بر این مناطق بسیار مؤثر خواهد بود و زمینه جذب اعتبارات فرهنگی بیشتر و ترغیب دیگر ادارات و نهادها به فعالیت فرهنگی در این نواحی  را فراهم می‌کند.

وی به مشکلات و موانع پیش‌رو فعالیت‌های فرهنگی-هنری در نواحی منفصل شهری نایسر و ننله سنندج پرداخت و اذعان کرد: نبود یک مرکز فرهنگی و هنری با امکانات لازم در نایسر و ننله با این حجم گسترده جمعیتی، یک مشکل بزرگ است. مسئولان به گمان بنده باید به کمک حوزه هنری بیایند و یک مکان مشخص را در اختیار حوزه هنری قرار دهند تا در این مرکز بتوان برنامه‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت را برنامه‌ریزی کرد.

به گفته هنرمند تئاتر کردستان‌، وجود یک مکان مشخص و شناخته شده ویژه اجرای فعالیت‌های فرهنگی-هنری زمینه تقویت اعتماد مردم، عزم جدی مسئولان برای رفع مشکلات و حضور هنرمندان برجسته و مطرح استانی و کشوری جهت برگزاری ورک شاپ‌های هنری در این مناطق را فراهم می‌کند.

وی تصریح کرد: برگزاری جشن و برنامه‌های مختلف هنری و فرهنگی در ایام مختلف از جمله نمایش فیلم، در کنار پیوستگی برنامه‌های آموزشی زمینه لازم در جذب، کشف و پرورش استعدادهای هنری را فراهم و این اقدامات در نهایت منجر به رشد و اعتلای فرهنگ و هنر در این نواحی می‌شود.

استاد ادب‌آموز در پایان سخنان خود ضمن قدردانی از مسئولان حوزه هنری استان کردستان برای اجرای این طرح عنوان کرد: در این مدت کم حضور در نواحی نایسر و ننله شور و اشتیاق جوانان و نوجوانان با استعدادی که به دلیل نبود امکانات از فراگیری هنر مورد علاقه خود محروم بوده‌اند، سبب شده تا با تمام توان در جهت  آموزش به این عزیزان کار کنم؛ از طریق همین رسانه مردمی از دیگر هنرمندان عزیز دعوت می‌کنم تا هر کدام به سهم و توانایی خود پای کار آمده و در این مسیر یاریگر و هدایتگر استعدادهای بی‌شمار آینده‌سازان این سرزمین در این نواحی منفصل شهری سنندج باشند.

در ادامه مسئولان تصاویری از محل فعالیت تئائر و دورهمی نوجوانان و جوانان در این نواحی منفصل شهری را ببینند و وجدان خود را قضاوت کرده که آیا چنین مکانی در شأن و متناسب با این رشته است؟! پس به خود بیائید و برای گسترش برنامه‌های فرهنگی هنری و جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی در نایسر و سنندج آستین همت را بالا بزنید.

انتهای پیام/481/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon