کارآفرینی از طبقه زیرین منزل مسکونی؛ کسب درآمد ماهیانه ۶۰ میلیون تومان با بسته‌بندی سبزیجات


کارآفرینی از طبقه زیرین منزل مسکونی؛ کسب درآمد ماهیانه 60 میلیون تومان با بسته‌بندی سبزیجات

گروه استان‌ها-کارآفرینی واژه‌ای بسیط و ساده اما در عین حال بسیار پیچیده است و مسیری پر پیچ و خم دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  شیراز، کارآفرینی واژه‌ای بسیط و ساده اما در عین حال بسیار پیچیده است و مسیری پر پیچ و خم دارد. در این میان وجود حمایت‌ها و امکاناتی که این مسیر را هموار کند غنیمتی بزرگ است به ویژه برای کسانی که تازه کار خود را شروع کرده‌اند.

راه‌اندازی کارگاه‌ها و کارخانه‌های کوچک که با مشارکت مردم احداث و راه‌اندازی می‌شود یکی از راه‌های کارآفرینی است که در سالیان اخیر مورد توجه بسیج سازندگی بوده است. مهدی فراحی یکی از کارآفرینان جوان استان فارس و شهر شیراز است که از طبقه زیرین منزل خود کار بسته‌بندی سبزیجات را شروع کرده و امروز به یکی از کارآفرینان موفق استان تبدیل شده است.

وی در گفت‌وگو با تسنیم ایده شروع کار خود را نامگذاری اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری اعلام می‌کند و معتقد است با این نامگذاری از سوی ایشان بسیاری از مردم ایده راه‌اندازی مشاغل به ذهنشان رسید و به عبارتی "اقتصاد مقاومتی به داد خیلی از مردم رسید". 

این کارآفرین موفق 4 سال است در زمینه بسته‌بندی سبزیجات خشک و تازه و صیفی‌جات فعالیت می‌کند و موفق شده برای 15 نفر به صورت مستقیم و بیش از 20 نفر به صورت غیرمستقیم شغل ایجاد کند.

البته شرایط کرونا و شیوع بیماری کار این کارآفرین را نیز تحت تاثیر قرار داده و تعداد کارگرانش را نصف کرده است؛ وی می‌گوید: 6 ماه بعد از شروع کار 20 نفر با ما مشغول به‌کار شدند و این تعداد رفته رفته زیاد شد اما به دلیل کرونا امروز تعداد کارگران نصف شده است.

فراحی هدف خود را از راه‌اندازی این کار کسب درآمد و ایجاد شغل و کارآفرینی برای کسانی اعلام می‌کند که تخصص کارهای دیگر را ندارند. وی می‌افزاید: کار ما به گونه‌ای است که کسانی تجربه، تخصص یا تحصیلات بالا ندارند و نتوانستند در دیگر جاها شغلی پیدا کنند می‌توانند اینجا مشغول شوند.

این کارآفرین موفق شروع به کار خود را چنین شرح می‌دهد: شروع کارمان از طبقه پایین منزل و در قالب مشاغل خانگی با حضور اعضای خانواده بود، بعد از 6 ماه 20 نفر دیگر هم مشغول به‌کار شدند که تا امروز ادامه دارد.

وی وجود واسطه‌گران و بورکراسی‌های اداری به ویژه در تهیه مجوز را از مهم‌ترین مشکلات کار عنوان می‌کند. فراحی برای مشکل اول راهکاری برگزیده و آن خرید مستقیم از کشاورزان است.

به گفته این کارآفرین موفق بعد از سال دوم محصولات را به صورت مستقیم از کشاورزان خریداری کردیم تا دست واسطه کوتاه شود و این هم به سود کشاورز است و هم محصولات ما با قیمت پایین‌تر به دست مصرف‌کننده می‌رسد.

اما بوروکراسی‌های اداری را وی نتوانسته چاره‌ کند و معتقد است که مسئولان دولتی کارآفرینان را درک نمی‌کنند و برخی از سیستم‌های اداری با بوروکراسی مانع کارآفرینان می‌شوند.

فراحی کارآفرین خوب و موفق را کسی می‌داند که به فکر منافع و جیب خود نباشد بلکه آسایش و رفاه دیگران نیز برایش مهم باشد و از این رهگذر خود موفق شده درآمدش را به ماهانه 60 میلیون تومان برساند.

البته این درآمد حاصل تلاش است چرا که به گفته وی دو سال اول به دلیل اینکه آموزش لازم را ندیده بودیم با ضرر و بیلان منفی روبه‌رو شدیم. این کارآفرین موفق معتقد است که  یکی از مشکلات بزرگی که در عرصه کارآفرینی اتفاق می‌افتد این است که بدون آموزش و تجربه وارد کارافرینی می‌شوند در صورتی که باید آموزش ببینند و آموزش خیلی مهم است در اینکه کسی ورشکست نشود.

فیروز صالحی مدیر اقتصاد مقاومتی و صنایع تبدیلی بسیج سازندگی استان فارس نیز در گفت‌وگو با تسنیم مشکلات کارآفرینان را تایید می‌کند. به گفته وی مردم پای کار و به دنبال ایجاد اشتغال هستند ولی برخی از مسئولان  مجوز را به راحتی صادر نمی‌کنند.

مدیر اقتصاد مقاومتی و صنایع تبدیلی بسیج سازندگی استان فارس صدور مجوز در استان فارس را بیش از 48 روز می‌داند در حالی که در برخی از استان‌ها مانند ایلام این مجوز در 11 روز صادر می‌شود. وی معتقد است که در زمینه مجوزات باید مسئولان و دیگر دستگاه‌ها هم کمک کنند.

امروز اشتغال پاشنه آشیل اقتصاد و مشکلات اقتصادی کشور است در این میان کارآفرینان برای ایجاد فرصت‌های شغلی بیشتر کمک می‌کنند اما نیاز به حمایت و رفع برخی موانع دارند؛ موضوعی که مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز بوده است.

انتهای پیام/424/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon