۱۰۰ هزار نفر داوطلب شرکت در فاز سوم مطالعه واکسن «کوو ایران برکت» شدند


100 هزار نفر داوطلب شرکت در فاز سوم مطالعه واکسن «کوو ایران برکت» شدند

رئیس هیئت مدیره برکت تل با اشاره به داوطلب شدن ۱۰۰ هزار نفر برای شرکت در فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن کوو ایران برکت از پایان تزریق دوز اول این واکسن کرونا به ۱۰ هزار نفر تا پایان اردیبهشت ماه خبر داد.

دکتر سید رضا مظهری در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا؛ درباره تعداد افرادی که داوطلب شرکت در فاز سوم تست انسانی واکسن «کوو ایران برکت» شده‌اند، اظهار داشت: تاکنون 100 هزار نفر برای شرکت در فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن کوو ایران برکت داوطلب شده‌اند که از این تعداد، تقریباً 80 درصد بین 18 تا 50 سال هستند و 20 درصد از داوطلبین در گروه سنی 50 تا 75 سال قرار دارند.

چگونه در فاز سوم تست انسانی واکسن برکت داوطلب شویم؟

وی درباره روند ثبت نام داوطلبان افزود: پس از این‌که فرد در سامانه 4030 یا اپلیکیشن آی‌گپ برای شرکت در کارآزمایی بالینی واکسن کرونا ثبت نام می‌کند، اپراتورهای سامانه با فرد تماس می‌گیرند و در مرحله اول به صورت تلفنی غربالگری انجام می‌شود و سؤالاتی از فرد پرسیده و بررسی می‌شود که فرد، واجد شرایط شرکت در مطالعه هست یا خیر؛ در صورت تأیید شرایط، به داوطلب برای انجام آزمایش‌ها نوبت داده می‌شود.

آمادگی 5 پایگاه در تهران برای تزریق واکسن کوو ایران برکت به داوطلبان

مظهری ادامه داد: پنج پایگاه در تهران و یک پایگاه در البرز و تعدادی مرکز نیز در مشهد، شیراز، اصفهان و بوشهر برای انجام آزمایش‌های داوطلبان درنظر گرفته‌ایم. فعلاً در مرحله اول و تا قبل از هفته اول خردادماه، در تهران و کرج این مراکز فعال هستند و داوطلبان طبق نوبت به آزمایشگاه مراجعه می‌کنند و نمونه خون و تست پی‌سی‌آر از آنها گرفته می‌شود.

وی گفت: در صورت تأیید نتایج آزمایش‌ها، فرد 48 ساعت بعد برای تزریق واکسن کرونا به همان پایگاه فراخوان می‌شود و واکسن را دریافت می‌کند.

نیمی از داوطلبان تا پایان اردیبهشت ماه وارد مطالعه می‌شوند

مظهری با بیان این‌که از 20 هزار نفر (کل داوطلبان مورد نیاز فاز سوم) نیمی از آنها تا پایان اردیبهشت، تزریق اول خود را انجام خواهند داد، تصریح کرد: ما تا 31 اردیبهشت ماه، تزریق واکسن کوو ایران برکت به 10 هزار نفر را به پایان خواهیم رساند.

نحوه پیگیری عوارض احتمالی داوطلبان 

وی در پاسخ به سؤالی درباره نحوه پیگیری وضعیت و عوارض احتمالی داوطلبان، بیان داشت: ما دو دسته پیگیری فعال و غیرفعال داریم؛ پیگیری فعال از سمت ما انجام می‌شود؛ ما 14 روز پس از تزریق اول واکسن، با داوطلبان تماس می‌گیریم و در طول یک سال 22 تماس با فرد داوطلب خواهیم گرفت تا مشکلات یا عوارض احتمالی پیش آمده برای افراد را ارزیابی کنیم؛ معمولاً ممکن است پس از چند روز اول، تب یا عوارض خفیفی رخ دهد و حتی اگر چنین عارضه‌ای به طور خفیف نیز بروز کند، فرد به سمت تیم پزشکی هدایت و وضعیت او پیگیری می‌شود.

رئیس هیئت مدیره "برکت تل" با اشاره به اینکه دسته دوم پیگیری‌ها، پیگیری‌های غیرفعال است که از سوی داوطلبان انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: یک تیم پزشکی در پایگاه مستقر است که فرد می‌تواند به صورت حضوری به پایگاه مراجعه کند یا با 4030 تماس بگیرد و کد ملی خود را وارد کند و مشاوره پزشکی تلفنی دریافت کند.

وی با بیان این‌که برای ایمن شدن بدن در مقابل کرونا چند روز پس از تزریق دوز دوم زمان لازم است، خاطرنشان کرد: ما با تعدادی از بیمارستان‌ها نیز قرارداد بسته‌ایم تا اگر احیاناً فردی در خلال تزریق دوز اول واکسن کرونا و پیش از افزایش ایمنی بدنش، به بیماری مبتلا شود بتواند خدمات درمانی دریافت کند و داوطلبان از این جهت مورد حمایت ما قرار خواهند گرفت.

وی در خاتمه یادآور شد: اگرچه در مطالعه فاز سوم تست انسانی واکسن برکت به 20 هزار نفر داوطلب نیاز داریم و تاکنون نیز 100هزار نفر برای شرکت دراین مطالعه داوطلب شده‌اند اما ثبت نام‌ها را متوقف نکرده‌ایم زیرا ارزیابی تلفنی، آزمایشگاهی و پزشکی، ممکن است تعدادی از افراد واجد شرایط شرکت در مطالعه نباشند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon