کمبود پزشک به معضل "پیری جمعیت" اضافه می‌شود/خروج ۵۰ هزار پزشک تا ۱۵ سال آینده از چرخه خدمت


کمبود پزشک به معضل "پیری جمعیت" اضافه می‌شود/خروج 50 هزار پزشک تا 15 سال آینده از چرخه خدمت

تا ۲۰ سال آینده جمعیت کشور دو برابر می‎شود و نیاز به خدمات پزشکی افزایش می‌یابد؛ با این وجود نظام سلامت ایران کماکان با معضل کمبود پزشک دست و پنجه نرم می‌کند؛ کمبودی که اگر مرتفع نشود ایران را مجبور به واردات پزشک از سایر کشورها خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا؛ چند روز پیش سعید نمکی، وزیر بهداشت در اجلاس مجازی روسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور که با موضوع پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت برگزار شد. گفت:« امروز فراتر از انتظار ما، 10 درصد از جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می‌دهند و برآورد می شود تا سال 1420، جمعیت سالمند کشور دو برابر شود که بسیار تکان دهنده است.»

این خبر، زنگ خطری بلند برای نظام سلامت کشور محسوب می‌شود. چرا که نظام بهداشت و درمان هیچ تدبیری برای مسئله در ذهن و در عمل ندارد. با مقایسه هرم سنی سال 1395 با هرم سنی تخمینی 1415، می‌توان نتیجه گرفت جمعیت سالمندان کشور تا 15 سال آینده بیش از دو برابر برابر خواهد شد. همچنین بررسی‌ها نشان می‌دهد با افزایش سن افراد به بالای 60 سال، نیاز به خدمات پزشکی تا 4 برابر افزایش می یابد. 

پزشک خانواده , بهداشت و درمان , وزارت بهداشت ,

بحران بازنشستگی پزشکان دهه 60 در کمین نظام سلامت

از سوی دیگر نمودار پراکندگی سنی پزشکان موجود در کشور، حاکی از آن است که اکثر پزشکان فعلی، در بازه سنی 45 تا 60 سال هستند و در 15 سال آینده، بیش‌ از 50 هزار پزشک از چرخه خدمت‌رسانی خارج می‌شوند که این خود نیاز به تربیت پزشک را چند برابر می‌کند.

پزشک خانواده , بهداشت و درمان , وزارت بهداشت ,

سرانه پزشک ایران کمتر از مغولستان

این مسائل در حالی است که سرانه پزشک در ایران به گونه‌ای است که به ازای هر 10 هزار نفر در کشور تنها 11 پزشک وجود دارد که بسیار کمتر از دیگر کشورهایی مثل مغولستان، تاجیکستان، ترکمنستان، ترکیه و عربستان است. همین موضوع باعث فشار مضاعف و بیش‌ازحد به دانشجویان دستیاری یا رزیدنت‌ها شده است. 

پزشک خانواده , بهداشت و درمان , وزارت بهداشت ,

آدرس غلط اعطای تسهیلات

در همین خصوص و به جهت بهبود شرایط دانشجویان دستیاری، اقداماتی صورت گرفت و تسهیلاتی به آنان مثل سابقه کار و ... اختصاص داده شد. اما این امتیازات دردی را دوا نمی‌کند؛ به جای اینکه منشأ مشکل، که حجم کاری بالای دانشجویان و 500 ساعت کشیک در ماه به دلیل محدود بودن تعداد دانشجویان است حل شود، افزایش وام ودیعه مسکن صورت می‌گیرد که مشکلی را حل نمی‌کند.

در این بین مطالبات مردمی برای افزایش تربیت پزشک صورت گرفته است. مانند کمپین‌هایی که خواستار افزایش ظرفیت پزشکی در دانشگاه‌ها هستند یا نامه‌ای که دفاتر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل به روسای بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان امام(ره) ارسال کردند و خواستار بورسیه دانشجویان بومی مناطق محروم برای تحصیل در رشته پزشکی شده‌اند.

احتمال بازگشت به دوران پزشکان وارداتی!

جمعیت کشور رو به پیری می‌رود و نیاز کشور به پزشک روز به روز افزایش می‌یابد و در این شرایط نیاز است وزارت بهداشت به دور از تعارض منافع فکری به حال آینده نظام سلامت کند تا کشور تا 20 سال آینده مجبور به واردات پزشک خارجی نشود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon