معیارهای انتخاب اصلح از نگاه آیت‌الله طباطبایی‌نژاد / مردم یقین بدانند ‌این انتخابات یک امتحان الهی است


معیارهای انتخاب اصلح از نگاه آیت‌الله طباطبایی‌نژاد / مردم یقین بدانند ‌این انتخابات یک امتحان الهی است

گروه استان‌ها ـ نماینده ولی فقیه در استان اصفهان با اشاره به معیارهای انتخاب اصلح در انتخابات پیش‌روی ریاست جمهوری گفت: فرد اصلح برای ریاست جمهوری کسی است که قاطع باشد و ترسو نباشد و از دشمن نترسد و دشمن‌شناس بوده و فهم این را داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  اصفهان ، سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری در حالی بیست و هشتم خرداد برگزار می‌شود که توجه به ویژگی‌های انتخاب اصلح و انتخاب بهترین چهره از بین گزینه‌های ریاست‌جمهوری، در این زمینه اهمیت بسیاری دارد. نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان در گفت‌وگوی اختصاصی خود با خبرنگار خبرگزاری تسنیم، از ویژگی‌های انتخاب اصلح و مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری سخن گفت.

  تسنیم: با توجه به اینکه مشارکت گسترده در انتخابات نشانه پشتوانه مردمی نظام است به نظرتان از چه رویکردهایی می‌توان این موضوع را مورد بررسی قرار داد و مردم چقدر می‌توانند نقش داشته باشند در این که انتخابات پرشورتری داشته باشیم؟ 

آیت‌الله طباطبایی‌نژاد: مسئله انتخابات یکی از مسائل بسیار مهم و حضور مردم پای صندوق‌های رأی باعث شکست و ناامید کردن دشمن است، به ویژه با توجه به اینکه دشمنان ما از جهات مختلف از ما ناامید شده‌اند، هم در جنگ و هم در نفوذ ما در کشورهای اسلامی و همان گونه که ملاحظه کردید در قضیه غزه، جنگ از 23 روز به 22 روز سپس 8 روز و سپس 11 روز تبدیل شد؛ در حالی که اینها همان کسانی بودند که ادعا می کردند ما به سرعت از نیل تا فرات را تصرف می‌کنیم ولی اکنون در همان منطقه که خودشان هستند، سرگردان شده‌اند.

از سوی دیگر این‌ها افرادی بسیار ترسو بوده و حریص هستند که خداوند در قرآن به پیامبر(ص) می‌فرماید این افراد حریص‌ترین مردم نسبت به زندگی هستند و دوست دارند که هزار سال عمر کنند و در ادامه به پیامبر(ص) می‌فرماید اینها باید بدانند که حتی اگر هزار سال هم عمر کنند باز هم از عذاب الهی راه گریزی نخواهند داشت.

بنابراین بالاخره به جایی رسیدند که وقتی یک موشک از سوی رزمندگان غزه به آنها شلیک می‌شود، در پناهگاه‌هایی که از ترس ساخته‌اند، پناه می‌گیرند. این به دلیل نفوذ کشور ماست و خود غزه‌ای‌ها هم به شدت از ما تشکر کردند و بنابراین از نفوذ ما هم ناامید شدند و می‌بینند که نفوذ ما در کشورهای منطقه روز به روز گسترش می‌یابد و حتی باعث شده که پیشرفت مسلمان‌ها در دنیا سرعت گرفته و بسیاری به اسلام و تشیع گرایش پیدا کرده‌اند.

از نظر تحریم‌ها هم از ما ناامید شده‌اند که شدیدترین تحریم‌ها را علیه کشور ما به کار بسته‌اند و البته باعث شده که مردم ما اندکی سختی بکشند. طبیعتاً زمانی که ما نه می‌توانیم نفت بخریم و نه می‌توانیم بفروشیم مشکلاتی برای کشور و مردم به وجود می‌آید ولی الان تنها دلخوشی دشمنان این است که مردم ما نسبت به حکومت جمهوری اسلامی ناامید باشند و خدای ناکرده نظرشان برگردد که این دلخواه آن‌ها است.

 تسنیم:  به نظرتان این تلاش‌ها و برنامه‌های دشمنان با توجه به بصیرت مردم کشور ما به نتیجه‌ای خواهد رسید؟

آیت‌الله طباطبایی‌نژاد: به نظرم، مردم ما با حضور پای صندوق‌های رأی، به دشمنان اسلام نشان می‌دهند حتی اگر مشکلاتی هم در کشور داریم و اگر اشکالاتی هم نسبت به مسئولان داریم، این‌ها دعواهای داخلی است ولی در برابر دشمن به حمایت از حکومت اسلامی می‌ایستیم و به هیچ چیزی اعتنا نمی‌کنیم و به نظرم این بسیار مهم است که مردم چنین مانوری را پای صندوق‌های رأی به نمایش بگذارند.

در ارتباط با گرانی هم به مردم عزیز عرض کنم که بله گرانی هست و همه هم می‌دانیم و شرایط هم بر عده‌ای سخت می‌گذرد، اما باید بدانیم که اگرچه مردم ما باید در رفاه باشند و بسیاری از رفاهیات از جمله برق آب و گاز گسترش یافته اما برخی مشکلات طبیعی است.

من در جریان هستم به کسانی هم که ردصلاحیت شدند می‌گویم که باید بدانند واقعاً عمد و غرضی در کار شورای نگهبان نیست و شورای نگهبان نمی‌تواند کسی را که به نظرش صلاحیت ریاست جمهوری ندارد، تایید صلاحیت کند زیرا در این صورت به مردم خیانت می‌شود.

این نکته را هم عرض کنم که ردصلاحیت دلیل بر این نیست که این افراد آدم‌های خوبی نیستند بلکه برخی از آنان افراد بسیار خوبی هستند که می‌توانند کارهای بسیاری برای کشور بکنند ولی شورای نگهبان تشخیص داده که صلاحیت ریاست جمهوری را ندارند.

مثلاً از بین ردصلاحیت‌شدگان ما افرادی را داریم که تایید صلاحیت نشدند اما بسیار افراد خوبی هستند و کارهای زیادی را برای مملکت انجام داده و انجام می‌دهند ولی شرایط ریاست جمهوری را ندارند.

هر کاری شرایطی دارد و ممکن است کسی برای نمایندگی مجلس شورای اسلامی تایید صلاحیت شود اما برای انتخابات مجلس خبرگان تایید نشود زیرا شرط عضویت در مجلس خبرگان اجتهاد است و نمی‌توان گفت چرا برای مجلس شورای اسلامی تایید شد ولی برای خبرگان تایید نشد.

ریاست‌ جمهوری نیز شرایطی دارد که حتی ممکن است کسی برای مجلس خبرگان هم تایید شود و اجتهاد هم داشته باشد اما در عین حال، آن دید وسیع جهانی لازم و ارتباطات لازم با دنیا را ندارد و نمی‌تواند شایسته ریاست جمهوری باشد. به هرحال اگر کسی که کاندیدای مورد نظر ما بوده و تایید صلاحیت نشده باشد، دلیل بر این نیست که ما از حکومت و ارزش‌هایمان و از فتوا و نظر علما و مراجع و رهبری دست برداریم؛ نظر علما این است که ما حتماً باید پای صندوق‌ها بیاییم.

 تسنیم:  دیدگاه شما درباره اهمیت حضور مردم در انتخابات چیست؟

آیت‌الله طباطبایی‌نژاد: یک جایی من گفته بودم حضور در انتخابات واجب است و رسانه‌های خارجی هم گفته بودند فلانی گفته است واجب است؛ بله واجب است اما آنها که واجب ما را سرشان نمی‌شود. امام(ره) فرمود حکومت از اوجب واجبات است خوب یکی از مصادیق حفظ حکومت این است که ما دشمن را با حضور در پای صندوق‌های رای ناامید کنیم تا بداند که نمی‌تواند باری را بر ما تحمیل کند و ما در مقابل همه خواسته‌های دشمن می‌ایستیم.

من امیدوارم مردم‌مان هم به طور کامل در انتخابات شرکت کنند و کسی را که بین خودشان و خدای خودشان تشخیص می‌دهند که اصلح است، انتخاب کنند و برخی بی‌تدبیری‌ها مانع از شرکت در انتخابات نشود. به فرض که اشخاص مختلف در هر پستی بی‌تدبیری کردند اما اشخاص مدتی حضور دارند و می‌روند ما که نباید از همه چیز دست برداریم. همان‌طور که مردم گاهی اشتباه می‌کنند، مسئولان هم گاهی ممکن است اشتباه کنند؛ امام(ره) فرمود این حکومت حتی وابسته به من هم نیست و همانطور هم شد و مس از رحلت امام مگر ما این حکومت دست برداشتیم؟

من فکر می‌کنم مردم ما به این چیزها توجه دارند و مسائل مهمی مثل حکومت را با خواسته‌های جزئی خودشان مخلوط نمی‌کنند. مردم باید به شهدا نگاه کنند. شهدا به شهادت نرسیدند که خانه‌شان ارزان شود یا کاندیدای مدنظرشان تایید صلاحیت شود آنها نگاهشان چیز دیگری بود و تشخیص دادند آنچه باید برای حفظ این حکومت و حفظ این نظام به جنگ دشمن بروند و رفتند و جنگیدند و شهید شدند. حال ما اگر برای این یک قدم جزئی که پای صندوق رأی حاضر شویم بخواهیم کوتاه بیاییم خیلی بی‌انصافی است.

بنابراین پیام من این است که مردم یقین بدانند که این انتخابات یک امتحان الهی است و همانطور که در امتحان‌های دیگر در این چهل و دو سال بسیاری از مردم ما پیروز شدند ان‌شاالله فریب شیطان‌های انس و جن را نخورند و باعث آبروی کشور به شوند کما اینکه تاکنون هم همین مردم باعث آبروی کشور شده‌اند. اگر جنگ بوده مردم جنگیده‌اند و اگر تحریم بوده مردم تحمل کرده‌اند و اگر حوزه نفوذ ما در کشورهای دیگر گسترش یافته همین مردم باعث آن بودند و اکنون هم همین مردم باید بیایند و حکومت خودشان را حمایت کنند.

تسنیم: هم امام خامنه‌ای، مقام معظم رهبری و هم حضرت امام(ره) در بحث کاندیدای اصلح معیارهای مشخصی را داشته‌اند و رهبر معظم انقلاب در آخرین فرمایشات خود به این موضوع اشاره داشتند. به نظر شما مردم چگونه معیارها را باید تشخیص بدهند؟

آیت‌الله طباطبایی‌نژاد: مردم اگر خودشان نمی‌توانند تشخیص بدهند که تشخیص می‌دهند، اما اگر نمی‌توانند با سئوال کردن از افرادی که خبره هستند و به آنها اعتماد دارند، می‌توانند این موضوع را تشخیص دهند. چه روحانیون، چه دانشگاهیان و چه افرادی که در کار سیاسی وارد هستند، می‌توانند زمینه تشخیص را فراهم کنند. همانطوری که ما وقتی حتی خانه می‌خواهیم بسازیم از افراد خبره و مهندسان مشورت می‌گیریم در این کارها هم اگر خودمان وارد نبود این باید از افراد خبره بپرسیم.

تسنیم: معمولاً در بیانات مقام معظم رهبری به موضوع دقت در انتخاب تاکید می‌شود. با توجه به اینکه ما باید در آینده در قبال انتخاب خودمان پاسخگو باشیم، تحلیل شما از این موضوع و اهمیت آن در انتخابات جاری چیست؟

آیت‌الله طباطبایی‌نژاد: همانطور که گفتم اگر ما را کنار بکشیم و رای ندهیم و یک جمعی به یک کسی رای بدهند که لیاقت این کار را نداشته باشد، بعد اگر پشیمان شدیم این پشیمانی بی‌فایده است چرا شد بیان کرده‌اند که خودمان ضربه زده‌ایم. باید بپرسیم تحقیق و بررسی کنیم و فرد اصلح را تشخیص داده و به او رای بدهیم.

تسنیم: به نظر شما معیار تشخیص کاندیدای اصلح چیست؟

آیت‌الله طباطبایی‌نژاد: فرد اصلح کسی است که قاطع باشد، ترسو نباشد و از دشمن نترسد، دشمن شناس باشد به اصول اعتقادی و حکومتی‌مان از جمله رهبری، حکومت، قانون اساسی و غیره معتقد باشد، فهم این را داشته باشد که دشمن هرگز نمی‌خواهد که ما حتی یک قدم درست برداریم که این بر اساس آیات قرآن است که خداوند می فرماید دشمن دائما می خواهد با شما بجنگد تا شما را از دینتان برگردانند حال اگر به این اصول و به این حرف قران و به حرف امام حسین(ع) که فرمود مرگ با عزت از زندگی با ذلت بهتر است.

باور داریم باید پای صندوق‌های رای حاضر شویم و به کسی که به چنین چیزها اعتقاد دارد رای بدهیم. البته همچنین فرد اصلح باید قدرت اداره کردن کشور را هم داشته باشد، دنیا را بشناسد سواد و تجربه کار را هم داشته باشد.

تسنیم: باتوجه به اینکه 4 دهه از انقلاب گذشته و اکنون در پنجمین دهه از عمر انقلاب هستیم و افراد مختلفی عهده‌دار امور اجرایی کشور شده و رفته‌اند فکر می‌کنید، در چهار سال آینده مردم کدام اصل اساسی را باید برای انتخاب رئیس جمهور آینده مدنظر داشته باشند؟

آیت‌الله طباطبایی‌نژاد: برخی از رؤسای جمهوری که گذشته‌اند، روحیاتی داشتند که با روحیات رهبری منافات داشت. مثلاً می‌خواستند با آمریکا بسازند. آقا و امام(ره) می‌دانند و قرآن صراحتاً بیان می‌کند که با این‌ها نمی‌توان سازش کرد. یعنی تا مستکبر هستند نمی‌توان با آن‌ها سازش کرد وگرنه امام (ره) می‌فرماید اگر این‌ها آدم شوند، ما با آن‌ها معامله هم می‌کنیم ولی روحیه برخی این است که می‌گویند ما راحت باشیم و این‌ها هم بر ما مسلط باشند ولی ما چنین چیزی را نمی‌خواهیم.

یعنی ائمه (ع) اگر می‌خواستند این‌طور باشند باید همگی با خلفا می‌ساختند و پیغمبران باید با فرعون‌ها می‌‌ساختند که اگر می‌ساختند حتی کاخ‌ هم به آن‌ها می‌دادند اما مرام ما این نیست نه که با دشمن، با کسی که دین و مرام خدا را قبول ندارد، بسازیم. آن‌ها چیزی را ارزش می‌دادند و ما چیز دیگری را ارزش می‌دانیم. اگر حکومت‌های دنیا را بررسی کنید، می‌‌بینید برخی از آن‌ها اصلا برای چیزهایی که ما برای آنها ارزش قائلیم، ارزش قائل نیستند. ارزش برای آن‌ها به خانه، ماشین و مادیات است که هیچ یک هم ارزش انسانی نیستند. در همین کشور خودمان هم عده‌ای ارزش را به خانه،‌ماشین، رفاه، راحتی، رقص و این‌ها را ارزش می‌دانند. اینها جمعی بشر هستند؛ جمع دیگری هم هستند که پیروان پیامبرانند و صداقت، عدالت، کمک به دیگران، ایستادگی در برابر دشمن، زیر بار سیطره ظلم نرفتن و چنین چیزهایی را ارزش می‌دانند. چنین افرادی تفاووت‌های زیادی با هم دارند. حال انتخاب اینکه ما می‌خواهیم جزء کدام دسته باشیم با خودمان است. ما می‌گوییم می‌خواهیم جزء دسته دوم باشیم حتی کر سختی بکشیم.

تسنیم: برخی کاندیداها سعی دارند دوگانه سیاست و اقتصاد را به جامعه القا کنند. نظر شما در این باره چیست آیا فکر می‌کنید اقتصاد وابسته به سیاست است و معیشت و اقتصاد مردم را باید در سیاست جست‌وجو کرد؟

آیت‌الله طباطبایی‌نژاد: ببینید اقتصاد ما مشکلاتی را به مرور پیدا کرده که باید برطرف شود. به عنوان مثال هنوز تبعات جنگ هشت ساله در کشور ما هست زیرا هر کشوری که درگیر جنگ می شود به دلیل این که با کسری بودجه مواجه می شود، مجبور به قرض از بانک مرکزی و چاپ پول می شود.

استقراض از بانک مرکزی به این معنی است که ما از جمله پشتیبانی نداریم اما بانک مرکزی پول را بکند و به ما بدهد تا بعدا اگر دلار و طلا و سیلی وارد شد به عنوان پشتوانه این پول قرار بگیرد یعنی در واقع ما بدون پشتوانه پول چاپ می‌کنیم وقتی هم که پول بدون پشتوانه چاپ شد ارزش آن پایین می‌آید.

مثلاً پیش از شروع جنگ هر دینار کشور عراق معادل سه دلار بود اما پس از جنگ هر یک کیسه دینار عراق معادل یک دلار می شد. عراق هنوز بعد از 30 سال که جنگی نداشتند دینارشان ارزش چندانی ندارد و اینور که من شنیدم هر هزار دینار معادل یک دینار است ولی ما در کل این مدت تحریم بودیم. تحریم هم نوعی جنگ است و به نظر من با همه این مشکلات ما خوب تواشنسته‌ایم خودمان را نگه داریم. حالا کسی می‌گوید من تورم را مهار می‌کنم و این حرف ها، اگر ما توانستیم ارزش پول را بالا ببریم، آن وقت اقتصادمان درست می‌شود که کار یکی دو روز هم نیست.

تسنیم: پس فکر می‌کنید با مدیریت می‌شود این مشکلات اقتصادی را برطرف کرد نه کار سیاسی؟

آیت‌الله طباطبایی‌نژاد: بله اما به مرور! حال اگر نفت نتوانستیم بفروشیم باید تولیدات دیگر را بالا ببریم و به کشورهایی که با آن‌ها رابطه داریم بفروشیم که البته همین کار را هم داریم می‌کنیم و قسمت عمده‌ای از این کسری را اینطور جبران می‌کنیم.

انتهای پیام/161/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon