سواحل خلیج‌فارس استان بوشهر با کشت درختان حرا سرسبز می‌شود


سواحل خلیج‌فارس استان بوشهر با کشت درختان حرا سرسبز می‌شود

گروه استان‌ها-با کشت نهال مانگرو و درخت حرا در سواحل خلیج‌فارس استان بوشهر ضمن سرسبز شدن این ‌سواحل نقش مهم و تأثیرگذاری در حفظ محیط دریایی و زیست انواع جانوران آبزی و کنار آبزی دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، سواحل زیبا و بکر استان بوشهر در همجواری با خلیج‌فارس ظرفیت‌های مهم و قابل توجهی در عرصه‌های مختلف فراهم کرده است.

استان بوشهر با خلیج‌فارس دارای طولانی‌ترین مرز دریایی است که در این راستا از 10 شهرستان این استان 80 درصد آنها ساحلی است که معیشت و امرار معاش مردم ساحل‌نشین استان بوشهر بیشتر با دریا است.

هر چند آب شور دریا زیست جانوران دریایی است ولی سواحل آن رویشگاه گیاهان دریایی از جمله نهال و درخت مانگرو و یا حرا است که این مهم در سواحل استان بوشهر چشم‌انداز زیبایی فراهم کرده است.

توسعه کشت درختان مانگرو و حرا ظرفیت مهم و قابل توجهی برای زیست و زادآوری انواع جانوران آبزی و کنار آبزی را فراهم کرده است.

جنگل حرا در سواحل جنوبی استان بوشهر، جایگاه مهم برای زیست انواع گوناگون آبزیان، پرندگان و دوزیست است.

مرغ ماهیخوار یا حواصیل، لک لک، مرغ سقا، مرغابی و مرغ دریایی، لاک‌پشت و آبزیان از جمله بهره‌برداران از جنگل‌های حرا محسوب می‌شوند.

جنگل‌های حرای خلیج نای‌بند در جنوب استان بوشهر گسترده‌ترین نواحی تراکنش درختان حرا است و به‌عنوان پارک ملی دریایی یکی از مناطق حساس ساحلی به‌شمار می‌آید که در اکوسیستم خود گیاهان شورپسند دریایی، جانداران کف‌زی و پرندگان مهاجر اقیانوسی را پناه داده‌ است.

به گفته مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر ویژگی‌های جنگل‌های حرا را برشمرد و با بیان اینکه این درختان جایگاه مهمی در تنوع زیستی سواحل دارد اظهار داشت: گسترش جنگل‌های مانگرو  در سواحل استان بوشهر مورد توجه ویژه قرار دارد که اکنون پارک‌های ملی دریایی نای‌بند و نخیلو رویشگاه این درختان است که نقش تأثیرگذاری برای زیست انواع جانوران دریایی و کنار آبزی دارد.

غلامرضا منتظری با بیان اینکه کاشت نهال حرا در سواحل استان بوشهر مورد توجه قرار دارد خاطر نشان کرد: وسعت جنگل‌های حرا در منطقه نای‌بند استان بوشهر 200 هکتار است که حفظ و توسعه آن نیازمند همکاری بین بخشی است.

وی همکاری صنایع مستقر در پارس جنوبی در توسعه جنگل‌های حرا را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: در این راستا فعالیت‌های قابل توجهی در گسترش کشت نهال‌های حرا و مانگرو در سواحل عسلویه و کنگان شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر جنگل حرا را به عنوان زیستگاه و تأمین کننده غذا و مکان مناسب برای زیست پرندگان و آبزیان دانست و تصریح کرد: امسال برای کاشت نهال حرا در تمام خور‌ها و تالاب‌های استان بوشهر برنامه‌ریزی شده که با تحقق آن سرسبزی قابل توجهی به سواحل می‌‌دهد.

منتظری با بیان اینکه بخشی از اکوسیستم طبیعی استان بوشهر در قالب مناطق 14 گانه محیط زیست تحت مدیریت و حفاظت آن سازمان قرار می‌گیرد خاطر نشان کرد: اکنون 6 منطقه حفاظت شده مند، حله، کوه بیرمی، پارک ملی دریایی دیر- نخیلو، نای‌بند و اثر طبیعی ملی کوه نمک جاشک به اداره کل حفاظت محیط زیست استان تحویل داده می‌شود تا اقدامات حفاظتی و مدیریتی قانونی در آنها اعمال شود.

وی حفاظت از درختان حرا برای نسل‌های آینده را ضروری دانست و بیان کرد: بین پرندگان و جنگل‌های حرا وابستگی خاص وجود دارد و با همدیگر نوعی همزیستی دارند و حفاظت از آنها برای نسل‌های آینده ضروری است.

جنگل‌های حرا بر روی خاک‌های لجنی حاصل از فرسایش سواحل رشد می‌کند و با جزر و مد آب در دریا شناور می‌شوند و این ویژگی راز شگفتی جنگل‌های حرا است.

جنگل‌های منحصربه‌فرد حرا، زیستگاه پرندگان، انواع جانوران و محلی امن برای تخم گذاری آبزیان به ویژه میگو است.

جنگل‌های دریایی حرا از اول خرداد به مدت یک ماه، گل‌های خوشه‌ای زرد رنگ می‌دهند و از آخر مرداد بذر آن برای تولید نهال از این درختان برداشت و با مشارکت سازمان‌های مردم نهاد گسترش می‌یابد.

انتهای پیام/190/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon