مخالفت روسیه با افزایش تعداد کشورهای غربی در شورای امنیت

مخالفت روسیه با افزایش تعداد کشورهای غربی در شورای امنیت

معاون نماینده دائم روسیه در سازمان ملل گفت: مسکو با افزایش تعداد کشورهای غربی در شورای امنیت مخالف بوده و معتقد است، قاره آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین و بطور کلی کشورهای در حال توسعه باید در این شورا نمایندگانی داشته باشند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، "دیمیتری پولیانسکی" معاون اول نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمان ملل در مصاحبه با روزنامه «ایزوستیا»، چاپ مسکو، اعلام کرد که روسیه از نظریه افزایش تعداد کشورهای غربی بعنوان اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل است.

این دیپلمات در این مصاحبه در پاسخ به سئوالی درباره حمایت انگلیس از پیوستن آلمان به اعضای دائم شورای امنیت، گفت: «ما تأکید داریم که هر نوع اصلاح ساختار شورای امنیت باید بتواند حداکثر تأیید گسترده از سوی کشورهای عضو سازمان ملل را بدست آورد و در نهایت منجر به توازن بیشتر ترکیب این ساختار بسیار مهم بین المللی شود. ما با صراحت اعلام کرده‌ایم که مخالف افزایش تعداد کشورهای "متحد غربی" در ترکیب شورای امنیت هستیم که در حال حاضر تعداد آنها کافی است و این مسئله شامل دو کشور آلمان و ژاپن نیز می‌شود.»

پولیانسکی یادآور شد که کشورهای جهان در رابطه با روند اصلاحات در ساختار سازمان ملل دیدگاه‌های بسیار گسترده‌ و مختلفی دارند و این اختلافات در خصوص اعضای دائم و غیردائم و اینکه چه مناطقی حق دارند نمایندگان خود را در شورای امنیت افزایش دهند، نیز بارز است. وی افزود: «در پایان آخرین دور مذاکرات همه طرفین به این درک مشترک رسیدند که ضروری است تا بی‌عدالتی تاریخی در برخورد با قاره آفریقا اصلاح شود. اکثر کشورها نیز از افزایش اعضای جدید از منطقه آسیا و آمریکای لاتین حمایت می‌کنند.»

به گفته این دبپلمات روس، مسئله دارای اولویت باید آن باشد که تعداد کشورهای در حال توسعه در شورای امنیت سازمان ملل باید افزایش پیدا کند، برای اینکه تعداد آنها در مقایسه با تعداد کشورهای غربی کاملاً نامتناسب است.  

معاون نماینده روسیه در سازمان ملل همچنین یادآور شد که احتمال برگزاری نشست سران 5 کشور عضو دائم شورای امنیت (روسیه، آمریکا، چین، انگلیس و فرانسه) در جریان هفتاد و ششمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل بسیار کم است، البته بطور کامل هم نمی‌توان آن را بعید دانست و هنوز امکان توافق طرفین در این رابطه تا آغاز ماه سپتامبر (اواسط شهریور ماه) وجود دارد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان