تکرار سیاست‌های ترامپ در منطقه توسط بایدن؛ استراتژی ۳ مرحله‌ای مقاومت برای مقابله با آمریکا

تکرار سیاست‌های ترامپ در منطقه توسط بایدن؛ استراتژی 3 مرحله‌ای مقاومت برای مقابله با آمریکا

یک تحلیلگر برجسته لبنانی در مقاله‌ای یک استراتژی ۳ مرحله‌ای برای مقاومت جهت مقابله با پروژه اشغالگری آمریکا و شکست آن در منطقه را مورد بررسی قرار داد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «محمد امین حطیط» تحلیل‌گر و کارشناس مسائل راهبردی منطقه در مقاله‌ای به بررسی عملکرد و رفتار اخیر آمریکایی‌ها در منطقه و به طور ویژه در سوریه و عراق پرداخته و نوشت: به نظر می‌رسد که در شرایط کنونی محور مقاومت ملزم به ایجاد اتحاد جدیدی با هم‌پیمانان بین‌المللی خود و در رأس آنها روسیه و چین جهت اتخاذ یک استراتژی دقیق در برابر پروژه‌های آمریکا در به هرج و مرج کشیدن اوضاع خاورمیانه و به ویژه عراق و سوریه است.

تکرار سیاست‌های ترامپ در منطقه توسط بایدن

با گذشت نزدیک به 6 ماه از زمان آغاز ریاست‌جمهوری «جو بایدن» به عنوان جانشین «دونالد ‌ترامپ» رئیس جمهور سابق این کشور با وجود ادعاهایی که دولت آمریکا در خصوص تغییر سیاست‌ها و رفتارهای آمریکا به ویژه در قبال خاورمیانه مطرح کرده بود، اما بایدن موضع دیگری در پیش گرفته و به نظر می‌رسد که هیچ یک از ادعاهای آن عملی نشده است.

واقعیت آن است که آمریکا در دوره بایدن همچنان به توطئه‌های آمریکا در تحریم لبنان طبق استراتژی «مایک پمپئو» وزیر خارجه دولت ترامپ و قانون موسوم به «سزار» ضد سوریه و تقویت حمایت از شبه نظامیان دموکراتیک سوریه «قسد» و غارت بیشتر منابع و ثروت‌های این کشور ادامه می‌دهد. همچنین رفتارهای جنایت‌کارانه جو بایدن در عراق نیز دست کمی از اقدامات ترامپ ندارد. در مجموع می‌توانیم بگوییم عملکرد دولت بایدن در این سه کشور حتی نسبت به دوره ترامپ تهاجمی‌تر و متجاوزانه‌تر خواهد بود.

با این حال ممکن است برخی ادامه این سیاست‌ها را این‌گونه توجیه کنند که بایدن یک برنامه اولویت‌دار برای رسیدگی به پرونده‌های خارجی تعیین کرده و در حال حاضر به بررسی مسائل لبنان و عراق و سوریه پرداخته است. این طرف‌ها معتقدند که در حال حاضر مسئله خروج از افغانستان و بازگشت به توافق هسته‌ای با ایران و تلاش برای پایان جنگ یمن و شرایط عربستان پس از آن، از اولویت‌های جو بایدن است.

برخی شواهد نشان می‌دهد که آمریکا تصمیم گرفته تا حضور نظامی خود در منطقه را به منظور توجه بیشتر به شرق آسیا کاهش دهد اما این به معنای کاهش نفوذ واشنگتن در خاورمیانه نیست. در واقع ایالات متحده تصمیم گرفته تا با این سیاست در وهله اول روسیه را به سمت یک جنگ فرسایشی سوق داده و پس از آن در برابر سرمایه‌گذاری‌ها و اقدامات اقتصادی چین چالش‌آفرینی کند.

استراتژی مقاومت برای مقابله با پروژه اشغالگری آمریکا در خاورمیانه

در اینجا چالش بزرگی پیش روی محور مقاومت و به شکل ویژه روسیه و ایران و چین قرار دارد. البته نباید در این میان مسئله سوریه و لبنان و عراق را به عنوان مؤلفه‌های اصلی محور مقاومت فراموش کنیم؛ چرا که آمریکا تلاش می‌کند به شکل مستقیم یا از طریق گروه‌های تروریستی و متحدان منطقه‌ای خود اوضاع سه کشور مذکور را به آشوب بکشاند. در این میان محور مقاومت برای مقابله با این توطئه‌ها مسئولیت بزرگی دارد و در راستای این تقابل دفاعی باید چند موضوع را مورد بررسی قرار دهیم که تحقق آنها منجر به شکست آمریکا در تجاوزات جدید خود می‌شود:

ـ در سطح منطقه اِدلِب در سوریه، به نظر می‌رسد که روسیه امروز در حمایت از تصمیم استراتژیک سوریه برای پس گرفتن ادلب و پاک‌سازی آن از شر تروریسم مصمم‌تر از گذشته است و در این زمینه با دولت سوریه و ایران در دو خط موازی سیاسی و نظامی همکاری می‌کند. در همین راستا در مسکو از ترکیه خواسته تا نظر خود را در خصوص اجرای دقیق تعهدات خود در توافق آستانه و سوشی و مسکو روشن کرده و تسلیم عملکرد نظامی سوریه تحت حمایت هم‌پیمانان آن از جمله روسیه برای پایان دادن به این وضعیت غیر عادی شود.

در این زمینه پیش‌بینی می‌شود ادلب بسیار زودتر از آنچه که تصور می‌شود از شر تروریست‌ها پاک‌سازی گردد؛ به ویژه اینکه بسیج نظامی لازم برای این مأموریت در مراحل پایانی کار خود است.

ـ در سایه اشغالگری ایالات متحده و مواضع تجزیه‌طلبانه کُردها در شمال شرقی فرات به نظر می‌رسد آمریکا زمانی که تجاوزات خود را علیه مواضع مقاومت و حشد الشعبی در منطقه مرزی سوریه و عراق انجام داد انتظار نداشت این تجاوزات با پاسخ سریع مقاومت ضد مواضع اشغالگران آمریکایی در سوریه مواجه گردد.

علاوه بر آن ایالات متحده نمی‌تواند با اقدامات اعتراضی ملت سوریه در رد اشغالگری آمریکا و نیز رد اقدامات جدایی‌طلبانه کردها به شکل جدی برخورد کند. همچنین حمله به مواضع نظامی آمریکا در میدان نفتی العمر برای دومین بار در کمتر از 10 روز به منزله هشداری برای آمریکایی‌ها است مبنی بر اینکه مقاومت، حضور آنها را در مرزهای سوریه و عراق رد می‌کند. همچنین تأخیر در عقب‌نشینی از عراق و پشتیبانی از نیروهای قسد نه تنها به اشغالگری واشنگتن در منطقه مشروعیت نمی‌بخشد بلکه پیامدهای نامشخصی برای آن خواهد داشت.

ـ در سطح اوضاع لبنان شرایط پیچیده این کشور در حال حاضر لبنانی‌ها را در مبهم‌ترین و بحرانی‌ترین مرحله قرار داده است. در این میان آمریکا خود را در شرایطی می‌بیند که در محاصره مقاومت شکست خورده و نتوانسته به اهداف خود علیه حزب‌الله در لبنان برسد. اما از طرف دیگر می‌بینیم که متأسفانه برخی از سیاستمداران و مقامات لبنانی، این کشور را به سمت فقر و قحطی سوق داده‌اند که ممکن است به هرج و مرج اجتماعی و امنیتی منجر شود. اما در این شرایط روسیه و ایران برای کمک به لبنان اقدام کرده‌اند که البته همه چیز بستگی به رفتار مسئولان لبنانی دارد که باید برای سرنوشت کشور تصمیم‌گیری کنند.

بر این اساس محور مقاومت و هم‌پیمانان آن بر این باورند که امروز فرصت برای قطع راه برای گسترش هرج و مرج و و بی‌ثباتی در منطقه در برابر آمریکا فراهم شده و شرایط اکنون برای تصمیم‌گیری‌های قاطع درباره برخی از پرونده‌ها بدون ورود به هیچ جنگی مهیّا شده است. از سوی دیگر آمریکا از واکنش‌های سریع مقاومت برای جلوگیری از نفوذ واشنگتن در منطقه می‌ترسد و صحنه سازی دوباره آمریکا درباره نمایشنامه‌های استفاده ساختگی از سلاح شیمیایی در استان ادلب، با هدف جلوگیری از اقدامات قاطع ارتش سوریه صورت می‌گیرد.

آمریکا همچنین از پیشرفت و اقدامات مقاومت ضد اشغالگری واشنگتن در شرق فرات نیز به شدت نگران است و تلاش می‌کند با اقداماتی همچون تجاوز به مواضع حشد الشعبی در برابر این تهدیدها بایستد. اما در عرصه لبنان متأسفانه در سایه عملکرد نامناسب مسئولان و ادامه بحران سیاسی این کشور و وابستگی برخی طرف‌ها به غرب، آمریکا در حال اجرای پروژه جنایت‌کارانه خود به قیمت گرسنگی و معیشت ملت لبنان است. برون‌رفت از این اوضاع بستگی به رفتار مقامات لبنانی دارد تا با در نظر گرفتن منافع ملی کشور، لبنان را از مداخلات بیگانگان و بحران‌های متعدد نجات دهند.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان