نماینده شرق هرمزگان در مجلس: جانب انصاف در شیرین‌سازی آب دریا رعایت شود

نماینده شرق هرمزگان در مجلس: جانب انصاف در شیرین‌سازی آب دریا رعایت شود

گروه استانها-نماینده شرق هرمزگان در مجلس با اشاره به کمبود آب در هرمزگان خواستار رعایت انصاف در بهره برداری آب شیرین کن‌ها برای سایر استان‌ها در هرمزگان شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس؛ استان هرمزگان با تمام محدودیت‌هایی که دارد اما برای خیلی از استان‌های دیگر بعنوان شیر فلکه ثروت دیده می‌شود و این روزها هم که بحران آب در کل کشور به ویژه استان‌های صنعتی تسری پیدا کرده است نگاهشان معطوف به هرمزگان شده است.

کرمان، یزد، اصفهان و حتی خراسان متقاضی شیرین سازی آب دریا در هرمزگان و انتقال آب به استان خود هستند و از طرفی دیگر جدیدا استان فارس هم به ردیف متقاضیان آب هرمزگان اضافه شده است و نمایندگانش خبر از اجرای پروژه‌های انتقال آب از هرمزگان به استانشان می‌دهند.

استان فارس که با وجود تمام تلاش‌ها و درگیری‌هایش نتوانست رویای اتصالش به خلیج فارس را محقق کند این بار قرار است خود را با خطوط انتقال آب به خلیج فارس متصل کند.

بین اجرای تمام این پروژه‌های انتقال آب اما حقیقی تلخ وجود دارد و آن هم تشنگی هرمزگان است؛ شرق هرمزگان با وجود باران‌های تابستانی و سیلاب تشنه است و بسیاری از مردم روستاها در شهرستان‌های جاسک و بشاگرد آب آشامیدنی هم در اختیار ندارند. 

میناب که روزگاری منبع اصلی تامین آب بندرعباس محسوب می‌شد جزو دشت‌های ممنوعه است و با فرونشست زمین روبرو شده است و برای کشاورزی هم از شمیل و نیان آب منتقل می‌شود؛ خود شمیل و نیان در شهرستان بندرعباس سال گذشته با تنش آبی روبرو بود و ساعات طولانی مردم آب برای استفاده نداشتند؛ قطعی آب در جزیره هرمز می‌رفت به چالشی امنیتی تبدیل شود و جزیره قشم صرف نظر از کالبد زیبایش روستاهایی در حاشیه دارد که هنوز مشکل آب آنها حل نشده است.

شاید در این شرایط که خود هرمزگان نتوانسته است آب خود را از طریق شیرین سازی دریا تامین کند این مقدار اصرار بر شیرین سازی برای استان‌های دیگر تبعیضی ناروا باشد.

مسئله بعدی این است که ارمغان آبشیرین کن‌ها برای هرمزگان چه چیزی است؛ استان‌هایی که می‌خواهند برای شرب یا صنعت خود آب خلیج فارس را از هرمزگان انتقال دهند حقی برای مردم هرمزگان نیز به واسطه ضرری که به محیط زیست استان می‌زنند می‌پردازند؟ یا اصلا از لحاظ محیط زیستی فکری برای کاهش تبعات زیست محیطی انجام پروژه‌های انتقال آب و شیرین سازی آب دریا کرده‌اند یا خیر؟ 

حسین رئیسی نماینده مردم شرق هرمزگان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بندرعباس اظهارداشت: در بحث پروژه‌های انتقال آب واقعیتی وجود دارد و آن این است استان هرمزگان کمبودهای بسیاری از لحاظ تامین آب دارد.

وی افزود: دستگاه‌های متولی امر تامین آب هنوز موفق نشده‌اند در بحث آب اطمینان خاطر مردم را جلب کنند و در این شرایط پروژه‌های انتقال آب برای سایر استان‌ها انجام میَشود و به نظر می‌رسد در شرایط فعلی استان این اقدامات غیرمنصفانه است.

نماینده مردم میناب، رودان، سیریک، جاسک و بشاگرد در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: حق این بود که سرمایه گذاری‌هایی که برای شیرین سازی آب دریا و انتقال آب به استان‌ها انجام می‌شود برای استان هرمزگان نیز انجام می‌شد. 

وی عنوان کرد: بسیاری از این پروژه‌های انتقال آب به بهانه آبرسانی به صنایع انجام می‌شود در حالی که به جای اینهمه هزینه برای انتقال آب بایستی صنایع در هرمزگان و در کنار دریا استقرار پیدا می‌کردند.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و محیط‌زیست مجلس شورای اسلامی ابراز داشت: ما هیچ پیوست زیست محیطی برای پروژه‌های انتقال آب هرمزگان ندیدیم و پیشنهاد هم دادیم که در لایحه بودجه 1400 برای حل مشکلات زیست محیطی این پروژه‌ها نیز بودجه‌ای تخصیص داده شود اما متاسفانه پیشنهاد مورد قبول واقع نشد.

انتهای پیام/865/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon