پشت‌پرده گرانی یک‌شبه سیمان در کشور؛ آیا افزایش قیمت‌ها تداوم دارد؟


پشت‌پرده گرانی یک‌شبه سیمان در کشور؛ آیا افزایش قیمت‌ها تداوم دارد؟

گروه استان‌ها- نایاب شدن سیمان و افزایش قیمت عجیب و غریب آن در یک هفته گذشته سؤالات زیادی را در ذهن مردم به وجود آورده که دلیل نبود نظارت و این افزایش ناگهانی قیمت چیست و آیا این نبود نظارت و افزایش قیمت‌ها تداوم دارد؟

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  سنندج ، ساخت و ساز عمرانی در هر شرایطی نیاز به یک سری مصالح دارد که باید تامین شود تا یک بنا ساخته شود.

یکی از مصالح ساختمانی که در امر ساخت و ساز به بنا استحکام می‌بخشد «سیمان» است که متاسفانه چند وقت است در استان کردستان و حتی در کشور نایاب شده است و همین امر باعث شده است تا قیمت آن سر به فلک بکشد.

طبیعتا افزایش قیمت مصالح ساختمانی مانند سیمان طبعات تورمی زیادی را مانند افزایش قیمت ساختمان، افزایش اجاره بها و ... را به دنبال خواهد داشت.

استان کردستان به عنوان یکی از استان‌های مطرح کشور در امر تامین و تولید سیمان همیشه مطرح بوده و سیمان کردستان همواره اسم و رسم خاصی در کشور داشته اما با وجود این پتانسیل بالا این ماده ساخت و ساز در استان کردستان نیز به اندازه‌ای نایاب شده است که هر پاکت آن تا یکصد هزار تومان نیز خرید و فروش می‌شود.

این در حالی است که حدود یک ماه قبل قیمت هر کیسه سیمان فقط 35تا40هزار تومان بود و یک شبه قیمت روند صعودی گرفت و سیمان نیز همانند سایر اجناسی که یک شبه ره صد ساله را در افزایش قیمت رفته‌اند، نایاب و گران شد!

درباره افزایش قیمت سیمان که اخیرا در کشور و استان اتفاق افتاده است «حبیب‌الله یاراحمدی» رئیس اتحادیه مصالح‌‍فروشان سنندج در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: قطی برقی که اخیرا در کارخانه‌های سیمان اتفاق افتاد باعث برهم خوردن عرضه و تقاضا در کردستان و در نتیجه افزایش قیمت سیمان شد.

وی افزود: ورود سیمان به بازار بورس نیز یکی دیگر از عوامل برهم خوردن قیمت سیمان بود که چنین افزایش قیمتی را با خود به همراه داشت.

رئیس اتحادیه مصالح‌فروشان سنندج خاطرنشان کرد: در حال حاضر تمام سیمان استان را دو شرکت تامین و در کردستان توزیع می‌کنند.

وی ادامه داد: قیمت مصوب سیمان که تا هفته پیش به طور متعادل عرضه می‌شد 39هزار تومان بود اما متأسفانه هم‌اکنون با بازار سیاهی که ایجاد شده است قیمت سیمان تا 90هزار تومان و 100هزار تومان هم افزایش داشته است.

یاراحمدی اظهار داشت: کار قیمت سیمان از دست ما خارج شده است و با این روند بازگشت سیمان به قیمت گذشته خود بسیار ضعیف است.

در ادامه کیومرث لطفی یکی از مصالح‌فروشان سطح شهر سنندج نیز در باره افزایش یک شبه قیمت سیمان به خبرنگار تسنیم گفت: این نوسانات قیمتی در بازار مصالح ساختمانی تنها به مصالح فروشان ضرر می‌زند و هیچ سودی را عاید این صنف نمی‌کند.

وی افزود: در حدود یک سال گذشته قیمت مصالح ساختمانی به ویژه سیمان به اندازه‌ای بالا رفته است که دیگر کسی توان خرید سیمان و یا احداث ساختمان را ندارد و این در حالی است که سال گذشته درست در همین زمان قیمت هر پاکت سیمان حدود 16هزار تومان بود و الان به حدود 100هزار تومان رسیده است.

لطفی خاطرنشان کرد: اینکه قیمت مسکن امروز تا به این حد بالا رفته است و دیگر کمتر کسی قدرت خرید مسکن دارد از همین افزایش‌های ناگهانی قیمت مصالح ساختمانی نشات می‌گیرد.

در ادامه «رضا نیک‌پور» مدیرعامل سیمان کردستان نیز در این‌باره می‌گوید: در هفته‌های اخیر به دلیل بی‌برقی نتوانستیم ظرفیت‌‍های تولیدی خود را محقق کنیم اما؛پ این مشکل مقطعی است و با رفع مشکل برق، تولید سیمان از سر گرفته می‌‍شود.

وی گفت: در روزهای اخیر قیمت سیمان تولیدی کردستان افزایش چشمگیری پیدا کرده است و برخی تلاش دارند این اتفاق را به حضور این شرکت سیمانی در بورس کالا گره بزنند اما این ادعا صحیح نیست.

مدیرعامل سیمان کردستان تصریح کرد: سیمان کردستان یکی از شرکت‌های فعال استان و کشور است که با ظرفیت تولیدی روزانه 3000 تن سیمان و کلینکر سهم خوبی را در رفع نیاز داخلی کشور به این محصول بازی می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: بر هیچ کس پوشیده نیست که دولت برای تامین نیاز مشترکان خانگی خود، مجبور به قطع برق صنایع شده است و این یعنی توقف تولید، وقتی تولیدی انجام نشود طبیعی است که محصولی وارد بازار نمی‌شود و سیمان نیز دپویی ندارد که بگوییم از آن دپو و از داخل انبارها تامین نیاز کنیم.

نیک‌پور با بیان اینکه بازی جدید برخی افراد ذی‌نفع از بازار سیمان به زودی نقش برآب می‌شود، گفت: نباید قطعی برق صنایع به مدت طولانی ادامه پیدا کند و این بدان معنی است که به زودی سیمان کردستان با توان بالا در تولید به چرخه و بازار برخواهد گشت و قیمت‌ها کاهش پیدا می‌کند.

مدیرعامل سیمان کردستان با اشاره به اینکه نرخ جهانی سیمان نسبت یک هشتمی با قیمت فولاد دارد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر با توجه به قیمت آهن در بورس کالا، افزایش قیمت سیمان نسبت به سایر نهاده‌های ساختمانی دور از انتظار نیست.

وی افزود: فروش سیمان در بورس کالا نسبت به عرضه و تقاضا قیمت‌گذاری شده و باعث خروج دلالان از چرخه و سرازیرشدن  سود سیمان به بنگاه های تولیدی می‌شود.

مدیرعامل سیمان کردستان یادآور شد: بسیاری از شرکت‌های سیمانی در سال‌های گذشته همواره زیان‌ده بودند و سود این محصول استراتژیک در جیب دلالان ریخته می‌شد؛ اما حالا با ورود این محصول به بورس کالا و حذف دلالان از چرخه بازار، این امید وجود دارد که شرکت‌های سیمانی بتوانند سود واقعی فروش محصول خود را دریافت و برای توسعه و نوسازی مجموعه‌های خود هزینه کنند. 

در ادامه «خالد جعفری» معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان در همین‌باره در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: دلیل اصلی افزایش قیمت سیمان در روزهای گذشته قطعی برق و تعطیلی کارخانه‌های تولید سیمان بوده است.

وی افزود: امیدواریم در رزوهای آینده قیمت سیمان با تعادل عرضه و تقاضا به قیمت گذشته خود برگردد چراکه برق کارخانه‌های تولید سیمان تامین شده و دیگر هیچ مشکلی در این زمینه نداریم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان در پایان سخنان خود بیان کرد: یکی دیگر از دلایل افزایش قیمت سیمان برهم خوردن عرضه و تقاضا در بازار بود که با آغاز به‌کار کارخانه‌ها عرضه و تقاضا برابر می‌شوند و قیمت سیمان قطعا کاهشی خواهد بود.

در پایان آنچه مسلم است این است که باید هرچه سریع‌تر راهکاری اساسی برای کنترل قیمت‌ها و نظارت بر بازار اندیشیده شود تا دیگر قیمت‌ها یک شبه چنین افزایشی را تجربه نکنند.

انتهای پیام/481/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon