اروپا نگران موج تازه پناهندگان از افغانستان/ مناقشه درباره چگونگی مهار بحران احتمالی جدید


اروپا نگران موج تازه پناهندگان از افغانستان/ مناقشه درباره چگونگی مهار بحران احتمالی جدید

کشورهای اروپایی به شدت نگران وقوع بحران پناهندگان جدید به دلیل تحولات اخیر در افغانستان هستند و به دنبال راهکاری برای مهار این بحران احتمالی بوده و در این باره دچار اختلاف نظر شده‌اند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، این روزها همراه با تحولات در افغانستان و پیشروی های طالبان آنچه که پیش از پیش ذهن اروپا را درگیر کرده مواجه شدن با موج جدید پناهندگان از طرف این کشور است.

تا پیش از این هم اروپا همچنان درگیر بحران پناهدگان بوده و هنوز نتوانسته است برای غلبه بر آن به راهکار درست و عملی دست پیدا کند.

کشورهای اروپایی به‌جای یافتن راه‌حلی برای تقسیم عادلانه پناهندگان در این اتحادیه تلاش می‌کنند با ابزار مختلف و حتی با خشونت پای این قشر آسیب‌دیده را که عمدتاً به‌واسطه سیاست‌های غلط همین غربی‌ها به این روز افتاده‌اند از این اتحادیه ببرند.

مناقشات بر سر مسئله تقسیم عادلانه پناهندگان در اتحادیه اروپا همچنان به‌دلیل مخالفت برخی اعضا حل‌ نشده باقی مانده است و همچنان با توجه به پیمان دوبلین، کشورهای مرزی این اتحادیه در معرض هجوم چشمگیر پناهجویان قرار دارند.

حالا این روزها تشدید تحولات درافغانستان هم نگرانی ها درباره هجوم مجدد پناهندگان به اروپا را افزایش داده است.

در دولت ائتلافی آلمان مسئله اخراج ها به افغانستان موضوع مورد مناقشه است که آرمین لاشت، نامزد صدر اعظمی از اتحادیه احزاب متحد مسیحی با وجود وخامت اوضاع امنیتی در این کشور خواهان ادامه آن است.

رئیس بخش افغانستان موسسه "فریدریش ابرت" در آلمان هم افزایش هجوم پناهندگان به اروپا را همچنین از کشور افغانستان با توجه به قدرت گرفتن مجدد طالبان در این کشور پیش بینی کرده است. وی در این باره گفته است: خشونت، فقر و نداشتن چشم انداز نسبت به آینده برای بسیاری از افغان ها راه چاره دیگری باقی نگذاشته است.

آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان هم افزایش هجوم پناهندگان از افغانستان را پیش بینی کرده و انتظار دارد که با قدرت گرفتن طالبان شهروندان بیشتری این کشور را ترک کنند.

وی در نشستی در برلین اعلام کرده که بسیاری از افغان ها تلاش خواهند کرد این کشور را ترک کنند.

مرکل همچنین تاکید کرد که دولت آلمان در نحوه برخورد با موج جدید احتمالی پناهندگان از این کشور به صورت تنگاتنگ با کشورهای همسایه افغانستان همکاری خواهد کرد.

وی همچنین گفت: ما باید همه اقدامات لازم را انجام دهیم تا به روند حمایت از پناهندگان کمک کنیم.

مرکل با ابراز نگرانی درباره اوضاع افغانستان اعلام کرد که این مسئله و هجوم پناهندگان تا مدتها اروپا را درگیر خود خواهد کرد.

وزارت کشور آلمان هم خود را برای هجوم پناهندگان از افغانستان آماده می کند. یک سخنگوی این وزارتخانه در این باره گفته است: ما مطمئنا باید فرض کنیم که مردم محلی نقل مکان می کنند و شرایط این منطقه منجر به مهاجرت می شود.

"آرمین لاشت"، نامزد صدر اعظمی از اتحادیه دموکرات مسیحی آلمان اعلام کرده که می خواهد از هجوم پناهندگانی مشابه آنچه در سال 2015 اتفاق افتاد جلوگیری کند. وی خواستار گسترش کمک های انسانی در منطقه شده است.

"پایل سیمایک"، از مقامات اتحادیه احزاب متحد مسیحی درآلمان هم اعلام کرده که مسئله افغانستان از طریق مهارجرت ها به آلمان حل نمی شود. او تاکید کرد که بحران پناهندگانی مشابه سال 2015 نباید مجددا تکرار شود.

نوربرت روتگن، از مقامات پارلمانی در آلمان هم خواستار برگزاری سریع نشست اتحادیه اروپا و ناتو برای حل این بحران شده و پیش بینی کرده که جنگ داخلی دیگری در این کشور رخ خواهد داد و انسان ها فرار می کنند.

این مقام پارلمان آلمان گفته است: باید دقیقا این مسئله مورد ارزیابی قرار گیرد که چگونه می توانیم با این شرایط برخورد کنیم.

"کارل نهامر"، وزیر کشور اتریش هم می خواهد در شورای ویژه وزرای کشور اروپایی که روز چهارشنبه برگزار می شود طرح تاسیس مراکز اخراج در اطراف افغانستان را ارائه دهد.

وی همراه با وزیر امور خارجه کشورش خواستار نشست ویژه مشترک وزرای کشور و امور خارجه اروپا درباره مسئله افغانستان شد.

نهامر تاکید کرد: اگر اخراج های پناهندگان به دلیل محدودیت های کنوانسیون اروپایی حقوق بشر دیگر امکان پذیر نباشد باید به دنبال جایگزین هایی برای آن بود.

وزیر کشور اتریش تاسیس مراکز اخراج در مناطق اطراف افغانستان را به عنوان یک راه حل پیشنهاد داده و قدرت و حمایت کمیسیون اروپایی را در این راستا خواستار شد.

نهامر هشدار داد که شرایط در افغانستان نه تنها از نظر مهاجرت های غیر قانونی باید مورد ارزیابی قرار گیرد بلکه تهدیدهای تروریستی باید مشترکا از طرف کشورهای اروپایی بررسی شود و یک استراتژی همچنین در هماهنگی با شرکای خارج از اروپا ایجاد شود.

این مقام اتریشی همچنین اعلام کرد که سیاست پناهندگی معتبر اروپایی تنها در صورتی امکان پذیر است که پناهجویانی که حق حمایت ندارند از اتحادیه خارج شوند.

در این میان برخی مقام های ایتالیا انتقاد شدیدی به پیشنهاد اتریش برای ممنوعیت توقف اخراج ها به افغانستان وارد کرده اند. یک نماینده حزب دولتی ایتالیا موضع اتریش در این باره را محکوم کرده و اظهار داشت: ایتالیا تمام تلاش خود را می کند تا آنجا که ممکن است افردی که با ما کار می کردند را بازگرداند.

وی همچنین گفت: اروپا باید سهم خود را در این راستا انجام دهد تا به این ترتیب انسان هایی که می خواهند کشور خود را ترک کنند با خیال راحت به محلی امن برسند.

چند روز گذشته شش کشور اروپایی در نامه‌ای به کمیسیون اروپا خواستار مذاکره اروپا با کشورهایی چون ایران و پاکستان برای بررسی امکان اسکان پناهجویان افغان شدند. اما پس از آن کشورهایی مانند آلمان، دانمارک و هلند از این موضع عقب نشینی کردند.

اتریش یکی از شش کشور اتحادیه اروپا بود که هفته گذشته تاکید کرد همچنان بر بازگشت پناهجویان افغان که درخواست پناهندگی آنها رد شده است، تاکید می‌کند. این در حالیست که دانمارک، هلند و آلمان گفته‌اند به دلیل پیش‌روی‌های طالبان اجرای این سیاست را به تعویق می‌اندازند.

شش کشور دانمارک، اتریش، آلمان، هلند و یونان در نامه‌ای در تاریخ ده آگوست(19 مرداد) خطاب به کمیسیون اروپا نوشته بودند که توقف بازگشت پناهجویان اخراج شده از خاک اروپا می‌تواند با مخابره پیامی غلط موجب افزایش انگیزه شهروندان افغانستان برای ترک خاک این کشور به مقصد کشورهای عضو اتحادیه اروپا شود.

در عین حال با افزایش تقاضاها برای توقف اخراج این پناهجویان روز چهارشنبه گذشته دو کشور آلمان و هلند اعلام کردند که اخراج مهاجران افغان را متوقف کرده‌اند.

دولت آلمان اعلام کرده است که مهاجران افغان که تقاضای پناهندگی آن‌ها رد شده است از این کشور اخراج نمی‌شوند. آلمان این تصمیم را به دلیل تشدید جنگ بین گروه طالبان و نیروهای دولتی افغانستان اتخاذ کرده است.

وزیر امور خارجه لوکزامبورگ هم به طرح تداوم اخراج ها به افغانستان با وجود ناامنی ها در این کشور انتقاد وارد کردهاست.

انتهای پیام/

 
واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان