رویای دیرینه ماهنشانی‌ها برای دسترسی به "آب شیرین" / وعده فرماندار برای بررسی موضوع


رویای دیرینه ماهنشانی‌ها برای دسترسی به "آب شیرین" / وعده فرماندار برای بررسی موضوع

گروه استان‌ها- خشک شدن آب آلمالو چای از یک سو، خرابی دستگاه‌های آب‌شیرین کن و عدم دسترسی به قطعه سالم جهت سالم‌سازی قطعه معیوب از سویی دیگر، سبب شده تا معضلات دسترسی به آب شیرین در ماهنشان در این روز‌ها چند برابر شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، این روز‌ها مردم مناطق مختلف استان زنجان با مشکلات نبود آب شرب و عدم دسترسی مناسب به آن رو‌به‌رو هستند و معضل دسترسی به آب شرب همچون سالیان گذشته دیگر تنها مختص روستا‌ها نیست چراکه در شهر‌های کوچکی همچون ماهنشان، آببر و ارمغانخانه نیز تامین قطره‌ قطره آب برای مردم تبدیل به یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های روزانه شده است.

در این بین وضعیت در شهرستان ماهنشان متفاوت‌تر است چرا‌که آب این شهرستان شور بوده و قابلیت شرب ندارد بنابراین مردم شهر به اجبار آب شیرین مورد نیاز خود را از دستگاه‌های محدود آب شیرین کن که در سطح شهر نصب شده است تامین می‌کنند اما در این روز‌ها علاوه بر خرابی تعدادی از این دستگاه‌ها و خروج آن‌ها از مدار شیرین‌سازی آب، گویا بقیه دستگاه‌های سالم نیز به دلیل مشکلاتی که در مدار ایجاد شده توانایی تبدیل آب شور به شیرین را از دست داده‌اند و مردم کلا از دسترسی به آب شیرین در این شهر محروم شده‌اند.

بنا به اذعان اهالی شهرستان ماهنشان مردم این منطقه علاوه بر پرداخت آب‌بهایی که صرفا برای انجام امورات روزانه استفاده می‌کنند مجبور هستند با پرداخت هزینه دیگر و خرید کارت‌های اعتباری آب شیرین مورد نیاز روزانه خود را از دستگاه‌های آب شیرین کن تهیه نمایند اما گاها این دستگاه‌ها معیوب می‌شوند و حتی با کارت‌های اعتباری نیز آب شیرین تحویل نمی‌دهند. از سویی دیگر در روز‌های گذشته به دلایلی نامشخص آب خروجی از آب‌ شیرین‌کن‌ها نیز شور شده و دیگر قابلیت استفاده برای مصارف آشامیدن را از دست داده است. اما سوال مردم این است که چرا راهکاری برای بهبود وضعیت و اصلاح دستگاه‌های معیوب آب‌شیرین کن در این شهرستان انجام نمی‌گیرد؟ علت شوری آب خروجی از دستگاه آب شیرین کن در طول روز‌های گذشته چه بوده است؟

در این راستا مجید قنبری مدیر آب و فاضلاب شهرستان ماهنشان با اشاره به اینکه به دلیل نقص فنی که در آب‌شیرین‌کن‌ها ایجاد شده بود به مدت یک روز آب شیرین در اختیار مردم قرار نگرفت، اظهار داشت: ظرف مدت یک روز مشکل شوری آب برطرف شد و در حال حاضر آب شیرین در حد استاندارد قرار دارد و در حال حاضر مشکلی از بابت آب شیرین در شهر ماهنشان وجود ندارد.

وی با بیان اینکه برای تامین آب شیرین در سطح شهر ماهنشان دستگاه مادر تخصصی تعبیه شده است، گفت: برای برداشت آب شیرین نزدیک 24 دستگاه در سطح شهر جایگذاری شده است اما به خاطر مشکلاتی که در تعدادی از دستگاه‌ها ایجاد شده 3 دستگاه به طور کامل از مدار بهره‌برداری خارج شده است.

مدیر آب و فاضلاب شهرستان ماهنشان گفت: قطعاتی از دستگاه‌های آب شیرین‌کن معیوب شده اما به دلیل تحریم‌های موجود امکان خرید این قطعات وجود نداشته و همین امر سبب شده تا تعداد دستگاه‌های فعال کم‌تر شود.

همینطور جلیل جزو‌نقی، فرماندار شهرستان ماهنشان در گفت‌وگو با تسنیم با اشاره به اینکه تامین آب شرب شهرستان ماهنشان متکی به آب‌های سطحی است و اگر بارندگی وجود داشته باشد آب تامین خواهد شد، گفت: در غیر این حالت آبی در مدار جریان نخواهد داشت با این حال چاه‌های حفر کنده شده در سطح شهرستان نیز سطحی بوده و عمق چندانی ندارند که کم‌بارشی سبب شده تا گاها این چاه‌ها نیز به طور کامل خشک شود و تامین آب با مشکل رو به رو شود.

وی در پاسخ به این سوال که علت ورود آب آلمالو چای به مدار آب‌رسانی شهرستان ماهنشان چیست؟ عنوان کرد: اکثر رودخانه‌های موجود در سطح شهرستان فصلی هستند و تنها در رودخانه قزل‌اوزن در بیشتر ایام سال آب جریان دارد، با توجه به اینکه کیفیت آب شرب ماهنشان به دلایل لایه‌های خاکی و زمین‌شناسی شور است قناتی در این منطقه ایجاد شده تا آبی که از بالا دست حین بارندگی‌ها وارد آن می‌شود به روش سنتی شیرین شود و همین آب وارد مدار آبرسانی برای استفاده شرب مردم شود و نیاز به دستگاه آب‌شیرین کن نباشد بنابراین یکی از اهداف ورود آب آلمالو چای به مدار آبرسانی نیز ورود این آب به قنات مذکور و در نهایت شیرین‌سازی آب به روش سنتی بوده است.

فرماندار شهرستان ماهنشان بیان کرد: در طول روز‌های اخیر مردم شهر ماهنشان به نبود آب شرب معترض بودند اما باید گفت زمانی که قنات مذکور حفر شده تنها هدف تامین آب شیرین برای ایام پر آبی سال همچون پاییز و زمستان در این شهر بوده و صرفا تامین آب شرب مطرح نبوده است.

وی گفت: ورود آب آلمالو چای که  فصلی جریان دارد، به این قنات نیز صرفا برای شیرین کردن آب برنامه‌ریزی شده است اما در طول فصول گرم، ایام تابستان و همچنین در روز‌های گذشته آب رودخانه آلمالو‌چای خشک شده همین امر سبب شده تا آبی برای شیرین کردن در مدار جریان نداشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه پیگیر خرابی دستگاه‌های آب شیرین‌کن نیز در سطح شهرستان هستیم، گفت: مقرر شده تا در این روز‌ها با شرکت آب و فاضلاب جلسه‌ای برگزار شود و علت خرابی دستگاه‌ها و راهکار درست‌کردن آن‌ها اعلام شود بلکه دستگاه‌های آب‌شیرین‌کن معیوب نیز با تعمیر و اصلاح وارد چرخه خدمت‌رسانی شوند.

جزو نقی با بیان اینکه هم‌اکنون 15 روستای شهرستان ماهنشان با مشکل کم‌آبی رو به رو است تصریح کرد: تعداد روستا‌ی مذکور در ساعاتی از روز دارای آب هستند اما روستائیان گاها از آب چاه کشاورزی نیز برای امورات روزانه زندگی استفاده می‌کنند و مشکلات چندانی از این بابت گزارش نکرده‌اند.

 انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon