صنعتگران استان قزوین از قطعی برق ناعادلانه در واحدهای صنعتی گلایه دارند


صنعتگران استان قزوین از قطعی برق ناعادلانه در واحدهای صنعتی گلایه دارند

گروه استان‌ها- در شرایطی که برق یکی از نهاده‌های اصلی تولید و صنعت است، این روزها مدیریت ضعیف و غیرعادلانه شرکت توزیع نیروی برق صدای بسیاری از تولیدکنندگان و صنعتگران استان را درآورده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین ، در شرایطی که سال 1400 از سوی مقام معظم رهبری سال پیشتیانی و مانع‌زدایی از تولید نامیده شد، اما گویا برخی از مدیران دولت که در دوران دولت گذشته در استان قزوین منصوب شده‌اند، به درک عمیقی از این معنا نرسیدند و علاوه بر اینکه از تولید مانع‌زدایی نمی‌کنند، به بهانه‌های مختلف موانعی هم برای تولیدکنندگان ایجاد می‌کنند. با توجه به تحمیل بحران آب به کشور و ایجاد مشکل برای تولید برق از طریق نیروگاه‌های برق‌آبی شاهد ایجاد مشکلاتی در حوزه تأمین و توزیع برق واحدهای صنعتی در استان قزوین بودیم و گفته‌های اصحاب تولید و صنعت هم نشان می‌دهد شرکت توزیع نیروی برق در این حوزه مدیریت ضعیفی داشته و هر گاه پیک مصرف بالا می‌رود، بدون ملاحظه شرایط اقتصادی و تولید بلافاصله به قطع برق واحدهای صنعتی اقدام می‌کند. 

عملکرد غیرعادلانه شرکت توزیع نیروی برق در قطع برق واحدهای صنعتی

علی ضمیری، مدیر یکی از شرکت‌های فولادی استان قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه وجود موانع تولید جدید مانند بحران برق سبب شده که شرکت‌های صنعتی یکی‌یکی بسته شوند، اظهار داشت: در شرایطی که شرکت‌های صنعتی اشتهارد در استان البرز و شرکت‌های صنعتی ابهر در استان زنجان در وسط روز به اندازه نصف ظرفیت برق و در شب‌ها به صورت تمام ظرفیت برق خود کار می‌کردند، اما شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین 24 ساعته برق واحدهای صنعتی را قطع می‌کرد.

وی با اشاره به بخشنامه معاون وزیر صمت درباره مستثنی شدن شرکت‌های صنعتی از قطعی برق اضافه کرد: با این حال شرکت توزیع نیروی برق قزوین به هیچ‌وجه به این بخشنامه توجهی نکردند.

ضمیری با انتقاد از عملکرد غیرعادلانه شرکت توزیع نیروی برق در قطع برق برخی از واحدهای صنعتی تصریح کرد: در حالی که شرکت بنده فیدر (تغذیه‌کننده) اختصاصی برای تأمین برق واحد صنعتی را دارد، برق ما را قطع می‌کنند و برق واحدهای صنعتی‌ای که هنوز پروانه بهره‌برداری نداشته و فیدر اختصاصی ندارند را قطع نمی‌کند. در حالی که خاموشی برق باید برای همه یکسان اعمال شود.

قطعی برق در هنگام ذوب ضربه مالی سنگین به تولیدکننده فولاد می‌زند

این مدیر صنعتی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه قطعی برق ناگهانی واحد تولیدی فولاد ضرر مالی بی‌نهایتی به ما وارد می‌کند، گفت: بنده در واحد صنعتی خود یک کوره القایی دارد که اگر در حین فرآیند ذوب برق آن قطع شود، ضربه سنگین مالی به ما می‌خورد.

ضمیری افزود: بنده باید هر ماه قسط سنگین وام بانک صنعت و معدن و 500 میلیون تومان حقوق کارگر بدهم و نمی‌دانیم در شرایطی که برق واحد صنعتی‌ام قطع می‌شود، پول اینها را از کجا پرداخت کنم. ضمن اینکه پرداخت هزینه سنگین بیمه و مالیات هم بر عهده ماست. اما گویا برای شرکت توزیع نیروی برق استان فرقی نمی‌کند که چه شرایطی داشته باشیم.

وی ادامه داد: با وجود اینکه از مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق نامه دارم که اگر مدارک لازم را ارائه دهم، برق واحد صنعتی قطع نمی‌شود، اما متأسفانه همچنان با شرکت برق استان مشکل داریم و گویا معاون بهره‌برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق فقط به سر کار خود نشسته که برق ما را قطع کند.

آسیب اقتصادی قطع برق به شرکت‌های خودروسازی

محمد حق‌شناس، سرپرست یکی از کارخانه‌های زیرمجموعه گروه خودروسازی سایپا هم یکی از مشکلات این واحد صنعتی در شهرک صنعتی کاسپین را مشکل قطعی برق دانست و عنوان کرد: شرکت ما یکی از شرکت‌های استراتژیک گروه خودروسازی سایپاست که 3 خط تولید سایپای تهران، کاشان و پارس خودرو از عدم تولید محصول این شرکت متضرر می شوند.

وی اضافه کرد: همچنین از معضل قطعی برق 6 هزار نفر از پرسنل شما کارگر و کارمند به صورت مستقیم و غیرمستقیم آسیب اقتصادی می‌بینند. بنابراین ضررهای مالی تولیدات از دست رفته ما که در اثر قطعی برق ایجاد می‌شود، شامل حال 3 مجموعه بزرگ خودروسازی می‌شود و شرکت ما هم از این قطع برق‌ها ضررهای زیادی را متحمل می‌شود.

حق‌شناس ادامه داد: بنابراین از استاندار قزوین و مقام‌های وزارت صمت تقاضا دارم که به معضل قطعی برق در شهرک صنعتی کاسپین ورود جدی داشته باشند.

با عوامل بی‌عدالتی در توزیع برق برخورد می‌شود

استاندار قزوین هم در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم یکی از دغدغه‌ها و مشکلات اقتصادی جدی استان را موضوع قطعی برق در پیک مصرف دانست و گفت: متأسفانه خشکسالی بی‌سابقه امسال تولید برق از محل نیروگاه‌های برق‌آبی را تعطیل کرده و بخشی از مشکل هم به خاطر پرمصرفی ما در استان قزوین به ویژه در حوزه واحدهای صنعتی است.

هدایت‌الله جمالی‌پور با ذکر اینکه امروز تولید برق کشور با میزان مصرف همخوانی ندارد، افزود: البته قبول دارم شرایط واحدهای صنعتی که کوره دارند، بسیار سخت و شکننده است و به همین خاطر لحظه‌لحظه پیگیری می‌کنم که فشار قطعی برق را از روی صنایع استان کم کنیم. ولی چون این شرایط برای کل کشور است، کار سخت است و نمی‌توانیم فضای جدیدی را ایجاد کنیم.

وی درباره ادعای مدیران تولیدی در مورد بی‌عدالتی از سوی شرکت توزیع نیروی برق بیان کرد: در این زمینه هیئتی را مأمور می‌کنیم که این انتقادات را بررسی کند و اگر ادعاهای مطرح‌شده واقعی باشد، با مدیران شرکت توزیع نیروی برق و برق منطقه‌ای برخورد می‌کنیم و به هیچ‌عنوان بی‌عدالتی در مسیر توزیع برق را نمی‌پذیریم.

جمالی‌پور ادامه داد: بنابراین قول می‌دهم که اینم موضوع را پیگیری کنم و اگر جایی با موردی از بی‌عدالتی مواجه شویم، حتماً به دادستان خواهیم گفت که ورود کند و با عوامل ایجاد این بی‌عدالتی برخورد کند.

به گزارش تسنیم، در شرایطی که تأمین برق یکی از نیازهای اولیه هر کارخانه و واحد صنعتی است، باید دولت سیزدهم توجه جدی به تعیین مدیران کارآمد در حوزه توزیع برق داشته باشد تا در شرایط بحرانی که به هنر مدیریت نیاز داریم، گرفتار مدیریت‌های ضعیف و غیرتخصصی نشویم. 

انتهای پیام/ی

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon