خطیب‌زاده: عضویت در سازمان شانگهای، پایان عملی شکست پروژه انزوای ایران بود/ دیدار امیرعبداللهیان با همتایان ۱+۴ در نیویورک

خطیب‌زاده: عضویت در سازمان شانگهای، پایان عملی شکست پروژه انزوای ایران بود/ دیدار امیرعبداللهیان با همتایان 1+4 در نیویورک

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان گفت: سازمان همکاری‌های شانگهای، یک سازمان چندبعدی است و ظرفیت‌های مختلفی دارد و عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای پایان عملی شکست پروژه انزوای ایران توسط آمریکا بود.

به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، «سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری هفتگی با اصحاب رسانه، پاسخگوی سؤالات خبرنگاران شد.

خطیب‌زاده درباره ارسال سوخت از ایران به لبنان و اظهارات نخست‌وزیر این کشور گفت: جمهوری اسلامی ایران متعهد به کمک به دوستان خود و دولت‎های دوست است و مسیر خرید تجار لبنانی یک مسیر عادی بوده است.  ما اظهار نظری در خصوص مسائل داخلی لبنان نمی‏‌کنیم. اما اطمینان می‌دهم اگر دولت لبنان هم بخواهد برای رفع مشکلات این کشور از ایران سوخت خریداری کند، در اختیارشان قرار خواهیم داد. صلح و ثبات و استقرار در لبنان برای ما از هرچیزی مهم تر است.

 

 

خطیب زاده در خصوص مواضع ایران در قبال افغانستان در نشست شانگهای گفت: در ملاقات‏ها و دیدارهای مقامات ایرانی بر چند نکته تأکید جدی شد:

-  تشکیل و شکل‎گیری دولت فراگیر بازتاب دهنده ترکیب قومیتی افغانستان باشد،
- افغانستان باید عاری از تروریسم و برای همسایگان امن باشد،
- دارای صلح و ثبات و توسعه برای مردم افغانستان باشد،
- خواست و اراده مردم در آینده افغانستان محقق شود و دخالت خارجی توسط هیچ کشوری قابل قبول نیست.

امیرعبداللهیان فردا به نیویورک می‌رود

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم گفت: آقای امیرعبداللهیان فردا عازم نیویورک خواهد بود. در این سفر، 45 ملاقات دوجانبه با وزرای خارجه کشورهای مختلف و با رؤسای سازمان‌های بین‌المللی که درخواست داشتند تنظیم شده است. درباره نشست 1+4 در نیویورک، الآن تصمیمی اتخاذ نشده است؛ باید ببینیم که موضوع جلسه چیست، بعد تصمیم خواهیم گرفت. البته وزیر خارجه دیدارهای دوجانبه و جداگانه‌ای را با وزرای خارجه 1+4 خواهد داشت.

 

 

وی‌ در‌ پاسخ به این سؤال که تیم ایرانی در نیویورک برنامه‌ای برای دیدار با طرف آمریکایی دارد یا نه، گفت: خیر، چنین برنامه‌ای وجود ندارد.

خطیب‌زاده در جمع خبرنگاران هم گفت: آقای رئیسی به صورت برخط سخنرانی خود را در مجمع عمومی و به دلیل شرایط ویژه کرونایی ایراد خواهند کرد. بسیاری از سران کشورهای دیگر هم به همین دلیل سخنرانی برخط خواهند داشت.

بحث تغییرات در تیم مذاکره‌کننده در حال بررسی است. طبیعتاً تغییراتی صورت خواهد گرفت. شکل و شمایل آن نهایی نشده است. به محض نهایی شدن، اطلاع‌رسانی می‌شود.

عضویت در سازمان شانگهای پایان عملی شکست پروژه انزوای ایران توسط آمریکا بود

خطیب‌زاده در خصوص عضویت ایران در سازمان همکاری‏های شانگهای گفت: تأیید نهایی سند عضویت ایران در سازمان همکاری‏های شانگهای، آغاز یک پروسه آیینی است که حدود یک‎سال و نیم دیگر طول خواهد کشید. سازمان همکاری شانگهای سازمانی چند بعدی، اعم از فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی است و حضور ایران در شانگهای باعث قدرتمندتر شدن این سازمان خواهد شد.  سازوکارهای درونی این سازمان برای ما مهم است و متعهدیم این سازوکارها را با همکاری و کمک اعضا اجرا کنیم و ارتقا دهیم. عضویت ایران در شانگهای پایان عملی شکست پروژه انزوای ایران توسط برخی‌ از جمله آمریکا بود.

60 میلیون دوز واکسن وارد می‌شود

سخنگوی وزارت خارجه درباره روند واردات واکسن به کشور گفت: واکسن به تعدادی که برای تزریق روزانه و هفتگی ضروری بوده در طی یکی دوماه گذشته وارد شده است. در ماه آتی هم حدود 60 میلیون دُز واکسن وارد خواهد شد. درباره این‌که چه واکسنی وارد ایران شود فقط وزارت بهداشت نظر می‌دهد و هر واکسنی مورد تایید وزارت بهداشت باشد وارد می‌شود. برخی واکسن‌هایی که توسط آمریکای شمالی در حال تولید است، در کشورهای دیگر خط تولید دارد. اخیرا مجوز واردات این واکسن‎ها صادر شده است.

 

 

جمهوری آذربایجان فوراً دو راننده ایرانی را آزاد کند

خطیب‌زاده درباره بازداشت دو راننده‌ ایرانی در جمهوری آذربایجان گفت: سفارت کشورمان این موضوع را پیگیری کرده و انتظار از جمهوری آذربایجان است که فوراً این دو نفر را آزاد کند و اجازه دهد به مسیر خود ادامه دهند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره مسدود شدن مسیر بزرگراه مرزی ارمنستان برای ایران گفت: تمامیت ارضی کشورهای همسایه برای ما از هر چیزی مهمتر است. در عین حال همکاری های منطقه ای مبنای توسعه، صلح و ثبات در این منطقه است. فکر می‌کنیم آن‌چه الان در حال اتفاق است، باید به یک همکاری دسته جمعی تبدیل شود. ایران با توجه به روابط بسیار خوب با باکو و ایروان تلاش می‌کند توافقات قبلی بین دو کشور بعد از جنگ را تسهیل کند. تنها مسیر، مسیری است که با اجماع و مرضی الطرفین صورت بگیرد. ایران توسعه این کشورها را توسعه خود می‌داند. همه همسایگان باید بدانند مسیر توسعه، صلح و ثبات یک مسیر دسته جمعی است و در یک مسیر دسته جمعی قطعا صلح و ثبات موفق‌تر خواهد بود.

خطیب‌زاده در خصوص سیاست دولت جدید در قبال قاره آفریقا اظهار داشت: سیاست خارجی متوازن دولت، هر چند آسیامحور و همسایگان در اولویت هستند ولی قطعا ظرفیت کشورها و قاره‌های دیگر مهم است. قاره آفریقا برای ما نه تنها یک فرصت، بلکه یک الزام در روابط خارجی است و ان‎شالله طی هفته‎های آتی سفر آقای امیرعبداللهیان به این قاره تدارک دیده خواهد شد و گسترش بیشتر این روابط را شاهد خواهیم بود.

وی در خصوص سفر هیأت‌های ورزشی ایرانی به دیگر کشورها گفت: توصیه ما به فدراسیون‌ها این بوده نه فقط وقتی ویزا صادر نمی‌شود و به مشکلی  برمی‌خورند به وزارت خارجه مراجعه کنند بلکه از ابتدایی که سفر در حال برنامه‌ریزی است به وزارت خارجه اطلاع دهند. درباره جزییات صدور روادید برای دوچرخه سواران ایرانی اطلاعی ندارم، لکن سفارت بلژیک در تهران تاکنون همکاری خوبی در چارچوب مراودات عادی داشته است و باید ببینیم موضوع چه بوده و اگر کمی و کاستی بوده قطعا تذکر داده خواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه در خصوص ابراز آمادگی آمریکا برای برداشتن تحریم‌های ناسازگار با برجام گفت: آمریکا باید رویکرد یکجانبه‌گرایی را کنار بگذارد. یکجانبه‌گرایی در دوران ترامپ با اعمال تحریم‌های یکجانبه، فراسرزمینی و غیرقانونی تجلی پیدا کرده بود. آن‌چه امروز می‌بینیم یکجانبه‌گرایی در تعریف آن چیزی است که در برجام آمده و انتفاعی که ایران از برجام باید می‌برد و ببرد و همچنین وظایف و تکالیف تمامی طرف‌های امضا کننده برجام است. اگر آمریکا این یکجانبه گرایی را کنار بگذارد چه در مقام اجرا و چه در مقام تفسیر و رویکرد مطمئنا گفت‌وگوهای وین در مسیر بهتری جلو خواهد رفت.

 

 

وی افزود: ایران تأکید کرده که آمریکا به عنوان متهم اصلی وضعیت فعلی است که در برجام شاهدیم. اعمال فشارهای یکجانبه و ظالمانه را بر علیه مردم ایران همچنان ادامه می‌دهند و اگر این رویکرد در عمل کنار گذاشته شود و ما اطمینان حاصل کنیم که آمریکا قابل اعتماد است، آن وقت مسیر وین مسیر جداگانه‌ای خواهد بود. ما نه بیش از برجام به کسی تعهدی می‌دهیم و نه کمتر از برجام انتفاعی از برجام را قبول می‌کنیم.

خطیب‌زاده درباره نشست حقوق بشر اظهار داشت: آمریکا به عنوان بزرگ‌ترین ناقض حقوق بشر و حقوق کشورها و حقوق اولیه از جمله حق حیات و دسترسی به امکانات اولیه متهمی است که در این سال‌ها همه اقداماتش بی کیفر مانده است و این رویه بی کیفر ماندن واقعا دردناک است. در هفته گذشته شاهد بودید یک کاروان 10 نفره مردم عادی افغانستان مورد حمله قرار گرفت ابتدا گفتند گروه‌های افراطی حمله کرده‌اند و دیروز اعلام کردند ببخشید اشتباه شد. کشتار زنان و کودکان و ... را به عنوان اشتباه به راحتی می‌گویند و عبور می‌کنند. این وضعیت شرایط دردناکی را برای جهان ایجاد کرده است.

وی افزود: ایران به صورت فعالانه در مقابل این روند ایستادگی کرده و پیام ایران همین مبارزه با استیلاجویی و سلطه طلبی این کشورها بوده و این را به عنوان یک سیاست ادامه دادیم. خبر خوب این است که صداهای بیشتری در کنار ایران توسط آزادیخواهان در دنیا شنیده می‌شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره گزارش نیویورک تایمز درباره ترور شهید فخری زاده گفت: نهادهای اطلاعاتی و امنیتی ما موضوعاتی از این دست را با جزییات در فضای خودشان پیگیری کردند. جزییات آن عملیات کاملا برای این نهادها روشن است. تعهد حقوقی و تعهد خاصی برای پیگیری آنهایی که به ترور یکی از افتخارات ایران و دانشمند بزرگ هسته‌ای ما در حوزه صلح آمیز ما کمک کردند، وجود دارد و این ننگ است برای کسانی که گردنکشانه به چاقوکشی و این اقدامات افتخار می‌کنند.

وی ادامه داد: مسیر حقوقی که این‌ها را بی کیفر نگذاریم، در کنار مسیرهای اطلاعاتی و امنیتی پیگیری کردیم و گزارش‌های جزیی به دست آمده که طرف‌های مشارکت کننده را روشن کرده است. گزارش روزنامه را اجازه دهید در بستر روزنامه‌ای پیگیری شود.

خطیب‌زاده در خصوص پیگیری‌ها درباره ترور سردار شهید سلیمانی گفت: وزیر امور خارجه در روزهای اول شروع به کار دو جلسه، از جمله جلسه ‏ای با حضور تمامی سازمان‌های ذیربط برگزار کرد که برخی از ابعاد پیگیری‌های حقوقی و بین‌المللی این ترور ناجوانمردانه و بزدلانه تعیین تکلیف شود. اجازه نخواهیم داد که این موضوع از بعد حقوق بین‌الملل بی کیفر باقی بماند. در داخل دادخواست‌های لازم تهیه شده است. همچنین در حوزه بین‌المللی و این‌که از چه مسیرهایی می‌توان مقامات سابق آمریکا را مورد سؤال قرار داد و آنها را متوجه عدالت کرد، بحث شد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: وزارت خارجه تمامی آن‌چه باید انجام می‌داده چه در ارتباط با نهادهای بین‌المللی و چه در خصوص موضوعاتی که باید در حوزه بین‌الملل حل و فصل می‌شد، انجام داده و امیدواریم قبل از دومین سالگرد شهادت سردار شاهد آغاز دادگاه باشیم. فکر می‌کنم در یک ماه آینده دوباره جلسه‌ای در سطح وزیر امور خارجه برگزار خواهد شد.

وی درباره بی عملی سئول در بازپرداخت بدهی‌هایش به ایران اظهار داشت: متاسفانه در مورد کره جنوبی هنوز با کندی بسیار سؤال برانگیزی این مسیر در حال طی شدن است و میزان بی عملی سئول در خصوص بازپرداخت بدهی‌ها به ایران جای ناامیدی دارد.

انتهای پیام/؛

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان