راهی که از مسیر مرگ می‌گذرد/ جاده‌های مواصلاتی ماهنشان تشنه خون رانندگان است


راهی که از مسیر مرگ می‌گذرد/ جاده‌های مواصلاتی ماهنشان تشنه خون رانندگان است

گروه استان‌ها- درآمد حاصل از معادن شهرستان ماهنشان با اینکه می‌توانست رونق بخش این منطقه باشد اما نه‌تنها آنچنان سودی برای مردم این منطقه نداشته بلکه رفت‌و‌آمد‌ کامیون‌ها سبب از بین رفتن آسفالت‌ و تصادفات مرگبار در مسیر‌های مواصلاتی این شهرستان شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان ، ماهنشان یکی از شهرستان‌های معدن خیز استان با 40 هزار نفر جمعیت است که با قرارگیری در 113 کیلومتری غرب زنجان جزو محروم‌ترین نقاط در سطح استان محسوب می‌شود و مردم این منطقه با مشکلات عدیده‌ای همچون نبود آب شیرین، کمبود آب شرب در روستا‌ها، عدم آنتن‌دهی موبایل و نبود اینترنت، راه‌های باریک و موج‌دار و بدون شانه‌های خاکی مواجه هستند.

در حالی که این شهرستان با دارا بودن ظرفیت‌های ویژه به لحاظ برخورداری از معادن، خاک حاصلخیز، طبیعت بکر و تاریخی، همجواری با رودخانه قزل‌اوزن؛ می‌توانست به منطقه مناسبی به لحاظ گردشگری و اقتصادی تبدیل شود. با این وجود اگر اندکی به این امور توجه جدی شود می‌تواند زیر ساخت‌ها را بهبود بخشیده و مردم منطقه را نیز منتفع کند ولی با تمام برخورداری از این مزایا آنچنان که باید رونق چندانی در این منطقه وجود ندارد.

از سویی دیگر وجود بزرگ‌ترین معدن سرب و روی خاورمیانه در این منطقه نیز سبب شده تا سالانه حجم عظیمی از خاک معدن از آن استخراج و توسط کامیون‌ها جابه‌جا شود که همین عامل خود دلیلی برای نابودی آسفالت راه‌های ارتباطی در این شهرستان شده است.

با این وجود در بین مشکلات انبوه مردم ماهنشان، راه ارتباطی این شهرستان همواره یکی از بزرگ‌ترین دغدغه‌ها و مهمترین مطالبات به حق مردم است، چراکه با وجود دارا بودن 890 کیلومتر راه ارتباطی که از لحاظ طول سومین شهرستان در استان محسوب می‌شود اما توجه جدی به راه‌های ارتباطی به لحاظ رفع نقاط موج‌دار، ایجاد شانه‌های خاکی، تعریض، آسفالت‌ریزی راه‌های روستایی و حتی ترمیم آسفالت‌ تخریب شده با تردد ماشین‌آلات سنگین خاک معدن نشده است. همه این امور سبب شده تا سالانه 10 ها تصادف در محور‌های این شهرستان رخ داده و عده‌ای از هموطنان به کام مرگ کشیده شوند و نمونه بارز آن نیز تصادف مرگبار محور زنجان -دندی در روز 27 شهریور جاری بود که جان 4 نفر را گرفت.

در این راستا عبدالحسین علی‌اکبری، مدیر‌کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان زنجان اظهار داشت: با توجه به اینکه تعداد معادن زیادی در شهرستان ماهنشان و دندی واقع شده‌ و بزرگ‌ترین معدن سرب و روی خاورمیانه نیز در این منطقه قرار دارد سالانه حجم بالایی از خاک معدنی توسط کامیون‌ها در جاده‌های این شهرستان جا‌به‌جا می‌شود.

وی افزود: سالانه بیش از 9 میلیون تن جا‌به‌جایی کالا توسط ناوگان حمل و نقل استان انجام می‌شود که یک میلیون تن از آن مربوط به شهرستان ماهنشان و عمدتاٌ معدن انگوران است با این شرایط سالانه آسیب‌های متعددی به لحاظ عدم رعایت تناژ بار به راه‌ها وارد می‌شود.

مدیر‌کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان زنجان گفت: ما با دستگاه‌ قضایی این مسائل را مطرح کرده‌ایم و به صنعت و معدن و تجارت استان که متولی معادن است تذکر داده‌ایم تا معادن مجهز به باسکول شوند و این اتفاق نیز افتاده است.

وی گفت: در شورای معادن استان مصوب شده تا از عوارضی که از معادن گرفته می‌شود حداقل 12 میلیارد تومان از آن در حوزه راه‌های شهرستان ماهنشان استفاده شود و اندکی شرایط راه‌های ارتباطی این شهرستان بهبود یابد.

پیش از این نیز جواد یوسفی، معاون راهداری حمل‌و‌نقل جاده‌ای استان زنجان در گفت‌و‌گو با تسنیم اظهار داشت: جاده نیک‌پی - ماهنشان به عنوان یک راه فرعی از حدود 10 سال گذشته زیرسازی شده است و طرح این جاده راه فرعی ابلاغ شده بود اما اخیراً در بازدید معاون وزیر و نماینده مردم ماهنشان قرار بر این شده است تا مطالعه از مسیر انجام شده و این جاده به مسیر اصلی ارتقا یابد.

وی افزود: ارتقا به مسیر اصلی جاده مذکور بیش از 600 میلیارد تومان هزینه نیاز دارد، اما باید ابتدا طرح مصوب شود و سپس اعتبار لازم اختصاص یابد.

جواد یوسفی با بیان این‌که در شروع به ساخت و ارتقا مسیر نیک‌پی - ماهنشان باید توسط اداره راه و شهرسازی انجام گیرد عنوان کرد: متولی تعریض جاده، بهسازی و ارتقا بر عهده این اداره مذکور می‌باشد و اداره راهداری حمل‌و‌نقل جاده‌ای تنها متولی نگهداری از جاده‌هاست.

معاون راهداری حمل‌و‌نقل جاده‌ای استان زنجان با اشاره به این‌که جاده دندی به زنجان مهم‌ترین راه دسترسی به معدن انگوران است گفت: طول این جاده 127 کیلومتر است که از پنج سال گذشته تعریض آن در دست اقدام بوده است به طوری که 30 کیلومتر از مسیر بهسازی شده و ادامه عملیات نیز نیازمند هزینه 200 میلیارد تومانی است.

از سوی دیگر محمد علی عظیمی رئیس پلیس راه استان زنجان در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: متاسفانه استان زنجان دارای نقاط حادثه‌خیز زیادی است و تمام این‌‌ها به مسئولان مربوطه اعلام شده است. جاده ماهنشان هم جاده بسیار خطرناکی است و بارها به مسئولان ذیربط نسبت به رفع این نقاط تذکرات لازم را داده‌ایم ولی فعلاٌ اقدام مثبتی در این راستا نشده است.

لازم به ذکر است که مصطفی طاهری نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس (عضو کمیسیون صنایع و معادن) سال گذشته در چندین مرتبه در مصاحبه با این رسانه از عدم تخصیص سهم یک درصدی معادن به منطقه ماهنشان انتقاد کرده بود. وی معتقد بود باید این پول برای بهبودی وضعیت منطقه و راه‌های شهرستان هزینه شود ولی متاسفانه این مهم عملی نشده است.

با تمام این‌ها وجود جاده‌های ارتباطی نامناسب در شهر ماهنشان و دندی خطرات فراوانی را برای رانندگان و ترددکنندگان در پی داشته است و اصلاح و ترمیم آن‌ها نیز ابتدایی‌ترین خدماتی است که مسئولان می‌توانستند به مردم این نقطه از استان ارائه دهند اما کوتاهی‌های بسیاری در این خصوص انجام گرفته است؛ در حالی که اگر این شهرستان از این بن‌بست راه‌های ارتباطی خارج می‌شد می‌توانست رونق و پیشرفت، آبادانی و توسعه بیشتر را شاهد باشد.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon