عوامل ناکامی احتمالی محمد بن سلمان در تصاحب تخت پادشاهی عربستان

عوامل ناکامی احتمالی محمد بن سلمان در تصاحب تخت پادشاهی عربستان

برخی کارشناسان معتقدند چند عامل وجود دارد که ممکن است مانع تحقق رویای محمد بن سلمان در نشستن بر تخت پادشاهی عربستان شود.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از سعودی لیکس، منابع دربار سلطنتی آزار و اذیت بزرگی را که «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی در روزهای اخیر در مورد بحث بر سر هویت پادشاه بعدی عربستان نشان داد، فاش کردند.

این منابع به سعودی لیکس اعلام کردند که تشدید صحبت درباره اینکه چه کسی جانشین «ملک سلمان» پادشاه عربستان می‌شود باعث تحریک و آزردگی شدید بن سلمان می‌شود ، زیرا او ولیعهد است و تصور می‌کند که بر تخت نشستن تنها حق اوست.

این منابع افزودند که بن سلمان بیش از هر زمان دیگر از جدیت بحث درباره جانشین ملک سلمان نه تنها در راهروهای خانواده حاکم ، بلکه حتی در نهادهای مربوطه آمریکایی آگاه است.

به گفته منابع، شانس محمد بن سلمان برای به دست آوردن قدرت تاکنون بسیار زیاد به نظر می‌رسد ، اما این امر با توجه به جنایات و کارنامه سیاه حقوق بشری وی و همچنین سیاست‌های او در داخل و خارج ازعربستان قطعی نیست.

ناظران به اتفاق آراء معتقدند که محمد بن سلمان در تلاش برای به دست آوردن تاج و تخت دربار پادشاهی ، آینده آل سعود را از طریق رقابت با شاهزادگان ارشد سعودی تضعیف می‌کند.

براساس تحلیل و بررسی کارشناسان ولیعهد سعودی به سه دلیل زیر ممکن است به پادشاهی نرسد.

1.عامل اول مخالفت داخلی است که بزرگترین مشکل بن سلمان به شمار می‌رود؛ چراکه وی بدون تأیید شورای بیعت ، سمت ولیعهدی را بر عهده گرفت. وی محمد بن نایف را سرنگون و کودتای نظامی و امنیتی را علیه شورای بیعت آغاز کرد.

با این حال ، مخالفان داخلی ولیعهد سعودی را می‌توان به چند گروه تقسیم کرد.

گروه اول خانواده سلطنتی: آنها معتقدند که بن سلمان شایستگی و قدرت اداره عربستان را ندارد. آنها نتیجه جنگ عربستان علیه یمن ، مشکلات و چالش‌های منطقه‌ای با ایران و لبنان و مالزی به عنوان نمونه‌های بارز بی تدبیری ریاض می‌دانند.

از سوی دیگر ، طبق نظر شورای بیعت ، سلطنت بین فرزندان عبدالعزیز باید ادامه می‌یافت ، اما این اتفاق نیفتاد.

گروه دوم: آنها بیشتر با رفتار متضاد بن سلمان مخالفند. آنها استدلال می‌کنند که وی در انجام اقداماتی از رویکرد «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی تقلید می‌کند که مطابق با سیاست‌های عربستان و عوامل تقویت کننده داخلی نیست.

اما گروه سوم با سیاست سرکوب و فشار حداکثری آل سعود از ابتدای استقرار سلطنت تا به امروز مخالف هستند. همچنین شهروندان زیادی نیز هستند که با سیاست‌های بی‌پروای ولیعهد سعودی با رنج و سختی دست و پنجه نرم می‌کنند و از جمله این شهروندان می‌توان قبیله « الحویطات» را نام برد که در پروژه « نئوم» به دلیل ترک نکردن سرزمین‌شان سرکوب و کشته شدند.

محمد بن سلمان از آغاز ولیعهدی، شاهزادگان و شخصیت‌های با نفوذ در عربستان را کشته ، دستگیر و اخراج کرده است و دیگران نیز با سیاست‌های بی پروا وی مخالفت کرده‌اند.

2.عامل دوم مخالفت بین‌المللی است که طیف گسترده‌ای از مخالفان خارجی از جمله محور مقاومت علیه جنایت‌های ولیعهد سعودی وجود دارد.

3. اما عامل سوم شخصیت ضعیف ولیعهد سعودی است که تحلیل شخصیت بن سلمان از سال 2015 به بعد نشان می‌دهد که او تشنه قدرت و فاقد انسجام سیاسی و اجتماعی است. او با تبلیغات فراوان خود را به عنوان نجات دهنده عربستان و سازنده جدید این کشور معرفی کرد.

ولیعهد سعودی بخش بزرگی از وعده‌های خود را اجرا نکرده و هزینه‌های زیادی را بر دوش ریاض گذاشته است و بدین ترتیب عربستان هر سال بیشتر از سال قبل با کسری بودجه مواجه می‌شود.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان