تأمین زیرساخت مرزهای استان کرمانشاه نیازمند اعتبارات ملی است

تأمین زیرساخت مرزهای استان کرمانشاه نیازمند اعتبارات ملی است

گروه استان‌ها ــ رئیس سازمان صمت استان کرمانشاه نیز گفت: حدود ۶ درصد از سبد صادرات غیرنفتی کشور مربوط به استان کرمانشاه است و در لیست پنج استان برتر کشور قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، محسن دارابی در نشست خبری که امروز در اتاق بازرگانی استان کرمانشاه برگزار شد با اشاره به اینکه صادرات برای استان کرمانشاه با 371 کیلومتر مرز مشترک، پنج مرز و یک بازارچه رسمی اهمیت بیشتری دارد اظهار داشت: مرزهای استان کرمانشاه با دو بخش کردستان و دولت مرکزی عراق ارتباط دارد و این ظرفیت مهمی است.

وی با اشاره به اینکه چنانچه در حوزه تجارت فعال‌تر عمل کنیم چرخ تولید نیز بهتر می‌چرخد عنوان کرد: در هفت ماه امسال یک میلیارد و 436 میلیون دلار با وزن 3.5 میلیون تن صادرات کالاهای غیرنفتی در استان انجام شده که از نظر وزنی پنج درصد و نظر ارزشی هفت درصد افزایش یافته است.

دارابی با بیان اینکه حدود 180 هزار کامیون در این مدت از مرزهای استان کالا جابه‌جا کرده‌اند گفت: حدود 6000 تا 7000 نفر در مرزها و بازارچه رسمی استان مشغول به فعالیت هستند.

وی با اشاره به اینکه 45 درصد صادرات به عراق از طریق استان کرمانشاه انجام می‌شود و این استان از نظر صادرات کالاهای غیرنفتی جزو پنج استان برتر کشور است که حدود 6 درصد صادرات کشور را به خود اختصاص داده است افزود: برای توسعه صادرات نیازمند اتفاقات بهتری هستیم که در چند روز گذشته به همین منظور میزبان معاون وزیر خارجه بودیم.

دارابی گفت: زمانی که با این امکانات که مطلوب تجار هم نیست توانستیم رتبه نخست صادرات به عراق را کسب کنیم چنانچه در حوزه زیرساخت پیشرفت داشته باشیم در واقع این امکان فراهم شده که تجارت خارجی تسهیل و تسریع یابد.

وی با اشاره به اینکه 371 کیلومتر مرز با عراق در واقع مرز جمهوری اسلامی با عراق است و انتفاع تجارت خارجی تنها به استان کرمانشاه برنمی‌گردد گفت: بنابراین زیرساخت‌ها نیازمند بودجه ملی است که شرایط برای حضور فعالان این حوزه فراهم شود.

دارابی با بیان اینکه حدود 50 درصد از کالاهای صادر شده مربوط به تولیدکنندگان داخلی استان است افزود: عمده کالاهای صادراتی محصولات فلزی، کشاورزی، لوازم خانگی و مصالح ساختمانی است.

وی با اشاره به هدف‌گذاری دولت برای افزایش دو برابری صادرات غیرنفتی تا چهار سال آینده گفت: این اهداف الزاماتی نیاز دارد که به طور طبیعی نیازمند بهبود زیرساخت است.

رئیس سازمان صمت استان کرمانشاه با بیان اینکه سال گذشته چند مورد از مرزها به دلیل شیوع کرونا تعطیل شد و تنها مرز پرویزخان فعال بود عنوان کرد: مرز خسروی و سومار بعد از پرویزخان پررونق‌ترین مرزهای استان هستند.

رحمانی‌پور ناظر گمرکات استان کرمانشاه اظهار داشت: با توجه به بی‌ثباتی قوانین در داخل و عدم ثبات قوانین در کشورهای همسایه به ویژه عراق نتوانستیم از ظرفیت‌های موجود استفاده کنیم و صادرات را بیش از این توسعه دهیم.

وی با اشاره به اینکه صادرات به عنوان محرک اقتصاد نقش مهمی در تولید و اشتغال و کسب بازارهای خارجی دارد و سبب شده دولت‌های مختلف به صورت جدی به این موضوع توجه داشته باشند عنوان کرد: در زمان کمبود ارز تجار توانستند در زمینه بازگشت ارز گام مؤثری بردارند و کمکی برای دولت در زمینه تأمین منابع ارزی باشند.

رحمانی‌پور گفت: استقرار سامانه جامع تشریفات گمرکی را در حداقل زمان انجام دهند اما شلوغی داخل مرز و توقف در مرز به دلیل نبود حمل یکسره بار است که عمده‌ترین مشکل مرزها محسوب می‌شود که رفع این مشکل نیازمند زیرساخت‌هایی است که با وجود چندین سال هنوز فراهم نشده است.

وی با بیان اینکه تخلیه و بارگیری مجدد سبب افزایش قیمت کالا و از بین رفتن برخی کالاها می‌شود افزود: تخلیه و بارگیری مجدد بارها در نقطه صفر مرزی زمان‌بر و از طرف دیگر هزینه‌بر است.

ناظر گمرکات استان کرمانشاه با اشاره به اینکه سال گذشته به دلیل تعطیلی سایر مرزها به دلیل شرایط کرونا صادرات افزایش پیدا نکرد عنوان کرد: با وجود 12 مرز رسمی زمینی کشور با عراق، گمرک پرویزخان بیشترین حجم صادرات معادل 556 میلیون دلار را داشته است.

رحمانی‌پور با بیان اینکه 44 درصد کالاهای خروجی صادرات ایران از طریق مرزهای زمینی مربوط به استان کرمانشاه است گفت: چنانچه واردات از عراق انجام نشود در آینده با مشکلاتی مواجه خواهیم شد.

وی افزود: در گمرک پرویزخان در هفت ماه امسال 13 میلیون دلار واردات انجام شده است که به طور عمده مواد اولیه شامل ضایعات محصولات فلزی و کارت و مقوا و پلاستیکی است که نسبت به سال گذشته 3درصد کاهش یافته است.

رحمانی‌پور با بیان اینکه این آمادگی وجود دارد که در مرزهای پرویزخان و خسروی واردات انجام شود گفت: سال گذشته سه میلیون دلار واردات در مرز پرویزخان انجام شد که به طور عمده واردات لاستیک کامیون بود که البته کالای ساخت عراق نبود اما تجار توانستند از بازار عراق تهیه کنند.

وی افزود: سازمان متولی زیرساخت‌ها در مرزها راهداری است اما با توجه به استانداردهای مدنظر اعتقاد دارند که مرز محل عبور است اما در مرزهای استان اینگونه نیست و تخلیه و بارگیری بار در مرز انجام می‌شود در صورتی که تردد حجم زیادی کامیون زیرساخت مناسبی لازم دارد و باید برای حمل یکسره تلاش شود.

رحمانی‌پور با بیان اینکه روزانه 212 کامیون حامل کالاهای صادراتی از طریق خسروی جابه‌جا می‌شود گفت: امسال بیش از 357 میلیون دلار کالا به وزن 793 هزار تن از مرز خسروی صادر شده که 297 درصد از نظر وزنی افزایش یافته است.

انتهای پیام/832/س

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon