استاندار لرستان: صنعت لرستان وضعیت مطلوبی ‌ندارد/ وضعیت اکثر واحدهای نیمه‌تعطیل مناسب نیست

استاندار لرستان: صنعت لرستان وضعیت مطلوبی ‌ندارد/ وضعیت اکثر واحدهای نیمه‌تعطیل مناسب نیست

گروه استان‌ها- استاندار لرستان ضمن تشریح آخرین وضعیت صنایع لرستان گفت: صنعت در استان در وضعیت مطلوبی قرار ندارد و واحدهای نیمه تعطیل و واحدهایی که از دور خارج شده‌اند در شرایط مناسبی قرار ندارند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، به نقل از صدا و سیمای مرکز لرستان، فرهاد زیویار در گفت‌وگوی ویژه خبری با صدا و سیمای مرکز لرستان، با اشاره به سفرهای شهرستانی، اظهار داشت: در اکثر سفرهایی که به شهرستان‌ها داشتیم، پروژه‌ها و طرح‌های عمرانی را بازدید کردیم که شرایط مناسبی را مشاهده نکردیم.

وی با تاکید بر اینکه صنعت در استان در وضعیت مطلوبی قرار ندارد، افزود: واحدهای نیمه تعطیل و واحدهایی که از دور خارج شده اند در شرایط مناسبی قرار ندارند.

استاندار لرستان با اشاره به کارخانه خودروسازی عظیم خودرو، عنوان کرد: در استان کارخانه زاگرس خودرو که اکنون همه آن را با نام عظیم خودرو می‌شناسند در سال‌های گذشته قطعات خودرو توسط آن ساخته و صادر می‌شد و در کشور هم مطرح بود ولی علی‌رغم اینکه زیرساخت‌های مناسب و خوبی که برای این کار خانه دیده شده، دارای مشکلات اساسی است بنابراین اگر این کارخانه‌ها مورد حمایت قرار گیرند می‌توانند به مدار تولید بازگردند و روی ریل توسعه قرار گیرند.

لزوم حمایت از کارخانه‌های راکد

وی با اشاره به کارخانه سامان کاشی گفت: این کارخانه زمانی برند بوده و حتی در کشور و منطقه هم امکان صادرات داشته است، اما اکنون در شرایط مناسبی به سر نمی‌برد.

زیویار تصریح کرد: اگرچه دولت‌های قبل حمایت‌هایی از این کارخانجات داشته‌اند اما امیدواریم در دولت سیزدهم با توجه ویژه و رفع مشکلات مجددا در مدار تولید قرار بگیرند.

وی اظهارداشت: کارخانه سیمان شرایط مناسبی ندارد، کارخانه ساخت لوله از الیاف در دورود نیز شرایط مناسبی ندارد، صنایع غذایی گهر به جهت واگذاری نامناسب در شرایط مطلوبی قرار ندارد، شرکت فولاد صدر و کارخانه سیمان نیز در خرم‌آباد در شرایط مناسبی قرار ندارند.

صنعت لرستان در شرایط مناسبی نیست

استاندار لرستان با تاکید بر اینکه صنعت در این دوره در لرستان در شرایط مناسبی قرار ندارد، خاطرنشان کرد: شرایط کارخانه پارسیلون خرم‌آباد را رنجنامه‌ای است که دولت و نظام و حتی مردم هزینه‌های زیادی را برای آن پرداخت کردند اما علی‌رغم اینکه مصوبه منطقه ویژه آن را هم به دست آورده‌اند در شرایط مناسبی نیست و امیدواریم در سفر رئیس جمهوری با برنامه‌هایی که در نظر گرفته شده این واحد ها مورد حمایت قرار می گیرند تا به شرایط مطلوب نزدیک شوند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به این که حق آبه یک اصطلاح حقوقی است، اظهارداشت: حق آبه سهمی است که یک منطقه از آب دارد و ممکن است در قالب سند یا توافق ایجاد شده باشد و این واژه ممکن است در مورد استان لرستان خیلی کاربرد پیدا نکند.

زیویار با بیان اینکه موضوع استان لرستان تخصیص آب است اما حق آبه ممکن است برای استان های دیگر که در شرایط اضطرار قرار می گیرند مطرح باشد، افزود: ما در شرایط متفاوتی از استان‌های دیگر در خصوص این اضطرار قرار داریم چرا که لرستان محل تولید ده‌ها هزار متر مکعب آب محل عبور ده‌ها میلیارد متر مکعب رواناب است و در واقع لرستان در سر منشا آب قرار دارد.

وی گفت: در دوره سیل سال 98 حدود 30 میلیارد متر مکعب آب از لرستان وارد خوزستان شد و حدود 8تا 12 میلیارد مترمکعب رواناب در لرستان تولید می‌شود.

دیده نشدن شرایط لرستان در سیاست گذاری وزارت نیرو

استاندار لرستان با اشاره به اینکه واژه‌ای که باید بیشتر مد نظر قرار بگیرد در بهره‌برداری از آب واژه تخصیص آب است، تصریح کرد: در این زمینه شرایط لرستان را سیاست‌گذاران وزارت نیرو در نظر نگرفته‌اند.

وی بیان کرد: برداشت آنها این است که چون میانگین بارندگی لرستان حدود 500 میلی متر بیشتر است نیازی به تخصیص اضافه آب و سدسازی ندارد که البته این تعبیر صحیح نیست.

زیویار گفت: در لرستان مناطق متفاوتی وجود دارد در جا های کوهستانی مانند الیگودرز 1000 میلیمتر نزولات داریم و در مناطقی که زمین‌های حاصلخیز کشاورزی داریم مانند پلدختر رومشکان و کوهدشت و اطراف خرم‌آباد و چگنی زیر 300 میلیمتر نزولات دارند، بنابراین مطالبه جدی ما باید بحث تخصیص آب و سرمایه گذاری روی آب باشد.

وی با اشاره به اینکه چیزی حدود 33 درصد زمین‌های ما آبی و 77 درصد آنها دیم هستند، تصریح کرد: ما در حوضه آبریز کارون قرار داریم که کوهستانی است و می توانیم سرمایه گذاری اساسی روی بخش برقابی مثل سد بختیاری داشته باشیم.

لرستان مطالبات اساسی در بخش آب دارد

استاندار لرستان افزود: این سد از سال‌ها قبل مصوب شده و بنا بود که سرمایه گذاری بشود و اگر ساخته شود می‌تواند پشتوانه خوبی برای برق و گردشگری کشور باشد.

وی با اشاره به سد معشوره، گفت: سد معشوره در غرب استان لرستان قرار دارد و در صورت احداث بین 500 تا 750 میلیون متر مکعب می تواند ذخیره سازی آب انجام دهد و صدها هزار هکتار زمین از آن مشروب شوند. ما مطالبات اساسی در بخش آب داریم و در سفر رئیس جمهوری مطالباتمان را مطرح خواهیم کرد.

زیویار با اشاره به بخش گردشگری استان، بیان کرد: لرستان از جهت تاریخی، فرهنگی و اقلیم و برخورداری از آب و هوای مناسب منحصر به فرد است و دارای ظرفیت‌های بالقوه فراوانی است اما بر روی آنها اصلاً سرمایه گذاری صورت نگرفته است و برای جلب توریست در قدم های ابتدایی قرار داریم و داشتن آب می تواند مزایای بسیاری را برای استان در بخش گردشگری به ارمغان آورد.

لرستان در توسعه فرودگاه، آزادراه و راه آهن جزء 10 استان آخر

وی گفت: اگر آب استان خوب مورد بهره‌برداری قرار نگیرد ممکن است مهاجرت به همراه بیاورد، لرستان در دوره جدید در بن بست قرار گرفته است و به موازات حرکت بقیه استانها در کشور در مباحث آزادراهی، فرودگاهی و راه آهن جزو 10 استان آخر کشور هستیم.

زیویار تاکید کرد: برخی استانهای کوچکتر از لرستان فرودگاه های مناسب تری نسبت به ما دارند، نامنظم‌ترین پروازها در لرستان قرار دارد و نمی‌توانیم برنامه‌ریزی اساسی از مرکز استان به بقیه استانهای کشور داشته باشیم.

وی افزود: توریست و صنعت گردشگری زیرساخت لازم دارد و در این زمینه لرستان در مراحل ابتدایی قرار دارد و برنامه ریزی مناسب و مدون در بخش‌های آب و توسعه زیرساخت‌های ارتباطی می‌تواند صنعت گردشگری استان را در مسیر رونق قرار دهد.

انتهای پیام/642/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon