۶۵ روستای اردستان با تانکر آبرسانی می‌شود

65 روستای اردستان با تانکر آبرسانی می‌شود

گروه استان‌ها- بحران کم‌آبی که این روزها به تدریج خود را در تمام نقاط کشور نمایان می‌کند در شهرستان اردستان نیز مشکلات بسیاری را برای روستائیان فراهم کرده و در حال حاضر ۶۵ روستا با تانکر آبرسانی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از   اردستان، بحران کم‌آبی که این روزها به تدریج خود را در تمام نقاط کشور نمایان می‌کند و در شهرستان اردستان نیز مشکلات بسیاری را برای مردم به ویژه روستاها ایجاد کرده است که در حال حاضر بهترین راه را در کم مصرف کردن می‌دانند.

برداشت بی‌رویه از سفره‌های آب زیرزمینی یکی دیگر از دلایل قرار گرفتن در این شرایط است به طوری که اکنون در زمستان 65 روستای شهرستان اردستان با تانکر به‌صورت سیار آبرسانی می‌شود که این موضوع نیازمند مدیریت از سوی دستگاه‌های مربوطه است.

حمیدرضا تاملی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردستان اظهار، داشت: علت بروز کم آبی و فرونشست در اردستان مشخص است و شواهد آب منطقه‌ای نشان می‌دهد که مجری سیاست‌های اشتباه و یکجانبه غلط جهاد کشاورزی در چند دهه گذشته است و اتفاقی که امروز در شهرستان شاهد هستیم نتیجه همین اتفاقات است.

94 درصد آب اردستان در بخش کشاورزی مصرف می‌شود

وی افزود: کشاورزی در چند دهه با فشار سیاستگذاران برداشت آب را از آبخوان منطقه رقم زدند و کسی که حواسش به اقلیم منطقه نبود و 94 درصد مصرف آب اردستان در بخش کشاورزی است و برای یک لیتر آب شرب مشکلات بسیار زیادی دارد چه رسد برای صنعت و صنایعی هم که هستند با خرید پروانه کشاورزی و تبدیل آن به صنعت اقدام می‌کنند.

فرماندار شهرستان اردستان گفت: شهرستان اردستان در آستانه صنعتی شدن قرار دارد و 97 درصد آن هنوز به بهره‌برداری نرسیده و پخش کلیپ‌هایی در خصوص کم‌آبی در فضای مجازی منتشر می‌شود و نگرانی‌هایی داریم که ذهن‌ها را از بخش کشاورزی به سمت صنعت منتقل کند و شهرستان اردستان را در ابتدای ایام حرکتش به سمت صنعتی شدن به یک خشم نسبت به صنعت در بین مردم تبدیل کند.

وی ابراز داشت: سیاستگذاری‌های غیر علمی و یکجانبه نسبت به موضوع در کشور وجود دارد که با آن دست و پنجه نرم می‌کنیم و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها باید روی این موضوع کار کنند و اجرای دقیق و سریع مصوبات کارگروه سازگاری با کم‌آبی باید اجرا شود و در اردستان باید 41 میلیون متر مکعب باید در بخش کشاورزی صرفه‌جویی داشته باشیم که در این زمینه هیچ برنامه عملیاتی نداشته‌ایم.

تاملی بیان کرد: صرفه‌جویی‌ها در خصوص آب باید با نظر مدیریتی شهرستان اردستان انجام شود و باید در جهت پروژه‌های آبی تحرک بیشتری را شاهد باشیم و کشاورزان نجیب اردستانی هم در موضوع آب همکاری خوبی داشته‌اند و در حال حاضر 65 روستا در حال آبرسانی سیار با تانکر است.

قرارگاه آب در استان اصفهان تشکیل شده است

منصور شیشه فروش در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردستان، اظهار داشت: قرارگاهی بنام قرارگاه آب در استان اصفهان تشکیل شده است و مواردی همچون مقالات دسته‌بندی شده همایش‌های آب و موارد پیشنهادی در آنجا جمع‌آوری و مورد بررسی قرار گرفته می‌شود و به آن‌ها توجه ویژه‌ای می‌شود و ما باید از کرونا درس بگیریم و همچنان که با این بیماری کنار آمده‌ایم و موارد آن را رعایت می‌کنیم و می‌بینیم که خود شخص در ایجاد سلامتش نقش دارد فعالیتش را در این زمینه بیشتر می‌کند.

وی افزود: مدیریت بحران در حوزه کرونا نشان داد همه ظرفیت‌ها باید بکار گرفته شود برای سلامت عمومی و همه با تخصصی بودن موضوع وزارت بهداشت پروتکل‌ها را تهیه کرد و هر پدیده‌ای یک فرصت‌هایی را دارد که باید از این فرصت‌ها استفاده کنیم و دستگاه‌های تخصصی در بحران‌ها به عنوان یک محور عمل می‌کنند و وزارت نیرو هم باید در موضوع خشکسالی به عنوان یک محور عمل کند و موضوع منابع آب زیرزمینی را پیگیری کند و مابقی دستگاه‌ها آن را کمک کنند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: بخشی از خشکسالی‌ها به جهت تغییرات اقلیمی صورت گرفته و بخشی از آن هم باید ما در استان پیگیری کنیم با همکاری بخش‌های علمی و اجرایی و پیشنهاد می‌شود با توجه به اینکه استان اصفهان شرایط خاصی را دارد و یک رودخانه دائمی دارد که خشک شده است و 15 ماه است که آبی در آن نیست و 600 هزار اصله درخت که در نوار زاینده رود بود دچار تنش آبی و کم‌آبی شد و حدود 300 روستا در استان اصفهان با تانکر آبرسانی می‌شود و شش شهر در تنش آبی وجود دارد.

وی ابراز داشت: حدود 100 هزار هکتار مزارع حاصل خیز کشت نشد و 16 کانون گرد و غبار فعال شد و به این جهت که آب جاری نیست و ما حصل‌های خهوی داشته و فرونشست‌ها را در کل استان شاهد هستیم و می‌بینیم همه در این راه ما را کمک می‌کنند که فعالیت‌های بسیج در این زمینه خوب بوده است و استان اصفهان در کل کشور در بحران‌ها کمک کرده است.

شیشه فروش بیان کرد: در وضعیت خشکسالی وزارت جهاد کشاورزی و نیرو همچنان که در قانون آمده باید آن‌ها را دنبال کنند و همانطور که یک منطقه زلزله می‌شود وزارت نیرو باید برای اصفهان پای کار بیاید و در خصوص کم‌آبی فعالیتی را داشته باشند و با حضور هیئتی در استان و کم‌آبی، کانون‌های گرد و غبار و فرونشست زمین را پیگیری کنند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تاکید کرد: ما در اصفهان نیاز به دوهزار مگاوات برق داریم و ا این شرایط کم آبی باید صرفه‌جویی کنیم و شرکت نیرو باید برای این مسئله در استان تخصیص قرار دهد و در دستور کار قرار گیرد تا از شیوه‌های دیگر نسبت به تولید برق اقدام کند.

مهرداد مرادمند در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردستان اظهار، داشت: حوزه آبریز را اگر در خصوص آن بخواهیم صحبت کنیم و تصمیم‌گیری کنیم نباید موضوع بالادست و پایین دست را مطرح کنیم تا بتوانیم در خصوص آن تصمیم‌گیری شود و واقعاً همه آن را پیگیری می‌کنند و با توجه به پیگیری رئیس جمهور و معاون وی می‌طلبد یکپارچه تصمیم‌گیری شود تا در صورت اینکه در ریل خود باشد اینکار انجام شود.

کشاورزی زیانی را برای محیط زیست ندارد

وی افزود: کشاورزی و محیط زیست از ابتدا باهم اجین بوده‌اند و زیانی را برای محیط زیست ندارد و زیان نمی‌زند و کشاورزی‌های غیر اصولی و بارگذاری بیش از حد روی منابع باید پیگیری شود و قنات مهاباد در چندهزار سال پیش بوده و به جایی لطمه نمی‌زده است اما وقتی سطح یک ایست آبی را داشته باشیم و کنترل کنیم و به آن توجه کنیم کشاورز هم از آن بهره‌خواهد برد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: گاهی عنوان می‌شود که ما با تغییر الگوی کشت می‌توانیم مشکل را برطرف کنیم که این صحبت خیلی علمی نیست و موضوع الگوی کشت در واقع آمایش سرزمینی در بخش کشاورزی است و موضوع اقلیم و مباحث اقتصادی مد نظر است و سند ملی آب در بخش کشاورزی در استان اصفهان به روز است و 35 دشت اصلی در استان اصفهان وجود دارد.

وی ابراز داشت: موضوع الگوی کشت را طراحی کرده‌ایم و با مصوب شدن در کل استان به اجرا خواهد آمد و میزان زیر کشت محصولات مختلف هر شهرستان مشخص شده است و ما باید کاری کنیم که کشاورز بتواند زندگی خود را بگذراند و اگر محدودیتی‌هایی را ایجاد می‌کنیم باید آن‌ها را کمک هم کنیم.

انتهای پیام/802/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon