دوباره زنگ خطر در تلویزیون روشن شد/ سریال‌های تکراری پرطرفدارتر از سریال‌های جدید!

دوباره زنگ خطر در تلویزیون روشن شد/ سریال‌های تکراری پرطرفدارتر از سریال‌های جدید!

آمار مرکز تحقیقات صدا و سیما دوباره زنگِ خطر را برای دست‌اندرکاران تلویزیون روشن می‌کند که اگر به مؤلفه‌های جذبِ مخاطب توجه نشود، مردم کماکان تماشاگرِ سریال‌های قدیمی خواهند بود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مرکز تحقیقات صدا و سیما آمار بیننده‌های سریال‌ها و برنامه‌های تلویزیونی را در نیمه دوم دی‌ماه منتشر کرد. آمارها بیش از 78 درصد بیننده را نشان می‌دهد و پربیننده‌ترین برنامه، «خندوانه» رامبد جوان و پربیننده‌ترین سریالِ جدید هم «برف بی‌صدا می‌بارد» شبکه سه است. 

اما در این میان دو نقد وجود دارد اول پایین آمدنِ سطح بیننده‌های تلویزیون و دوم، پایین آمدن سطح توجه به سریال‌ها و برنامه‌های جدید تلویزیون است. چرا که همین آمارهای منتشر شده مرکز تحقیقات رسانه ملّی نشان می‌دهد در حالی که سریال‌های «برف بی صدا می‌بارد» و «پلاک 13» از شبکه سه سیما به ترتیب با 21،5درصد و 16.9درصد بیشترین بیننده را داشته­ اند. سریال‌های «بعد از آزادی» از شبکه یک سیما با 16.1 درصد، «نوار زرد 2» از شبکه دو سیما با 12،3درصد و «ذهن زیبا» از شبکه پنج سیما با 4،8 درصد بیننده در رده‌های بعدی قرار دارند.

اما در این میان از بین سریال‌های بازپخش شده سیما، در نیمه دوم دی ماه «بچه مهندس 4» از شبکه آی فیلم و «پایتخت 2» از شبکه تماشا به ترتیب با 18،4 و 13،5 درصد پربیننده‌ترین سریال بوده اند. سریال‌های «دزد و پلیس» و «مزد ترس 2» از شبکه آی‌فیلم با 2،5 درصد در رده‌های بعدی قرار دارند. و  سریال‌های بازپخش شده شبکه‌های استانی، 24،6 درصد بیننده در نیمه دوم دی ماه را داشته‌اند.  16.1 درصد پاسخگویان، بیننده تکرار سریال‌های سیما در نیم دوم دی ماه از طریق سایت‌ها و اپلیکیشن­ های اینترنتی بوده‌اند.

این آمارها دوباره زنگ خطری را برای تلویزیونی‌ها به صدا درمی‌آورد که تلویزیون در این سال‌ها به خاطر پُرکردن آنتن و شتاب‌زدگی در تولید و همین‌طور عدم توجه به فیلمنامه مناسب، از آن دوران طلایی سریال‌سازی‌اش دور شده است. به گونه‌ای که بیشتر مخاطبین عمدتاً کارهای قدیمی را به کارهای جدید ترجیح می‌دهند. این ترجیح در این نظرسنجی صدا و سیما هم جلوه‌گری می‌کند. 

از طرفی توجه بیشتر تلویزیون به برنامه‌های سرگرمی هم باعث می‌شود شاهدِ افزایش درصدی بالاتر بیننده در تلویزیون باشیم. وقتی برنامه «خندوانه» با 39.9 درصد، پرمخاطب‌ترین برنامه شبکه نسیم می‌شود که در فضای‌مجازی و نمایش‌خانگی، برخی برنامه‌های سرگرم‌کننده رقمِ بالاتری از بیننده را متوجه خودشان کرده‌اند؛ در حالی که همواره برنامه‌های سرگرم‌کننده تلویزیونی سالم‌تر و خانواده‌پسندتر بوده‌اند. بسیاری از همین برنامه‌های سرگرم‌کننده در نمایش‌خانگی، در روزهای کم‌تحرکی تلویزیون برای ساختِ برنامه‌های سرگرم‌کننده درست و اصولی، با کپی کردن و حضور ستاره‌ها و سلبریتی‌ها دنبالِ مخاطب جذب کردن‌اند. 

تلویزیون باید در ساختِ سریال‌های جدید خود به سمتِ فاخرسازی و توجه به فیلمنامه و استفاده از بازیگران و عواملِ کاربلد برود به جای 90 شبی‌هایی که سرمنزلِ مشخصی ندارند و برخی سریال‌های بدون مفهوم و خسته‌کننده دیگر، همچنین در برنامه‌سازی هم به فکرِ نوآوری و خلاقیت باشند به جای اینکه به هر تهیه‌کننده و برنامه‌سازی میدان بدهند. آمارها این خلأها و ضعف‌ها را کاملاً نشان می‌دهد که مردم به هر قیمتی پایِ هر برنامه و سریالی نمی‌نشینند و این مخاطبِ انتخاب‌گر، سخت‌گیرتر از گذشته شده است. 

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
triboon
گوشتیران
رایتل
مادیران