انعکاس محرومیت‌زدایی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران کافی نبوده است

انعکاس محرومیت‌زدایی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران کافی نبوده است

گروه استان‌ها - امام جمعه اردبیل گفت: نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران کارهای بسیاری را در راستای محرومیت‌زدایی خصوصا در بخش روستایی انجام داده اما متاسفانه از این حیث مظلوم واقع شده که انعکاس آن به درستی انجام نشده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازاردبیل، آیت‌الله سیدحسن عاملی بعد از ظهر امروز در جلسه‌ای با ائمه جمعه شهرستان‌های استان مسائل مربوط به مسکن مهر، تسهیلات ساخت مسکن و همچنین اجرای طرح هادی روستایی بررسی و راهکارهای لازم را ارائه کرد.

وی ضمن ابراز خرسندی نسبت به اقدامات بنیاد مسکن در خصوص بهسازی و مقاوم سازی مسکن محرومین و اجرای طرح هادی در روستاها اظهار کرد: نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران کارهای بسیاری را در راستای محرومیت‌زدایی خصوصا در بخش روستایی انجام داده اما متاسفانه از این حیث مظلوم واقع شده که انعکاس آن به درستی انجام نشده و در این خصوص لازم است صدا و سیما و رسانه‌ها پوشش خوبی را از این اقدامات داشته باشند.

عاملی افزود: اعطای تسهیلات کم‌بهره و بعضا بلاعوض اقدامات ارزشمندی است که به روستائیان ارائه شده و مقاوم‌سازی مسکن محرومین و خانه‌های روستایی جزو اموراتی است که در مواقع بحران و بلایای طبیعی ارزش خود را نشان می‌دهد و در جلوگیری از آسیب‌ها و خسارات و تلفات مالی و جانی نقش بسزایی دارد.

امام جمعه اردبیل، گفت: بایستی شرایطی فراهم شود که روستائیان بدلیل کمبودهای زیرساختی مجبور به مهاجرت نشوند؛ بنیاد مسکن می تواند با رفع مشکلات موجود در روستاها و فراهم نمودن شرایط مناسب برای زندگی، این مهاجرت را تبدیل به مهاجرت معکوس کرده و حتی بسیاری از شهرنشین ها را که از شلوغی و مشکلات شهر به تنگ آمده اند برای اقامت به روستاها جذب کند.

عاملی ادامه داد: در بسیاری از کشورها قیمت زمین و مسکن در روستا به مراتب بیشتر از شهر است و این تنها به دلیل این است که متولیان امر سلیقه مردم را شناسایی کرده و در تامین ملزومات رفاهی و خدماتی در روستاها کوتاهی نکرده‌اند.

وی، خواستار ارائه نقشه تیپ جامع در روستاها توسط بنیاد مسکن شد و گفت: در صورت تحقق این طرح سطح بهداشت و رفاه در مسکن‌های روستایی ارتقا خواهد یافت و به دنبال آن زمینه جذب گردشگر به روستاها فراهم می‌شود.

امام جمعه اردبیل بیان کرد: در این نقشه تیپ، محل نگهداری دام و طیور به صورت بروز و بهداشتی ترسیم می‌شود و خانه‌های روستایی نیز از نظر مقاومت و زیبایی در حد بالایی خواهند بود و اینگونه برنامه‌ریزی‌ها می‌تواند جمعیت زیادی را روانه روستاها کرده  و سطح دسترسی روستاییان به خدمات مورد نیاز را تسهیل کند.

اجرای طرح هادی روستایی در اردبیل ادامه دارد

در ادامه فرهاد سبحانی، مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اردبیل، اظهار کرد: یک هزار و 849 روستای دارای سکنه در استان اردبیل وجود دارد که بنیاد مسکن بر اساس قوانین، در روستاهایی که بالای 20 خانوار هستند اقدام به اجرای طرح هادی، صدور اسناد روستایی و سایر اقدامات می کند که تعداد این روستاها یک هزار و 17 مورد است.

وی افزود: برای تمامی روستاهای بالای 20 خانوار استان طرح هادی تهیه شده و حتی برای 180 پارچه از روستاهای زیر 20 خانوار نیز طرح هادی تهیه شده است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اردبیل، با اشاره به اینکه افق طرحهای هادی روستایی 10 ساله است، بیان کرد: با توجه به اتمام بازه 10 ساله طرح هادی در تعدادی از روستاها، با اقدامات انجام شده تاکنون موفق به بازنگری طرح هادی در 232 روستای استان شده ایم و 376 روستای دیگر نیز نیازمند بازنگری طرح هادی می باشند که از این تعداد، 90 روستا برای سالجاری در دستور کار قرار گرفته است.

سبحانی ادامه داد: از یک هزار و 17 روستای بالای 20 خانوار استان تاکنون در 483 روستا طرح هادی اجرایی شده که با بررسی آمارها شاهد برابری عملیات اجرایی طرح هادی با میانگین کشوری هستیم.

این مسئول، در خصوص حفظ روستاهای هدف گردشگری و بافت های با ارزش در این روستاها بیان کرد: در این خصوص اجرای عملیات سنگ فرش، جداره‌سازی و آگاه‌سازی مردم برای حفظ بافت روستا در ساخت و سازها در روستاهای عنبران علیا و کزج و چند روستای دیگر عملیاتی شده و به اتمام رسیده و در تعدادی از روستاها نیز در سالجاری اجرایی شده و برای سال بعد نیز روستاهای مستعد شناسایی و کارهای اجرایی آن آغاز خواهد شد.

وی، از اجرای طرح منظومه اقتصادی روستاها در کشور خبر داد و گفت: بنیاد مسکن غیر از عملیات عمرانی و ساخت وساز اخیرا اقدام به اجرای این طرح در 7 استان کرده که اردبیل نیز جزو این استان‌ها است و در قالب این طرح ظرفیت‌های اقتصادی و اشتغال‌زایی در روستاها شناسایی شده و طرح‌ها و ایده‌های خلاق روستائیان که قابلیت اجرایی داشته باشند برای تحقق و شروع به فعالیت به ادارات مرتبط معرفی می‌شوند و در این میان تسهیلگرهایی نیز برای روستاها تعیین می‌شوند تا روند کار را تسریع بخشند.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اردبیل، در خصوص اعتبارات جذب شده برای اجرای طرح هادی نیز بیان کرد: در سال گذشته 42 میلیارد تومان مصوب شده بود که 32 میلیارد تومان جذب استان شد و در سالجاری نیز 110 میلیارد تومان تصویب شده بود که 77 میلیارد تومان جذب شد.

سبحانی افزود: در رابطه با قیر رایگان نیز در سال گذشته 18 میلیارد تومان اختصاص یافته بود که خوشبختانه این رقم در سالجاری به 64 میلیارد تومان افزایش یافت.

انتهای پیام/144/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon