حاج‌رضایی: عزیزی خادم گفت بی‌اخلاق‌ها جایی ندارند اما کنعانی‌زادگان را دعوت کردند/ کی‌روش در مصر هم آدم ناراحتی است

حاج‌رضایی: عزیزی خادم گفت بی‌اخلاق‌ها جایی ندارند اما کنعانی‌زادگان را دعوت کردند/ کی‌روش در مصر هم آدم ناراحتی است

کارشناس فوتبال با اشاره به اینکه رئیس فدراسیون گفته بود بی‌اخلاق‌ها جایی در تیم ملی ندارند، گفت که کنعانی‌زادگان نباید مقابل عراق و امارات بازی می‌کرد.

امیر حاج‌رضایی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم درباره صعود تیم ملی فوتبال ایران به جام‌ جهانی 2022 و دیدگاه‌های متفاوتی که در خصوص حفظ یا تغییر اسکوچیچ وجود دارد، عنوان کرد: گاهی اوقات به مربیان کمتر سرشناس فرصت‌هایی داده می‌شود و بعضی از آنها می‌توانند از این فرصت خوب استفاده کنند و سطح خود را بالا برده و پرآوازه شوند، بعضی هم نه. خاطرم هست در دوران جوانی‌ام کوآکس مربی آژاکس شد. او به تهران آمد و کلاسی هم گذاشت و مهاجرانی هم در کنار او قرار داشت، اما زمانی که کوآکس رومانیایی برای مربیگری آژاکس انتخاب شد، این تیم که در آن وقت بزرگان زیادی داشت، انتخاب این مربی با مقاومت بازیکنان مواجه شد. آنها اعتقاد داشتند که او سرشناس و در حد آژاکس نیست و مسائلی از این دست مطرح شد.

وی ادامه داد: بعدها کوآکس هم در زمینه شخصی و هم افتخارات کاری کرد که بازیکنان از دیدگاه اولیه خودشان صرف نظر کردند. این را مثال زدم تا بگویم در دنیای مدرن فوتبال نیز این اتفاقات رخ می‌دهد. اسکوچیچ از این شانس استفاده و تیم ما که در آستانه سقوط به پرتگاه بود را از آن شرایط خارج کرد. گذشته را مرور کنیم، صرف نظر از قرارداد فاجعه باری که با ویلموتس و همکارانش بسته شده بود، دیدید که آنها چه بلایی سر ما آوردند و تیم ملی ایران به عراق و بحرین باخت و یک حذف حقیرانه در انتظارمان بود. آن موقع هم فدراسیون ایران رئیس نداشت و کسانی که تصمیم گیرنده بودند با انتخاب اسکوچیچ ریسک کردند و ریسک‌شان جواب داد.

حاج‌رضایی با اشاره به اینکه در انتخاب اسکوچیچ شرایط اقتصادی هم مد نظر قرار گرفته شد، تصریح کرد: مربی کم نام و نشانی را انتخاب کردند و در رأس تیم گذاشتند و نتایج این مربی هم حیرت انگیز بود. از عوامل دیگری هم در کسب این نتایج صحبت می‌شود که منکرش نمی‌شوم. منتقدان اسکوچیچ از بازیکنان خوبی می‌گویند که او در اختیار دارد و معتقدند که اسکوچیچ نسل طلایی فوتبال ما را داشته، این را قبول دارم ولی برای رهبری این عده فردی لازم است. به هرحال من جزو آن گروهی هستم که شاید در اقلیت باشد، ولی معتقدم یک مربی بی‌حاشیه و به نسبت ارزان آمد و تیم ملی را به جایی رساند که همه را حیرت کردند. نمی‌گویم همه باید از او سپاسگزار باشیم ولی توهین هم نکنیم و زحماتش را نادیده نگیریم. اینکه ناشناس است و حالا دارد سرشناس می‌شود را بهانه‌ای برای حذفش قرار ندهیم.

این پیشکسوت فوتبال گفت: مگر فیلیپ سانچزِ جوان سال 2019 تیم قطر را با شکست تیم‌های بزرگ قهرمان آسیا نکرد؟ وضعیت جدول به گونه‌ای بود که این تیم عربستان، ژاپن و عراق را برد و در فینال هم از سد اماراتِ میزبان گذشت و قهرمان شد. این تضادها و پارادوکس‌ها همیشه در جهان ورزش هست، همان سال 2019 مربیان بزرگی بودند که بزرگ بودند که نتیجه نگرفتند. مربیان بازنشسته‌ای هم داشتیم که اسم بزرگی داشتند ولی دوران‌شان سپری شده بود.

حاج‌رضایی در مورد دیدگاهی که معتقد است تیم ملی ایران باید با نام بزرگتری در جام‌ جهانی شرکت کند، به تسنیم گفت: اینکه در جامعه نقد وجود داشته باشد خیلی خوب است. اینکه افراد اظهارنظرهای مختلفی داشته باشند، ولی نقد هم چارچوبی دارد. می‌خواهم بگویم تحقیر سرمربی‌ای که روی نیمکت تیم ملی ایران می‌نشیند، تحقیر فوتبال ماست. اگر یک مربی نتیجه نگیرد باید تغییرش دهند ولی اگر یک نتیجه گرفته باید کارش ادامه پیدا کند. البته که من تصمیم‌گیرنده نیستم. من فقط توصیه می‌کنم و آقایان هم معمولاً آن را رد می‌کنند.

وی افزود:  اگر در این مدت، سراغ یک مربی جدید برویم آن هم در این اوضاع نابسامان اقتصادی، مشکلاتی را خواهد داشت. به لحاظ اجتماعی کم از کی‌روش صدمه خوردیم؟ ادبیاتی که داشت و اساساً یک فرد ناراحت بود، کما اینکه در مصر هم این ناراحتی را ایجاد کرده و برای دعوا با یک تماشاگر روی سکو پشت فنس رفته و او را به دعوا دعوت کرده است. مربی‌ای که روی نیمکت رئال، منچستر و... نشسته و به چند جام‌ جهانی رفته، نباید شخصیت اجتماعی داشته باشد؟ من هیچ‌وقت رفتارهای اجتماعی‌ کی‌روش را دوست نداشتم.

«در زمینه فنی هم با دلیل می‌گویم که اسکوچیچ مربی خوبی است». حاج‌رضایی با بیان این مطلب گفت: اسکوچیچ در بازی‌خوانی هم خوب است و تغییراتی که در سیستم بازی تیم می‌دهد راهگشاست. او وقتی دید مقابل امارات با دو مهاجم نمی‌شود کار را پیش برد، تغییر روش داد و این نشان می‌دهد فوتبال هم بلد است. اینکه بیایم بگوییم مربی سابق خونه به خونه، آیا خودمان را تحقیر نکرده‌ایم؟ متوسل شدن به این ادبیات پیش پا افتاده برای تحقیر یک فرد، حتی اگر ندانسته هم باشد چیز خوبی نیست. نظر من این است که با همین مربی کار را ادامه دهیم. تیم را با آن وضعیتی که در شروع کار داشت، به جام‌ جهانی برده و حقش هم هست که بماند.

این کارشناس فوتبال در رابطه با جریمه 100 میلیونی و محرومیت دو جلسه‌ای محمدحسین کنعانی زادگان از سوی کمیته اخلاق و اینکه این حکم به نظر بازدارنده نمی‌رسد، گفت: این مسائل در دنیای فوتبال اتفاق می‌افتد. ماجرای حکم کنعانی‌زادگان تقارن پیدا کرده با مارک اوورماس مدیر آژاکس که خودش به خاطر فاش شدن ماجرای چند تماس و پیام دادن به همکاران خانم، جدا شده است. در واقع خودش می‌دانسته که این در شأن کسی در آن جایگاه نبوده است. در عین حال نیز همه این افراد پیش از آنکه فوتبالیست یا هنرمند باشند، یک انسان هستند ولی با تمام آن مسائلی که یک انسان دارد، باید در جامعه خیلی مراقب اخلاق، رفتار، نوع لباس پوشیدن و حرف زدن‌شان باشند.

وی ادامه داد: یادم می‌آید یک بار جایی دعوت داشتم که مجلس هنری بود. یکی از هنرمندانی که بسیار بازی‌اش را در تلویزیون و سینما دوست داشتم یک ردیف جلوتر از من با دوستانش نشسته بود. او شروع به تمسخر دیگران کرد و آن تصویری که در ذهنم داشتم، شکست. وقتی از نزدیک دیدم که به همکارانش احترام نمی‌گذارد و آنها را تمسخر می‌کند تصویری که از قاب تلویزیون می‌دیدم، خرد شد.

حاج‌رضایی در ادامه گفت‌وگو با تسنیم خاطرنشان کرد: ما باید مشاور فرهنگی داشته باشیم. قصد توجیه و تطهیر کنعانی‌زادگان را به هیچ وجه ندارم، عملش خوب نبوده و کار درستی انجام نداده است. در عین حال که معتقدم نباید برخورد حذفی کرد، اما عزیزی خادم رئیس فدراسیون گفته بود آدم‌های بی‌اخلاق جایی در فوتبال ما ندارند، بعد این بازیکن بلافاصله به تیم ملی دعوت شد. قصد ندارم به نابود شدن این بازیکن کمک کنم ولی باید جریمه می‌شد. منظورم جریمه مالی نیست، نباید جلوی عراق و امارات او را بازی می‌دادند.

این کارشناس عنوان کرد: من معلم هستم و شغلم بنایی و معماری نیست که تخریب کنم و دوباره از نو بسازم. اگر لیاقت داشته باشم، کارم باید سازندگی باشد، نه باید به قصد نابودش حرکت کنیم و نه کارش بدون تنبیه می‌ماند. تنبیهی که به قصد سازندگی بود. فوتبال ما سابقه مجاهد خذیراوی و علی اکبریان را داشته و دیدیم که آنها چه سرنوشتی پیدا کردند. اینها وقتی از مادر زاده شدند معصوم نبودند؟ جامعه، جهل و ناآگاهی نابودشان کرد و ما باید به اینها کمک کنیم.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار ورزشی
اخبار روز ورزشی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon