استان کرمانشاه محروم از داروخانه هلال‌احمر/ منافع مافیای دارو مانع کارشده است

استان کرمانشاه محروم از داروخانه هلال‌احمر/ منافع مافیای دارو مانع کارشده است

گروه استان‌ها –  استان کرمانشاه تنها استان محروم از داشتن داروخانه هلال‌احمر است و این در حالی است که به خطر افتادن منافع مافیای دارو مانع از فعالیت این داروخانه می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، جمعیت هلال احمر جایگاه خاصی در نظام سلامت دارد و سعی می‌کند سبد دارویی خود را همیشه تکمیل نگه دارد و در سراسر کشور زمانی که بیماران خاص و سرطانی از یافتن دارو ناامید می‌شوند تنها مرجع قابل اعتماد و امیدوارکننده برای آن‌ها داروخانه‌های هلال‌احمر خواهد بود.

اما استان کرمانشاه با وجود محرومیت، مرزی بودن و داشتن ظرفیت بالقوه در زمینه توریسم سلامت تنها استان محروم از داشتن داروخانه هلال‌احمر است و با وجود پیگیری‌های مکرر مسئولان هلال‌احمر به نظر می‌رسد دست‌های پشت پرده و وجود مافیای دارو مانع از راه‌اندازی این داروخانه می‌شود.

بهانه حمایت از بخش خصوصی در حالی است که بیماران خاص و سرطانی برای یافتن داروی مورد نیاز خود باید در پایتخت سرگردان باشند و سایر بیماران نیز داروهای خود را با قیمتی گزاف خریداری کنند؛ در حالی که با راه‌اندازی داروخانه هلال‌احمر بسیاری از این مشکلات رفع خواهد شد.

راه‌اندازی داروخانه هلال‌احمر به طور قطع منافع افرادی را به خطر می‌اندازد که اکنون درآمدهای کلان دارند و اما باز هم به دنبال سودهای آنچنانی به بهای گرفتاری و ضرر و زیان مردم محروم و بیماران مستأصل هستند.

با توجه به اینکه شعار دولت سیزدهم تحقق عدالت است از مسئولان کلان و استاندار کرمانشاه انتظار می‌رود در مقابل زیاده‌خواهی منفعت‌طلبان بایستند و حق تضییع شده مردم در زمینه راه‌اندازی داروخانه هلال‌احمر را به آن‌ها برگردانند چراکه اکنون تمام استان‌ها حداقل یک داروخانه هلال‌احمر و برخی چند داروخانه دارند.

پیگیری‌ها بی نتیجه بوده است

فرزین معتمدی مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، اظهار داشت: در کل کشور تنها استان کرمانشاه محروم از داشتن داروخانه هلال‌احمر است در حالی که این حق از مردم استان تضییع شده و از هر طریقی که بوده پیگیری کرده‌ای اما بی‌نتیجه بوده است.

وی عنوان کرد: با وجود تمام همکاری‌های خوب دانشگاه علوم پزشکی با جمعیت هلال‌احمر اتفاقاتی رخ می‌دهد که موفق به دریافت مجوز داروخانه نشده‌ایم و این سؤال مطرح است که چرا تمام استان‌های مجاور از این امتیاز برخوردار هستند اما برای ما امکان‌پذیر نیست؟

معتمدی گفت: این بهانه وجود دارد که استان‌های دیگر از گذشته داروخانه داشته‌اند در حالی که استان لرستان کمتر از یکسال پیش مجوز داروخانه را دریافت کرد و مشخص نیست چه اتفاقاتی در حال رخداد است که مانع از راه‌اندازی داروخانه هلال‌احمر کرمانشاه می‌شود.

وی افزود: ما دستور مساعد وزیربهداشت و استاندار وقت را برای راه‌اندازی این داروخانه داشتیم و استاندار فعلی کرمانشاه نیز زمانی که متوجه این موضوع شد از ایجاد موانع برای راه‌اندازی این داروخانه گلایه‌مند شد.

معتمدی عنوان کرد: داروخانه هلال‌احمر تنها داروخانه‌ای است که انتفاع شخصی برای هیچکس ندارد و درآمد آن در تمام کشور بسیار بالا و در استان‌های دیگر روزانه بین 500 میلیون تا یک میلیارد تومان است اما دست‌های پشت پرده نمی‌خواهد این درآمد شکل بگیرد در حالی که این درآمد به مردم برمی‌گردد و عاید کس دیگری نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه با راه‌اندازی این داروخانه دست هلال‌احمر برای ارائه خدمات بهتر به افراد نیازمند باز می‌شود گفت: با راه‌اندازی این داروخانه ارائه داروهای رایگان به نیازمندان چندین برابر می‌شود و می‌توان خدمات بهتری به مردم ارائه داد.

معتمدی با بیان اینکه از طرف دیگر تعرفه داروخانه هلال‌احمر آزاد نیست و اقبال عمومی به این داروخانه بیشتر است افزود: در پیک پنجم کرونا بسیاری از داروهای سرپایی کرونا و سرم با کمبود شدید مواجه شد اما هلال‌احمر این داروها را تهیه کرد و مردم نیزبسیار از آن استقبال کردند زیرا در داروخانه‌های دیگر نبود یا اگر بود این داروها با رانت توزیع می‌شد.

وی با اشاره به اینکه اکنون به صورت زبانی به تمام شرکت‌های دارویی گفته شده که به داروخانه هلال‌احمر دارو نفروشند و این در حالی است که ما محوز مرکز فوریت‌های دارویی را نیز دریافت کرده‌ایم و مسئول فنی نیزدارد و از تمام استانداردهای لازم نیز برخوردار است اما در عمل دارو به ما عرضه نمی‌شود.

معتمدی افزود: شرکت سهاهلال نیز که زیرمجموعه جمعیت هلال‌احمر است و بیش از 800 قلم دارویی دارد به ما دارو نمی‌فروشد و در واقع تحت تحریم ظالمانه قرار گرفته‌ایم و حتی با عنوان داروخانه هلال‌احمر اعتراض دارند و اکنون به جای عنوان داروخانه هلال‌احمر، مرکز فوریت‌های دارویی نوشته شده است و با این اسم نیزمشکل داشتند.

وی با بیان اینکه استاندار قول مساعد برای پیگیری این موضوع داده است زیرا تمام شرایط و استانداردهای لازم فراهم است گفت: با همین مجوز مرکز فوریت‌های دارویی که استان کرمانشاه نیز دارد  بسیاری از استان‌ها از جمله اصفهان در حال دریافت دارو هستند اما برای استان کرمانشاه تخلف است.

معتمدی با اشاره به اینکه برخی پزشکان متخصص برای تهیه داروی بیمار خود مجبور هستند زمان بسیاری را بگذارند و این دارو را از داروخانه هلال احمر تهران تهیه کنند افزود: افرادی هستند که به دلیل نبود دارو یا وجود مافیای دارو مستأصل شده‌اند و این درد بزرگی است.

وی گفت: این سؤال مطرح است که چطور وزارت بهداشت برای استان لرستان مجوز صادر می‌کند اما برای کرمانشاه صادر نمی‌کند و دانشگاه علوم پزشکی نیزبه وزارتخانه محول می‌کند در حالی که مشخص است وزارتخانه با این موضوع موافق است و مانعی در این زمینه نمی‌بیند.

معتمدی بیان کرد: برای راه‌اندازی داروخانه‌های غیرشخصی همچون هلال‌احمر و نهادهای دولتی باید کمیسیون ماده  20 در استان تشکیل شود وموافقت کنند و بعد از آن به تهران ابلاغ می‌شود و وزارتخانه روی آن نظر می‌دهد و استان لرستان و کرمانشاه هردو موافقت کمیسیون ماده 20 را با سختی دریافت کردند و وزارتخانه مجوز استان لرستان را صادر کرد اما برای استان کرمانشاه گفتند امکان‌پذیر نیست.

وی با بیان اینکه ما به صورت کتبی نامه فعالیت را دریافت کرده‌ایم اما تلفنی به ما چیزدیگری می‌گویند و نمی‌خواهند این داروخانه فعالیت کند گفت: داروخانه هلال‌احمر از دوران جنگ فعالیت می‌کند و در ابتدای شیوع کرونا نیز با وجود کمبود شدید ماسک، 400 هزار ماسک ذخیره شده در این داروخانه توزیع شد.

معتمدی با اشاره به اینکه دست داروخانه هلال احمر اگر باز باشد در زمان بحران بسیار راهگشا است افزود: در ابتای شیوع کرونا که بیشتر استان‌ها با کمبود ماسک مواجه بودند استان کرمانشاه به دلیل توزیع ماسک توسط هلال‌احمر این مشکل را نداشت و تقریباً آخرین استانی که درگیر کرونا شد کرمانشاه بود.

وی با بیان اینکه با راه‌اندازی این داروخانه منفعت افراد بسیاری به خطر می‌افتد گفت: چنانچه از دانشگاه علوم پزشکی سؤال پرسیده شود به طور قطع می‌گویند مشکلی با راه‌اندازی داروخانه ندارند و موضوع وزارتخانه است اما وزارتخانه چه مشکلی با استان کرمانشاه دارد که مانع ایجاد می‌کند و این در حالی است که دستور وزیر بهداشت وقت به سازمان غذا و دارو برای راه‌اندازی داروخانه وجود داشت.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان کرمانشاه افزود: سال‌ها پیش معاون غذا و داروی وقت عنوان می‌کرد که چنانچه داروخانه هلال‌احمر فعال شود اقتصاد داروسازها به خطر می‌افتد.

انتهای پیام/832/ی

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon