گسترش انرژی هسته ای در دستور کار دولت فرانسه

گسترش انرژی هسته ای در دستور کار دولت فرانسه

رئیس جمهور فرانسه بر لزوم گسترش انرژی هسته ای برای کاهش وابستگی به سوخت های فسیلی تا سال ۲۰۵۰ تاکید کرده و از ساخت دست کم ۶ نیروگاه هسته ای جدید در کشورش در سال های آینده خبر داد.

به گزارش گروه بین المل خبرگزاری تسنیم، فرانسه بر خلاف آلمان از طرفداران استفاده و گسترش انرژی هسته ای در اتحادیه اروپا بوده و بر این مسئله تاکید دارد.

به نوشته "اس ار اف" سوئیس، "امانوئل ماکرون"، رئیس جمهور فرانسه می خواهد با نیروگاه های هسته ای و انرژی باد با مسئله تغییرات آب و هوایی مقابله کند.

در همین راستا، ماکرون روز گذشته اعلام کرد که ساخت  6رآکتور هسته‌ای جدید را در دستور کار قرار داده که باید تا سال 2050 ساخته شود. تا آن زمان وی همچنین بررسی خواهد کرد که آیا احداث نیروگاه های بیشتری هم مورد نیاز است.

ماکرون با وعده تسریع گسترش انرژی‌های خورشیدی و بادی در فرانسه، همچنین اعلام کرد که به شرط ایمن بودن، عمر نیروگاه‌های هسته‌ای قدیمی‌تر را از 40 سال به 50 سال افزایش خواهد یافت.

رییس جمهوری فرانسه گفت: ما در فرانسه خوش شانس هستیم که می‌توانیم روی یک صنعت هسته‌ای قوی، با دانش فراوان و صدها هزار شغل حساب کنیم.

خبرگزاری رویترز نیز به نقل از ماکرون گزارش داد که نخستین رآکتور هسته‌ای نسل جدید فرانسه در سال 2035 میلادی وارد مدار خواهد شد و مطالعات برای ساخت هشت رآکتور دیگر، علاوه بر این شش رآکتور آغاز خواهد شد.

رئیس جمهوری فرانسه گفت: دولت، مسئولیت تامین بودجه این رآکتورها را برعهده خواهد گرفت و ساخت این رآکتورها در سال 2028 میلادی آغاز می‌شود.

ماکرون در آغاز کار خود به عنوان رئیس جمهوری فرانسه اعلام کرده بود؛ وابستگی فرانسه به انرژی هسته‌ای را کاهش می‌دهد و منابع تامین انرژی این کشور را متنوع می‌سازد.

وی اولین رئیس جمهور فرانسه بود که یک نیروگاه هسته ای را تعطیل کرد و با این همه این به منزله آغاز حذف تدریجی انرژی هسته ای در فرانسه نبود و وی به سرعت رویکرد خود را تغییر داد.

در حال حاضر بیش از 70 درصد برق فرانسه از نیروگاه های هسته ای تامین می‌شود که بیشترین وابستگی میان کشورهای اروپایی به این فناوری است.

ماکرون پیش از این اعلام کرده بود که انرژی هسته‌ای یک عامل بسیار تعیین‌کننده است تا فرانسه و اتحادیه اروپا طبق برنامه‌ریزی، بتوانند تا سال 2050 انتشار گازهای گلخانه‌ای را به صفر برسانند.

علاوه بر این ماکرون اعلام کرده که می خواهد 50 پارک بادی در دریا احداث کند و به این ترتیب تولید انرژی های تجدیدپذیر در این دهه را دو برابر کند.

کمیسیون اروپاییهم چندی پیش با وجود مخالفت برخی کشورهای عضو اتحادیه، انرژی هسته‌ای و گازی را در زمره انرژی‌های سبز و پایدار قرار داد تا به این ترتیب سرمایه گذاری در این زمینه تسهیل شود.

کمیسیون اروپا از ارائه «برچسب سبز» برای نیروگاه‌های هسته‌ای و گاز خبر داد و تاکید کرد که تحت شرایطی خاص سهم چنین نیروگاه هایی در مبارزه با تغییرات آب و هوایی را به رسمیت می‌شناسد.

این طرح موافقان و مخالفانی دارد. فرانسه که در نظر دارد صنعت هسته‌ای خود را به‌عنوان تولید منبع برق بدون کربن بار دیگر شکوفا کند و کشورهای اروپای مرکزی مانند لهستان یا جمهوری چک که باید نیروگاه‌های بسیار آلاینده زغال سنگ خود را جایگزین کنند، از این طرح حمایت کردند.

دولت آلمان و به ویژه حزب سبز در این ائتلاف به طبقه بندی انرژی هسته ای جزو انرژی های پایدار از طرف کمیسیون اروپا انتقاد دارند.

طرفداران محیط زیست، گنجاندن نیروگاه‌های گازی که دی‌اکسید کربن تولید می‌کنند و انرژی هسته ای در لیست انرژی های پایدار را به دلیل زباله‌های رادیواکتیوی و خطر بروز حوادث محکوم می‌کنند.

گروه دیگری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا از جمله اتریش و لوکزامبورگ به رهبری آلمان با بخش ارائه برچسب سبز به نیروگاه‌های هسته‌ای مخالفند.

در حال حاضر حدود 105 نیروگاه هسته ای در اتحادیه اروپا وجود دارد. نیمی از آن ها یعنی 57 مورد در فرانسه اداره می شود انرژی هسته ای در حال حاضر حدود یک چهارم تولید برق در اتحادیه اروپا را تشکیل می دهد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت