گزارش| ماجرای قاچاق روغن در سیستان و بلوچستان/ روغنی که باید در تولیدی‌ها یا سر سفره مردم باشد اما این روزها قاچاق می‌شود

گزارش| ماجرای قاچاق روغن در سیستان و بلوچستان/ روغنی که باید در تولیدی‌ها یا سر سفره مردم باشد اما این روزها قاچاق می‌شود

گروه استان‌ها - اخیراً قاچاق روغن خوراکی از استان سیستان و بلوچستان رو به افزایش است؛ موضوعی که می‌تواند موجب افزایش قیمت و آسیب به تولیدکننده و مصرف کننده شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سواحل مکران، در مورد قاچاق سوخت در سیستان و بلوچستان زیاد شنیده‌اید و تاکنون در این زمینه گزارش‌های متعددی کار شده، اما به سوژه قاچاق روغن خوراکی در این استان به غیر از اخبار منتشره توسط انتظامی پرداخته نشده است؛ یعنی روغنی که باید در تولیدی‌ها یا سر سفره مردم باشد اما این روزها قاچاق می‌شود و افزایش کشف و ضبط روغن قاچاق توسط پلیس در سیستان و بلوچستان که زیاد نیز رسانه‌ای می‌شود، مؤید همین موضوع است.

بر اساس گزارشات مردمی واصله متوجه شدیم که اخیراً قاچاق روغن خوراکی در استان کنار قاچاق سوخت افزایش پیدا کرده و این را جاده‌های لغزنده جنوب استان گواهی می‌دهند؛ یکی از این افراد با نام خالد هوت می‌گوید: شب گذشته در حال رانندگی در جاده «دمبدف» بودیم که به دلیل دیدن حیوانی خواستم ترمز بگیرم اما همسرم متوجه روغنی بودن جاده شد و به من هشدار داد.

وی ادامه می‌دهد: تا این را شنیدم ترمز نگرفتم و به هر شکل ممکن بود در همان جاده غیراستاندارد از کنار حیوان بدون برخورد گذر کردم و در شانه خاکی کنار جاده که آن هم جای خطرناکی است، متوقف شدم و فهمیدم که یک خودروی حامل روغن قاچاق در این جاده چپ کرده و مقداری از روغن‌های خوراکی کف جاده ریخته و خدای نکرده اگر کسی برسد و ترمز کند، معلوم نیست چه بلایی سرش خواهد آمد.

این شهروند چابهاری با اشاره به اینکه سعی کرده با گذاشتن علاماتی به مردم در مسیر هشدار دهد، می‌افزاید: حتی در شبکه‌های اجتماعی بلوچستان نیز پیامی ارسال کردم تا مردم متوجه شوند این جاده لغزنده است و بیشتر مراقب باشند؛ جالب اینکه حتی برای حیوانات وحشی نیز هیچ تابلویی در کنار جاده نصب نشده بود.

کمر تولید شکسته خواهد شد

در ادامه سراغ یکی از تولیدکنندگان تن ماهی که ادعا دارد بیشترین ضرر را از بابت قاچاق روغن خواهند دید رفتیم، رحمت‌پور که رئیس انجمن تولیدکنندگان شهرستان دشتیاری و این روزها به شدت با ماجرای قاچاق روغن درگیر است، می‌گوید: قاچاق روغن به زودی کمر تولیدی‌های تن ماهی را خواهد شکست.

وی مدعی است روغن‌های قاچاق همان روغن‌هایی هستند که باید چرخ تولید را بچرخانند اما حالا چرخه قاچاق را طی می‌کنند. محسن رحمت پور رئیس انجمن تولیدکنندگان دشتیاری توضیح می‌دهد: اینطور که به نظر می‌رسد این روغن‌های قاچاق همان‌هایی هستند که با ارز 4200 تومانی و برای تولیدکنندگان و به نفع مصرف کنندگان وارد ایران شده‌اند اما حالا در سیکل معیوبی قرار گرفته‌اند.

این تولید کننده تن ماهی می‌افزاید: شاید باورش برایتان سخت باشد اما این روغن‌ها به محض ورود به ایران از سواحل جنوبی، بار خودروهای قاچاقبر می‌شوند و مستقیم برای قاچاق به پاکستان به مرز ارسال می‌شوند؛ حالا همین باعث کمبود روغن برای ما شده و گرانی نیز در اثر همین موضوعات رخ می‌دهد؛ وقتی روغن کمیاب و گران شود من تولیدکننده هم باید گران بفروشم تا برایم صرف اقتصادی داشته باشد.

فاکتور غیررسمی می‌دهند!

وی در ادامه بیان می‌کند: البته شاید شما بگویید که شرکت‌های وارد کننده موظف شده‌اند که این روغن را به ما با قیمت یارانه‌ای عرضه کننداما واقعیت چیز دیگری است؛ آنها روغنی را که باید با قیمت 10 هزار و 500 تومان بدهند به قیمت 19 هزار و 500 تومان می‌فروشند و حتی برای این موضوع فاکتور رسمی نمی‌زنند و می‌گویند همه پول را دریافت می‌کنیم و بعد محموله را ارسال می‌کنیم.

رحمت‌پور ادامه می‌دهد: یعنی فرض کنید ما روغنی را با قیمت بالا خریده‌ایم و فاکتوری که برایمان صادر شده روی آن قیمت پایینی درج شده؛ در نتیجه ما نیز باید تن ماهی را گرانتر بفروشیم تا برایمان صرفه داشته باشد و از طرفی هم تن ماهی که نهایتاً برای ما 15 هزار تومان تمام می‌شود به دست مصرف کننده 30 تا 35 هزار تومان می‌رسد، چرا؟ چون دلال‌ها این وسط سود بالایی برای خودشان قائل هستند و بازار هم دست دلال است.

دولت برنامه‌های خوبی برای جمع شدن قاچاق دارد

معاون اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان نیز درباره قاچاق در سیستان و بلوچستان نظر جالبی دارد؛ وی می‌گوید دولت برنامه‌های خوبی برای درست شدن این اوضاع دارد و می‌افزاید: نگاه کنید به قیمت کالایی که این سمت مرز و آن سمت مرز قرار دارد، با توجه به این موضوعات قاچاق در کالای یارانه‌ای طبیعتاً اتفاق می‌افتد چرا که قیمت در آن سوی مرز خیلی بالاتر است و دولت یارانه‌ای به این کالاها داده تا به مصرف مردم برسد اما یک سری سود شخصی را در نظر می‌گیرند و کالاهای یارانه‌ای را قاچاق می‌کنند؛ مانند سوخت.

داود شهرکی ادامه می‌دهد: اکنون دولت برنامه ساماندهی یارانه‌ها را در دستور کار قرار داده و برای مثال برنامه دارد به جای ماشین به نفر سوخت بدهد، خب این خودش مقدمه جمع شدن بساط سوءاستفاده‌کنندگان است. در استان نیز ما برنامه‌های زیادی برای اشتغال‌زایی در دستور کار قرار داده‌ایم که مطمئناً و به زودی با اجرایی شدن آنها خواهید دید آن افرادی که از روی اجبار و تنگدستی سوخت‌کشی می‌کردند، دیگر دست از سوختکشی بر خواهند داشت.  

انتهای پیامج/395/ش

 
واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon