ماجرای تخریب دشت لاله‌های واژگون در شهرستان دورود چه بود


ماجرای تخریب دشت لاله‌های واژگون در شهرستان دورود چه بود

گروه استان‌ها- فعالان محیط‌زیست در شهرستان دورود از تخریب دشت لاله‌های واژگون این منطقه خبر دادند، اما سرپرست محیط‌زیست این استان این مسئله را رد کرده‌است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دورود، طی روزهای اخیر فیلمی مبنی بر  نابودی دشت لاله واژگون این شهرستان در فضای مجازی منتشر شد. فردی در این فیلم  مدعی می‌شود که دشت لاله واژگون دورود که در ارتفاعی بالاتر از دشت‌های شماره یک و دو رزوسو در نزدیکی ارتفاعات پریزکوه قرار دارد، به‌دلیل چادرزدن‌های مکرر عشایر در وسط این دشت از بین رفته است.

به گفته وی نگهداری و خواباندن دام‌های عشایر دشت لاله‌های واژگون به‌مدت طولانی در سال‌های اخیر سبب تبدیل‌ آن به اصطبل دام‌ها شده‌ تا انباشته‌شدن فضولات دام‌ها و کود حیوانی موجب سمی‌شدن زمین این دشت و سوختن آن شده باشد.

خبرنگار تسنیم در تماس تلفنی با سرپرست اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان لرستان صحت این ماجرا را پیگیر شد.

علی سالاروند در این زمینه در گفت‌‌وگو با خبرنگار تسنیم با  تکذیب برخی موارد منتشر شده در فیلم و نابودی دشت لاله واژگون شهرستان دورود اظهار داشت: همان‌گونه که در فیلم مشاهده می‌شود مسیر دشت سنگلاخی است و لاله واژگون بیشتر از این رویش ندارد.

دشت لاله‌های واژگون از تخریب در امان است

وی افزود: در فیلم منتشرشده گفته می‌شود که کود حیوانی موجب سمی‌شدن دشت لاله‌های واژگون شده است، این موضوع صحت ندارد، بلکه کود حیوانی برای گیاهان نه تنها مضر نیست فایده نیز دارد.

سرپرست اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان لرستان با بیان اینکه صحبت‌های مطرح‌شده در فیلم مستند و علمی نیست، عنوان کرد: محیط‌بانان منطقه حفاظت‌شده اشترانکوه پس از انتشار فیلم در رویشگاه‌های لاله واژگون شهرستان دورود برای بررسی وضعیت حفاظتی این گونه گیاهی اعزام شدند که بررسی آن‌ها نشان از وضعیت خوب رویشگاه مورد اشاره در فیلم را داشت.

وی بیان کرد: از دهه شصت محل اسکان ییلاقی روستاهای همجوار در نزدیکی محل رویش لاله‌های واژگون بوده که به‌دلیل حضور هر ساله آن‌ها بعد از زمان رویش و عمر سالانه‌ این گونه ارزشمند تاکنون لاله واژگون به حیات خود ادامه داده است.

جلوگیری محیط‌بانان از ورود دام‌ها

سالاروند با بیان اینکه فصل ورود عشایر ی که دارای پروانه چرا هستند به مناطق تحت مدیریت تقریباً پایان اردیبهشت‌ماه است و هنوز هیچ دامداری در این مناطق حضور ندارد گفت: محیط‌بانان از ورود بیش از موعد دام‌ها جلوگیری می‌کنند.

سرپرست محیط‌زیست لرستان با تاکید به اینکه بخش عمده رویشگاه‌های لاله واژگون در خارج از مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط‌زیست و در عرصه‌های منابع طبیعی قرار دارد تصریح کرد: جنگل‌بانان اداره‌کل منابع طبیعی این استان هم اهتمام لازم را برای حفظ این گونه منحصربه‌فرد خواهند داشت.

لاله‌های واژگون برداشت نشود

سالاروند با بیان اینکه گردشگران و دوستداران طبیعت هنگام حضور در رویشگاه‌های لاله واژگون از آسیب به این گونه ارزشمند خودداری کنند اظهار داشت: همچنین از برداشت و جابه‌جایی این گونه گیاهی منحصربه‌فرد که باعث ریشه‌کن کردن پیاز و عدم رویش مجدد آن می‌شود خودداری شود.

وی با اشاره به اینکه لاله واژگون یکی از ذخایر ژنتیکی و عامل زیبایی‌شناختی در کشور ایران و به‌طور ویژه منطقه زاگرس است عنوان کرد: هرگونه تعرض به رویشگاه این گونه منحصربه‌فرد به سامانه‌های 1540 (اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست لرستان) و سامانه 1504 (اداره‌کل منابع طبیعی لرستان) اطلاع‌رسانی شود تا مأموران، محیط‌بانان و جنگل‌بانان به‌موقع در این منطقه حاضر شوند.

 انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon