کرامات و فضائل حضرت معصومه (س) در بیان آیت الله بهجت(ره)

کرامات و فضائل حضرت معصومه (س) در بیان آیت الله بهجت(ره)

آیت الله بهجت(ره) می‌فرمود: امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) با هم اتحاد و اتصال دارند، بلکه همه نور واحدند؛ لذا انسان به هر کدام که متوسل شود، از دیگری جواب می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، کمالات والا و فضائل عظیم حضرت فاطمه معصومه سلام‌الله علیها به اندازه‌ای است که به گفته علمای دینی از جمله آیت الله بهجت(ره) باید مقام ایشان را از مقام معصومین علیهم السلام پایین‌‌تر، و از دیگران بالاتر بدانیم. تنها این‌گونه است که می‌توانیم شأن و منزلت ایشان را دانسته و زیارتی بر حق در آستان مقدس داشته باشیم.

خبرگزاری تسنیم با مرور بخش‌هایی از سخنان آیت الله بهجت رحمه‌الله علیه، به مرور گوشه‌ای از شخصیت عظیم حضرت معصومه سلام‌الله علیها پرداخته است.

فضیلتی از دوران کودکی حضرت معصومه(س)

شاید صبیین (کودکانی) پیدا بشوند که از کاملین (بزرگان) اکمل باشند، اعقل باشند، ارشد باشند. خود ائمه امورشان خارق عادت است، اما اولادشان چطور؟! در اولاد ائمه کسانی پیدا شدند که عجیب و غریب بودند. با آنکه صبی بودند، عجیب و غریب بودند.

مثل اینکه روایت است که شخصی نزد حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها آمد و گفت: «پدر شما، حضرت موسی بن جعفر سلام الله علیه کجاست؟ با ایشان کار دارم.»

ایشان فرمودند: «[حضرت] برای عمره یا کار دیگری، مشرف شده است. سؤالی دارید بگویید.»

او سؤال کرد، شاید سؤالاتش متعدد بوده. سؤال می‌کرد و حضرت فاطمه جواب می‌داد. در صورتی که به حسب آن روایتی که در نظر بنده هست، [حضرت] هفت ساله بوده است، در آن وقتی که این قضیه [واقع] شده. بعد او هم [جواب] می گیرد و می رود.

بعد از اینکه حضرت تشریف می‌آورد، مادرش یا دیگری به ایشان عرض می‌کند: کسی آمد، [سؤالاتی پرسید و] فاطمه سؤال‌ها را اینطور جواب داد، [او هم] نوشت و [رفت].

ایشان فرمودند: «حَکَمَتْ بِما حَکَمَ اللهُ» یا «حَکَمَتْ بِحُکمِ اللهِ؛ به حکم خدا حکم کرد».

خیلی هم برای حضرت فاطمه [مدح و] ثناء فرمود. بالأخره از اولاد ائمه هم عجایب و غرایب دیده شده است.

 

 

اتصال امام رضا(ع) و حضرت معصومه(س)

شخصی در مشهد کنار من آمد و گفت: دیشب در حرم امام رضا علیه السلام پنج کرامت از حضرت مشاهده کردم. همچنین عجیب اینکه امسال شنیدم دو نفر که هر دو عرب و از مُعاودین مقیم مشهد که به بیماری سخت مبتلا بودند، جداگانه برای شفا و قضای حاجت خویش به امام رضا علیه السلام متوسل شده اند و هر دو گفته‌اند: همان شب توسل، در خواب حضرت معصومه علیهاالسلام را دیدیم که فرمود: «حضرت رضا علیه السلام فرمودند: حاجت شما برآورده شده است» و به یکی از آنها که کنارِ سرش به عمل جراحی احتیاج داشته، فرمود: «دیگر احتیاج به عمل نداری»، و به دیگری فرمود: «خیلی گریه کردی، زیاد گریه نکنید؛ زیرا حضرت از گریه شما زوار و دوستان، متأذی و متأثر می شود».

از اینجا استفاده می‌شود که حضرت رضا و حضرت معصومه علیهماالسلام با هم اتحاد و اتصال دارند، بلکه همه نور واحدند؛ لذا انسان به هرکدام که متوسل شود، از دیگری جواب می گیرد.

البته مصحّحی در کار هست. همچنان که از حضرت رسول صلی اللّه علیه و آله و سلم حاجت خواسته‌اند و ایشان به حضرت امیر علیه السلام و آن حضرت به امام حسن تا امام زمان علیهم السلام حواله داده‌اند؛ زیرا مجری امور در این زمان، آن حضرت است.

نحوه ادای حق بانوی کرامت

از آیت الله بهجت قدس سره درباره ادای حق حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها و اینکه چگونه ایشان را از خود خشنود کنیم، سؤال شد.

ایشان در پاسخ فرمودند که زیاد بگوید:

 «اللّهُمَّ صَلِّ عَلی فَاطِمَةَ الْمَعصُومَةِ بِنْتِ مُوسَی بْنِ جَعفَرٍ علیهم السلام».

زیارت حضرت معصومه(س)

از آیت الله بهجت(ره) سؤال شد: اینکه درباره زیارت حضرت معصومه علیهاالسلام آمده است: «مَنْ‏ زَارَهَا عَارِفاً بِحَقِّهَا فَلَهُ الْجَنَّة؛ هر کس با شناخت حق او حضرتش را زیارت کند بهشت بر او واجب می گردد» جمله «عارِفاً بِحَقِّها» به چه معناست؟

فرمودند: «مقام ایشان را از مقام معصومین علیهم السلام پایین‌‌تر، و از دیگران بالاتر بداند».

انتهای پیام/

 
واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
triboon
گوشتیران
رایتل
مادیران