تحولات اوکراین| تحریم روسیه علیه ۲ وزیر آمریکایی/ پوتین: دهه ۲۰۲۰ دوره تقویت حاکمیت اقتصادی روسیه است


تحولات اوکراین| تحریم روسیه علیه 2 وزیر آمریکایی/ پوتین: دهه 2020 دوره تقویت حاکمیت اقتصادی روسیه است

در حالی که سخنگوی کرملین پیشتر گفته بود که عملاً هیچ تماسی بین مقامات مسکو و واشنگتن وجود ندارد، سفیر ایالات متحده در روسیه معتقد است که قطع کامل روابط دیپلماتیک بین آمریکا و روسیه غیرممکن است و به‌عکس بر ضرورت حفظ تماس‌ها بین دو کشور تأکید کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، ماریا زاخارووا، سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه روسیه با اشاره به لغو سفر سرگئی لاوروف به صربستان، اعلام کرد که کشورهای بلغارستان، مقدونیه شمالی و مونته‌نگرو که آسمان خود را به‌روی هواپیمای حامل وزیر امور خارجه روسیه بستند، با این اقدام خود کانال ارتباطی دیگری را از بین بردند.

وی  شب گذشته گفت: «همین امروز (یکشنبه)، ساعاتی پیش، کشورهای همسایه صربستان کانال ارتباطی دیگری را بستند و اجازه پرواز سرگئی لاوروف را که عازم بلگراد بود، ندادند. قرار بود هیئت روسی مذاکراتی با مقامات جمهوری صربستان انجام دهد.»

این دیپلمات همچنین عدم وجود پرده آهنین از سوی روسیه را تضمین کرده یادآور شد که استفاده از چنین سخنانی برای کشورهای عضو اتحادیه اروپا معمول است.

گزارش‌هایی مبنی بر بستن آسمان سه کشور شرق اروپا به‌روی هواپیمای وزیر خارجه روسیه روز یکشنبه پیش از سفر وی به صربستان در رسانه‌ها منتشر شد. سرگئی لاوروف قصد داشت در روزهای 6 و 7 ژوئن (16 و 17 خرداد ماه) با الکساندر ووچیچ، رئیس‌جمهوری صربستان و دیگر مقامات بلندپایه بلگراد دیدار و با آنها درباره ادامه همکاری‌های سیاسی و اقتصادی دوجانبه و همچنین مسائل مهم بین‌المللی گفتگو کند.

الکساندر ووچیچ، رئیس‌جمهوری صربستان نیز قرار است امروز، دوشنبه در رابطه با لغو سفر وزیر امور خارجه روسیه به این کشور به‌دلیل بسته شدن حریم هوایی بلغارستان، مقدونیه شمالی و مونته‌نگرو به‌روی هواپیمای سرگئی لاوروف، برای مردم کشورش سخنرانی کند.

ووچیچ پیش از این گفته بود که صربستان در زمان حاضر امکان اعمال تدابیر محدودکننده علیه اقتصاد روسیه را ندارد. به‌گفته وی، بلگراد در مناقشه بر سر اوکراین، قصد ندارد طرف غرب یا فدراسیون روسیه را بگیرد، زیرا رفاه شهروندان صرب همچنان اولویت اصلی رهبران این کشور است. رئیس‌جمهوری صربستان همچنین اعتراف کرد که کشورهای غربی فشار زیادی را بر بلگراد در رابطه با تحریم روسیه اعمال می‌کنند، با این حال، ووچیچ اطمینان داد که او و همکارانش قصد دارند تا آخرین لحظه به سیاست خود پایبند باشند.

الکساندر بوتسان خارچنکو، سفیر روسیه در صربستان نیز صبح امروز، دوشنبه، در مصاحبهای اعلام کرد که بلگراد "بر مواضع اصولی خود" در خصوص موضوع تحریم‌های ضدروسی باقی مانده است و قصد ندارد به آنها بپیوندد. به‌عقیده وی، تصمیم صربستان برای نپیوستن به تحریم‌ها علیه روسیه، صرفاً به‌دلیل منافع ملی و اقتصادی است، برای اینکه چنین اقدامی به اقتصاد و رفاه اجتماعی صربستان آسیب زیادی وارد می‌کند.

این خبر به‌روزرسانی می‌شود| در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز صد و سوم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

22:16- درخواست روسیه از کشورهای بریکس

با توجه به تحریم‌های غرب علیه روسیه، مسکو از اقتصادهای نوظهور (کشورهای بریکس) خواست گام‌های سیاست اقتصادی را هماهنگ کنند. آنتون سیلوانوف، وزیر دارایی روسیه در نشست نمایندگان این کشورها گفت: برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی باید با یکدیگر برای تثبیت وضعیت اقتصادی همکاری کنند.

22:12- روسیه وزیر انرژی و خزانه‌داری آمریکا را تحریم کرد

طبق اعلام وزارت خارجه روسیه، مسکو 61 شهروند آمریکایی را در فهرست ممنوعیت سفر به فدراسیون روسیه قرار داده که وزرای انرژی و خزانه‌داری ایالات متحده نیز در میان آنها به چشم می‌خورد.

21:55- لتونی پخش تمام کانال‌های تلویزیونی روسیه را متوقف کرد

 


لتونی پس از مسدود کردن چندین کانال دولتی روسیه، پخش تمام کانال های تلویزیونی ثبت شده در روسیه را متوقف کرد. این خبری است که ایوارس ابولینز، رئیس شورای ملی رسانه های جمعی الکترونیک لتونی (NEPLP) امروز دوشنبه به خبرگزاری لتونی Leta گفت. بر این اساس، 80 شبکه تلویزیونی تحت تأثیر این ممنوعیت قرار می گیرند که از 18 خرداد اجرایی می شود.
به گفته ابولینز، ممنوعیت پخش بر اساس تغییراتی در قانون رسانه های گروهی الکترونیکی صورت گرفته است. بر این اساس، شبکه های تلویزیونی ثبت شده در کشوری که تمامیت ارضی و استقلال کشور دیگری را تهدید می کند، اجازه پخش در لتونی را ندارند. این ممنوعیت تا زمانی که روسیه به جنگ خود علیه اوکراین پایان دهد و کریمه ضمیمه شده را به اوکراین بازگرداند، به قوت خود باقی خواهد ماند.

21:49- شرط یونان برای تحویل تسلیحات سنگین به اوکراین

یونان اعلام کرد تنها در صورتی حدود 100 خودروی جنگی پیاده نظام طراحی شوروی را از انبارها به اوکراین تحویل خواهد داد که خودروهای جنگی پیاده نظام آلمانی وعده داده شده واقعاً وارد یونان شده باشند. "یانیس اویکونومو"، سخنگوی دولت یونان امروز دوشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی در آتن بر این موضوع تاکید کرد.
علت این شرط یونان مناقشات این کشور با ترکیه است. آتن قبلاً در ماه می اعلام کرده بود که سلاح‌های سنگین تنها در صورت جایگزینی فوری به اوکراین تحویل داده می‌شود، زیرا جزایر یونان نباید بدون محافظت بمانند. ترکیه در حال حاضر حاکمیت تعدادی از جزایر در شرق دریای اژه را زیر سوال می برد. بنابراین نیروهای مسلح یونان در حالت آماده باش هستند.

21:18- مصادره 2 فروند هواپیمای آبراموویچ در آمریکا

یک قاضی در نیویورک حکم مصادره دو فروند هواپیمای شخصی متعلق به رومن آبراموویچ میلیاردر روسی را صادر کرد.

21:01- اوکراین: 32 خبرنگار در جنگ کشته شده‌اند

وزارت فرهنگ اوکراین اعلام کرد که از زمان حمله روسیه به اوکراین در 24 فوریه، نیروهای روسی 32 خبرنگار را در این کشورکشته اند. این مطلب توسط رسانه آنلاین کی یف ایندیپندنت در توییتر منتشر شده است. در اوکراین، 6 ژوئن روز روزنامه نگاران است.

20:36- روسیه بسته شدن حریم هوایی اروپا بر روی "لاوروف" را اقدامی خصمانه خواند

کرملین از مسدود شدن حریم هوایی اروپا برای "سرگئی لاوروف"، وزیر امور خارجه روسیه پس از سفر ناموفق وی به صربستان انتقاد کرده و آن را اقدامی خصمانه خوانده است. به گزارش اینترفکس، "دیمیتری پسکوف"، سخنگوی کرملین امروز دوشنبه گفت: بدون شک، چنین اقدامات خصمانه نسبت به کشور ما و نمایندگان عالی رتبه کشورمان می تواند مشکلات خاصی ایجاد کند و منجر به عقب افتادن برنامه این ارتباطات برای مدتی شود. وی افزود، اما در اصل، این اقدامات نمی تواند روابط خوب روسیه با کشورهای دوست مانند صربستان را از بین ببرد.
لاوروف مجبور شد سفر خود به بلگراد را لغو کند زیرا بلغارستان، مونته نگرو و مقدونیه شمالی از دادن  حق پرواز  به هواپیمای روسی حامل این وزیر خودداری کردند. لاوروف به دلیل جنگ روسیه در اوکراین در فهرست تحریم های اتحادیه اروپا قرار دارد.

20:23- گفتگوی تلفنی زلنسکی با بوریس جانسون

به گفته "ولادیمیر زلنسکی"، رئیس جمهور اوکراین، بریتانیا تحویل تسلیحات دفاعی جدید را تایید کرده است.  به گفته وی بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس امروز دوشنبه در یک تماس تلفنی این را به وی گفته است. آنها همچنین درباره راه‌های رفع محاصره بنادر اوکراین که در آن مقادیر زیادی غلات مورد نیاز فوری ذخیره می‌شود و جلوگیری از بحران غذایی بحث کردند.
پیش از آن وزیر دفاع انگلیس از تحویل موشک‌اندازهایی با قابلیت هدف قرار دادن اهداف تا فاصله 80 کیلومتری خبر داده بود. به گفته وی موشک‌اندازهای با ظرفیت بالا M270 نیروهای مسلح اوکراین را قادر می‌سازد تا در برابر موشک‌های دوربرد بهتر از خود دفاع کنند.

20:15- روسیه: در صورت عدم بهبود رفتار با خبرنگاران روسی در آمریکا اقدامات متقابل را در پیش می‌گیریم

به گزارش رسانه های آمریکایی، روسیه تهدید کرده است که در صورت عدم بهبود رفتار با خبرنگاران روسی در ایالات متحده، اقدامات متقابل را در پیش می گیرد. ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه تهدید کرد در صورتی که خبرنگاران روسی نتوانند آزادانه در ایالات متحده کار کنند، اقدامات متقابلی را اتخاذ خواهد کرد. سه منبع آگاه از دیدار زاخارووا با رسانه های آمریکایی در مسکو خبر دادند.
 وی تاکید کرد که اگر وضعیت تغییر نکند، روزنامه نگاران آمریکایی باید کشور را ترک کنند. زاخارووا به درخواستی برای اظهار نظر رسمی در این باره  پاسخ نداد. به گزارش خبرگزاری ریا، نمایندگانی از وال استریت ژورنال، سی ان ان، آسوشیتدپرس، NPR و تلویزیون الحورا در این نشست حضور داشتند. در ابتدا هیچ اظهارنظری از سوی رسانه های آمریکایی وجود نداشت. برخی رسانه های غربی پس از حمله به اوکراین روسیه را ترک کردند. برخی دیگر از جمله خبرگزاری رویترز در این کشور ماندند و همچنان از آنجا گزارش می دهند.

20:08- زلنسکی خواستار تسلیح بیشتر اوکراین برای تضمین امنیت صادرات غلات شد

به گفته ولودمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین تا پاییز ممکن است 75 میلیون تن غلات در اوکراین  متوقف شود. زلنسکی در سخنانی در پایتخت گفت که کی یف به تسلیحات ضد کشتی نیاز دارد که بتواند عبور امن صادراتش را تضمین کند.
 وی با اشاره به ایده مشترک ترکیه و انگلیس برای استفاده از نیروی دریایی کشور ثالث که عبور صادرات غلات اوکراین را از طریق دریای سیاه تضمین می کند گفت:  با این حال، بهترین تضمین برای این امر تسلیح اوکراین است.

20:01- سفر وزیر فرهنگ آلمان به اودسا

کلایدیا روت، وزیر فرهنگ و رسانه های آلمان برای یک سفر دو روزه وارد اودسا شده است. این مقام آلمانی اولین عضو دولت فدرال آلمان است که پس از شروع جنگ روسیه علیه اوکراین، میهمان این شهر بندری مهم و استراتژیک اوکراین است.

18:19- لاوروف به کشورهای غربی درباره ارسال سلاح‌های دوربرد به اوکراین هشدار داد

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز دوشنبه به کشورهای غربی درباره تحویل تسلیحات دوربرد به کی‌یف هشدار داد.

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه همچنین هشدار داد که هرچه این سلاح‌ها بیشتر در اختیار نیروهای اوکراینی قرار گیرد، روسیه بیشتر آنها را عقب خواهد راند.

لاوروف که در یک کنفرانس مطبوعاتی سخن می‌گفت، تصریح کرد: «هرچه تسلیحات دوربرد بیشتر تحویل کی‌یف شود، خطوط اوکراین را از بیش از پیش از قلمرو خود دور خواهیم کرد.»

15:24- پوتین: دهه 2020 دوره تقویت حاکمیت اقتصادی روسیه است

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه امروز، دوشنبه در پیام تلگرامی برای شرکت کنندگان، سازمان دهندگان و مهمانان مجمع بین المللی اقتصادی سن‌پترزبورگ، اعلام کرد که برای روسیه، دهه 2020 دوره تقویت حاکمیت اقتصادی و توسعه سریع زیرساختاری و فناوری کشور خواهد بود و البته اقتصاد این کشور مسیر  توسعه همکاری‌های بین المللی خود را همچنان حفظ خواهد کرد.

پوتین ابراز اطمینان کرد که مجمع بین المللی اقتصادی سن‌پترزبورگ به کمک قابل توجه خود در حل و فصل بسیاری از وظایف دارای اولویت پیش روی بشریت ادامه خواهد داد و منجر به افزایش اعتماد متقابلو تقویت روحیه گفت و گوی ثمربخش و مشارکت متقلابلا سودمند خواهد بود.
 
15:15-  ‎توضیح بلغارستان درباره امتناع از ورود هواپیمای لاوروف به حریم هوایی این کشور

وزارت امور خارجه بلغارستان امروز، دوشنبه اعلام کرد که این کشور به دلیل تحریم‌های اعمال شده از سوی اتحادیه اروپا اجازه پرواز هواپیمای سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه بر فراز خاک بلغارستان را نداده است.

طبق این اطلاعات، وزارت امور خارجه بلغارستان طی یادداشت مربوط به تاریخ اول ماه ژوئن سال 2022 مجوز دیپلماتیک برای پرواز هواپیمای حامل سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه در آسمان این کشور را صادر نکرد. این تصمیم مطابق با رژیم تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه، به ویژه تصمیم شورای عالی اتحادیه اروپا در 25 فوریه سال 2022 اتخاذ شده است.

این وزارتخانه یادآور شد که بر اساس این اسناد، سرگئی لاوروف با شماره 670 در فهرست تحریم‌ها قرار گرفته است.

 

15:02- سخنگوی وزارت خارجه چین: تحریم روسیه نمی‌تواند بحران اوکراین را حل کند

ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین امروز دوشنبه در یک نشست خبری درباره بسته ششم تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه تاکید کرد که تحریم‌های جدید ضدروسی تشدید اوضاع در اوکراین را کاهش نمی‌دهد و نه تنها اروپا، بلکه کل جهان بهای سنگینی برای آنها می‌پردازند.

این دیپلمات گفت: «واقعیت‌ها ثابت کرده که فشار تحریم‌ها راه درستی برای حل و فصل بحران اوکراین نیست. تحریم‌های گسترده و بی رویه‌ای که برخی کشورهای غربی علیه روسیه اعمال کردند، هیچ کمکی به کاهش وخامت اوضاع اوکراین نکرده، بلکه برعکس، اروپا و جهان هزینه بسیار سنگینی برای آنها پرداختند.

پیش از این اتحادیه اروپا ششمین بسته تحریمی علیه روسیه را در مجله رسمی خود منتشر کرد. از جمله موارد تحریمی، ممنوعیت تدریجی واردات نفت از روسیه است. البته این ممنوعیت تنها بر تحویل از طریق دریا تأثیر گذاشته و نفتی که از طریق خط لوله دروژبا به اروپا می‌رود، مشمول محدودیت نمی‌شود.

14:25- آلمان به مخالفان روسی حق اقامت دائم می‌دهد

هفته نامه "اشپیگل" گزارش داد که دولت فدرال آلمان می خواهد برای حدود 70 مخالف روسی این امکان را فراهم کند تا به طور دائم در آلمان بمانند. بر این اساس روزنامه نگارانی که پس از حمله روسیه به اوکراین به آلمان گریختند باید بتوانند به طور دائم در آلمان زندگی و کار کنند. در ابتدا آنها فقط ویزای شنگن 90 روزه داشتند. حالا این ویزاهای کوتاه مدت ظاهرا قرار است به ویزای بلند مدت تبدیل شوند.

بر این اساس، دولت فدرال آلمان از جمله بای این منظور با مقامات داخلی ایالت های برلین و زاکسن در حال مذاکره است. یک گزارش کارگروه بیان می‌کند که دولت فدرال می‌خواهد اطمینان حاصل کند که کسانی که از فرهنگ و رسانه‌های روسیه انتقاد می‌کنند، اکنون می‌توانند در دراز مدت در آلمان بمانند. در این گزارش آمده است: ما می خواهیم آنها را قادر به ادامه کار خود کنیم. بنابراین، روس‌ها باید بتوانند مجوز اقامت برای کار در آلمان دریافت کنند.‎

14:14- نابودی یک ایستگاه رادار آمریکایی در اوکراین

سرلشکر ایگور کوناشینکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه امروز، دوشنبه در جمع خبرنگاران اعلام کرد که  نیروهای نظامی این کشور طی 24 ساعت گذشته یک ایستگاه رادار ضد توپخانه آمریکایی در اوکراین، یک کارخانه ذوب آهن، یک کارگاه تعمیرات تجهیزات نظامی، یک فروند جنگنده میگ-29 و 13 هواپیمای بدون سرنشین را سرنگون کردند.

به گفته وی، هواپیماهای عملیاتی-تاکتیکی و ارتش روسیه به 73 تاسیسات نظامی نیروهای مسلح اوکراین حمله کردند، در جریان این حملات دو مقر فرماندهی، بیش از 150 نیروی ملی‌گرای، سه انبار موشک و سلاح توپخانه و یک انبار سوخت در منطقه دونتسک و هشت دستگاه تانک و خودروی زرهی منهدم شدند.

این مقام نظامی افزود: «در مجموع از ابتدای عملیات ویژه نظامی تاکنون، 190 فروند هواپیما، 129 بالگرد، 1127 هواپیمای بدون سرنشین، 330 سامانه موشکی ضد هوایی، 3424 دستگاه تانک و سایر خودروهای زرهی، 473 سامانه موشک پرتاب چندگانه، 1795 قبضه توپ و خمپاره صحرایی و همچنین 3446 دستگاه خودروی ویژه نظامی منهدم شده است.»

 

13:24- انگلیس موشک‌های دوربرد به اوکراین می‌دهد

بریتانیا می‌خواهد موشک‌اندازهایی را به اوکراین بدهد که می‌توانند به اهدافی تا 80 کیلومتر دورتر برسند. "بن والاس"، وزیر دفاع بریتانیا روز دوشنبه در بیانیه‌ای گفت: موشک‌اندازهای پرظرفیت M270 نیروهای اوکراینی را قادر می‌سازد تا در برابر استفاده وحشیانه از موشک‌های دوربرد علیه شهرهای اوکراین دفاع کنند. والاس در این باره  گفت، حمایت ما نیز تغییر خواهد کرد وقتی که تاکتیک های نیروهای روسی تغییر می کند. سربازان اوکراینی باید در بریتانیا برای استفاده از سیستم های تسلیحاتی جدید آموزش ببینند.

انگلیس این تحویل تسلیحات را  به صورت تنگاتنگ با ایالات متحده که اخیراً از تحویل تسلیحات دوربرد به اوکراین خبر داده بود هماهنگ کرده است. ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه تهدید کرده که در صورت تحقق این امر به اهداف دیگری در اوکراین حمله خواهد کرد.‎

13:10- هشدار درباره شیوع سل و ایدز در اوکراین

صندوق جهانی مبارزه با ایدز، سل و مالاریا انتظار دارد در نتیجه جنگ روسیه در اوکراین،  ابتلاهای بیشتری به سل و اچ آی وی دیده شود. پیترز ساندز، مدیر این صندوق در این باره گفت: برای ارزیابی دقیق پیامدهای درازمدت جنگ خیلی زود است، اما ما انتظار داریم که درگیری تأثیر قابل توجهی بر میزان سل و بیماری ایدز در اوکراین و در سراسر منطقه داشته باشد.  به گفته وی جابجایی‌های بزرگ، اسکان در محله‌های تنگ و قطع خدمات پزشکی باعث گسترش بیماری‌های عفونی می‌شود.

بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO) حدود 260 هزار نفر در اوکراین با اچ آی وی زندگی می کنند. بر اساس گزارش موسسه رابرت کخ (RKI)، اوکراین یکی از بالاترین موارد ابتلا به سل را در منطقه اروپایی سازمان بهداشت جهانی در سال 2020 ثبت کرده است. اوکراین همچنین یکی از کشورهایی است که بیشترین نسبت سل مقاوم به چند دارو را دارد - این بدان معناست که داروهای رایج دیگر موثر نیستند.

سندز  همچنین در مورد مراقبت های بهداشتی در اوکراین ابراز نگرانی کرد. وی گفت: بیش از 150 مرکز بهداشتی آسیب دیده یا تخریب شده است، کادر پزشکی و بیماران آواره، مجروح یا کشته شده‌اند. بسیاری از مردم دیگر به مراقبت های پزشکی دسترسی ندارند و برنامه های پیشگیری و درمان قطع می شود. سندز هشدار داد: این وضعیت به ویژه برای بیماران سل و افراد مبتلا به HIV که به داروهای معمولی وابسته هستند، تهدید کننده زندگی است. وی گفت: ما قویاً از ایجاد یک کریدور حفاظت شده بشردوستانه حمایت می کنیم تا بتوان تجهیزات پزشکی را تحویل داد و افرادی که می خواهند منطقه درگیری را ترک کنند نیز بتوانند این کار را انجام دهند.

13:01- آغاز مانور گسترده ناتو در دریای بالتیک

در حالی که جنگ روسیه علیه اوکراین همچنان ادامه دارد مانور سالانه نزدیک به دو هفته‌ای ناتو در دریای بالتیک از روز یکشنبه آغاز شد. بیش از 7000 سرباز از 16 کشور، از جمله فنلاند و سوئد، کشورهای بالقوه عضو ناتو در آینده، در رزمایش دریایی موسوم به "بالتوپس" شرکت کردند.

مانور بالتوپس از سال 1972 وجود داشته و بر اساس هیچ موقعیت تهدید خاصی برگزار نمی شود. با این حال، ناتو پیشاپیش اعلام کرد که مشارکت سوئد و فنلاند باعث تقویت انعطاف پذیری ائتلاف در یک محیط جهانی غیرقابل پیش بینی می شود. دو کشور اروپای شمالی درخواست پیوستن به ائتلاف نظامی غربی را به عنوان واکنش مستقیم به حمله روسیه به اوکراین ارائه کرده بودند.

 

12:42- سناتور روس: اقدام سه کشور اروپایی با هواپیمای لاوروف سزاوار پاسخ بسیار سخت است

کنستانتین کاساچوف، نایب رئیس شورای فدراسیون (سنای) روسیه امروز، دوشنبه تاکید کرد که امتناع دسته جمعی سه کشور بلغارستان، مونته نگرو و مقدونیه شمالی از اجازه دادن به هواپیمای سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه به صربستان برای عبور از حریم هوایی آنها، اقدامی علیه دو کشور مستقل اروپایی - روسیه و صربستان بود و سزاوار واکنش سخت و مشترک مسکو و بلگراد است. 

این سناتور بلندپایه گفت: «البته این اقدام کنونی تنها مربوط به عبور یک هواپیما نیست، بلکه علیه روسیه و علیه صربستان، به عنوان دو کشور مستقل اروپایی است. من امیدوارم که واکنش مشترک و بسیار سختی از سوی مقامات مسکو و بلگراد، نه تنها در قالب اعتراض شدیدالحن دیپلماتیک، بلکه پاسخ‌های ملموس و عملی به این بی احترامی در نظر گرفته شود.»

کاساچوف تردیدی ندارد که چنین امتناع دسته جمعی از ورود هواپیمای وزیر امور خارجه روسیه به صربستان، تصمیم خود این سه کشور نیست. به گفته وی، هر سه کشور با پیوستن به ناتو، حاکمیت و استقلال خود را به طور جدی و برای مدت طولانی از دست داده‌اند و این شرایط شرم آور است.

12:26- مقام پارلمانی روس: در مقابل تحریم‌ها مقابله خواهیم کرد

لئونید اسلوتسکی، رهبر حزب لیبرال دموکرات روسیه و رئیس کمیته امور بین‌الملل دومای دولتی روسیه در گفتگو با خبرگزاری نووستی، در پاسخ به سئوالی درباره پاسخ این کشور به تشدید تحریم‌های ضدروسی و توانایی اقتصاد این کشور برای مقاومت در برابر آنها، اعلام کرد که روسیه امکانات لازم و توانایی آن را دارد که با تحریم‌های غرب مقابله کرده و مطمئناً ارزش پول ملی خود را حفظ خواهد کرد.‎

12:10- فروپاشی دولت ائتلافی استونی

رسانه ها  از فروپاشی دولت ائتلافی در استونی متشکل از حزب لیبرال با حزب مرکز چپ گرا خبر دادند.

کایا کالاس، نخست وزیر استونی در سخنانی در تالین گفت اکنون بیش از هر زمان دیگری، استونی به یک دولت کارآمد مبتنی بر ارزش های مشترک نیاز دارد. وی افزود: وضعیت امنیتی در اروپا به من، به عنوان نخست وزیر، فرصت ادامه همکاری با حزب مرکز را نمی دهد.

به پیشنهاد کالاس، آلار کاریس، رئیس جمهور استونی هفت وزیر حزب مرکز را برکنار کرد. کاریس در فیس بوک نوشت: امیدوارم این گام توسط دیگرانی دنبال شود که استونی را به یک دولت کارآمد بازگردانند. ائتلاف دولتی استونی از حزب اصلاحات لیبرال و حزب مرکز از ژانویه 2021 بر سر کار است.

علت بحران دولتی در استونی اختلافات و جنگ قدرت بر سر پیش نویس قانون در مورد کمک های خانواده و فرزندان عنوان شده که حزب مرکز برای آن با مخالفان متحد شده بود. علاوه بر آن، این حزب از تصویب قانون آموزش پیش دبستانی که روز چهارشنبه توسط دولت در مجلس تصویب شد، جلوگیری کرد.

 

11:44- کشته شدن یک ژنرال دیگر روس در اوکراین

طبق اطلاعات خبرنگار جنگی اعزامی شرکت تلویزیونی و رادیویی دولتی روسیه، ژنرال ارتش "رومن کوتوزوف" روز یکشنبه در جریان درگیری‌های نظامی در اوکراین جان خود را از دست داد.

رومن کوتوزوف، چهارمین ژنرال ارتش روسیه است که در جنگ اوکراین جان باخته است که فرماندهی یک هنگ نیروهای هوابرد روسی را در جریان عملیات بر عهده داشت. 

11:30- تقدیر زلنسکی از سربازان شرکت کننده در جنگ

"ولادیمیر زلنسکی" ، رئیس‌جمهور اوکراین روز یکشنبه از شهرهای لیسیچانسک و سولدار، در چند کیلومتری جنوب شهر سیورودونتسک بازدید کرد. دو ویدئوی ضبط شده که روز یکشنبه پخش شد، زلنسکی را نشان می‌دهد که با سربازان در ساختمان‌هایی شبیه پناهگاه صحبت می‌کند و جوایزی را به آن ها اهدا می‌کند.  وی خطاب به آن ها گفت: همه شما مستحق برد بودید،  این مهمترین چیز است. زلنسکی در یکی از ویدئوها گفت اما نه به هر قیمتی.

زاخارووا: اتحادیه اروپا در حال ایجاد پرده آهنین است و اهداف واقعی آمریکا را درک نمی‌کند

ماریا زاخارووا، سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه روسیه شب گذشته، یکشنبه، در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی ایتالیایی (La7) یادآور شد که اتحادیه اروپا در حال ساختن یک پرده آهنین به دور خود است و اکثریت جهان و رهبری جهان را شامل نمی‌شود، برای اینکه نظرش را بدون نگاه به ایالات متحده بیان نمی‌کند.

زاخارووا گفت: «پرده آهنین از سمت ما به‌وجود نیامده است، این اتحادیه اروپا است که خود را با پرده آهنی احاطه کرده است. شما در اشتباه هستید که فکر می‌کنید در مرکز جهان قرار گرفته و نماینده اکثریت هستید. شما مقام رهبری و حق اخلاقی ندارید که به دیگران آموزش و درس دهید.»

این دیپلمات با اشاره به اینکه کشورهای غرب جمعی به‌رهبری ایالات متحده مدتهاست که مسیر قطع روابط با روسیه را آغاز کرده‌اند، یادآور شد که جدایی انداختن بین اروپا و روسیه تنها به‌نفع ایالات متحده و  هدف واقعی آمریکاست، هرچند در خود اروپا هنوز نتوانستند این واقعیت را درک کنند.

وی افزود: در اروپا بدون آمریکا هیچ نظری وجود ندارد و جدایی اروپا از روسیه از مدت‌ها قبل تحت فشار آمریکا و زمانی که اجازه ساخت خطوط لوله گاز روسیه به آنها داده نشد، آغاز شده است که هدف از آن تسلط بر فضای اتحادیه اروپا است.

زاخارووا همچنین دولت ایتالیا را محکوم کرد که به‌مدت هشت سال متوجه جنگ دونباس نشد و اکنون هم متوجه رنج  و درد مردم این منطقه نمی‌شود. وی تأکید کرد که اگر اتحادیه اروپا خواهان صلح در اوکراین است، کافی است تحویل سلاح به کی‌یف را متوقف کند.

سالیوان قطع کامل روابط بین روسیه و ایالات متحده را تکذیب کرد

جان سالیوان، سفیر ایالات متحده در مسکو امروز، دوشنبه، اعلام کرد که قطع کامل روابط دوجانبه بین فدراسیون روسیه روسیه و ایالات متحده آمریکا غیرممکن است، به‌عوض، این دیپلمات بر لزوم حفظ تماس‌ها بین دو کشور تأکید کرد.

این دیپلمات آمریکایی در گفتگو با خبرگزاری تاس گفت: «ما هرگز از یکدیگر جدا نخواهیم شد. ما صرفاً نمی‌توانیم روابط دیپلماتیک را قطع کنیم و با یکدیگر صحبت نکنیم. ما حداقل هر روز در جلسات شورای امنیت سازمان ملل در نیویورک کنار هم می‌نشینیم و با هم گفتگو داریم. هرچه باشد، وقتی در سازمان ملل و در شورای امنیت با صحبت کنیم، مسائل بهتر بررسی و حل‌وفصل خواهند شد. ما باید در کشورهای خود سفارت داشته باشیم و این یک حداقل مطلق و پایه و اساس روابط دوجانبه است.»

این در حالی است که دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین چند روز قبل اعلام کرد که در زمان حاضر عملاً هیچ تماسی بین مقامات مسکو و واشنگتن وجود ندارد.

پیش از این، ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده نیز گفته بود که این وزارتخانه پیش‌نیازی برای مذاکرات در سطح بالا با روسیه در خصوص روند اوضاع پیرامون اوکراین نمی‌بیند. به‌عقیده وی، نگرش روس‌ها برای مشارکت در گفتگوها جدی و سازنده نیست.

آخرین باری که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه با جو بایدن، همتای آمریکایی خود گفتگوی تلفنی داشت، در تاریخ 12 فوریه (اواخر بهمن ماه سال گذشته و قبل از حمله روسیه به اوکراین) بود. محور اصلی این مذاکرات هم پیرامون مسئله تشدید اوضاع در اوکراین و منطقه دونباس متمرکز شده بود.

دیپلمات روس: آمریکا در جنگ اقتصادی علیه روسیه "اصولگرایی" را کنار گذاشته است

الکساندر شتینین، مدیر بخش آمریکای لاتین وزارت امور خارجه روسیه ابراز عقیده کرد که ایالات متحده در نتیجه برخورد با نتایج جنگ اقتصادی که خود این کشور علیه روسیه به‌راه انداخته بود، «اصولگرایی» خود را نیز کنار گذاشت و به همین دلیل برخورد خود با ونزوئلا را تغییر داد.

این دیپلمات همچنین توضیح داد: «تغییر در لفاظی آمریکا منعکس‌کننده رویکرد جدید واشنگتن با مسائل منطقه آمریکای لاتین است و این واقعیت که آمریکایی‌ها در شرایط کنونی مستقیماً با مقامات کاراکاس تماس گرفتند، به‌وضوح فرصت‌طلبی سیاست خارجی آنها را نشان می‌دهد. به‌محض اینکه جنگ اقتصادی که واشنگتن علیه روسیه به‌راه انداخته بود، بر خود اقتصاد ایالات متحده تأثیر گذاشت، واشنگتن از لغو همه محدودیت‌های یکجانبه علیه ونزوئلا و عادی‌سازی روابط بین دو کشور بر اساس برابری حمایت کرد.»

به‌گفته وی، این تنها یک نمونه از اقدامات واشنگتن است که منجر به عدم تعادل در بازار جهانی انرژی شده است.

نظرسنجی: 52درصد از آمریکایی‌ها با اقدامات بایدن در قبال روسیه و اوکراین مخالفند

بسیاری از شهروندان آمریکایی از اقدامات دولت جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا در رابطه با روسیه و اوکراین و همچنین اقداماتی که وی در حوزه اقتصادی انجام داده است ناراضی هستند، این مسئله در نتایج یک نظرسنجی جامعه‌شناختی که روز یکشنبه توسط سرویس Ipsosو شرکت تلویزیونی ABCمنتشر شد، نشان داده شده است.

از شرکت‌کنندگان در این مطالعه پرسیده شد که آنها در مورد اقدامات رهبر آمریکا در قبال "وضعیت روسیه و اوکراین" چه احساسی دارند. 46 درصد از پاسخ‌دهندگان گفتند که مسیر انتخابی بایدن را تأیید می‌کنند و 52 درصد به‌عکس مخالف خط‌مشی وی هستند، علاوه بر این، تنها حدود 1 درصد از آمریکایی‌ها در این نظرسنجی گفتند که "مناقشه کنونی بین روسیه و اوکراین" برای آنها دارای اهمیت زیادی است.

سیاست بایدن در زمینه "احیای اقتصادی" هم از سوی 37 درصد از شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی مثبت و از سوی 61 درصد دیگر منفی ارزیابی شد.

توصیه به زلنسکی در خصوص واگذاری بخشی از خاک اوکراین به روسیه

فرانک هاوارد، ستون‌نویس نشریه "آمریکن تینکر" (American Thinker) بر این عقیده است که دولت ایالات متحده باید بر ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین و دولت وی فشار بیاورد تا مشکلات کنونی را به‌صورت مسالمت‌آمیز و بر اساس شروط اعلام‌شده از سوی روسیه، حل‌وفصل کنند تا مناقشه کنونی پایان یابد.

به‌عقیده این تحلیلگر آمریکایی، اوکراین باید پیشنهادهای صلح روسیه را بپذیرد و سرزمین‌های روس‌زبان را به روسیه واگذار کند و با اعلام بیطرفی اوکراین در درگیری ژئوپولیتیکی بین غرب و روسیه موافقت کند.

علاوه بر این، این نویسنده تأکید می‌کند که در درازمدت، ایالات متحده باید روابط عادی اقتصادی خود با روسیه را از سر بگیرد و از ادامه اعمال فشارها بر روسیه برای همکاری نزدیک‌تر با چین دست بردارد.
وی همچنین افزود: به همین دلیل ضروری است ارسال تسلیحات نظامی به کی‌یف متوقف شود، برای اینکه چنین اقدامی می‌تواند امنیت ملی روسیه را تهدید کند که مسلماً باعث واکنش جدی مسکو خواهد شد.

فرانک هاوارد با این دیدگاه هنری کیسینجر، وزیر امور خارجه سابق آمریکا نیز موافقت کرد که در اواخر ماه مه از غرب خواسته بود تا تلاش برای دستیابی به شکست نظامی روسیه در اوکراین را متوقف کند و یادآور شد که مقامات اوکراینی باید متقاعد شوند که به مذاکرات با مسکو بازگردند.

سوئیس تأثیر تحریم‌های ضدروسیه را منفی ارزیابی کرد

گای پارملین، وزیر اقتصاد سوئیس شب گذشته، یکشنبه، در مصاحبه‌ای اعلام کرد که اهداف تعیین‌شده برای تحریم‌های غرب علیه روسیه محقق نشده است. پارملین اثربخشی تحریم‌ها را مورد ارزیابی قرار داده گفت که در نهایت، محدودیت‌های ضدروسی به پایان دادن به خصومت‌ها در اوکراین و دونباس منجر نشده است.

وی گفت: سؤال اصلی این است؛ آیا تحریم‌ها مؤثر هستند؟ در این مورد خاص، اگر هدف تحریم‌ها پایان دادن سریع به «جنگ روسیه علیه اوکراین» باشد، در همین‌جا اعلام می‌کنم که این هدف تا امروز محقق نشده است.

وی همچنین افزود: پاسخ به این سؤال که تحریم‌ها چقدر مؤثر است، دشوار است. علی‌رغم محدودیت در صادرات نفت روسیه به غرب، روسیه بخشی از نفت خود را با قیمت حتی بالاتر به کشورهای دیگر می‌فروشد.

وزیر اقتصاد اطمینان داد که دولت سوئیس دریافت مواد غذایی کافی را تضمین خواهد کرد، برای اینکه محصولات زیادی از روسیه یا اوکراین خریداری نمی‌کند، این در حالی است که افزایش قیمت جهانی به‌دلیل افزایش قیمت غلات به‌طور غیرمستقیم این کشور را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد.

سناتور روس: کاهش سیاست تحریم‌ها اجتناب‌ناپذیر خواهد بود

آلکسی پوشکوف، سناتور بلندپایه روسیه شب گذشته در کانال تلگرامی خود در این مورد نوشت که هرچه می‌گذرد، رسانه‌های غربی به‌طور فزاینده‌ای از تحریم‌ها علیه روسیه و پیامدهای منفی آن برای بازار جهانی و اقتصادهای غربی انتقاد می‌کنند و این مسئله نشان‌دهنده ناکارآمدی این سیاست است.

وی یادآور شد: با وجود تمام شواهدی که ثابت کرده است تحریم‌ها به خود کشورهای غربی آسیب می‌زند، ولی تا زمانی که غرب مجبور به بازنگری یا تعدیل در این سیاست نشود، اعمال محدودیت‌ها علیه روسیه لغو نخواهد شد. این سناتور افزود:  استدلال‌های عقلانی به‌تنهایی در اینجا کافی نیستند؛ آنها ارزیابی واقع‌بینانه هستند، ولی هنوز توسط مقامات حاکم کشورهای غربی به‌عنوان عاملی برای تجدیدنظر در سیاست انتخاب‌شده آنها تلقی نمی‌شوند.

به‌عقیده پوشکوف، غرب نمی‌تواند به‌سرعت تصمیم بگیرد که مضرات جدی تحریم‌ها را به‌‌رسمیت بشناسد، زیرا این مسئله مغایر با سیاست درپیشگرفته آنها در قبال روسیه است. البته دیر یا زود عوامل منفی انباشته‌شده به‌ناچار شروع به تضعیف کردن این سیاست خواهند کرد، که در اصل مغایر با منطق و نیازهای واقع جهان است.

تحولات روزهای گذشته پیرامون اوکراین را از لینک‌های زیر بخوانید:

انتهای پیام/+

 
واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان