فرانسه به شریکی سخت برای اتحادیه اروپا تبدیل می‌شود

فرانسه به شریکی سخت برای اتحادیه اروپا تبدیل می‌شود

یک روزنامه اروپایی در مطلبی با اشاره به دشوارشدن کار "امانوئل ماکرون" برای پیشبرد برنامه‌های اصلاحی خود با توجه به از دست دادن اکثریت مطلق در انتخابات پارلمانی نوشت: فرانسه به شریکی سخت برای اروپا تبدیل می‌شود.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روز یکشنبه دور دوم انتخابات پارلمانی در فرانسه برگزار شد و ائتلاف "امانوئل ماکرون"، رئیس جمهور این کشور نتوانست در این انتخابات اکثریت مطلق را به دست آورد.

به این ترتیب دو ماه پس از انتخاب مجدد ماکرون به‌عنوان رئیس جمهور، رأی‌دهندگان تصمیم گرفتند وی را از اکثریت مطلق در پارلمان محروم کنند، همچنین حدود نیمی از واجدین شرایط رأی‌دادن به هیچ وجه پای صندوق‌های رأی نرفتند.

انتخابات شورای ملی، منعکس‌کننده تقویت نیروهای سیاسی در حاشیه چپ و راست در فرانسه است. حزب راستگرای "مارین لوپن" و ائتلاف چپ "ژان لوک ملانشون" با جناح‌های قوی وارد پارلمان جدید می‌شوند.

گروه ائتلاف انتخاباتی ماکرون در انتخابات پارلمانی 249 کرسی به دست آورد، در حالی که 289 کرسی برای اکثریت مطلق مجلس ملی لازم بود. اتحاد چپ و حامیان آن با هم 137 نماینده به مجلس فرستادند، حزب اجتماع ملی مارین لوپن هم 89 نماینده به مجلس فرستاد.

روزنامه "ویرتشافتز ووخه" آلمان در مطلبی به این موضوع پرداخته نوشت: رئیس جمهور فرانسه حمایت اکثریت پارلمان را در انتخابات پارلمانی از دست داد، احتمالاً چیز زیادی از برنامه‌های اصلاحی او باقی نمی‌ماند.

در ادامه این مطلب آمده است: فرانسه عصر یکشنبه یک زلزله سیاسی را تجربه کرد که پس‌لرزه‌های آن در سراسر اروپا و به‌ویژه آلمان احساس خواهد شد. پس از پیروزی ضعیف حدود هشت هفته پیش، امانوئل ماکرون، رئیس جمهور این کشور حمایت لازم را در پارلمان از دست داد، به این ترتیب حزب ماکرون که به «رنسانس» تغییر نام داد و حامیانش دیگر مانند گذشته اکثریت مطلق را در پارلمان ندارند، بنابراین اجرای اصلاحات اعلام‌شده توسط رئیس جمهور تازه‌منتخب اگر نگوییم غیرممکن، بلکه بسیار دشوارتر می‌شود.

در ادامه این مطلب آمده است: چپ رادیکال و راست افراطی با هم بیش از 200 نماینده را به مجلس ملی می‌فرستند. با توجه به مشاجرات لفظی خشونت‌آمیزی که قابل انتظار است، برخی از ناظران از این بیم دارند که کشور کاملاً غیرقابل‌اداره شود. آنچه مسلم است فرانسه از این پس شریک سختی برای آلمان و اتحادیه اروپا خواهد بود.

هنوز مشخص نیست که آیا الیزابت بورن، نخست وزیر، که پس از انتخابات ریاست‌جمهوری ماکرون منصوب شده بود، در سمت خود باقی بماند یا خیر. در هر صورت، کابینه باید در این شرایط دوباره ترمیم شود: چندین وزیر زن نتوانستند از سمت خود دفاع کنند و بنابراین باید از پست‌های دولتی خود دست بکشند. آملی دومونچالین، وزیر محیط زیست جدید از جمله آنهاست.

اولریش هگه، از اقتصاددانان در مدرسه اقتصاد مشهور تولوز، بر این عقیده است که پیشبرد برنامه اصلاحات ماکرون در این شرایط دشوار خواهد بود.

به گفته هگه، به‌طور کلی نتیجه انتخابات روز یکشنبه در فرانسه این مسئله را تأیید می‌کند که بیش از نیمی از رأی‌دهندگان فرانسوی اکنون مایل به آزمایش با چپ و راست افراطی هستند. به‌گفته وی انگیزه‌های رأی‌دهندگان متفاوت است؛ اما در مجموع، این امر دموکراسی فرانسه و اتحادیه اروپا را تضعیف می‌کند. هگه بر این عقیده است که تعداد بالای کرسی‌هایی که به‌ویژه راست افراطی در اختیار دارد نگران‌کننده است.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان