شوراهای حل اختلاف در استان مرکزی باید فعال‌تر شوند


شوراهای حل اختلاف در استان مرکزی باید فعال‌تر شوند

رئیس کل دادگستری استان مرکزی با بیان اینکه شوراهای حل اختلاف در استان مرکزی باید فعال‌تر شوند گفت: فضای مجازی جای تخریب مردم، چهره‌ها و شخصیت‌ها نباشد.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از تفرش ، حجت‌الاسلام عبدالمهدی موسوی ظهر امروز در مراسم تکریم و معارفه رئیس دادگستری شهرستان تفرش با اشاره به تبریک اعیاد و روز مباهله اظهار داشت: روز مباهله از لحاظ ارزش و عظمت همتراز روز غدیر و همتراز آیه تطهیر و هم‌شان حدیث کسا در اثبات حقانیت اهل بیت(ع) و خلافت ولایت امیرالمومنین(ع) است که متاسفانه در دنیای اسلام و بین شیعیان این فضیلت بزرگ فراموش شده و بزرگترین دلیل حقانیت اسلام مقابله مسیحیت از زمان پیامبر(ص) تاکنون است بنابراین روز مباهله بسیار ارزشمند است.

وی افزود: در همه فرهنگ‌ها، تمدن‌ها و ادوار بشریت آرمان ستودنی بشریت نزد همه حکما، فلاسفه، اندیشمندان و متفکران عدالت بوده که همه آنها به اندازه ادیان آسمانی در موضوع عدالت ورود و موفقیت نداشتند.

رئیس‌کل دادگستری استان مرکزی ادامه داد: حضرت حق امر به اجرای عدالت کرده که بسیار ارزشمند است و خداوند در حدود 30 آیه امر به اجرای عدالت و اقدام عادلانه کرده و در روایات متعدد از ائمه معصومان و پیامبر(ص) درباره اهمیت عدل تاکید شده است.

موسوی تصریح کرد: موضوع عدل آنقدر ارزشمند است که پیامبر(ص) در این زمینه فرمودند یک ساعت با عدالت سپری کردن از 70 سال عبادت بهتر است، عدالت با نام حضرت علی(ع) گره خورده که سیره، سنت و روش زندگی حضرت علی(ع) با عدالت بود به طوری که  با نام حضرت علی(ع) بلافاصله عدالت در ذهن‌ها نقش می‌بندد.

وی بیان کرد: سیره، سنت و روش زندگی امیرالمومنین(ع) با عدالت بود که جان خود را در راه اجرای عدالت گذاشتند و در محراب عبادت به سبب عدالت بسیار جان خود را فدا کردند.

رئیس‌کل دادگستری استان مرکزی خاطرنشان کرد: با نام عدالت ذهن‌ها به سمت قاضی و محکمه می‌رود اما اجرای عدالت و عدالت اجتماعی تنها بر عهده قوه قضائیه نیست و در جامعه همه مواردی که ظلم می‌شود و عدالت زیرپا گذاشته می‌شود به محکمه نمی‌آید و از طرفی اگر همه ادارات و نهادها محکمه شوند نمی‌توان پاسخگو بود.

موسوی عنوان کرد: هر مراجعه‌کننده به هر اداره و نهادی حقی می‌خواهد بنابراین اجرای عدالت همگانی است و عدالت اجتماعی یک مفهوم بسیار ارزشمندی است و عدالت در حوزه اقتصاد، فرهنگ، سیاست و غیره ورود پیدا می‌کند.

وی افزود: سیره و سنت امیرالمومنین(ع) حکایت از این دارد که جامعه‌ای که عدالت اجتماعی ندارد آن جامعه حیات انسانی و زندگی معنوی ندارد و در واقع اصل با اصالتی که با آن می‌توان به جامعه زندگی معنوی داد عدالت اجتماعی می‌دانند که به تعبیر امیرالمومنین(ع) عدالت اجتماعی به جسم و کالبد اجتماع سلامت و به روح اجتماع آرامش و امنیت هدیه می‌دهد.

رئیس کل دادگستری استان مرکزی بیان کرد: این وظیفه همه افراد جامعه است که حاکمیت در مقابل مردم و مردم در مقابل حاکمیت و مردم در تعاملات با یکدیگر مکلف به اجرای عدالت هستند و هر زمان عدالت زیرپا گذاشته شود ظلم نمایان می‌شود و در واقع روح زندگی انسانی مرده است.

موسوی تصریح کرد: امروز در دنیای بشریت می‌بینیم که آنچه برای ظالمان ارزش ندارد جان انسان‌ها است و منفعت از هر چیزی مهم‌تر است به طوری که می‌بینیم رژیم جنایتکار آمریکا چقدر جنایت می‌کند و به کشور مسلمان عراق حمله و بیش از 2 میلیون نفر خون‌ریزی می‌کند تا انرژی آمریکا تامین شود.

وی ادامه داد: چند میلیون نفر از سرخپوست‌ها برای توسعه آمریکا و در جنگ جهانی 6 میلیون نفر را کشتند که 300 هزار نفر در ژاپن بود و این کار برای تثبیت و توسعه آمریکا بود بنابراین در این دنیای بشریت حیات برای آنها ارزشی ندارد.

رئیس‌کل دادگستری استان مرکزی تصریح کرد: افرادی دیر یا زود جایگزین این مسئولیت‌ها می‌شوند و ما نیز از این جایگاه‌ها می‌رویم اما مهم این است که از خداوند متعال درخواست کنیم که زمان تکریم لحظه خوبی برای همه باشد.

موسوی تصریح کرد: برای برخی از مدیران و مسئولان یوم‌الحسرت در این دنیا اتفاق می‌افتد و حسرت می‌خورند اگر به وظایف اخلاقی، شرعی و قانونی خود عمل نکرده باشند به همین سبب این موضوع باید مورد توجه مسئولان باشد.

وی ادامه داد: شهرستان تفرش یک شهرستان فرهنگی و زادگاه و مهد فرهیختگان و بزرگان و اندیشمندان است و خصوصیتی که این شهرستان را ویژه کرده می‌طلبد هر اقدام اجرایی، عملیاتی و قضایی در این شهرستان یک پیوست فرهنگی داشته باشد زیرا کسی که فرهنگ‌دوست است اگر اقدامات و برنامه‌ها با پیوست فرهنگی باشد، همراهی بیشتری دارد.

رئیس‌کل دادگستری استان مرکزی افزود: امنیت و نظام مردم‌پایه است و بزرگترین مولفه امنیت ملی ما مردم هستند و از درون و برون نظام آنچه ما را مستحکم کرده مردم هستند به طوری که در دوران انقلاب هم مردم در برابر اسحله و تجهیزات ایستادند.

موسوی ادامه داد: وظیفه اصلی ایجاد رضایتمندی در بین آحاد مردم است که بالا بردن این سرمایه‌ اجتماعی تاثیر مهمی دارد و سفر هیئت دولت به استان نشان از تعهد مردمی و حضور مردمی است که باید آن را پاس بداریم.

وی افزود: باید به مردم احترام گذاشته و صبر و حوصله و تحمل شنیدن حرف‌های مردم باید بیشتر شود زیرا مراجعان از سر دلخوشی به دستگاه قضا مراجعه نمی‌کنند بنابراین اگر گره‌گشایی سریع و برخورد مناسبی نباشد و در واقع اگر سوهان روح مردم شویم موجبات نارضایتی مردم می‌شود.

رئیس‌کل دادگستری استان مرکزی بیان کرد: تکریم مردم اصل اولویت‌دار در حوزه قضایی در تفرش باشد که مردم نیز همکاری می‌کنند و تسریع در دادرسی‌ها و رفع اطاله‌دادرسی باید در اولویت‌ها باشد و پرونده‌های مسن روزانه باید بررسی شوند و ایراد اطاله‌دادرسی نیز باید ریشه‌یابی شود.

موسوی خاطرنشان کرد: استفاده از ظرفیت مردم در راستای رفع اختلافات یکی دیگر از اولویت‌ها است که تاثیر زبان در بین این مردم فرهنگ‌دوست بیشتر است و باید از ظرفیت مردم بیشتر استفاده کرد همچنین هیئت‌های صلح در مساجد باید توسعه داده شود.

وی افزود: شوراهای حل اختلاف باید فعال‌تر شوند زیرا مناسب نیست این میزان پرونده داشته باشیم به طوری که سال گذشته نزدیک به یک دوم جمعیت استان به عدلیه مراجعه کردند که با 220 قاضی نمی‌توان این جمعیت حدود 800 هزار نفری را پاسخگو بود به همین سبب باید از ظرفیت مردم استفاده کرد و بسیاری از اختلافات باید در کلانتری‌ها، مساجد، مراجع انتظامی، زندان، پایگاه‌های بسیج و غیره با استقرار و فعالیت هیئت صلح‌یاران برطرف شوند تا دعاوی مردم به مصالحه ختم شود.

رئیس‌کل دادگستری استان مرکزی خاطرنشان کرد: در حوزه اختلافات ملکی راهکارهایی وجود دارد به طوری که باید طرح کاداستر در شهرستان پیگیری و اجرا شود، برای اراضی ملی تقریبا به صورت 100 درصد اجرا شده و برای اراضی مسکونی، کشاورزی، زراعی و باغی باید در اولویت باشد، موضوع خرد کردن اراضی مطرح نیست بلکه باید وضعیت موجود تثبیت شود تا اختلافات کم و مردم آرامش داشته باشند.

موسوی با اشاره به اینکه منابع طبیعی، جهاد کشاورزی، دادگستری و غیره باید همکاری کنند و باید به صورت ماهانه آمار قضایی در زمینه طرح کاداستر ارائه و مشکلات شناسایی شود، گفت: استان مرکزی متضرر از فضای مجازی است و یکی از مطالبات مقام معظم رهبری تامین امنیت روانی مردم است که متاسفانه در حوزه فضای مجازی مخدوش می‌شود بنابراین از مراجع نظامی، انتظامی، امنیتی و اطلاعاتی درخواست می‌شود که بر این فضا رصد کنند و امنیت اخلاقی مورد توجه باشد و برخورد قاطع انجام شود.

وی ادامه داد: با کسانی که امنیت مردم را برهم می‌زنند باید برخورد شود و فضای مجازی جای تخریب مردم، چهره‌ها و شخصیت ها نباشد همچنین در زمینه مبارزه با فساد، دولت به دنبال رفع بسترهای فسادزا است که قوه قضاییه رسالت خود را انجام می‌دهد و شورای تامین برای برخورد با فساد باید پای کار باشند و همه در این راستا یکصدا و همراه باشند.

وی بیان کرد: برچسب‌زنی خط قرمز مبارزه با فساد است و در برخورد با فساد جایگاه سیاسی و اجتماعی افراد مهم نیست و استان مرکزی از قضات پاکدستی برخوردار است که بارها از قضات استان تقدیر شده و هیچ زمان بر خطای داخل مجموعه چشم نبستیم.

انتهای پیام/713/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon