استاندار گیلان: جلوگیری از ورود پساب‌ها و فاضلاب رشت به بستر تالاب انزلی در دستور کار است


استاندار گیلان: جلوگیری از ورود پساب‌ها و فاضلاب رشت به بستر تالاب انزلی در دستور کار است

استاندار گیلان با اشاره به اینکه تفاهم‌نامه‌ای برای کنترل فاضلاب رشت منعقد شده است گفت: جلوگیری از ورود پساب‌ها و فاضلاب رشت به بستر تالاب انزلی در دستور کار است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، اسدالله عباسی عصر امروز در جلسه کارگروه احیای تالاب انزلی در سالن غدیر استانداری اظهار داشت: آلودگی و رسوبات از جمله تهدیداتی هستند که سلامت تالاب انزلی را به خطر می‌اندازند و باید با این تهدیدات مقابله شود.

استاندار گیلان با اشاره به اینکه تفاهم‌نامه‌ای برای کنترل آلودگی‌های رودخانه‌های رشت و فاضلاب رشت منعقد شده است تصریح کرد: با این تفاهم‌نامه قرار است جلوی فاضلاب دو رودخانه رشت گرفته شود تا آلودگی‌های آن به سمت تالاب انزلی سرازیر نشود.

عباسی با بیان اینکه پساب و شیرابه سراوان هم در حال کنترل است که وارد بستر تالاب انزلی نشود ابراز داشت: جلسه‌ای با حضور دهیاران، شهرداران و فرمانداران حوزه تالاب انزلی و روستاهای پیرامون آن تشکیل شود و همه مکلف شوند تا جلوی ورود آلودگی به بستر تالاب را بگیرند.

نماینده عالی دولت در استان گیلان با اشاره به برخی آتش‌سوزی‌های اطراف تالاب انزلی و ضرورت بررسی علت این آتش‌سوزی‌ها گفت: بررسی‌های لازم در این حوزه انجام شود و اگر این آتش‌سوزی‌ها به‌صورت عمدی رخ می‌دهد حتماً برخوردهای لازم صورت گیرد تا درس عبرتی برای همگان شود.

وی ابراز داشت: مجموع اقدامات جهت احیای تالاب انزلی بایستی نتیجه‌محور و با هماهنگی انجام گیرد البته در ابتدا، حفظ و نگهداری تالاب به دستگاه‌های ماموریت‌محور در حوزه تالاب ارتباط مستقیم دارد و لازم است دستگاه‌ها با هم هماهنگ باشند.

استاندار گیلان با اشاره به ضرورت استفاده از نظرات کارشناسان داخلی و متخصصان این حوزه در روند احیای تالاب خاطرنشان کرد: از ظرفیت رسانه‌ها و صدا و سیما نیز برای اطلاع‌رسانی اقدامات انجام شده در جهت احیای تالاب استفاده شود.

روزانه 15 تن زباله وارد تالاب می‌شود
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گیلان نیز در این جلسه با بیان اینکه حفظ تالاب انزلی به‌عنوان میراث طبیعی و ملی دغدغه ما است اظهار داشت: در سایه تعامل و اخلاق باید بتوانیم مشکلات این تالاب را برطرف کنیم.

احمد آقایی با اشاره به اینکه رورانه 15 تن زباله و پسماند وارد تالاب انزلی می‌شود خاطرنشان کرد: در حوزه کاهش رسوبات بستر تالاب باید خیلی کار شود و‌ از ورود پساب‌ها و رسوبات جلوگیری و کنترل شود.

وی با بیان اینکه 60 درصد مشکلات تالاب انزلی به اعتبار و هزینه نیاز ندارد بلکه با مشارکت‌ مردمی قابل حل است افزود: جلوگیری از ورود 15 تن زباله به بستر تالاب می‌تواند کمک بزرگی برای احیای تالاب باشد؛ زباله‌هایی که از روستاهای اطراف تالاب وارد بستر تالاب می‌شود.

معیشت یک میلیون نفر به تالاب انزلی وابسته است

رضا زمانی مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان نیز  در همین جلسه  اظهار داشت: این تالاب از سال 1371 به‌دلیل فعالیت‌های مخرب انسانی و به‌‌دلیل ورود انواع فاضلاب‌ها به بستر تالاب، سیل و شکار بی‌رویه در لیست تالاب‌های در معرض نابودی قرار گرفت.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست گیلان با بیان اینکه معیشت حدود یک میلیون نفر به تالاب انزلی وابسته است تصریح کرد: در سال‌های اخیر به شدت‌ کاربری‌های مسکونی اطراف این تالاب افرایش یافته و به وسعت اراضی کشاورزی در حاشیه تالاب نیز افزوده شده که همه نیازمند آب هستند.

وی با اشاره به اینکه کاهش سطح تراز آب دریای خزر بر روی تالاب انزلی هم اثر می‌گذارد ابراز داشت: این تالاب با ورود سالانه 380 هزار مترمکعب فاضلاب و حجم زیادی پساب کشاورزی، سالانه حدود 600 هزار تن رسوب از بالادست، ورود زباله و معضل گیاه مهاجم سنبل آبی مواجه است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست گیلان با بیان اینکه اجرای طرح جامع 7 ساله احیای تالاب انزلی از سال 1399 تا سال 1405 ادامه دارد تصریح کرد: بسیاری از مشکلات تالاب انزلی به خارج از محدوده آن برمی‌گردد و 15 میلیارد تومان اعتبار نیز برای تالای تخصیص یافته است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان نیز در این جلسه با اشاره به مباحث مربوط به آبخیزداری در حوزه تالاب انزلی اظهار داشت: در سال 1401 بالغ بر 3 میلیارد و 600 میلیون برنامه‌ریزی شده که به حوزه آبخیزداری تالاب اختصاص یابد.

پسماند ,

میرحامد اختری تصریح کرد: تالاب انزلی یکی از اکوسیستم‌های طبیعی و آبی کشور است و پهنه تالاب جایگاه مهمی در سطح کشور دارد و آبخیرداری در بالادست تالاب به معنای کنترل رسوبات است لذا لازم است اتفاقات مربوط به آبخیرداری جدی گرفته شود و در دستور کار قرار دهیم.

مدیرکل شیلات استان گیلان با اشاره به نقش شیلات در روند احیای تالاب انزلی اظهار داشت: در حوزه تالاب، فعالیت شیلات در حفظ و بازسازی گونه‌های بومی تالاب و رهاسازی ماهیان با هدف استمرار فعالیت صید برای صیادان حاشیه تالاب دنبال می‌شود.

حمیدرضا تقی نصیری به فیلم منتشر شده در فضای مجازی پیرامون مرگ‌ و میر بخشی از ماهیان در تالاب انزلی اشاره و بیان کرد: درجه حرارت آب و کاهش اکسیژن آب علت تلفات این ماهیان در بستر تالاب بود البته رشد بی‌رویه گیاهان و کاهش عمق نیز یکی دیگر از دلایل بوده است.

فرماندار بندرانزلی نیز در این جلسه با بیان اینکه مصوباتی که هرساله برای مدیریت گیاه مهاجم سنبل آبی پیش‌بینی می‌شود چاره کار نیست اظهار داشت: لایروبی بستر تالاب انزلی ضروری است و اگر بستر تالاب پُر شود با سیلاب‌های مختلف در حوزه شهری مواجه خواهیم بود.

محمد پورخوش سعادت خاطرنشان کرد: برای احیای تالاب انزلی لازم است با کمک کارشناسان داخلی و یک اجماع و مدیریت راهبردی در راستای احیای تالاب انزلی گام برداشته شود و از همه برای بازدید میدانی از تالاب دعوت به‌عمل می‌آورم.

انتهای پیام/612/ی

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon