ورود رئیس پلیس اسرائیل به مغرب / اعتراف نظامیان به شکست کودتا در سودان

ورود رئیس پلیس اسرائیل به مغرب / اعتراف نظامیان به شکست کودتا در سودان

اعتراف معاون رئیس شورای حاکمیتی سودان به شکست کودتا، سفر ۵ روزه رئیس پلیس رژیم صهیونیستی به مغرب و پایان مامویت مشاور ویژه دبیرکل سازمان ملل در لیبی از جمله خبرهای آفریقا هستند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم ، معاون رئیس شورای حاکمیتی سودان به شکست کودتای نظامیان علیه دولت انتقالی خارطوم اعتراف کرد و اظهار داشت: وضعیت سودان در مقایسه با قبل از کودتا بدتر شده است.

ژنرال «عبدالفتاح برهان» رئیس شورای حاکمیتی سودان که فرماندهی ارتش این کشور را به عهده دارد، به بهانه اصلاح امور سودان در سوم آبان ماه گذشته علیه دولت انتقالی خارطوم وارد عمل شد و سیاستمداران مدنی را از قدرت برکنار کرد.

به دنبال سرنگونی دولت انتقالی خارطوم شهروندان سودانی هر هفته به خیابان‌ها می آیند و خواستار پایان یافتن حاکمیت نظامیان بر کشورشان و واگذاری قدرت به سیاستمداران مدنی می شوند اما پلیس و نیروهای امنیتی تظاهرات کنندگان را سرکوب می‌کنند به گونه ای که بیش از 116 نفر جان خود را از دست داده و صدها تن دیگر نیز مجروح شده‎اند.

معاون رئیس شورای حاکمیتی و فرمانده نیروهای واکنش سریع سودان در ارتباط با کودتای ارتش علیه دولت انتقالی خارطوم گفت: ما به دلایلی که درباره آنها صحبت نمی‌کنیم ( با کودتا ) موفق به تغییر نشدیم.

به نوشته روزنامه سودان تریبون ، ژنرال « محمد حمدان دقلو» معروف به « حمیدتی » با بیان اینکه تغییر نیازمند هدف و برنامه ریزی است، اظهار داشت: متاسفانه آنچه که برنامه ریزی شده بود، محقق نشد و موضوع (کودتا ) شکست خورد و اکنون وضعیت سودان در مقایسه با قبل از کودتا بدتر شده است.

وی با اشاره به سخنان ژنرال برهان مبنی بر برون رفت ارتش از روند سیاسی سودان اظهار داشت: ارتش واقعا خود را ملزم به برون رفت از صحنه سیاسی می‌داند چراکه ثبات و حاکمیت ملی سودان برای ما اولویت دارد. مردم در تظاهرات خیابانی خود خواستار خروج ارتش از عرصه سیاسی شدند. اگر این خواسته به ثبات کشور کمک می‌کند ما خود را ملزم به آن ( خروج از عرصه سیاسی  ) می‌دانیم.

حمیدتی از احزاب سیاسی سودان خواست هرچه زودتر به توافقی درباره تشکیل دولت جدید خارطوم دست پیدا کنند تا ارتش صحنه سیاسی این کشور  را ترک کند.

قرار است پس از خروج ارتش سودان از عرصه سیاسی ، شورای حاکمیتی منحل و شورای عالی دفاع با اختیارات گسترده تشکیل شود. این شورا بر سیاست خارجی و بانک مرکزی سودان نظارت و حاکمیت خواهد داشت لذا کارشناسان ناظر بر تحولات سودان معتقدند: نظامیان از قدرت کنار نخواهند رفت و با تسلط بر منابع مالی و سیاست خارجی سودان این کشور را همچنان تحت حاکمیت خود خواهند داشت و این در حالی است که تمام قبایل سودانی مسلح هستند و هرکدام تشکیلات نظامی خاص خود را دارند و این موضوع نیاز سیاستمداران مدنی به نظامیان را افزایش می دهد چرا که هر دولتی مدنی برای حفظ ثبات کشور نیازمند به قدرت ارتش است.

ورود رئیس پلیس اسرائیل به مغرب

رئیس پلیس رژیم صهیونیستی در اولین سفر رسمی خود به مغرب وارد رباط شد تا با مقامات این کشور درباره تقویت پلیسی و اطلاعاتی به گفت‌وگو بنشیند.

براساس بیانیه پلیس رژیم صهیونیستی که یک نسخه آن توسط خبرگزاری آناتولی دریافت شده است در سفر 5 روزه « یعقوب شبتای » به مغرب او با مقامات بلندپایه پلیس این کشور دیدار و گفت وگو خواهد کرد. همچنین وی از وزارت امنیت ملی و مراکز پلیسی امنیتی مغرب بازدید به عمل می آورد.

پلیس رژیم صهیونیستی با تاریخی خواندن سفر یعقوب شبتای به مغرب تصریح کرد: رئیس پلیس اسرائیل با هدف تقویت مناسبات  پلیسی میان تل آویو – رباط با مقامات بلندپایه مغربی درباره تقویت همکاری میدانی ، اطلاعاتی و تحقیقاتی گفت وگو خواهد کرد.

بر اساس این بیانیه،  دیدار رئیس پلیس رژیم صهیونیستی از مغرب تا جمعه به طول خواهد انجامید و طی آن یعقوب شبتای با یهودیان ساکن مغرب دیدار خواهد داشت.

در ماه گذشته میلادی رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی به مغرب سفر و طی آن توافقنامه نظامی امنیتی با این کشور امضاء کرد . یک هفته پس از این سفر بود که وزیر دادگستری اسرائیل راهی رباط شد و توافقنامه « همکاری قضایی» با مقامات مغربی امضاء کرد.

مغرب و رژیم صهیونیستی در دسامبر 2020 با میانجیگری آمریکا توافقنامه عادی سازی روابط با یکدیگر را امضاء کردند که با اعتراض گسترده مردم و احزاب سیاسی این کشور روبرو شد اما دولت رباط به این اعتراض‎ها توجهی نکرد و تاکنون توافقنامه‌های در زمینه‌های اقتصادی، سیاسی، نظامی ، قضایی، بازرگانی ، گردشگری، حمل و نقل .... با تل آویو امضاء کرده است.

پایان ماموریت ویلیامز در لیبی

با پایان یافتن ماموریت خانم «استفان ویلیامز» به عنوان مشاور ویژه دبیرکل سازمان ملل در لیبی این سازمان « ریزیدن زینیکا » را به عنوان جانشین موقت او تعیین کرد.
« استفان ویلیامز » دیپلمات آمریکایی در 30 ژوئیه 2022 ماموریتش به عنوان مشاور ویژه دبیرکل سازمان مالل در لیبی خاتمه یافت اما اختلافات در شورای امنیت ( چین و روسیه از یک سو و آمریکا و انگلیس و فرانسه از طرف دیگر ) سبب شد این شورا نتواند فرد جدیدی را به عنوان جانشین خانم ویلیامز معرفی کند.

به نوشته پایگاه خبری الوسط- لیبیا، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل در یک نشست مطبوعاتی گفت: هیئت نمایندگی این سازمان در لیبی حضور دارد و فردی که وظایف خانم ویلیامز را به طور موقت به عهده خواهد گرفت « ریزیدن زینیکا» سرپرست این هیئت است.

وی با تاکید بر تلاش سازمان ملل برای تعیین جانشین جدید خانم ویلیامز گفت: زینیکا تا زمانی که مشاور جدید دبیرکل سازمان ملل در امور لیبی تعیین نشود در این سمت فعالیت خواهد کرد.

خانم استفان ویلیامز از سال 2018 تا 2020 در سمت معاون نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در لیبی فعالیت کرد. سپس از 2020 تا 2021 به عنون سرپرست نماینده ویژه و رئیس هیئت پشتیبانی سازمان ملل در لیبی به ماموریت خود ادامه داد و از دسامبر 2021 تا 30 ژوئیه 2022 به عنوان مشاور دبیرکل سازمان ملل در این کشور فعالیت کرد.

شورای امنیت در نشست دیروز خود ماموریت نمایندگی سازمان ملل در لیبی را به مدت سه ماه دیگر تمدید و دبیرکل سازمان را موظف کرد، هر ماه گزارشی از تحولات لیبی به  این شورای ارائه دهد.

روسیه با ابراز مخالفت با تمدید ماموریت خانم ویلیامز عملکرد او را در لیبی ناموفق ارزیابی کرد.

مسکو و پکن خواهان انتخاب مشاور ویژه دبیرکل سازمان ملل در لیبی از آفریقا هستند اما آمریکا، انگلیس و فرانسه ضمن مخالفت با این درخواست، خواهان انتصاب یک دیپلمات غربی به این سمت هستند.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت