تحولات اوکراین| روسیه خواستار نشست شورای امنیت درباره نیروگاه زاپوروژیه شد/ ۱۲ کشتی با محصولات کشاورزی بنادر اوکراین را ترک کردند


تحولات اوکراین| روسیه خواستار نشست شورای امنیت درباره نیروگاه زاپوروژیه شد/ 12 کشتی با محصولات کشاورزی بنادر اوکراین را ترک کردند

دبیرکل ناتو معتقد است پیش بینی زمان پایان درگیری‌های نظامی در اوکراین و ارزیابی پیامدهای آن غیرممکن است، ولی مسئله مهم حمایت از کی‌یف است که با وجود هزینه سنگین آن ادامه خواهد داشت، برای اینکه بهای عدم حمایت از اوکراین به مراتب بیشتر خواهد بود.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، "دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل صبح امروز ،چهارشنبه، تایید کرد که این کشور به دلیل ادامه گلوله باران نیروگاه اتمی زاپوروژیه (Zaporozhye) توسط نیروهای مسلح اوکراین، خواستار برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل در این رابطه شده است.

شب گذشته خبرگزاری «تاس» به نقل از منابع دیپلماتیک خود در دفتر نمایندگی دائمی روسیه از درخواست مسکو برای برگزاری چنین نشستی در بعد از ظهر روز پنج شنبه 11 آگوست خبر داد.

پولیانسکی در پیامی که در کانال تلگرامی این دیپلمات روس منتشر شد، نوشت: «من این درخواست را تایید می‌کنم. موضوع ادامه گلوله باران نیروگاه زاپوروژیه توسط طرف اوکراینی مستحق بحثی همه جانبه با همکاران ما در شورای امنیت است. اقدامات تحریک آمیز اوکراینی نباید از دید افکار عمومی در جهان پنهان بماند.»

به گزارش خبرگزاری تاس، روسیه خواستار شرکت "رافائل گروسی" مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به عنوان سخنران در این نشست شورای امنیت شده است. علاوه بر این، طبق اطلاعات وزارت امور خارجه روسیه، مقامات مسکو از "آنتونیو گوترش" دبیرکل سازمان ملل متحد نیز خواسته تا در حمایت عملی از اعزام هیئت کارشناسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به نیروگاه زاپوروژیه اقدام کرده و از انجام این بازرسی اطمینان حاصل کند.

نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه‌ - بزرگترین نیروگاه اتمی در خاک اروپا است که یک چهارم کل برق اوکراین را تولید می‌کند. ظرفیت آن حدود 6 هزار مگاوات است که از شش واحد تامین انرژی تشکیل شده است. این نیروگاه، از سال 1996، به بخشی جداگانه از شرکت ملی تولید انرژی هسته‌ای اوکراین تبدیل شد. در ماه مارس سال جاری و در جریان عملیات نظامی روسیه، تحت کنترل نیروهای مسلح این کشور روسیه قرار گرفت. در حال حاضر نیروگاه هسته‌ای با 70 درصد ظرفیت کامل خود فعالیت دارد.

نیروهای مسلح اوکراین بارها با استفاده از توپخانه به نیروگاه اتمی زاپاروژیه حمله کردند که در نتیجه به برخی تأسیسات در محوطه نیروگاه خساراتی وارد شده، ولی خوشبختانه تاکنون به راکتورهای این نیروگاه آسیبی نرسیده است.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز صد و شصت و هشتم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

22:12- تهدید برقی اوکراین علیه روسیه در صورت اتصال نیروگاه اتمی زاپورژیا به کریمه

اوکراین تهدید کرده است که اگر نیروگاه اتمی زاپوریژیا به شبه جزیره کریمه ضمیمه شده به روسیه متصل شود، خطوط برق را قطع خواهد کرد. پترو کوتین، رئیس اپراتور نیروگاه هسته ای دولتی Enerhoatom روز چهارشنبه در سخنانی گفت: من فکر می کنم که نیروهای مسلح ما در صورت لزوم برای این کار آماده خواهند بود. این ممکن است قبل از قطع شدن نیروگاه از شبکه اوکراین رخ دهد.
به گفته کوتین، روسیه مدت هاست که می خواهد  این نیروگاه هسته ای را به کریمه متصل کند. این مقام اوکراینی توضیح داد: برای انجام این کار، نیروگاه باید به طور کامل از سیستم انرژی اوکراین جدا شود و به خطی که کریمه را به نیروگاه برق آبی کاخوفکا متصل می کند، متصل شود. کوتین همچنین گفت که اگر روسیه نیروگاه هسته ای را به شبکه خود متصل کند، نیروهای اوکراینی خطوط برق را گلوله باران خواهند کرد.
اگر  این نیروگاه از کار بیفتد، منبع برق کل جنوب تحت اشغال روسیه در خطر خواهد بود. روسیه در اواخر فوریه به اوکراین حمله کرد و سپس در اوایل ماه مارس بزرگترین نیروگاه هسته ای اروپا در این کشور را اشغال کرد.

22:03- تاکید اوکراین بر لزوم پایان جنگ قبل از شروع فصل سرما

دفتر رئیس جمهوری در اوکراین اعلام کرد که جنگ در اوکراین باید فوراً قبل از شروع فصل سرمای بعدی پایان یابد. به گزارش روز چهارشنبه اینترفکس در کی یف، آندری یرماک، رئیس دفتر ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین گفت در غیر این صورت این خطر وجود دارد که روسیه زیرساخت های گرما و انرژی را نابود کند.  به گفته وی ارتش روسیه در حال حاضر به تأسیسات زیرساختی حمله می کند. یرماک گفت: این یکی از دلایلی است که ما می خواهیم حداکثر اقدامات را برای پایان دادن به بخش فعال جنگ تا پایان پاییز انجام دهیم. این جنگ اکنون تقریباً نیم سال طول کشیده است.
یرماک همچنین گفت ارتش اوکراین هر کاری که می تواند برای بازپس گیری مناطق تحت کنترل روسیه انجام می دهد. هر چه ارتش روسیه بیشتر بتواند در خاک اوکراین مستقر شود، کار دشوارتر می شود. روسیه حدود یک پنجم کشور همسایه از جمله شبه جزیره کریمه را اشغال کرده است. در حال حاضر هیچ نشانه ای از راه حل احتمالی در میز مذاکره وجود ندارد.

21:28- درخواست اوکراین از اتحادیه اروپا و جی7 برای توقف صدور ویزا برای اتباع روسی

اوکراین از کشورهای اتحادیه اروپا و هفت کشور صنعتی پیشرو (G7) خواست صدور ویزا برای شهروندان روسیه را متوقف کنند. دیمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین در توییتر به عنوان دلیل حمایت آنها از جنگ روسیه علیه کشورش را ذکر کرده و گفت:  روس ها به شدت از جنگ علیه اوکراین حمایت می کنند. وی افزود:  آنها باید از حق عبور از مرزهای بین المللی محروم شوند تا زمانی که یاد بگیرند به آنها احترام بگذارند.
دولت فدرال آلمان با احتیاط به درخواست ها مبنی بر عدم صدور ویزا برای روس ها واکنش نشان داد. سخنگوی دولت آلمان امروز چهارشنبه با اشاره به مذاکرات آتی وزرای خارجه اتحادیه اروپا گفت: این موضوع مورد توجه قرار گرفت. تاکنون دولت در این مورد موضعی نداده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه فدرال آلمان هم گفت که توقف صدور روادید برای روس ها نه تنها بر گردشگران روس، بلکه بر بستگان روس های مقیم اتحادیه اروپا و همچنین دانش آموزان و دانشجویان تأثیر می گذارد.
علاوه بر این تقاضا از طرف اوکراین به عنوان مثال استونی، تصمیم گرفته است که دیگر ویزا یا اجازه اقامت برای شهروندان روسیه صادر نکند. این مسئله مطرح است که تهاجم روسیه به اوکراین امنیت ملی را به خطر می اندازد. محرک بحث ها در کشورهای همسایه روسیه، لیتوانی، استونی و فنلاند این است که روس ها به طور فزاینده ای از طریق زمینی به آنجا می رسند و برای مثال در تعطیلات به جنوب پرواز می کنند. اتحادیه اروپا پس از آغاز حمله روسیه به اوکراین، سفر هوایی از این کشور را ممنوع کرد. این موضوع می تواند در نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا در اواخر ماه جاری مورد بحث قرار گیرد. همچنین در این نشست  به تحریم های جدید علیه مسکو هم پرداخته خواهد شد.
"کاجا کالاس"، نخست وزیر استونی روز سه شنبه در توییتر خود نوشت: صدور ویزای توریستی برای روس ها را متوقف کنید. بازدید از اروپا یک امتیاز است، نه یک حق انسانی. وی افزود:  زمان پایان دادن به گردشگری از روسیه فرا رسیده است. سانا مارین، همتای فنلاندی وی هم روز دوشنبه  این انتقاد را وارد کرد که روس ها می توانند با وجود جنگ روسیه در اروپا به اتحادیه اروپا سفر کنند و تعطیلات خود را بگذرانند.

21:15- استونی از نقض حریم هوایی خود توسط روسیه خبر داد

استونی از نقض حریم هوایی خود توسط یک بالگرد روسی خبر داده است. نیروهای مسلح استونی امروز چهارشنبه اعلام کردند بالگرد Mi-8 شامگاه  روز 9 آگوست بدون مجوز وارد حریم هوایی  این عضواتحادیه اروپا و عضو ناتو شده است. وزارت امور خارجه استونی سفیر روسیه را به دلیل این حادثه احضار و یادداشتی را به وی تحویل داد.
بر اساس اطلاعات ارتش استونی این سومین نقض حریم هوایی روسیه در سال جاری پس از مجموع پنج حادثه در سال گذشته است. این رویداد در منطقه کویدولا در جنوب شرقی استونی در نزدیکی مرز با روسیه رخ داد.
بر این اساس  این هلیکوپتر نه شناسایی الکترونیکی را روشن کرده بود و نه برنامه پروازی را ارسال کرده بود. خلبان همچنین در زمان نقض حریم هوایی که کمتر از یک دقیقه به طول انجامید، هیچ تماس رادیویی با کنترل ترافیک هوایی نداشت.

21:06- اوکراین: حداقل 361 کودک در جریان جنگ اوکراین کشته شده‌اند

بر اساس اطلاعات دادستانی کل اوکراین، دست کم 361 کودک در جریان جنگ روسیه کشته شده اند. بنابراین تعداد قربانیان برای چهار روز افزایش نیافته است. بر اساس داده های تایید نشده، حداقل 705 کودک هم در جریان این جنگ مجروح شده اند.

20:06- آلمان پوتین را جنایتکار جنگی نامید

به گفته نانسی فایزر، وزیر کشور جمهوری فدرال آلمان، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه جنایتکار جنگی است. وقتی در رویدادی که توسط شبکه تحریریه آلمان در پوتسدام ترتیب داده شده بود، در این مورد از فایزر سوال پرسیده شد، وی قاطعانه با بله پاسخ داد.
 وی تاکید کرد که البته، این منوط به ارائه شواهد و حاکمیت قانون است،  اما با توجه به رنجی که پوتین در اوکراین ایجاد کرده است، احتمالاً می توان او را جنایتکار جنگی نامید.

19:59- فیلیپین قرارداد خرید 16 هلیکوپتر نظامی روسیه را فسخ می‌کند

فیلیپین از ترس تحریم های احتمالی آمریکا، می‌خواهد قرارداد خرید 16 هلیکوپتر نظامی روسیه را فسخ کند. این  خبر را دولت فیلیپین امروز چهارشنبه اعلام کرد. ارزش معامله با شرکت روسی Sovtechnoexport حدود 223 میلیون یورو بود.

19:57- اعلام وضعیت فوق العاده در کریمه

پس از انفجار در پایگاه نظامی ساکی در کریمه، مقامات این منطقه وضعیت فوق العاده اعلام کردند. سرگئی آکسیونوف، از مقامات اداری این شبه جزیره گفت که حداقل 252 نفر از ساکنان شهر همجوار نووفیودوروفکا قرار است در پناهگاه های اضطراری اسکان داده شوند. همچنین گاز دو شهر به طور موقت قطع شد.
آکسیونوف به صاحبان ساختمان های آپارتمانی آسیب دیده بین 10هزار تا 100هزار روبل خسارت را وعده داده است. مقامات محلی می گویند در این انفجار یک نفر کشته و 14 نفر زخمی شدند. به گفته آکسیونوف، تحقیقات جنایی آغاز شده است.

19:51- اکثر هویتزرهای خودکششی تحویل داده شده از آلمان و هلند به اوکراین دیگر آماده عملیات نیستند

به گفته مارکوس فابر، سیاستمدار دفاعی حزب دولتی لیبرال دموکرات آلمان اکثر 15 هویتزر خودکششی 2000 که آلمان و هلند تاکنون به اوکراین تحویل داده اند، دیگر عملیاتی نیستند. فابر در این باره گفت که علت این شکست ها آتش و حملات روسیه نبود، بلکه این اسلحه ها به طور گسترده توسط نیروهای مسلح اوکراین استفاده می شد.
وی تاکید کرد : من از وزارت دفاع آلمان شنیده ام که از هر پانزده هویتزر خودکششی پنج تا هنوز فعال هستند. از این رو اوکراین درخواست قطعات یدکی بیشتری را کرده است. وی گفت اگرچه آلمان برخی از آنها را تامین کرده است، اما اینها فقط برای تعمیرات جزئی مناسب هستند.

19:41- اوکراین مسئولیت انفجارها در پایگاه هوایی روسیه در کریمه را نپذیرفت

میخائیلو پودولیاک، مشاور رئیس جمهور اوکراین در سخنانی گفت که اوکراین مسئولیت انفجارهای روز سه شنبه در پایگاه هوایی روسیه در کریمه را نمی پذیرد. هنگامی که شبکه تلویزیونی مستقل روسیه دوژد از وی پرسید که آیا کی یف مسئول است،  وی پاسخ داد: البته که نه. ما چه کار داریم؟ پودولیاک تاکید کرد  که ممکن است پارتیزان ها در آن دخیل بوده باشند. علت انفجارها در این شبه جزیره ضمیمه شده توسط روسیه هنوز مشخص نیست.

19:33- اتحادیه اروپا ممنوعیت واردات زغال سنگ از روسیه را از فردا اجرایی می‌کند

از فردا پنج شنبه کشورهای اتحادیه اروپا دیگر اجازه واردات زغال سنگ از روسیه را ندارند. دوره انتقالی برای تحریم زغال سنگ علیه روسیه که کشورهای اتحادیه اروپا در ماه آوریل به عنوان بخشی از بسته پنجم تحریم به تصویب رساندند، نیمه شب پایان می یابد. در آن زمان، کشورها بر روی یک دوره انتقالی 120 روزه توافق کردند تا صنعت بتواند خود را با ممنوعیت واردات تطبیق دهد.
هدف از این ممنوعیت واردات ،تضعیف بیشتر اقتصاد روسیه در جریان جنگ در اوکراین است. طبق گزارش کمیسیون اتحادیه اروپا در ماه آوریل، تحریم زغال سنگ می تواند به معنای حدود هشت میلیارد یورو  درآمد کم تر در سال برای روسیه باشد.
با تحریم زغال سنگ، اتحادیه اروپا برای اولین بار تامین انرژی از روسیه را تحریم کرد. در بسته بعدی تحریم‌ها، کشورهای اتحادیه اروپا همچنین موافقت کردند که عرضه نفت روسیه را تا حد زیادی ممنوع کنند تا فشارها بر مسکو را بیشتر کنند.

19:27- لهستان اصلاحات عمیق در اتحادیه اروپا را خواستار شد

دولت لهستان اعلام کرد که اثرات شوک حمله روسیه به اوکراین به وضوح کسری های اتحادیه اروپا را آشکار کرده است. ماتئوش موراویتسکی، نخست وزیر لهستان در مقاله ای در روزنامه دی ولت آلمان توضیح داد که اکنون فقط مسئله دفاع از امپریالیسم روسیه مطرح نیست. ما به اصلاحات عمیقی نیاز داریم که منافع مشترک و برابری را در خط مقدم اصول اتحادیه قرار دهد.
موراویتسکی تاکید کرد که که رویه های سیاسی نشان داده است که مواضع آلمان و فرانسه بیش از سایرین در اروپا اهمیت دارد، بنابراین ما با یک دموکراسی صوری و یک الیگارشی بالفعل روبرو هستیم که در آن قوی ترین ها قدرت را در دست دارند.

19:20- روسیه از انهدام برخی تسلیحات سنگین غربی در اوکراین خبر داد

نیروهای مسلح روسیه اعلام کردند که یک تانک ضدهوایی "گپارد" آلمانی را در جنوب اوکراین منهدم کرده اند. وزارت دفاع روسیه گزارش داد که  این سیستم تسلیحاتی در منطقه شهر میکولاجیف مورد اصابت قرار گرفته است.
همچنین سه فروند جنگنده اوکراینی نیز در این منطقه سرنگون شدند. بر این اساس هفت موشک هیمارس تحت کنترل آمریکا در خرسون در جنوب شرقی میکولاجیف هم منهدم شد.  این اطلاعات را نمی توان به طور مستقل تأیید کرد.

19:17- ترانزیت نفت روسیه از طریق خط لوله دروژبا از سر گرفته می‌شود

ترانزیت نفت روسیه از طریق خط لوله دروژبا (دوستی) به مجارستان، جمهوری چک و اسلواکی که چند روزی است متوقف شده است، به زودی احتمالا تجدید شود. آنتون مولنار، سخنگوی پالایشگاه اسلوونفت اسلواکی،  امروز چهارشنبه به خبرگزاری آلمان گفت که اوکراین و روسیه هر دو با یک پیشنهاد مصالحه در این باره موافقت کرده اند. بر این اساس، شرکت پالایشگاه مجارستانی MOL و شرکت تابعه اسلواکی آن اسلوونفت ابتدا هزینه ترانزیت به اوکراین را پرداخت خواهند کرد. مولنار توضیح داد که اسلوونفت قبلاً اولین پرداخت را انجام داده است.

19:11- آمریکا از تقویت همکاری‌های نظامی با کشورهای بالتیک خبر داد

"لوید آستین"، وزیر دفاع ایالات متحده در جریان سفر به لتونی، از مانورهای بیشتر در همکاری با کشورهای بالتیک خبر داد. آستین امروز چهارشنبه در ریگا گفت که برنامه آموزش نظامی در کشورهای بالتیک نیز باید تقویت شود.  به گفته وی در صورت لزوم، ایالات متحده می تواند نیروهای بیشتری را برای محافظت از منطقه در برابر تهدید احتمالی روسیه مستقر کند.
آستین در یک کنفرانس مطبوعاتی با آرتیس پابریکس، همتای لتونیایی خود،  گفت که برنامه ها برای بالتیک در درجه اول شامل استفاده از نیروهای تیپ ایالات متحده در رومانی و سایر بخش های اروپا است. به گفته وی با این حال،  برخی سربازان نیز می توانند از ایالات متحده به داخل این کشور پرواز کنند. پابریکس هم گفت که بهبود آموزش نظامی برای وی یک اولویت است و برای انجام این کار روی کمک ایالات متحده حساب می کند.  وی تاکید کرد که اما حمایت مالی نیز برای تقویت پدافند هوایی و ساحلی ضروری است.

19:06- درخواست "جی 7" از روسیه برای واگذاری کامل کنترل نیروگاه زاپوریژیا به اوکراین

وزرای امور خارجه هفت قدرت اقتصادی پیشرو جی7 از مسکو خواسته اند تا فورا نیروگاه هسته ای زاپوریژیا اوکراین را که اخیراً هدف برخی حملات قرار گرفته است را به کنترل کامل کی یف بازگرداند. وزارت خارجه فدرال آلمان در بیانیه ای که روز چهارشنبه توسط وزرای خارجه گروه 7 در برلین منتشر شد، اعلام کرد: پرسنل اوکراینی که مسئول بهره برداری از نیروگاه هسته ای زاپوریژیا هستند باید بتوانند وظایف خود را بدون تهدید یا فشار انجام دهند. این تشکل اعلام کرد:  این تسلط مستمر روسیه بر نیروگاه هسته ای است که منطقه را به خطر می اندازد.
جی7 همچنین  این درخواست خود را برای کلیه تاسیسات هسته ای دیگر در مرزهای بین المللی شناخته شده اوکراین برای اطمینان از عملیات ایمنی آنها داشته است. آلمان در حال حاضر ریاست گروه جی 7 را بر عهده دارد که شامل فرانسه، بریتانیا، ایتالیا، ایالات متحده آمریکا، کانادا و ژاپن نیز می شود.

توافق مجارستان و اسلواکی با اوکراین و روسیه درباره ترانزیت نفت از خط لوله "دروژبا" 

روسیه و اوکراین پیشنهاد شرکت نفت و گاز مجارستان MOL و پالایشگاه نفت "اسلوونفت" (Slovnaft) واقع در براتیسلاوا (پایتخت اسلوواکی) را برای پرداخت هزینه ترانزیت نفت روسیه از طریق شاخه جنوبی خط لوله نفت "دروژبا" پذیرفته‌اند. پمپاژ نفت از طریق این خط لوله باید در روزهای آینده از سر گرفته شود.

روزنامه اسلواکی پراودا با استناد به منابع خبری در شرکت اسلوونفت این خبر را منتشر کرده است.

طبق اطلاعات این روزنامه، شرکت نفت و گاز مجارستان هزینه ترانزیت نفت از طریق خاک اوکراین، به گونه‌ای که منافع مقامات کی‌یف تامین شود، را پرداخت کرده و به همراه پالایشگاه اسلوونفت، با طرف اوکراینی در خصوص از سرگیری انتقال نفت از طریق خط لوله دروژبا طی روزهای آینده به توافق نهایی رسیده است.

پالایشگاه اسلوونفت از قبل منابع مالی لازم را به طرف اوکراینی منتقل کرده است.

به گفته مقامات این شرکت، طرف روسی نیز با گزینه پیشنهادی آنها در این زمینه موافقت کرده است.

اشاره پوتین به شجاعت سازندگان روسی که در منطقه دونباس مشغول خدمت هستند

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، شجاعت و حرفه‌ای بودن سازندگان روسی که به بازسازی مناطق آسیب دیده در سرزمین دونتسک و لوهانسک کمک می‌کنند، را مورد یادآوری قرار داد.

پوتین امروز، چهارشنبه در مراسم افتتاحیه پل جدیدی بر روی رودخانه "شکسنا" در منطقه چریپوفسکی که از طریق ارتباط ویدیویی در آن شرکت داشت، گفت: «به ویژه می‌خواهم به اقدامات سازندگان روس که با شجاعت و کاملاً حرفه‌ای در حال کمک به ساکنان جمهوری‌های مردمی دونتسک و لوهانسک بوده و به بازسازی مناطق آسیب دیده در آنجا کمک می‌کنند اشاره کرده و از آنها قدردانی کنم.»

وی درباره افراد شاغل در عرصه سازندگی روسیه تأکید کرد که امروزه میلیون‌ها نفر در این صنعت مشغول به کار هستند و پایه محکمی برای توسعه کشور در همه زمینه‌ها ایجاد می‌کنند.

وزارت دفاع روسیه: 3 هواپیمای دیگر اوکراینی سرنگون شد

وزارت دفاع روسیه امروز چهارشنبه اعلام کرد که جنگنده‌های نیروهای هوا-فضای این کشور در جریان نبردهای هوایی در آسمان منطقه نیکولایف، سه هواپیمای نظامی ارتش اوکراین شامل یک فروند سوخو-25، یک جنگنده میگ-29 و یک سوخو-27 را منهدم کردند.

بر اساس گزارش وزارت دفاع روسیه، بدین ترتیب ارتش روسیه در طول عملیات نظامی ویژه حفاظت از دونباس، 267 فروند هواپیمای اوکراینی را منهدم کرده است.

طبق این اطلاعات، تاکنون 267 فروند هواپیما، 145 فروند بالگرد، یک هزار و 720 هواپیمای بدون سرنشین، 365 سامانه موشکی ضدهوایی، همچنین 283 دستگاه تانک و سایر خودروهای زرهی، 795 خودروی جنگی حامل سامانه‌های موشکی پرتاب چندگانه، 3 هزار و 286 قبضه توپ و خمپاره صحرایی و 4 هزار و 807 دستگاه خودروی ویژه نظامی نیروهای مسلح اوکراین منهدم شده است.

اعلام آمادگی شهردار مادرید برای استرداد مردان اوکراینی فراری از جنگ با روسیه 

خوزه لوئیس مارتینز-آلمیدا، شهردار مادرید، در پاسخ به درخواست "ویتالی کلیچکو" شهردار کی‌یف، اعلام کرد که مادرید در صورت لزوم آماده است مردانی که از اوکراین به این کشور آمده‌اند را اخراج کند تا بتوانند در کشور خودشان در جنگ علیه روسیه شرکت کنند.

کلیچکو پیش از این گفته بود: بسیاری از مردان اوکراینی، به جای جنگیدن و دفاع از کشور، به غرب رفتند.

وی از شهردار مادرید خواست تا در اخراج اوکراینی‌ها برای شرکت در جنگ کمک کند.

شهردار مادرید در خصوص مصادره املاک و مستغلات روس‌ها در پایتخت اسپانیا نیز تاکید کرد که این شهر از تمامی قطعنامه‌های اتحادیه اروپا در خصوص شهروندان روس در اسپانیا پیروی کرده  و خواهد کرد.

وی همچنین با اشاره به نگرانی ساکنان پایتخت از افزایش قیمت انرژی، یادآور شد: با وجود مشکلات، حمایت از اوکراین و عدم خرید منابع انرژی از روسیه اهمیت زیادی دارد و باید بهای این حمایت پرداخت شود.

سفیر روسیه اتهام‌زنی آمریکا درباره مین گذاری خاک اوکراین را تکذیب کرد

آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در ایالات متحده امروز، چهارشنبه اعلام کرد که این کشور اتهامات وارده از سوی وزارت امور خارجه آمریکا در خصوص مین گذاری مناطق کشاورزی اوکراین را قویاً رد می‌کند.

آنتونوف در بیانیه منتشره در کانال تلگرامی نمایندگی دیپلماتیک روسیه در واشنگتن، تاکید کرد: واشنگتن بدون دلیل ما را مسئول مین گذاری خاک اوکراین معرفی کرده است. در شور و شوق روس‌هراسی، آمریکایی‌ها پا را از حد معمول فراتر گذاشته و اقدامات نیروهای مسلح روسیه را با روش های غیرانسانی گروه تروریستی داعش در سوریه مقایسه می‌کنند. از جمله، ما را به مسدود کردن دسترسی به زمین‌های کشاورزی کرده‌اند. ما قویاً چنین اتهاماتی را رد می‌کنیم.

سفیر روسیه همچنین یادآور شد که جامعه جهانی باید از جنایات مقامات اوکراینی علیه مردم این کشور آگاه شده و این اقدامات را محکوم کند.

وی یادآور شد که در جریان مذاکرات مربوط به صادرات غلات، جامعه بین المللی دیگر متقاعد شد که خود اوکراینی‌ها آب‌های ساحلی دریای سیاه را مین گذاری کرده بودند و این اقدام در بسیاری از زیرساختارهای دیگر این کشور نیز انجام شده و یکی از کارهای نیروهای مسلح روسیه، عملیات مین یابی و پاکسازی مناطقی است که از دست نیروهای نظامی اوکراینی آزاد می‌شوند.

روسیه: وضعیت نیروگاه زاپوروژیه جهان را در وضعیت خطرناکی قرار داده است

ماریا زاخارووا، سخنگوی  وزارت امور خارجه روسیه امروز در مصاحبه با شبکه رادیویی اسپوتنیک اعلام کرد: در شرایطی که حملات نیروهای مسلح اوکراین به نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه ادامه دارد، دبیرخانه سازمان ملل متحد با ممانعت از بازدید نمایندگان آژانس بین المللی انرژی اتمی از این منطقه، غیرمسئولانه عمل کرده و جهان اکنون "در لبه پرتگاه راه می‌رود". 

به گفته این دیپلمات، اقدامات ارتش اوکراین بسیار مخرب و خطرناک است و پیامدهای آن "محدود به هیچ مرز جغرافیایی نخواهد بود".

پیش از این، وزارت خارجه روسیه اعلام کرده که اداره امنیت دبیرخانه سازمان ملل سفر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به نیروگاه زاپوروژیه را هماهنگ نکرده و این اقدام به طرف اوکراینی اجازه می‌دهد تا به اقدامات تحریک آمیز نظامی خود در این منطقه ادامه دهد. 

زاخارووا یادآور شد که اقدام درست و اولیه برای حل این مشکل باید با بازرسی آژانس آغاز شود که فعلاً به دلیل این کارشکنی مقدور نیست و به همین دلیل، طرف روسی در تلاش برای برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل در این رابطه است، زیرا جامعه بین المللی باید وضعیتی که کی‌یف همه جهان را به سمت آن سوق داده را به صورت جامع مورد ارزیابی قرار دهد.

پیش از این، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، ابراز امیدواری کرده بود که حملات به نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه متوقف شود.

به گفته وی، در این صورت آژانس بین المللی انرژی اتمی می‌تواند به نیروگاه دسترسی پیدا کند.

رافائل گروسی، رئیس آژانس نیز ابراز تمایل کرده که شخصاً ماموریت کارشناسان آژانس بین المللی انرژی اتمی در زمینه ایمنی و حفاظت از نیروگاه‌های هسته‌ای را رهبری کند.

به گفته وی، درگیری نظامی در نزدیکی این تاسیسات "کاملاً غیرقابل قبول است و به هر قیمتی باید از آن جلوگیری کرد".

زاخارووا: واشنگتن پشت اظهارات زلنسکی درباره ایجاد محدودیت برای روس‌ها قرار دارد

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه شب گذشته در یک مصاحبه تلویزیونی ابراز عقیده کرد که سیاستمداران آمریکایی پشت سخنان ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین قرار دارند که پیشنهاد داده "کل مردم روسیه باید پاسخگوی عملیات ویژه باشند" و کشورهای اتحادیه اروپا باید از صدور روادید برای تمامی شهروندان روس ممانعت کنند.

زاخارووا یادآور شد که این اظهارات با هدف از بین بردن روابط انسانی بین کشورهای قاره اروپا طرح شده، برای اینکه سیاستمداران آمریکایی خواستار تضعیف اروپا هستند و از این مسئله سود می‌برند. این دیپلمات افزود که سخنان زلنسکی حتی ارزش تجزیه و تحلیل را ندارد و نشان دهنده غیرمنطقی بودن اوست.

پیش از این رئیس جمهوری اوکراین در مصاحبه با روزنامه "واشنگتن پست"، از جمله گفته بود که کشورهای غربی باید ورود تمامی روس‌ها به خاک خود را ممنوع کنند.

مسکو: اتحادیه اروپا حق محدود کردن ورود کل مردم یک کشور را ندارد

سخنگوی وزارت خارجه روسیه همچنین تاکید کرد که بر اساس تعهدات بین المللی، کشورهای عضو اتحادیه اروپا حق محدود کردن کامل صدور روادید شینگن برای کل مردم روسیه را ندارند. ماریا زاخارووا، یادآور شد که با این وجود، اگر چنین اقداماتی انجام شود، کشورهای اروپایی فوراً حکم ناسیونالیستی خود را امضا خواهند کرد و دیگر قادر به پنهان کردن آن پشت هیچ گچ آرایشی نیستند.

این دیپلمات تاکید کرد که دولت های اروپایی باید خودشان تصمیم بگیرند که در کدام سمت تعهدات خود قرار دارند.

در این رابطه روزنامه انگلیسی "فایننشال تایمز" روز سه شنبه، به نقل از منابع دیپلماتیک خود گزارش داد که کشورهای عضو اتحادیه اروپا از ابتکارعمل نخست وزیر استونی و رئیس جمهوری اوکراین برای ممنوعیت صدور رواید برای تمامی شهروندان روس حمایت نمی‌کنند.

واشنگتن از مسکو خواست تا کنترل نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه‌ را به کی‌یف بازگرداند

کارین ژان پیر، سخنگوی رسمی کاخ سفید شب گذشته، سه شنبه اعلام کرد که روسیه باید کنترل نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیه‌ را به طرف اوکراینی بازگرداند.

سخنگوی کاخ سفید در یک نشست خبری گفت: «ما با اصرار از روسیه می‌خواهیم تا تمامی اقدامات نظامی در تأسیسات هسته‌ای اوکراین یا نزدیک آن را متوقف کند و کنترل کامل آنها را به  دولت اوکراین بازگرداند».

وی همچنین یادآور شد که ایالات متحده از تعهد طرف اوکراین به "حفظ امنیت هسته‌ای در این شرایط دشوار" بسیار قدردانی می‌کند.

اختصاص 90 میلیون دلار به اوکراین برای پاکسازی مناطق مین گذاری شده

روزنامه "پولیتیکو" به نقل از یک مقام وزارت امور خارجه آمریکا که نامش فاش نشده، گزارش داد که ایالات متحده قصد دارد حدود 89 میلیون دلار به اوکراین برای پاکسازی مناطق مین گذاری شده در این کشور اختصاص دهد.

بر اساس این اطلاعات، صحبت به طور انحصاری در خصوص پاکسازی مین‌های زمینی است. این بودجه برای آموزش 100 گروه مین روب اوکراینی و همچنین خرید تجهیزات لازم از جمله فلزیاب، تجهیزات حفاظت فردی و وسایل نقلیه ویژه استفاده خواهد شد.

یش از این کاخ سفید اعلام کرده بود که ایالات متحده یک بسته کمک نظامی به ارزش 175 میلیون دلار به اوکراین ارائه خواهد کرد.

تاکنون 12 کشتی با محصولات کشاورزی بنادر اوکراین را ترک کردند

وزارت دفاع روسیه شب گذشته گزارش داد که از ابتدای ماه آگوست تا به امروز، 12 کشتی با محموله به وزن بیش از 375 هزار تن محصولات کشاورزی، بنادر اوکراین را ترک کردند.

طبق این اطلاعات، روز دوشنبه و در چارچوب ادامه تحقق "توافقات متقابل برای حمل و نقل ایمن غلات از بنادر اوکراین"، دو کشتی باری خشک دیگر با محموله ذرت و آرد، بندر چورنومورسک اوکراین را به مقصد لیبریا و ترکیه ترک کردند.

سرهنگ میخائیل میزینتسیف، رئیس مرکز کنترل دفاع ملی  روسیه  اعلام کرد: بدین ترتیب، در مجموع از اول ماه آگوست 2022 تاکنون، 12 کشتی از بنادر اوکراین خارج شده و 375 هزار و 131 تن مواد غذایی از این کشور صادر شده است که شامل 307 هزار و 831 تن ذرت، 6 هزار تن روغن آفتابگردان، 50 هزار و 300 تن آرد، 11 هزار و 11 هزار تن سویا است.

وی یادآور شد که خطرات برای کشتی‌های حامل و آسیب به زیرساختارهای بندری همچنان وجود دارد، چرا که مین‌های کار گذاری شده توسط طرف اوکراینی ممکن است از لنگرگاه جدا شده و در امتداد سواحل کشورهای دریای سیاه حرکت کنند.

این مقام نظامی در عین حال افزود که هنوز 59 کشتی خارجی از 14 کشور جهان در شش بندر (خرسون، نیکولایف، چرنومورسک، اوچاکوف، اودسا و یوژنی) اوکراین متوقف هستند.

بایدن پروتکل‌های پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو را امضا کرد

جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، شب گذشته، سه شنبه، پروتکل‌های الحاق سوئد و فنلاند به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را امضا کرد.

وی قبل از امضای اسناد سخنرانی کرده و یادآور شد: «ایالات متحده بیست و سومین کشور عضو ناتو خواهد بود که عضویت فنلاند و سوئد [در این ائتلاف] را تایید می‌کند.

در عین حال، بایدن از متحدان خویش در ناتو خواست تا هر چه زودتر روند تصویب این اسناد را تکمیل کنند. وی اطمینان داد: «برداشتن این گام اروپا و کل جهان را امن‌تر خواهد کرد.»

دبیرکل ناتو نتوانست زمانی برای پایان درگیری در اوکراین پیش بینی کند

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو از پیش بینی زمان احتمالی پایان درگیری‌های نظامی در اوکراین و همچنین ارزیابی پیامدهای آن خودداری کرد.

استولتنبرگ در مصاحبهای در پاسخ به درخواست خبرنگار برای پیش بینی پایان جنگ در اوکراین گفت: پیش بینی اینکه جنگ در اوکراین تا چه زمانی ادامه خواهد داشت و پیامدهای بلندمدت آن چه خواهد بود غیرممکن است. مهم حمایت از اوکراین است و اهمیت ندارد که این مناقشه چقدر طول بکشد. البته، تمام حمایت‌های نظامی، اقتصادی و انسان دوستانه که ما به اوکراین ارائه می دهیم، هزینه بسیار سنگینی دارد، ولی هزینه عدم حمایت از اوکراین به مراتب بیشتر از آن خواهد بود."

پیش از این، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفته بود،کشورهای عضو ناتو هر کاری انجام خواهند داد تا از پایان درگیری نظامی در اوکراین از طریق توافقات سیاسی جلوگیری کنند و جریان بی پایان انواع تسلیحات نظامی به اوکراین، این هدف را تایید کرده است.

بیش از 6.4 میلیون پناهجو از اوکراین وارد اروپا شدند

بر اساس اطلاعات کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد (UNHCR)، بیش از 6 میلیون و 400 هزار پناهجو از 24 فوریه (5 اسفند ماه : آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین) تا به امروز، از اوکراین وارد خاک کشورهای اروپایی شده‌اند.

طبق این داده‌ها، از جمله: بیش از 2 میلیون و 630 هزار نفر به خاک روسیه پناهنده شدند، یک میلیون و 256 نفر در لهستان، 915 هزار پناهنده - در آلمان، 404 هزار و 839 نفر در جمهوری چک، بیش از 157 هزار نفر در ایتالیا، حدود 145 نفر به ترکیه، بیش از 131 هزار نفر به اسپانیا و حدود 108 هزار پناهجو به انگلستان. و در کشورهای دیگر تعداد آنها از 100 هزار تجاوز نمی‌کند.

لازم به یادآوری است که بیش از 3 میلیون و 78 هزار اوکراینی پناهنده تحت پوشش برنامه ملی حفاظت و پشتیبانی موقت در این کشورها ثبت شده و از خدمات ویژه در این رابطه استفاده میکنند.

آمریکا محدودیت روادیدی برای 100 مقام بلاروسی اعمال کرد

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد که واشنگتن  روز چهارشنبه، محدودیت‌های روادیدی را برای 100 مقام بلاروس و افراد مرتبط با آنها به دلیل دخالت در "تضعیف دموکراسی" و همچنین حمایت از حمله نظامی روسیه به اوکراین اعمال می‌کند.

بلینکن در بیانیه‌ای نوشت: «امروز، ما اقداماتی را برای اعمال محدودیت‌های روادید برای 100 مقام دولتی بلاروس و افراد مرتبط با آنها به دلیل دست داشتن در تضعیف یا آسیب رساندن به نهادهای دموکراتیک و حمایت مقامات مینسک از اقدامات روسیه اعلام می‌کنیم.»

به گفته وی، اقدامات محدودکننده بر کارمندان دفتر ریاست جمهوری، وزارت امور داخلی، کمیته امنیت دولتی، کمیسیون مرکزی انتخابات، وزارت حمل و نقل بلاروس، وزارت دفاع  و همچنین تعدای از مقامات نیروهای مسلح این کشور تأثیر خواهد گذاشت.

الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس پیش از این تاکید کرد که مردم این کشور هرگز دستورات دیکته شده از سوی کشورهای غربی را تحمل نخواهند کرد و تحت هیچ شرایطی سرزمین خود را به بیگانه واگذار نخواهند کرد.

روسیه آماده کمک به سفر بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی به نیروگاه اتمی زاپوروژیه است

وزارت امور خارجه روسیه روز گذشته با انتشار بیانیه اعلام کرد که با توجه به حملات جدید نیروهای اوکراینی به نیروگاه اتمی زاپوروژیه، طرف روسی آماده است حداکثر کمک لازم را برای سازماندهی سفر هیئت نمایندگی آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) به این منطقه را ارائه کند، سفری که در آخرین لحظه از سوی اداره امنیت دبیرخانه سازمان ملل مختل شد.

این وزارتخانه اعلام کرد: امیدواریم در شرایط کنونی، دبیرکل سازمان ملل [آنتونیو گوترش] به مسئولیت سنگین خود در این رابطه پی برده و در اجرای مأموریت آژانس مداخله نکند. دیپلمات‌های روسیه به نوبه خود آماده ارائه حداکثر کمک ممکن برای حل و فصل همه مسائل سازمانی هستند تا به مقامات کی‌یف اجازه داده نشود تا اقدامات تحریک آمیز نظامی خود در نزدیکی این نیروگاه را ادامه دهد.

انتقاد مقامات کی‌یف از نگرش جامعه جهانی نسبت به درگیری نظامی در اوکراین

میخائیل پودولیاک، مشاور رئیس دفتر رئیس جمهوری اوکراین روز گذشته در مصاحبه با بخش اوکراینی شبکه بی.بی.سی اعتراف کرد که دو سوم جامعه جهانی در خصوص مناقشه نظامی در این کشور،  مواضعی بی طرفانه اتخاذ کرده یا بطور کلی طرفدار روسیه هستند و این مسئله جای تاسف دارد.

به عقیده وی، این حمایت به این دلیل است که این کشورها توسط اقتصاد روسیه هدایت شده و ظاهراً سود سهام دریافت می‌کنند و از لحاظ انرژی به روسیه وابسته هستند.

پیش از این، آژانس خبری بلومبرگ نیز گزارش داد که حدود نیمی از کشورهای گروه 20 از تمایل ایالات متحده و متحدانش برای منزوی کردن روسیه از جامعه بین المللی حمایت نمی‌کنند و مقامات بلندپایه این گروه با بی میلی برخی از کشورهای عضو  برای اعمال تحریم‌های ضدروسی مواجه هستند.

کرملین احتمال دیدار پوتین و زلنسکی در نشست سران گروه 20 را بعید دانست

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، روز سه‌شنبه ، در پاسخ به سئوال خبرنگاران درباره احتمال دیدار رهبران روسیه و اوکراین در حاشیه نشست سران گروه 20 در ماه نوامبر در اندونزی، اعلام کرد که هیچ شرط لازمی برای انجام دیداری بین ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه و ولادیمیر زلنسکی، رهبر اوکراین وجود ندارد و امکان چنین نشستی بعید است.

پیش از این، میخائیل پودولیاک، مشاور رئیس دفتر رئیس جمهور اوکراین در مصاحبه با بی. بی. سی گفته بود که زلنسکی ممکن است حتی در صورت حضور ولادیمیر پوتین در نشست سران گروه 20 در اندونزی شرکت کند. به گفته وی، رئیس جمهوری اوکراین بطور معمول ترجیح می دهد در اجلاس‌های بین المللی از طریق ارتباط ویدئویی و آنلاین شرکت کند، ولی در خصوص این نشست سران آماده است استثنا قائل شود.

مقامات زاپوروژیه قصد ندارند ناظران خارجی را برای همه پرسی دعوت کند

یوگنی بالیتسکی، رئیس اداره نظامی-غیرنظامی منطقه آزاد شده زاپوروژیه در اوکراین اعلام کرد که مقامات محلی این منطقه قصد ندارند ناظران خارجی را برای نظارت بر روند همه پرسی در خصوص پیوستن به ترکیب روسیه که قرار است در آینده نزدیک برگزار شود، دعوت کنند.

این مقام محلی گفت: «اگر ناظران غربی می‌خواهند بیایند، بگذارید بیایند، ما چیزی را از کسی پنهان نمی‌کنیم، ولی ما قصد نداریم شخص خاصی را دعوت کنیم. این مسئله تنها به مردم ساکن منطقه مربوط است و بس.»

وی یادآور شد که البته این منطقه به روی بازدید ناظران خارجی باز خواهد بود.

یک روز قبل، بالیتسکی فرمانی را در خصوص آغاز آماده سازی شرایط لازم برای برگزاری همه پرسی درباره پیوستن به فدراسیون روسیه را امضا کرد.

تحولات روزهای گذشته پیرامون اوکراین را از لینک‌های زیر بخوانید:

انتهای پیام/

 
واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان