۳ نَه بزرگ حزب‌الله به آمریکا و اسرائیل در پرونده مناقشه مرزی

3 نَه بزرگ حزب‌الله به آمریکا و اسرائیل در پرونده مناقشه مرزی

آخرین اطلاعات درباره پرونده مناقشه مرزی لبنان و رژیم صهیونیستی نشان می‌دهد که بسیاری موضع حزب‌الله در این پرونده را عامل امتیازگیری برای لبنان می‌دانند که همین مسئله موجب توطئه‌چینی جدید مهره‌های آمریکا علیه مقاومت شده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، هنوز مشخص نیست که چرا رسانه‌های صهیونیستی هفته گذشته خبری مبنی بر سفر محرمانه «آموس هوکشتاین» فرستاده آمریکایی (که اصطلاحا نقش میانجی را در پرونده مناقشه مرزی لبنان و فلسطین اشغالی دارد) به اراضی اشغالی منتشر کردند؛ آن هم درحالی که خود طرف آمریکایی این خبر را تکذیب می‌کند. اما گذشته از چیزی که در رسانه‌ها منتشر می‌شود طرف‌های مختلف در لبنان و منطقه و اروپا تاکید می‌کنند که اسرائیلی‌ها بعد از تحولات اخیر در فلسطین و جنگ 3 روزه غزه و اوضاع متشنج کرانه باختری آمادگی دادن پاسخ نهایی به پیشنهادات لبنان درخصوص ترسیم مرزهای دریایی را ندارند.

این درحالی است که آمریکایی‌ها همچنان اصرار دارند بگویند که امور قابل حل است و همه نیروهای سیاسی اسرائیل می‌دانند که پرونده ترسیم مرزها یک موضوع امنیتی بوده و نمی‌توان آن را به بحث انتخابات کنست ربط داد.

در این میان کارشناسان معتقدند که اگر «یائیر لاپید» نخست‌وزیر کابینه موقت رژیم صهیونیستی امیدوار بود با سرمایه‌گذاری روی پرونده مرزبندی دریایی با لبنان، در تجاوزات خود به نوار غزه به دستاوری برسد تاکنون شاخص‌ها نشان می‌دهد که کاملا اشتباه کرده است. اما نکته مسلم آن است که همه پیام‌های غیرعلنی صهیونیست‌ها که از طریق آمریکایی‌ها یا سازمان ملل و یا پایتخت‌های عربی به بیروت رسیده، متمرکز بر این واقعیت است که محافل سیاسی اسرائیل کاملا گوش به فرمان نهادهای نظامی و امنیتی هستند و می‌دانند که پذیرش یا رد خواسته‌های لبنان در پرونده مناقشه مرزی، هریک هزینه‌هایی برای این کشور دارد.

به گفته منابع آگاه از این پرونده، رژیم صهیونیستی از طریق احزاب مختلف توضیحات کافی در مورد موضع دولت لبنان و حزب الله دریافت کرده و خلاصه آن به شرح زیر است:

-اولا محدودیت زمانی برای اسرائیل در حل مسئله مناقشه مرزی با لبنان تغییری نکرده و و این بازه زمانی برای صهیونیست‌ها همچنان تا ماه سپتامبر است. بنابراین اگر تل‌آویو قصد مانور سیاسی یا حتی عملیات نظامی داشته باشد، مقاومت را وادار می‌کند تا مهلتی را که برای عقب‌نشینی دشمن از مرزهای لبنان تعیین کرده کاهش دهد.

-مقاومت به هیچ وجه قصد ندارد پرونده مرزبندی دریایی را به پرونده انتخابات داخلی رژیم صهیونیستی ربط دهد و هیچ تمایلی به صحبت درباره واقعیت سیاسی اسرائیل و جزئیات مربوط به این مسئله ندارد.

-معادله مقاومت همچنان ثابت است؛ به این معنا که اسرائیل  نه تنها از میدان کاریش بلکه در امتداد سواحل فلسطین اشغالی نیز از هیچ کجا نمی‌تواند گاز استخراج کند؛ مگر اینکه شرکت‌های حفاری بین‌المللی اجازه اکتشاف و استخراج انرژی برای لبنان را داشته باشند. این همان چیزی است که مقامات لبنانی در سفر اخیر فرستاده آمریکایی به بیروت، به وی ابلاغ کردند.

- مقاومت در مواضع خود مقابل تجاوزات رژیم صهیونیستی به منطقه مورد مناقشه در دریا کاملا جدی بوده و تاکید دارد که در صورت لزوم آماده است  سکوهای گازی اسرائیل را هدف قرار دهد. همه شرکت‌های خارجی فعال در دریای مدیترانه نیز از این مواضع حزب‌الله آگاه هستند و می‌دانند که عواقب مشارکت در تجاوزات اسرائیل به منطقه آبی لبنان چه خواهد بود؛ تا جایی که شرکت انرژین یونان که کشتی آن به میدان کاریش وارد شده بود مجبور شد حتی مالکیت این کشتی را انکار کند و بگوید که تنها کارگران این کشتی یونانی بودند.

همچنین دولت یونان با نگرانی اعلام کرد که نمی‌خواهد درگیر چالش‌های موجود در پرونده مناقشه مرزی لبنان و اسرائیل شود و هیچ مسئولیتی در قبال ورود کشتی شرکت انرژین به میدان کاریش ندارد. درواقع دولت یونان متوجه شد که تضمین‌های اسرائیل دیگر کافی نبوده و حتی مواضع خودِ این رژیم به طور کامل در تیررس مقاومت لبنان است و آتن نباید منافع خود را به خطر بیاندازد.

- رژیم صهیونیستی که متوجه شده هرگونه تحرک آن در مرزهای دریایی لبنان با قاطعیت پاسخ داده خواهد شد و تا زمانی که لبنان به حقوق دریایی خود دست نیابد اسرائیل نیز قادر به بهره‌برداری از میادین گازی نخواهد بود، از هرگونه مانوری در این پرونده خودداری کرده است.

درواقع حزب الله در این پرونده 3 نَه بزرگ به آمریکا و رژیم صهیونیستی گفته است: نه به سازش، نه به ربط دادن پرونده مناقشه مرزی به انتخابات رژیم صهیونیستی و نه به استخراج گاز توسط صهیونیست‌ها؛ مگر در صورتی که لبنان نیز بتواند از ثروت‌های خود بهره‌برداری کند.

اما در عمل منابع آگاه تاکید دارند تماس‌های صورت گرفته میان طرف‌های مربوطه در پرونده مناقشه مرزی لبنان و رژیم صهیونیستی نشان می‌دهد که آموس هوکشتاین منتظر مواضع اسرائیلی‌ها مانده و شاید هفته آینده به تل‌آویو سفر کند؛ اما اگر فضای مواضع مسئولان اسرائیلی در این زمینه منفی باشد فرستاده آمریکایی دلیلی برای سفر به فلسطین اشغالی ندارد و بنابراین ادامه ماموریت وی در لبنان دشوار خواهد شد؛ زیرا دیگر نمی‌تواند به مانورهای خود برای باج‌خواهی از لبنانی‌ها ادامه دهد.

در این زمینه روزنامه الاخبار به نقل از منابع آگاه گزارش داد که بعد از مشاهده فضای منفی در پرونده مناقشه مرزی و رد پیشنهادهای لبنان توسط رژیم صهیونیستی، فرستاده آمریکایی سراسیمه با مقامات لبنانی تماس گرفته و به آنها اطمینان داده که اخبار منتشر شده درباره مواضع اسرائیل نادرست است.

از سویی منابع سیاسی لبنان اعلام کردند که ادامه موضع‌گیری‌ها و فشارهای حزب‌الله بر طرف صهیونیستی در پرونده مرزبندی دریایی موجب امتیازگیری برای لبنان می‌شود و همچنین در سطح سیاسی به نفع «میشل عون» رئیس جمهوری این کشور است. به همین دلیل متحدان آمریکا در لبنان نگران تقویت جایگاه سیاسی حزب‌الله در لبنان و تمایل طرف‌های مختلف برای گفتگو با مقاومت هستند؛ همانند اتفاقی که اخیرا رخ داده و «ولید جنبلاط» رئیس حزب سوسیالیست ترقی خواه با هیئتی ارشد از حزب‌الله دیدار و گفتگو کرد که این مسئله موجب نگرانی اعضای جریان غربگرای 14 مارس و افرادی همچون «سمیر جعجع» رئیس حزب نیروهای لبنانی شده است.  آنها همچنین نگران تاثیرات دیدار ولید جنبلاط با مقامات حزب‌الله بر پرونده انتخاب رئیس جمهور جدید نیز هستند.

از آن گذشته اطلاعات نشان می‌دهد که حزب نیروهای لبنانی به ریاست سمیر جعجع تلاش می‌کند یک کمپین تحریک‌آمیز علیه حزب‌الله در پرونده مرزبندی دریایی به راه انداخته و اجازه ندهد که این مسئله قبل از تشکیل دولت جدید حل گردد. این موضع همچنین از جانب سایر طرف‌هایی که فرو رفتن لبنان در تاریکی و بحران فاجعه‌بار برق را به واردات سوخت از ایران ترجیح می‌دهند و چشمشان به دهان آمریکایی‌هاست، نیز اتخاذ شده است.

اما در سطح رژیم صهیونیستی، این رژیم در پرونده مرزبندی با لبنان، دچار پیچیدگی‌های قضایی و قانونی نیز شده است و میان سران صهیونیست درباره احتمال ورود به درگیری با حزب‌الله اختلافات زیادی وجود دارد.

این پرونده در دیوان عالی رژیم صهیونیستی درحال بررسی بوده و دادگاه این رژیم باید تصمیمی اتخاذ کند که از منافع اسرائیل در برابر تهدیدات امنیتی دفاع کند. در این میان برخی از صهیونیست‌ها مخالف هرگونه توافق با لبنان در پرونده ترسیم مرزها هستند و معتقدند که چنین توافقی موقعیت حزب‌الله را در لبنان و به ویژه عرصه سیاسی این کشور تقویت خواهد کرد.

در این شرایط دو سوال مهم مطرح می‌شود مبنی بر اینکه آیا فرستاده آمریکایی با تعلل در پرونده مناقشه مرزی لبنان و رژیم صهیونیستی قصد دارد به گونه‌ای عمل کند که در چارچوب رویکرد معمول واشنگتن علیه حزب‌الله و ضربه زدن به آن است یا اینکه مجبور می‌شود با در نظر گرفتن منافع اسرائیل، مسیری را پیش بگیرد که تا حد امکان از احتمال وقوع تنش‌های نظامی میان حزب‌الله و ارتش رژیم صهیونیستی جلوگیری شود؟ برای پاسخ به این سوال باید منتظر بازگشت آموس هوکشتاین به بیروت و تحولات آینده در پرونده مرزبندی دریایی لبنان و فلسطین اشغالی باشیم.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان