عملیات اجرایی ۷۶  پروژه راهداری و راه روستایی در استان مرکزی آغاز شد


عملیات اجرایی 76  پروژه راهداری و راه روستایی در استان مرکزی آغاز شد

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی گفت: اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی از ابتدای دولت سیزدهم عملیات اجرایی ۷۶ پروژه راهداری و راه روستایی را با هشت هزار و ۱۷۰ میلیارد ریال اعتبار شروع کرده است.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از  اراک،  مهرداد جهانی پیش از ظهر امروز  در نشست با اصحاب رسانه با اشاره به اقدامات جهادی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی در سال گذشته اظهار داشت: در راستای تلاش برای تحقق اهداف دولت مردمی به‌منظور رضایتمندی عموم مردم شریف استان و کاربران جــاده‌ای با تجهیز کارگاه‌های نگهداری و ساخت شبکه راه‌های استان از ابتدای دولت سیزدهم عملیات اجرایی 76  پروژه راهداری و راه روستایی را با هشت هزار و 170 میلیارد ریال اعتبار شروع کرده است.

وی افزود:  در حال حاضر پروژه‌های مختلفی به ارزش 677 میلیارد تومان  به بهره‌برداری رسیده و مابقی آن در حال اجراست.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی تصریح کرد: با توجه به اقدامات به عمل آمده و تحقق برنامه‌های هدف، امسال شاهد شکوفایی پروژه‌های راهداری و حمل و نقل جاده‌ای هستیم، همچنین بخش اعظمی از پروژه‌های این اداره کل نیز در حال حاضر در مرحله مطالعه، امکان‌سنجی و برگزاری مناقصه است که به محض اتمام این فرآیندها عملیات اجرایی آنها نیز شروع می‌شود.

جهانی بیان کرد:  تاکنون 10 هزار میلیارد ریال اعتبار طی سال 1401 برای پروژه‌های عمرانی این اداره کل مصوب شده است که امیدواریم تا سال 1402 ضمن تلاش برای افزایش میزان اعتبارات بتوانیم با تلاش مضاعف برای راه‌های استان گامی ارزشمند برداریم.

وی ادامه داد: اعتبار مصوب اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مرکزی در سال گذشته در مجموع اعتبارات ملی و استانی حدود 350 میلیارد تومان بود که با پیگیری‌های مستمر در طول سال، این رقم از مرز 800 میلیارد تومان عبور کرد تا اتفاقات خوبی در نگهداری و ساخت راه‌های استان حاصل شود.

 بهره‌برداری از پروژه‌های راهداری استان مرکزی به ارزش 677 میلیارد تومان در هفته دولت 

 مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی خاطرنشان کرد: در هفته دولت شاهد بهره‌برداری از پروژه‌های این اداره کل به ارزش 677 میلیارد تومان بودیم، بخشی از این پروژه‌ها هنوز تمام نشده و د حال اجراست.

جهانی عنوان کرد: امسال نیز با تداوم تلاش‌ها تاکنون حدود یک هزار میلیارد تومان اعتبار برای این اداره کل مصوب شده تا وضعیت راه‌های استان ارتقا یافته و کاربران جاده‌ای با آرامش خیال بیشتری نسبت به گذشته از راه‌های استان عبور کنند. 

وی درخصوص اقدامات به عمل آمده در دولت سیزدهم بیان کرد: نگهداری رویه آسفالتی راه‌ها، بهسازی و روکش آسفالت راه‌های استان به طول 170 کیلومتر با اعتباری بالغ بر 239 میلیارد تومان که از جمله آن می‌توان به بهسازی و روکش آسفالت محورهای اراک – توره – بروجرد ، محلات – دلیجان ، تعریض محور کمیجان – ساروق ، آشتیان – فرمهین، فرمهین – تفرش، آشتیان – ورسان، آشتیان – حاتم آباد، خمین – اراک، اراک – سلفچگان، شازند – ازنا، شازند – اراک، محلات – دلیجان، خمین – گلپایگان، خمین – الیگودرز، آزادراه ساوه – تهران، مامونیه – آزادراه، ساوه – بوئین زهرا، اخترآباد، قره کهریز، گلدشت – آشیانه، دهنمک اشاره کرد.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین اولویت‌های استان بهسازی و روکش آسفالت محور اراک – توره – بروجرد است که سال گذشته عملیات بهسازی آن انجام شده و امسال روکش نهایی آن عملیاتی خواهد شد.

 بهره‌برداری از 2 تقاطع غیر همسطح به ارزش 18 میلیارد تومان 

جهانی تصریح کرد: بهره‌برداری از 2 دستگاه تقاطع غیر همسطح به ارزش 18 میلیارد تومان (تقاطع غیر همسطح راه آهن پرندک به ارزش 10 میلیارد تومان، تقاطع غیر همسطح شهرک صنعتی شهید مهدی پرندک به ارزش 8 میلیارد تومان) که طی سنوات گذشته دارای 60 درصد پیشرفت فیزیکی بودند ولی با تلاش‌های به عمل آمده طی یک سال اخیر به بهره برداری کامل رسیده‌اند.

وی ادامه داد: در این راستا 1800 متر حفاظ بتنی به ارزش 5 میلیارد تومان جهت ایمن‌سازی پل‌های آزادراه ساوه-تهران اجرا شده است، همچنین مرمت و بازسازی 150 دستگاه انواع پل و آبرو در سطح راه‌های استان، عملیات تکمیلی تقاطع غیر همسطح نورآباد شازند، کردیجان در شهرستان آشتیان، واریانت روستای میانرودان در شهرستان خمین و بازسازی اساسی پل سفید پل قره چای و پل در شهرستان خمین و اجرای دریواسیون و تنقیه پل‌های استان از جمله اقداماتی است که برای نگهداری ابنیه فنی راه‌های استان انجام شده است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی عنوان کرد: نگهداری از 350 کیلومتر روشنایی به ارزش 6 میلیارد تومان و احداث 22 کیلومتر روشنایی طولی (11کیلومتر محور اراک-توره-بروجرد، 8 کیلومتر آزادراه ساوه-تهران و 3 کیلومتر در گردنه‌های نقره کمر و عبدل‌آباد شهرستان تفرش) به ارزش 22 میلیارد تومان، خط کشی 1600 کیلومتر از راه‌های استان به ارزش 16 میلیارد تومان، اجرای 19 کیلومتر حفاظ میانی (15 کیلومتر گاردریل و 4 کیلومتر نیوجرسی) به ارزش 20 میلیارد تومان، نصب 400 متر مربع تابلوی اطلاعاتی و 3000 عدد انواع تابلوهای ایمنی و مسیرنما جمعاً به ارزش 3 میلیارد تومان، نصب 150 عدد چراغ چشمک زن به ارزش 1.5 میلیارد تومان، ارتقای ایمنی در محورهای نراق-مشهد اردهال، گلدشت-آشیانه، جاسب، بیات، محور قدیم ساوه-تهران و ساوه-همدان، ساوه-بوئین زهرا، اراک-سلفچگان، خمین-الیگودرز، تفرش-جلایر و غیره با اجرای 430 کیلومتر شیب شیروانی و شانه‌سازی راه‌ها از مهمترین اقداماتی است که در یک سال اخیر در قالب پروژه‌های امانی و پیمانی توسط این ادره کل انجام شده است.

جهانی افزود: برای افزایش راندمان کاری در حوزه ایمنی راه‌ها با تشکیل اکیپ‌های امانی، صرفه جویی 30 درصدی در زمینه خط کشی، تعمیر و نگهداری روشنایی و احیای حفاظ‌های فلزی و تابلوهای ایمنی صورت پذیرفته است همچنین بازسازی و نگهداری ماشین‌آلات راهداری از جمله بازسازی 3 دستگاه ماشین‌آلات سنگین راهداری فرسوده به ارزش 20 میلیارد تومان تعمیر و تجهیز 7 دستگاه کامیونت گشت راهداری به ارزش 1 میلیارد تومان و نگهداری از 296 دستگاه انواع ماشین‌آلات سبک، نیمه سنگین و سنگین راهداری با صرفه‌جویی 27 درصدی در هزینه‌ها توسط کارگاه ماشین‌آلات راهدارخانه مرکزی صورت گرفته است.

وی در زمینه ساخت راه‌های روستایی بیان کرد: با توجه به اهمیت مسئله محرومیت‌زدایی از روستاها و توانمند ساختن مناطق کم ‌برخوردار، اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی در اقدامی جهادی و با صرف هزینه 150 میلیارد تومانی توانست در یک سال اخیر 74 کیلومتر راه روستایی را زیرسازی و آسفالت کند که مهم‌ترین دستاورد آن برخورداری کامل 16 روستا از راه آسفالته است، از جمله این راه‌ها می‌توان به راه‌های روستایی سیردر شهرستان خنداب، روستای سلوکلو، چاپار و راستگردان در شهرستان کمیجان، ده حسین و تکیه در شهرستان شازند، قزل قاش و گوگسیگرد در شهرستان تفرش، خرم‌آباد، بندنقین و میچینک در شهرستان ساوه، قانیاروق، علیم آباد و کاروانسرا در شهرستان اراک و  غیره اشاره کرد.

 سهم برخورداری راه‌های روستایی بالای 20 خانوار استان مرکزی از راه آسفالته 92 درصد است 

 مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی خاطرنشان کرد: سهم برخورداری راه‌های روستایی بالای 20 خانوار استان مرکزی از راه آسفالته 92 درصد است که در مقایسه با میانگین کشوری 9 کیلومتر بیشتر بوده که میزان باقیمانده از راه‌های روستایی خاکی بالای 20 خانوار حدود 210 کیلومتر است و در صورت تامین اعتبار اقدامات لازم در خصوص زیرسازی و آسفالت آن توسط این اداره کل انجام می‌‌شود.

وی در خصوص مدیریت هوشمند راه‌ها گفت: طی یک سال اخیر در راستای ارتقاء سامانه‌های هوشمند جاده‌ای به منظور مدیریت هوشمند راه‌ها 72 میلیارد تومان هزینه شده است که شامل ارتقاء دوربین‌های نظارتی به 27 سامانه، به روزرسانی و تجهیز دوربین‌های ثبت تخلف سرعت به سیستم محاسبه میانگین سرعت و ارتقاء آنها به 72 دستگاه دوربین و ارتقاء سامانه هوشمند توزین بار به 4 دستگاه است.

 استان مرکزی بعد از استان‌های تهران و البرز سومین استان پر تردد کشور 

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی ادامه داد: بر اساس داده‌های 68 دستگاه سامانه ترددشمار آنلاین در محورهای شریانی استان، استان مرکزی بعد از استان‌های تهران و البرز سومین استان پر تردد کشور از لحاظ ترددهای بین استانی است که از مجموع این ترددها به طور میانگین 20 درصد از وسایل نقلیه عبوری شامل خودروهای سنگین است و این امر نشان از اهمیت راه‌های استان در زمینه حمل و نقل جاده‌ای دارد که به طور خاص در برخی از محورها مانند محور سلفچگان-دلیجان و دلیجان-اصفهان میزان تردد وسایل نقلیه سنگین از 60 درصد نیز تجاوز می‌کند که این امر بدون شک در میزان آسیب‌پذیری راه‌های استان تاثیر به سزایی دارد.

 135 شرکت حمل و نقل کالا در حوزه حمل و نقل کالای استان فعالیت می‌کنند 

جهانی در ارتباط با حمل و نقل کالا و مسافر عنوان کرد: 135 شرکت حمل و نقل کالا در حوزه حمل و نقل کالای استان فعالیت می‌کنند که نتیجه تلاش شبانه‌روزی رانندگان، جا به جایی 20 میلیون تن کالا از مبدا استان مرکزی به اقصی نقاط کشور است، حدود 15 درصد از بارهای حمل شده به صورت درون استانی و 85 درصد برون‌استانی بوده که مقصد اصلی بارهای استان مرکزی به ترتیب تهران، اصفهان و خوزستان است. 

وی خاطرنشان کرد: با تلاش رانندگان استان مرکزی 35.652 تن کالای اساسی از بنادر جنوب کشور طی یک سال اخیر حمل شده است که در مقایسه با سایر استان‌های کشور از رتبه نخست برخوردار  است همچنین سهم روزانه تعیین شده برای استان مرکزی 45 ناوگان در روز بوده که با توجه به استقبال رانندگان استان و حضور جهادی در تخلیه بنادر روزانه به طور میانگین 95 ناوگان در این عرصه یاری‌رسان بوده‌اند.

 48 شرکت حمل و نقل مسافری در استان مرکزی فعالیت می‌کنند 

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی بیان کرد: 48 شرکت حمل و نقل مسافری در استان مرکزی فعالیت می‌کنند که سالانه حدود یک میلیون و 200 هزار مسافر را از مبدا استان مرکزی جا به جا کرده و حدود یک میلیون مسافر را به استان وارد می‌کنند.

جهانی در خصوص توسعه مجتمع‌های خدمات رفاهی بین راهی افزود: بهره برداری از 3 مجتمع خدمات رفاهی بین راهی به ارزش 103 میلیارد تومان در محورهای دلیجان-سلفچگان، فرمهین-اراک و اراک-خمین با مشارکت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی انجام شده است.

 1700 میلیارد تومان در سفر رئیس جمهور به راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی تخصیص یافت 

وی ادامه داد: در سفر رئیس جمهور به استان مرکزی  1700 میلیارد تومان به این اداره تخصیص پیدا کرده که 600 میلیارد تومان استانی و 900 میلیارد تومان ملی است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی خاطرنشان کرد: اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مرکزی آمادگی جا به جایی مسافران و زائران اربعین حسینی را دارد و زائران اربعین حسینی پس از خاتمه زیارت در کشور عراق و در زمان بازگشت به کشور با هدف سهولت دسترسی به وسایل نقلیه عمومی مسافری مرز ورود به کشور را به سامانه پیامکی 2000141 اعلام کنند.

انتهای پیام/712

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon