اسامی نامزدهای غیررسمی برای ریاست‌جمهوری آینده لبنان

اسامی نامزدهای غیررسمی برای ریاست‌جمهوری آینده لبنان

منابع لبنانی با اشاره به اسامی نامزدهای غیررسمی ریاست جمهوری این کشور اعلام کردند که تلاش‌های حزب‌الله منجر به فعال‌سازی پرونده تشکیل دولت و رفع بسیاری از موانع در این زمینه شده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در میان چشم‌اندازهایی که برای تشکیل دولت جدید در لبنان مشاهده شده منابع سیاسی این کشور به روزنامه الاخبار اعلام کردند، به نظر می‌رسد «نجیب میقاتی» نخست‌وزیر دولت پیشبرد امور لبنان متقاعد شده عدم تشکیل کابینه بهای سنگینی برای او خواهد داشت و در صورت وقوع خلاء ریاست جمهوری بدون حضور دولتی رسمی، او نه تنها در برابر «میشل عون» رئیس جمهوری لبنان و «جبران باسیل» رئیس جریان آزاد ملی، بلکه در برابر کل لبنانی‌ها از هر قشر و فرقه‌ای قرار خواهد گرفت؛ زیرا هیچ یک از آنها نمی‌پذیرند که اختیارات رئیس جمهور در پایان دوره میشل عون به دولت موقت واگذار شود.

این منابع اعلام کردند که میشل عون هنوز اقدام جدیدی در روند تشکیل دولت انجام نداده و منتظر بازگشت نجیب میقاتی از نیویورک است.

منابع لبنانی به روزنامه الجمهوریه گزارش دادند که در این بین حزب‌الله همه تلاش خود را برای ایفای نقش میانجی میان طرف‌های مربوطه و تسهیل روند تشکیل کابینه به کار گرفته تا موانعی را که سد راه توافق میان عون و میقاتی می‌شود رفع کند. در همین راستا حاج «حسین الخلیل» معاون سیاسی دبیر کل حزب‌الله دیداری با نجیب میقاتی داشت و بر لزوم تشکیل سریع دولت تاکید کرد.

همچنین مسئولان حزب‌الله با میشل عون تماس گرفته و سعی در نرم کردن موضع وی در روند تشکیل کابینه داشتند. منابع لبنانی معتقدند که این اقدامات حزب‌الله در مسیر حل بحران تشکیل دولت منجر به تقویت جایگاه سیاسی این حزب در لبنان می‌شود.

یک منبع پارلمانی نزدیک به نجیب میقاتی نیز در گفتگو با الشرق الاوسط اعلام کرد که درحال حاضر بحث بر سر تغییر 4 وزیر است و ممکن است برخی پست‌های وزاتی چرخشی شود. همچنین میانجیگری حزب‌الله تاثیر زیادی در فعال‌سازی پرونده تشکیل دولت داشته است.

از طرف دیگر در سطح پرونده انتخاب رئیس جمهور آینده لبنان منابع سیاسی این کشور با اشاره به اسامی نامزدهای غیررسمی برای ریاست جمهوری آینده لبنان اعلام کردند که جبران باسیل، رئیس جریان آزاد ملی این کشور طبق نظرسنجی‌های صورت گرفته بیشترین محبوبیت مردمی را برای بر عهده گرفتن پست ریاست جمهوری دارد. البته باسیل پیشتر تاکید کرده بود که نامزد ریاست جمهوری نمی‌شود.

ژنرال «ژوزف عون» فرمانده ارتش لبنان، «سلیمان فرنجیه» رئیس جریان المرده و «زیاد بارود» وزیر سابق لبنانی از جمله کسانی هستند که نام آنها به طور غیررسمی به عنوان نامزدهای احتمالی ریاست جمهوری آینده لبنان مطرح شده است.

البته «سمیر جعجع» رئیس حزب نیروهای لبنانی نیز از مدت‌ها قبل در تلاش برای معرفی خود به عنوان یکی از نامزدهای تصدی پست ریاست جمهوری لبنان است اما به دلیل کارنامه سیاهی که در تاریخ لبنان دارد و به ویژه بعد از کشتار شهروندان لبنانی در منطقه الطیونه بیروت در سال گذشته، اکثر مردم و احزاب این کشور او را رد می‌کنند. به ویژه اینکه مولفه اهل سنت لبنان تحرکات سمیر جعجع را یکی از عوامل کناره گیری «سعد حریری» نخست‌وزیر پیشین این کشور از عرصه سیاست می‌دانند.

دوره ریاست جمهوری میشل عون در تاریخ 31 اکتبر به پایان می‌رسد اما هنوز اقدام جدی برای معرفی نامزد رسمی ریاست جمهوری آینده این کشور انجام نشده است. برهمین اساس احزاب لبنانی از جمله حزب‌الله در تلاشند دولت جدید هرچه سریعتر تشکیل شود تا در صورت وقوع خلاء ریاست جمهوری بتواند موقتا اختیارات رئیس جمهور را بر عهده بگیرد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان