تحولات اوکراین| لاوروف: آمریکا و ناتو با ارسال سلاح، یک طرف درگیری در اوکراین محسوب می‌شوند

تحولات اوکراین| لاوروف: آمریکا و ناتو با ارسال سلاح، یک طرف درگیری در اوکراین محسوب می‌شوند

وزیر امور خارجه روسیه گفت: غرب به دلیل همه پرسی‌های جاری در دو جمهوری دونباس و مناطق خرسون و زاپروژیه، بسیار خشمگین است، ولی مردم آنجا فقط به توصیه زلنسکی واکنش نشان می‌دهند که گفته بود: «هر کسی که احساس روس بودن می‌کند بهتر است به روسیه برود».

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه بامداد امروز، یکشنبه، در یک کنفرانس مطبوعاتی در پایان مشارکت خود در رویدادهای هفته بلندپایه مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کرد که ایالات متحده یکی از طرفین درگیری نظامی کنونی در اوکراین است.

وی گفت: «چندی پیش یکی از فرماندهان نیروهای مسلح اوکراین در خصوص استفاده از سلاح‌های آمریکایی در میدان نبرد گفت: بله، آمریکایی‌ها حق دارند اهدافی که ما انتخاب می‌کنیم را وتو کنند. این مسئله اگر مشارکت مستقیم در هدف گیری تسلیحات مرگبار و شرکت در جنگ نباشد، پس چیست؟»

لاوروف یادآور شد که ایالات متحده و سایر کشورهای عضو ناتو با ارسال تسلیحات پیشرفته به کی‌یف، نمی‌توانند ادعا کنند که در درگیری نظامی کنونی در اوکراین دخالتی ندارند. وی جنبه حقوقی حمایت غرب از مقامات کی‌یف را مورد توجه قرار داد و یادآور شد که ایالات متحده و کشورهای اروپایی در این مناقشه باید از کنوانسیون‌های بین المللی پیروی کنند، زیرا آنها خود را یک طرف درگیری در اوکراین اعلام نکرده‌اند.

وزیر خارجه روسیه در این کنفرانس مطبوعاتی گفت: با توجه به سیاست کنونی غرب، مذاکره با اوکراین دیگر قابل بحث نیست. ایالات متحده روند اوضاع پیرامون اوکراین را تاییدی بر توانایی خود برای حفظ هژمونی خود می‌داند. اوکراین در واقع توسط واشنگتن و لندن رهبری می‌شود. 

سرگئی لاوروف از ارائه پیش بینی در خصوص زمان پایان درگیری نظامی در اوکراین خودداری کرد و گفت: «نمی توانم حدس بزنم که این وضعیت تا چه زمانی ادامه خواهد داشت.» وی در عین حال تاکید کرد که تمامی اهداف عملیات نظامی ویژه توسط ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، صرف نظر از اینکه چقدر طول بکشد، تحقق خواهد یافت.

وی یادآور شد که کشورهای غربی به دلیل همه پرسی‌های در حال اجرا در دو جمهوری دونتسک و لوهانسک در دونباس، و همچنین در مناطق خرسون و زاپوروژیه، بسیار خشمگین هستند. وی در منطقی بودن برگزاری این همه پرسی به سخنان ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین در یکی از مصاحبه‌های خود در آگوست گذشته اشاره کرد که گفته بود «هرکسی که احساس روس بودن می‌کند به خاطر فرزندان و نوه‌های خود باید به روسیه برود».

وزیر خارجه روسیه افزود: « مردمی که در آنجا زندگی می کنند، اساساً فقط به آنچه ولادیمیر زلنسکی به آنها توصیه کرد، واکنش نشان می‌دهند. اکنون این مردم دقیقاً همین کار را انجام داده و مایلند به سرزمینی بپیوندند که اجدادشان قرن‌ها در آن زندگی می کردند  و خود را متعلق به آن می‌دانند.»

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز دویست و چهاردهم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

اکثریت ساکنان دونباس از پیوستن به روسیه حمایت کردند

یک نظرسنجی جامعه شناختی که روز شنبه از سوی متخصصان یک موسسه تحقیقاتی روسی انجام شده، نشان داده است که اکثر مردم ساکن دو جمهوری خودخوانده دونتسک و لوهانسک، و در مناطق خرسون و زاپروژیه از پیوستن به ترکیب فدراسیون روسیه حمایت می‌کنند.

بر اساس این اطلاعات، پیوستن به روسیه توسط 97 درصد از ساکنان لوهانسک، 94 درصد از مردم دونتسک، و همچنین 84 درصد از ساکنان منطقه زاپروژیه و 83 درصد از مردم منطقه خرسون مورد حمایت قرار گرفته است.

روز شنبه، دومین روز همه پرسی پیوستن این مناظق دونتسک، لوهانسک، زاپروزیه و خرسون (در مناطق جنوبی و شرقی اوکراین) به ترکیب روسیه برگزار شد.

میزان مشارکت افراد واجد رای دادن پس از نتایج دو روز نخست رای گیری در همه پرسی در جمهوری لوهانسک 45.86درصد بود و در جمهوری دونتسک نیز گفته شده که انتظار می رود در پایان روز دوم رای گیری در این جمهوری مشارکت خوبی داشته باشد.

همه پرسی از روز جمعه آغاز شده و تا روز سه شنبه ادامه خواهد داشت.

کی‌یف خواستار برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل به دلیل همه پرسی شد

اوکراین خواستار برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل به دلیل برگزاری غیرقانونی و ساختگی همه پرسی الحاق منطقه دونباس و همچنین مناطق خرسون و زاپوروژیه به خاک روسیه شد. این مسئله را صبح امروز، یکشنبه اولگ نیکولینکو، سخنگوی وزارت امور خارجه اوکراین، در پیامی توییتری اعلام کرده است.

وی نوشت: اوکراین خواستار برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل در مورد همه پرسی ساختگی روسیه در سرزمین‌های اشغال شده از خاک اوکراین شده است.

این دیپلمات همچنین افزود که روسیه باید به خاطر تلاش برای تغییر مرزهای شناخته شده بین المللی اوکراین که نقض منشور سازمان ملل است، پاسخگو باشد.

انتقاد لاوروف از زلنسکی خاطر طرح موضوع تسلیحات هسته‌ای اوکراین

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه صبح امروز، یکشنبه، در یک کنفرانس مطبوعاتی در پایان شرکت خود در هفتاد و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کرد که ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، مدت ها قبل از آغاز عملیات ویژه روسیه، موضوع لزوم در اختیار داشتن سلاح هسته‌ای توسط کی‌یف را مطرح کرد.

لاوروف گفت: هیچ کس به خاطر نمی آورد که در ژانویه سال جاری و مدت‌ها قبل از شروع عملیات ویژه، زلنسکی گفت که از دست دادن تسلیحات هسته‌ای موجود در اوکراین در زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، اشتباه بزرگی بود. این موضوع در گفته‌های او درباره چگونگی تنظیم مشکلات پیش آمده در اوکراین مطرح شد.

وی در عین حال تاکید کرد که سیاست روسیه در خصوص استفاده از تسلیحات هسته‌ای، بطور دقیق و روشن و علنی در دکترین دفاعی این کشور مشخص شده و همه از آن اطلاع دارند.  

مقامات کی‌یف اجازه ورود خبرنگاران خارجی به شهر ایزیوم را نمی‌دهند

 وزیر امور خارجه روسیه در این کنفرانس مطبوعاتی یادآور شد که خبرنگاران بین‌المللی که می‌خواهند گور دسته جمعی در شهر ایزیوم را ببینند، نمی‌توانند بر موانعی که مقامات اوکراینی در این زمینه ایجاد کردهاند، فایق آیند.

سرگئی لاوروف گفت: «اخیراً داستانی در شهر ایزیوم بوجود آمده که در آن قبرهایی را نشان داده و مدعی شده‌اند که این «گور دسته جمعی» ساکنان شکنجه شده اوکراینی است. اما آنها فقط یک گورستان را نشان دادند که در آن واقعا قبر وجود داشت، قبرهای معمولی و نه گورهای دسته جمعی. در تصاویر کاملاً مشخص است بر سر هر قبر یک صلیب ارتدکس بود، یعنی مردم عادی در آنجا دفن شدند و طرف اوکراینی شروع به نبش این قبرها کرده است.»

وزیر خارجه روسیه یادآور شد که مطبوعات خارجی علاقه زیادی به این ماجرا نشان دادند. تعدادی از خبرنگاران خارجی می خواستند به ایزیوم بروند و همه چیز را با چشمان خود ببینند، ولی آنها از سوی رهبری اوکراین اجازه حضور در آنجا را پیدا نکردند و هیچ کس در خصوص ایزیوم چیزی نمی نویسد.

به گفته لاوروف، اکنون "مردم حریص احساسات هستند" بنابراین مسئولیت کسانی که بدون بررسی واقعیات این احساسات را بر می انگیزد، چندین برابر افزایش می یابد. او در تایید سخنانش به تحریکات سازمان یافته طرف اوکراینی در شهر بوچا اشاره کرد که پوچ بودن ادعای مقامات کی‌یف در این باره نیز بعد از مدتی مشخص شد و دلایل روسیه در رد اتهامات کاملاً مستند بود.

نظرسنجی: میزان اعتماد مردم روسیه به پوتین از 80 درصد هم گذشت

دادههای مرکز تحقیقات سنجش افکار عمومی سراسری روسیه که روز شنبه منتشر شد، نشان داده است که سطح اعتماد شهروندان روس به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به بیش از 80 درصد رسیده است.

در این مطالعه یادآوری شده است: «هنگامی که در خصوص میزان اعتماد به پوتین سؤال شد، 80.3 درصد از شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی پاسخ مثبت دادند. سطح تأیید و رضایت از عملکرد رئیس ‌جمهور پوتین هم 76.7 درصد است.»

طبق این نظرسنجی همچنین عملکرد دولت روسیه از سوی 50.3 درصد از پاسخ دهندگان و عملکرد میخائیل میشوستین، نخست وزیر این کشور نیز توسط 51.3 درصد از پاسخ دهندگان تأیید شده است. ضمن اینکه 62.3 درصد از شهروندان گفتند که به میشوستین اعتماد دارند.

ابراز اطمینان وزیر خارجه بلاروس از استقامت این کشور در برابر تحریم‌های غرب

ولادیمیر ماکی، وزیر امور خارجه بلاروس در سخنرانی شب گذشته خود در نشست عمومی سیاسی هفتاد و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل تاکید کرد که این کشور توانسته است در برابر تحریم‌های بی اساس کشورهای غربی مقاومت کند.

ماکی گفت: زمان آن فرا رسیده است که کشورهای غربی به عقل سلیم روی آورده و به سمت گفتگو و همکاری سازنده بازگردند. بلاروس حتی در شرایط کنونی آماده چنین گفتگو و تعامل برابری، البته بدون تحمیل هیچ پیش شرط و اعمال فشاری است.

وزیر خارجه بلاروس به خودکفایی بلاروس و روسیه با وجود تحریم‌ها غربی اشاره کرد و یادآور شد که انگیزه قدرتمندی برای توسعه ذخایر پنهان داخلی و تقویت یکپارچگی منطقه ای نزد مردم این کشور بوجود آمده است.

ولادیمیر ماکی همچنین به پیامدهای منفی تحریم‌ها اشاره کرد و از جمله به کاهش عرضه محصولات غذایی از کشورهای تحت تحریم برای فقیرترین مردم کشورهای در حال توسعه و همچنین بحران انرژی نام برد. وی افزود: «اکنون شاهد هستیم که تحریم‌ها از طریق اثر بومرنگی به خود غرب ضربه زده است. و مهم نیست که اکنون سیاستمداران چقدر لاف می‌زنند، ولی این مردم عادی در اروپا هستند که باید در زمستان آینده یخ بزنند.»

وزیر امور خارجه بلاروس در پایان سخنانش یادآور شد: در حال حاضر تحریم‌های اقتصادی تقریبا تنها ابزار سیاست خارجی غرب است و شاخص اثربخشی محدودیت‌ها برای کشورهای غربی، بسیار کم است و محاسبات آنها به طور کلی شکست خورده و اکثر کشورهای جهان به تحریم‌ها نپیوسته‌اند.

چین خواستار جلوگیری از گسترش درگیری نظامی در اوکراین شد

وانگ ایی، وزیر امور خارجه چین بامداد امروز، یکشنبه، در هفتاد و هفتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد اعلام کرد که شرکت کنندگان در درگیری نظامی کنونی در اوکراین نباید اجازه دهند که این مناقشه گسترش پیدا کنند.

وی گفت: «ما از همه طرف‌های این بحران می‌خواهیم که اجازه ندهند این بحران بیشتر از این گسترش یابد. مقامات پکن از همه تلاش‌ها برای پیشبرد راه‌ حل مسالمت‌آمیزی برای بحران اوکراین حمایت می‌کنند.»

وانگ یی یادآور شد، جمهوری خلق چین در خصوص درگیری نظامی در اوکراین منفعل عمل نکرده و هیچ اقدامی در جهت تشدید تنش انجام نداده و به این نقش خود پایبند خواهد ماند. وی در عین حال تاکید کرد که مقامات پکن از هر تلاشی برای از سرگیری مذاکرات بین مسکو و کی‌یف حمایت خواهند کرد.

وزیر امور خارجه چین در سخنرانی خود به موضوع تایوان نیز اشاره کرد. به گفته وی، صلح پایدار در تنگه تایوان تنها پس از پیوستن مجدد این جزیره به سرزمین اصلی چین برقرار خواهد شد.

معاون وزیر خارجه آمریکا: کنایه مسکو به استفاده از سلاح هسته‌ای نگران کننده است

بانی جنکینز، معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور کنترل تسلیحات و امنیت بین المللی اعلام کرد که ایالات متحده نگران استفاده احتمالی روسیه از سلاحهای هسته‌ای است.

این دیپلمات شب گذشته در مصاحبه‌ای گفت: «مسکو به استفاده از سلاح هسته‌ای اشاره کرده که بسیار نگران‌کننده است. ما می‌خواهیم جدی بودن وضعیت را به آنها یادآور شویم، ولی در این راستا بیش از حد جلو نرویم.»

جنکینز یادآور شد که واشنگتن در حال مذاکره با مسکو برای از سرگیری بازرسی ها در چارچوب توافقنامه مربوط به کاهش تسلیحات راهبردی (پیمان استارت) است.

روز قبل نیز کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید گفت که دولت آمریکا اظهارات ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه درباره امکان استفاده از سلاح هسته‌ای را جدی گرفته است. وی در عین حال یادآور شد که واشنگتن قصد ندارد سطح آمادگی نیروهای هسته‌ای خود را افزایش دهد.

شورای امنیت سازمان ملل روز سه شنبه نشستی درباره اوکراین برگزار خواهد کرد

طبق برنامه ریزی اعلام شده، شورای امنیت سازمان ملل متحد در تاریخ 27 سپتامبر (روز سه شنبه/ 5 مهر ماه)، نشستی به منظور بررسی اوضاع پیرامون اوکراین برگزار خواهد کرد.

پیش از این نیز روز پنجشنبه، اعضای شورای امنیت سازمان ملل در خصوص مسائل مربوط به اوکراین بحث و تبادل کرده بود. در آن روز، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در این نشست به شواهدی از جنایات نیروهای مسلح اوکراین اشاره کرد. او همچنین از آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد خواست تا از اختیارات خود استفاده کند و مقامات کی‌یف را وادار کند تا حقایق مربوط به حوادث شهر بوچا را منتشر کند.

کارلوس آلبرتو فرانتس، وزیر امور خارجه برزیل در این نشست گفت که وضعیت کنونی پیش بینی عواقب درگیری در اوکراین را دشوار کرده و خطر تشدید وخامت اوضاع را افزایش داده است. او خواستار توقف تمرکز بر اختلافات و منزوی ساختن هر یک از طرفین درگیری شد.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا نیز به نوبه خود از اقدامات نظامی در اوکراین و همچنین سیاست روسیه انتقاد کرد. او خواستار فشار بر سایر کشورها برای پیوستن به ایالات متحده شد.

وزیر خارجه مجارستان: اتحادیه اروپا قادر به متقاعد کردن جهان به درستی تحریم‌ها علیه روسیه نیست

پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان شب گذشته در مصاحبه با یک مجله آمریکایی (The American Conservative) یادآور شد که اتحادیه اروپا نتوانسته است جهان را متقاعد کند که اعمال تحریمها علیه روسیه، اقدام درستی بوده است.

وی گفت: «من واقعاً تلاش زیادی برای برقراری ارتباط با همتایان خارج از اروپا کردم. آنها به مواضع اروپا در این باره اهمیتی نمی دهند. آنها مایل نیستند که درگیری نظامی در اوکراین یا تحریم‌ها باعث بروز مشکلاتی برای آنها شوند. جامعه جهانی فقط اروپا و آمریکای شمالی نیست. اکثریت قریب به اتفاق جهان حرف‌های ما را باور نمی کنند.»

سییارتو افزود که در عین حال، اتحادیه اروپا نمی خواهد اشتباه خود را بپذیرد و آن را اصلاح کند، علیرغم پیامدهای منفی که بر اروپا وارد شده است.

وی پیش از این هم گفته بود که اروپا با اعمال محدودیت‌های گسترده بر روسیه بیشتر به خود آسیب رسانده و ادامه چنین فشارهای تحریمی بی معناست.

ابراز تاسف سییارتو از اینکه تنها وزیر اروپایی است که با لاوروف ملاقات کرده است

پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان در بخش دیگری از این مصاحبه، از اینکه تنها نماینده اتحادیه اروپا است که با سرگئی لاوروف، همتای روسی خود در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد دیدار کرده است، ابراز تأسف کرد.

 وی گفت: من متاسفم که تنها من از اتحادیه اروپا هستم که با او صحبت کردم، زیرا اگر تعداد بیشتری از همتایان ما با لاوروف صحبت می‌کردند، این اقدام می‌توانست به حل و فصل مناقشه در اوکراین کمک کند، یا حداقل مطمئناً منجر به کاهش تنش پیرامون این موضوع می‌شد. به عقیده من، در شرایط فعلی باید از هر فرصتی برای گفتگو و کمک به حل بحران استفاده کنیم.»

سییارتو یادآور شد که دائماً با لاوروف در تماس است، زیرا معتقد است که بحث و گفتگو باید ادامه یابد، به ویژه در شرایط کنونی که تنش‌ها رو به افزایش است و خطر واقعی تشدید درگیری نظامی وجود دارد.

پوتین بسته اصلاحات در خصوص خدمت سربازی در روسیه را امضا کرد

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه روز شنبه، بسته اصلاحات مربوط به قانون خدمت سربازی در این کشور را امضا کرد که بر اساس آن قانون حبس به دلیل امتناع از شرکت در جنگ در نظر گرفته شده است. این سند در پورتال رسمی اطلاعات حقوقی منتشر شده است.

طبق این اصلاحیه، کسانی که برای آموزش نظامی از نیروهای ذخیره فراخوانده می‌شوند، مسئولیت کیفری در قبال عدم حضور یا خروج غیرمجاز از محل خدمت برخلاف قرارداد خدمت خود خواهند داشت. علاوه بر این، مسئولیت کیفری برای به اسارت درآمدن داوطلبانه (از 3 تا 10 سال) و برای غارتگری در زمان جنگ (تا 15 سال) تعیین شده است.

همچنین برای امتناع «جدی» از شرکت در خدمت نظامی یا مشارکت در اقدامات تعیین شده در زمان حکومت نظامی یا درگیری مسلحانه، تا 10 سال حبس پیش بینی شده است.

همچنین مسئولیت عدم اجرای دستورات سربازی، مقاومت در برابر فرماندهان نظام وظیفه، خروج غیرمجاز از محل خدمت، فرار از خدمت یا  سرپیچی از دستورات تشدید شده است. همچنین مسئولیت نقض قوانین خدمت و از دست دادن اموال نظامی در زمان حکومت نظامی پیش بینی شده است.

پوتین چهارشنبه گذشته آغاز بسیج نسبی در روسیه را اعلام  و تاکید کرد که چنین اقدامی برای حفاظت از تمامیت ارضی کشور و حاکمیت آن ضروری است.

تحولات روزهای گذشته پیرامون اوکراین را از لینک‌های زیر بخوانید:

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان